- 10 Şubat 2010
- 823
- 20
- 98
- Konu Sahibi yaz gecesi
-
benim oğlum 26 aylık ve sadece Ğ söyleyemiyo.uçagı diyo.oyuncagımı ver diyo.başka bi sorunu yok.1 cümle söylüyoruz bazen.o hemen arkadan senaryo yazıyo.mesela kapıyı açma annecim diyorum.annecim kapıyı hiç açmayım.adamlar gelir saçımdan çekerler.beni kaçırırlar.sen ağlarsın bende üzülürüm diyo:)...yinede konuşmada zorluk çeken arkadaşlar bence beklemeden doktora yada konuşma terapistiyle görüşün.şimdiden herkeze bol sabır diliyorum
arkadaşlar çok teşekkür ederim. moral oldunuz, destek oldunuz sağolun....
ancak burda üni. hastanesi yok. önce çocuk psikiyatristine götüreceğim gerekirse de şehir dışından konuşma terapistine.
eve gidince oyun oynarken çocuğumla sürekli oyuncağını ver diye diye "bel"yani ver kelimesini çıkardı. bir de bunu kim yaptı diye sorunca kendini gösterip en yani ben dedi. inşallah açılacak oğlumun dili...
oğlumun çok zeki olduğunu biliyorum. mesela dünya haritasından 4-5 ülkenin yerini öğrettim hemen öğrendi. şimdi sorunca gösteriyor. ya da eşleştirme, farklı olanı bul gibi oyunlarında çok başarılı. ayrıca sosyal de bir çocuk. herşey mükemmel bir konuşma yok yani....
arkadaşlar çok teşekkür ederim. moral oldunuz, destek oldunuz sağolun....
ancak burda üni. hastanesi yok. önce çocuk psikiyatristine götüreceğim gerekirse de şehir dışından konuşma terapistine.
eve gidince oyun oynarken çocuğumla sürekli oyuncağını ver diye diye "bel"yani ver kelimesini çıkardı. bir de bunu kim yaptı diye sorunca kendini gösterip en yani ben dedi. inşallah açılacak oğlumun dili...
oğlumun çok zeki olduğunu biliyorum. mesela dünya haritasından 4-5 ülkenin yerini öğrettim hemen öğrendi. şimdi sorunca gösteriyor. ya da eşleştirme, farklı olanı bul gibi oyunlarında çok başarılı. ayrıca sosyal de bir çocuk. herşey mükemmel bir konuşma yok yani....
canını hiç sıkma. öncelikle erken konuşma ve geç konuşma zeka belirtisi değildir. benim bir öğrencim 4 yaşında cümle kurmaya başlamış ama şimdi izmir fen lisesinde.
benim oğlumda 18. ayda anne demeye başladı. ben dedim bu çocuk hiç konuşmayacak. sonra tek tük kelimeleri çıkarmaya başladı. 20. ayda tam patlama yaptı ve herşeyi söylemeye başladı. seninki şuan herşeyi hafızaya alıyo ve patlama anını bekliyo hiç merak etme. bence doktor için erken boşuna yorulmayın derim. konuşma konusunda çocuğun üstüne çok düşmeyin sadece bol bol konuşun
Erkek ve 2. çocuklar geç konuşur. Ama ben bir meslektaşımın yani çocuk gelişimcinin çocuğunuzu görmesini öneririm. Sonra o gerek varsa odyoloji vs. ye yönlendirecektir
bolbol akranlarıyla biraraya getirin dili hemen çözülür...merak etmeyin,üzülmeyin zamanını bekliyor birr tanıdığımın oğlu 36 aylıkken iki günlük köye gittiler haftasonu için bir geldiler çocuk resmen şakıyor(akranlarıyla oynamış),bir anda konuşmaya başladı...
bu söz gerçekten doğru olmalı çünkü benimde 2. çocuğum erkek veşu an 25 aylık söylediği kelimeler çok az ama herşeyi anlıyo bu durum biraz canımı sıkıyo ama geç konuşacak diyorum .kızım 1.5 yaşındayken otur sohbet et öyleydi her çocuk farklı oluyo tabi hafızya kaydediyo diye düşünüyorum ve bir an önce dilinin çözülmesini bekliyorum sabırlı olalım arkadaşım allah mutluluk versin:))))
oğlum 25 aylık arkadaşlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?