özgüven eksikliğinden olabilir mi canım acaba?
cok tuhf bir durum,konusmaktan cekinilirmi?bende tam aksine susmam tanimadiklarimla bile cir cir konusurum.Bence kendine ozguvenin 0 . korkma konusursan yemezler seni
13 yaşıma kadar çok sosyal konuşan birisiydim sonra taşındık okul değiştirmek zorunda kaldım arkadaşsız kaldım dışlandımda diyebiliriz sonra ben bunlardan hep çekinirken yavaş konuşmaya başladım yayık yayık . Sonra kimisi yavaş konuşmamın taklidini yapınca ben böyle oldum çekindiğim içinde değil sanki bi türlü çıkartamıyorum kelimeyi ağzımdan aynı kişiyi internette karşıma koysan konuşurum internetten dudak tembelliği diye birşey gördüm kalemi ağzınıza koyup birşeyler okuyup sonra tekrar konuşmayı deneyin yazıyordu ben denedim işe yaradı öyle yaptıktan sonra kelimeler ağzımdan hemen çıkmaya başladı ama sonra etkisi kayboldu.Çekindiğiniz için mi konuşmuyorsunuz, yoksa tamamen kontrolünüz dışında birşeyler mi oluşuyor? Ne gibi düşünceler ne tarz olaylar sonrasında bunlar başladı? Mesela depresyon dönemlerimde ben de konuşmaya acaip üşeniyordum, fakat arkadaşlarımın yanında hariç. Çünkü onlarla ortak konularda ilgimi çeken meseleler olduğu için konuşmayı seviyordum,hem de hepsinden fazla:) Panik yapma canım, ama mesela birşey dersem eleştirilirim diye mi düşünüyorsun da acaba konuşmuyorsun?
Kimisi rezil olurum-hata yaparm-saçmalarım- sesim titrer gibi sosyalfobik durumlara yakalndığında bunlar ortaya çıkar.
Biraz daha detay verirseniz yardımcı olmaya-enazından doğru yönlendirmeye çalışırız.
cok tuhf bir durum,konusmaktan cekinilirmi?bende tam aksine susmam tanimadiklarimla bile cir cir konusurum.Bence kendine ozguvenin 0 . korkma konusursan yemezler seni
Kendimle konuşmakta üstüme yok zaten okuldan eve tek gelirken deli gibi kendimle dalga geçerim tartışırım sanki 2 kişiymişiz gibi. Ama konuşmakta çok zorlanıyorum bazenbende fazla konusurum
esim bazan sadece kafa sallar
ne dedim ben söyle derim
bakakalir
konu sahibi;
özguven sorunun var sanirim
yanlis anlasilmaktan
yada alay edilmekten korkuyorsun degilmi
eskiden bende öyleydim ama cok eskiden
kendine guven
senden daha degerli önemli yok gibi düsün
yani yanlista söylesen dogruda soylesen önemli degil
dogrularini savun
yanlislarini duzeltirim gözuyle bak
sosyal ortamlara gir
arkadas cevreni genislet
yeni seyler ögrenmeye calis
bol bol oku
sinemaya git
insanlarin cok oldugu ortamlara gir
aynada kendine bakarak kendinle konus
bak cok iyi gelir
günlük tut
sarkilar dinle
guzel filmler izle
guzel seyler düsün
hayatini yasa
iyi düsün iyi seyler olsun
VE KENDINI NE OLURSA OLSUN SEV
sosyal aktivitemi ? Okul hariç yaptığım 2 şey facebook ve uyku başka hiçbirşey yokcok fazla katılımcı olamıyorsan eger,bu ozguven eksıklıgınden gelen bırseydır.
sosyal ortamın aktıvıtılerın yeterı kadar yok ıse,kendıne guvenın de olmaz .
Kaç yaşındasın canım ??? Okuyorum yazmışsın lise mi üniversite mi ? Ona göre önerilerim olucak[/QUOT
lise 10. sınıfa gidiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?