Konuşmayan Nişanlı

kardeşinizle nişanlandıktan sonra unuttum sandığı eski birini hatırlayıp görüp aslında kardeşinizi sevmediğini hissetmiş olabilir mi?
çok mu hayalperestim :)
kardeşiniz adam akıllı konuşsun olmuyorsa bitirsin gitsin
aileniz de rahatsız olmuştur bu durumdan
Öyle bir durum olduğunu sanmıyorum çünkü nişan önceside az konuşan birisiydi. Karakteri öyle ama o zamanlar konuştuğunda tatlı sözleri varmış. Şimdi elinden gelse hiç konuşmama gayretinde

Görücü usulü tanıştılar.

Evi internetten görmüş, metrekare fiyat vs. bilgileri bilerek gittiler. Evi kardeşimle birlikte gördü. Yani odaların dağılımını falan yeni öğrendi. Bence yorum yapabilirdi. Misal banyo küçük ama mutfak güzelmiş gibi.

Biz çocuğa kal demedik. O gitmedi, sessiz sessiz oturunca bizde ev sahibi olarak sohbet ettik, en azından sohbet etmeye çalıştık...
İlk başta normal konuşuyor muydu?bence konuşsun kardeşiniz açık açık bunda çekinecek bişey yok

Öyle bir durum olduğunu sanmıyorum çünkü nişan önceside az konuşan birisiydi. Karakteri öyle ama o zamanlar konuştuğunda tatlı sözleri varmış. Şimdi elinden gelse hiç konuşmama gayretinde
aneniz babanız da rahatsız olmuştur bu durumdan
iyi düşünsün kardeşiniz

adamin huyu bu demek ki,
kardesiniz iyi dusunmeli,
mutlu degilse / olamaacaksa bunu konusmali, hatta bitirmeli.

benim cevremde bir iki cift var, kadinlar bicir bicir, erkeklerin agzindan zorla laf alirsin,
ama evlilikleri yillardir da devam ediyor, demek ki kendi iclerinde bu problem degil.

Kardesiniz de kendi hislerine gore karar vermeli

Kardeşiniz konuşkan paylaşımcı ve sohbet etmekten keyif alan biriyse hiç konuşmayan biriyle mutsuz olur, hiç konuşmamak da kötü bir şey çünkü.
Bizim bir damadımız hiç konuşmazdı öyle ki evine gelene hoşgeldiniz dahi demiyordu, misafirler gidene kadar da konuşmadan otururdu biz huyunu bildiğimiz için alınıp gücenmezdik ama huyunu bilmeyenler evinde istemiyor mu hoşgeldiniz demedi bir hal hatır sormadı diye kırılıyorlardı, damat evdeyken eşli gelmek yerine gündüz o yokken kadın kadına toplanıyorlardı çünkü hiç konuşmaması huzursuz ediyordu.

Damadın günlük hayatında nasıl olduğunu ,iş/ sosyal arkadaşları ile iletişim kurmaya istekli olup olmadığını ,aile üyeleri ile birlikteyken nasıl olduğunu gören ,bilen ,sorabikeceğiniz birisi var mı? Bu "hiç konuşmama ve duruma uygun duygularını göstermeme hali" adamın karakteri ise "silik otizmli" olabilir.

Damadın günlük hayatında nasıl olduğunu ,iş/ sosyal arkadaşları ile iletişim kurmaya istekli olup olmadığını ,aile üyeleri ile birlikteyken nasıl olduğunu gören ,bilen ,sorabikeceğiniz birisi var mı? Bu "hiç konuşmama ve duruma uygun duygularını göstermeme hali" adamın karakteri ise "silik otizmli" olabilir.
Çevreden de hep az konuştuğunu duyuyoruz.
Silik otizm olma ihtimali var mı 😳
Bu konu hakkında maalesef bilgim yok ama internette genetik olabilir yazıyor ve babası da konuşmuyor. Annesi babasının bu durumundan üzgün olduğunu anlatmıştı.
Ama oğlu için alışverişe beraber gittiklerini anlattı.
Benim gözlemlediğim, çocuk konuşmuyor ama bu işi yap dersen yapıyor. Kendiliğinden o işi yaparmı bilmiyorum.
Dediğiniz gibi otizm durumu olabilir mi?

Konuşkan olmamakla, tepkisiz olmak arasında fark var.
Tepkisiz insanların psikolojik problemleri olduğunu gözlemlerime dayanarak düşünüyorum.
( kimisi kendini gizlemek adına sessizlik, sakinlik arkasına saklanıp öfke problemleri yada kişilik problemleri kendilerini serbest bıraktıkları ortamda ortaya çıkabiliyor)
Tanıştıkları durum, diğer sosyal ilişkiler vs değerlendirilmeli.
Eğer ki beklentiler uymuyorsa, zihinde soru işaretleri varsa nikahtan dönmek makul bir tavır.

Selam kızlar,

Size bir sorum var. Soruyu kız kardeşim için soruyorum. Kendisi sormam için rica etti.

Kardeşim bu senenin başında nişanlandı. Nişan olana kadar damat bey çok nazik davranıyordu. Kardeşim çocuk çok az konuşuyor diyordu ama nazik davrandığı ve kardeşime çok değer verdiği için nişanlandılar. Birbirlerine her anlamda denk kişiler.
Fakat şimdi damat bey mesafeli davranıyormuş. Zaten az konuşuyordu ama "artık bana karşı güzel sözler söylemiyor" diyor. "Kendiliğinden konuşmuyor, ben soru sorunca da tek kelimeyle cevaplıyor" diyor.
Ailecek tanıştık. Damadın babası da neredeyse hiç konuşmuyor. Acaba babasından gördüğü gibi mi davranıyor. İlerde evlenince bu durum nasıl olur? Yine mi böyle mesafeli olur? Diye sorularımız oluştu.

Bir konu daha var. Bu hafta kiralık bir daireye bakmaya gittiler. Kardeşim daireyi çok beğendiğini söylese de oğlan hiç bir yorum yapmamış. Yine konuşmadan susmuş. Bu daireyi oğlan bulmuştu, yani onun tercih etmeyeceği kötü bir durum yok. Daha sonra bizim eve geldiler ve damadın başına bir kaza geldi. Bu kaza kendisini kötü hissedeceği bir olay ama biz ailecek onun mahcup olmaması için elimizden geleni yaptık. Hep farklı konulardan konuştuk ama yinede hep sustu. Sorularımıza hep bilmiyorum diye cevap verdi.
Bu olaydan sonra kardeşimle iyice mesafeli olmuşlar. Kardeşim onunla farklı konular hakkında konuşmak istedikce hiç konuşmayı ilerletmiyormuş

Ben kardeşimin damatla konuşmasını söyledim. Damadın konuşmama durumu kardeşimi rahatsız ettiğini söylesin diyorum.

Sizin görüşleriniz nedir? Tavsiyeleriniz var mı?
Evlilikte iletişim çok önemli ve elzem , ben konuşup sohbet edemeyeceğim bir adamla evlenmezdim evlenmedim de zaten , bu kişi sorunlu olabilir, iletişimsiz ilişki yok niteliğindedir...

Adam evlenmek istemiyor bariz ortada.
Yoksa insan sevdiğinin yanında anlattığını gibi olmaz.

Selam kızlar,

Size bir sorum var. Soruyu kız kardeşim için soruyorum. Kendisi sormam için rica etti.

Kardeşim bu senenin başında nişanlandı. Nişan olana kadar damat bey çok nazik davranıyordu. Kardeşim çocuk çok az konuşuyor diyordu ama nazik davrandığı ve kardeşime çok değer verdiği için nişanlandılar. Birbirlerine her anlamda denk kişiler.
Fakat şimdi damat bey mesafeli davranıyormuş. Zaten az konuşuyordu ama "artık bana karşı güzel sözler söylemiyor" diyor. "Kendiliğinden konuşmuyor, ben soru sorunca da tek kelimeyle cevaplıyor" diyor.
Ailecek tanıştık. Damadın babası da neredeyse hiç konuşmuyor. Acaba babasından gördüğü gibi mi davranıyor. İlerde evlenince bu durum nasıl olur? Yine mi böyle mesafeli olur? Diye sorularımız oluştu.

Bir konu daha var. Bu hafta kiralık bir daireye bakmaya gittiler. Kardeşim daireyi çok beğendiğini söylese de oğlan hiç bir yorum yapmamış. Yine konuşmadan susmuş. Bu daireyi oğlan bulmuştu, yani onun tercih etmeyeceği kötü bir durum yok. Daha sonra bizim eve geldiler ve damadın başına bir kaza geldi. Bu kaza kendisini kötü hissedeceği bir olay ama biz ailecek onun mahcup olmaması için elimizden geleni yaptık. Hep farklı konulardan konuştuk ama yinede hep sustu. Sorularımıza hep bilmiyorum diye cevap verdi.
Bu olaydan sonra kardeşimle iyice mesafeli olmuşlar. Kardeşim onunla farklı konular hakkında konuşmak istedikce hiç konuşmayı ilerletmiyormuş

Ben kardeşimin damatla konuşmasını söyledim. Damadın konuşmama durumu kardeşimi rahatsız ettiğini söylesin diyorum.

Sizin görüşleriniz nedir? Tavsiyeleriniz var mı?
Damat tuvaletteyken içeri mi daldınız? Gaz falan mı çıkardı? Hepinizin onun mahçup hissetmemesi için uğraşmanız onun da sadece susması. Komiğime gitti. Afyonu patlamamış damadınız var. Geçmiş olsun.

Çok konuşkan olan insanlar bile evlilikte bir süre sonra suskunlaşabilirken zaten hiç konuşmayan birisinin bir anda açılacağını zannetmiyorum.
Ben şahsen aşırı bunalırdım ve sonu hiç iyi bitmezdi.
Kardeşiniz iyi düşünsün

Bence başka birini sevme falan değil ama damadınızın psikolojik rahatsızlığı olabileceği aklıma geldi ve nişan sürecindeki prosüdürler falan rahatsızlığını tetikliyor olabilir.sizin onu rahatlatmak için konuşmanız bile onu kaygilandırıp mutsuz ediyor olabilir.nişanlısını seviyor yanında kalmak istiyor ama sorun kendisi ile..kendisini iyi hissetmiyor.

Aynı durum başıma geldi, 1 ayda evlenelim diye tutturdu evlenelim diyor ama detayları konuşmuyor sadece gelicez, ailenle tanışıcaz sonra hemen nişan vs. annem bu çocuğun psikolojik sorunları var dedi ve gerçekten de öyle çıktı. 5 yıldır ilaç tedavisi görüyormuş. Siz de bunu gözlemleyin derim.

Back
X