- 23 Ağustos 2012
- 51.326
- En iyi cevaplar
- 1
- 238.969
- 898
- Konu Sahibi KarrTanesii
Babası da böyle sessiz bir tipmiş, ee bu çocuk da onun gibi belli. Ben olsam kaçardım

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu işin içine girmemiş ,otizm ile ilgili hiçbir bilgisi olmayan kişi çıkıp "babasına benziyor,suskun bir adam,adam ünv.okuyor hiç otizm li olur mu !?" diyebilir ancak evet olabilir.Otizm bir "sosyal etkileşim kurmada güçlük" sorunudur ve eğer zeka normal ve üstünse genelde duruma uygun duygusal tepkiler verememe ,sınırlı ilgi alanının dışına çıkamamak , insan ilişkilerini başlatıp sürdürmeme şeklinde kendisini gösterir. Adam başka arkadaşları olan, bir şekilde görüştüğü kişiler olan birisi ise sorun yok.Ama tüm gün bilgisayar üzerinde çalışan ,ailesi tarafından her yapacağı söylenen , kendisine yönelik isteklerinden planlarından bahsedemeyen, espri yapma /anlama yeteneği olmayan birisi ise ve "onu olduğu gibi kabul edemeyecekseniz" kardeşiniz bir daha düşünsün derim.
Damadın günlük hayatında nasıl olduğunu ,iş/ sosyal arkadaşları ile iletişim kurmaya istekli olup olmadığını ,aile üyeleri ile birlikteyken nasıl olduğunu gören ,bilen ,sorabikeceğiniz birisi var mı? Bu "hiç konuşmama ve duruma uygun duygularını göstermeme hali" adamın karakteri ise "silik otizmli" olabilir.
Yazılımcıların işi bu. Gecesi gündüzüne giriyor. O kadar yorgun oluyorlar ki kimseyle ilgilenecek halleri kalmıyor.1 ay sonra bitecek okulu. Zaten yüksek lisans okuyor. Yani mühendislik diploması var.
Yanı sırada part time mühendis olarak çalışıyor.
Kendisi yazılım mühendisi. Yazılım da hiç konuşmadan program yazması yeterli iş vereni için
Tavsiyem ayrilmasi. Omur gecmez boyle bir insanla.Selam kızlar,
Size bir sorum var. Soruyu kız kardeşim için soruyorum. Kendisi sormam için rica etti.
Kardeşim bu senenin başında nişanlandı. Nişan olana kadar damat bey çok nazik davranıyordu. Kardeşim çocuk çok az konuşuyor diyordu ama nazik davrandığı ve kardeşime çok değer verdiği için nişanlandılar. Birbirlerine her anlamda denk kişiler.
Fakat şimdi damat bey mesafeli davranıyormuş. Zaten az konuşuyordu ama "artık bana karşı güzel sözler söylemiyor" diyor. "Kendiliğinden konuşmuyor, ben soru sorunca da tek kelimeyle cevaplıyor" diyor.
Ailecek tanıştık. Damadın babası da neredeyse hiç konuşmuyor. Acaba babasından gördüğü gibi mi davranıyor. İlerde evlenince bu durum nasıl olur? Yine mi böyle mesafeli olur? Diye sorularımız oluştu.
Bir konu daha var. Bu hafta kiralık bir daireye bakmaya gittiler. Kardeşim daireyi çok beğendiğini söylese de oğlan hiç bir yorum yapmamış. Yine konuşmadan susmuş. Bu daireyi oğlan bulmuştu, yani onun tercih etmeyeceği kötü bir durum yok. Daha sonra bizim eve geldiler ve damadın başına bir kaza geldi. Bu kaza kendisini kötü hissedeceği bir olay ama biz ailecek onun mahcup olmaması için elimizden geleni yaptık. Hep farklı konulardan konuştuk ama yinede hep sustu. Sorularımıza hep bilmiyorum diye cevap verdi.
Bu olaydan sonra kardeşimle iyice mesafeli olmuşlar. Kardeşim onunla farklı konular hakkında konuşmak istedikce hiç konuşmayı ilerletmiyormuş
Ben kardeşimin damatla konuşmasını söyledim. Damadın konuşmama durumu kardeşimi rahatsız ettiğini söylesin diyorum.
Sizin görüşleriniz nedir? Tavsiyeleriniz var mı?
Bu da olabilir.Otizmli değil bence düz kazma işte
Akrabamiyiz acabaBu konuşmama durumu yapı meselesi olabilir. Çok yakınım olan birisi var ve eşi hiç konuşmuyor duvar gibi. Mesela eve gelir hoşgeldin deriz kafasını sallar sadece. Evde de öyleymiş pek muhabbet etmezmiş. Sinirli, heyecanlı, panik anlar da bile sessiz kalıyor. Bence çok yorucu ve sinir bozucu bir durum çünkü her konuda yorumsuz bir insan... kardeşiniz iyi düşünsün derim
Hahahahaha olabilir diyormuşum ama ne çokmuş konuşmayan insan ya bi bizde var sanıyordukAkrabamiyiz acabao çok yakininiz kişi ben ve benim eşım olabilirmi
![]()
Bir suru hele benim eşim eminim turunun tek ornegidirHahahahaha olabilir diyormuşum ama ne çokmuş konuşmayan insan ya bi bizde var sanıyorduk![]()
Çok konuşan erkekte iyi olmaz görüşü alıyoruz çevremizden. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
O çok konuşan değil konuşma adabı bilmeyen erkekler için geçerli. Düzgün iletişimden zarar gelmez.Çok konuşan erkekte iyi olmaz görüşü alıyoruz çevremizden. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?