konuşmayan oğlum :(((

benim oğlum 26 aylık ve sadece Ğ söyleyemiyo.uçagı diyo.oyuncagımı ver diyo.başka bi sorunu yok.1 cümle söylüyoruz bazen.o hemen arkadan senaryo yazıyo.mesela kapıyı açma annecim diyorum.annecim kapıyı hiç açmayım.adamlar gelir saçımdan çekerler.beni kaçırırlar.sen ağlarsın bende üzülürüm diyo:)...yinede konuşmada zorluk çeken arkadaşlar bence beklemeden doktora yada konuşma terapistiyle görüşün.şimdiden herkeze bol sabır diliyorum

arkadaşım canını sıkma telaş yapıyorsun.kimi çocuk geç konuşur benim eşimin eski eşinden çocuğu var o da çok geç konuşmuştu inan şimdi susturamıyoruz.sen yorulmuyormusun çocum çenen ağrımıyormu senin nolur sus azıcık diyorum benim enerjim bitmez diyor pabuç gibi dil var maşallahhhhh :)))

cnm benim konuşma olayo çocuktan çocuga değişiyo mesela benim 2 yeğenimde 3 yaşından sonra konuştu 36 aylık tan sonra yani tabi bi daha susturamadık acele edip çocuğun psikolojisini de etkileme önemli olan kendini ifade edbiliyyomu

Benim yeğenim de 3 yaşına kadar konuşmadı,bişey istiyosa elinden tutup götürüyodu.Bir gün sakız veriyodu annesi bana, birden sakız dedi, şok olduk tabi biz.Sonra konuşma terapistine falan götürdü ablam.3 yaşından sonra konuşmaya başladı.Yuvaya göndermeyi tavsiye etmiş doktor.Yuvaya başlaması da çok iyi oldu.İlk zamanlar yuvadaki cici anne yeğenimi dilsiz zannetmiş, hiç konuşmuyomuş orda da.Sonra bi gün gitmiş cici anneye, " cici anne bana yemeğimi yedirir misin " demiş.Kadın şok olmuş :))) Ablama demiş, ben dilsiz falan sandım ,birden konuşunca çok şaşırdım. Şimdi hiç susmuyo desem yeri.Bence şimdiden terapiste götürün siz. :))

h,ç acele etmeyin erkek cocukların 4 yasına kadar zamanı vardır.. zaten ilerde sus desenizde susmayacak tadını cıkarın

26 aylık konusma harika ama konustuğu kurduğu cümleleri okuyunca ürktüm.. ya birileri yanında köü olaylar vs seyler anlatıyor yada cok tv izliyor. 2 yasındaki bir cocukta bu tarz konusnaların altındaki sebep arastırılmalı

arkadaşlar çok teşekkür ederim. moral oldunuz, destek oldunuz sağolun....
ancak burda üni. hastanesi yok. önce çocuk psikiyatristine götüreceğim gerekirse de şehir dışından konuşma terapistine.
eve gidince oyun oynarken çocuğumla sürekli oyuncağını ver diye diye "bel"yani ver kelimesini çıkardı. bir de bunu kim yaptı diye sorunca kendini gösterip en yani ben dedi. inşallah açılacak oğlumun dili...
oğlumun çok zeki olduğunu biliyorum. mesela dünya haritasından 4-5 ülkenin yerini öğrettim hemen öğrendi. şimdi sorunca gösteriyor. ya da eşleştirme, farklı olanı bul gibi oyunlarında çok başarılı. ayrıca sosyal de bir çocuk. herşey mükemmel bir konuşma yok yani....

Son düzenleme:

Hiç sıkma canını eğer çocuğun duyabiliyorsa gerisi sırayla gelir merak etme Akranlarıyla oynamısını sağla,müzik aç beraber söyleyip dans edin her çocuğun gelişme evresi farklıdır başka çocuklarla mukayese etmeyin .

sevgili altunum çok teşekkür ederim canım epey moral oldunuz zamanını beklemek gerekio sanırım beklemekten baska yapcak bişim yok

canim oglun 25 aylikmis daha kucuk neden acele ediyosun bence daha zamani var canini sikma bosuna ,bende konusmuyor deyince 3-4 yasinda zannettim,benim oglum 4 yasinda anca konustu onuda eeee iiii diyerek ,oyle kalmaz ogrenir merak etme

Bazı çocuk geç, bazı çocuk erken konuşur. Genetik faktördür, çevresel faktördür vs. Önemli olan çevreye ilgisi nasıl, konuşmayabilir ama sosyaldir. Hem konuşmuyor, hem sosyal değilse bence vakit kaybetmeden düşüncenizi uygulayın ve doktora bir an önce götürün.

canını hiç sıkma. öncelikle erken konuşma ve geç konuşma zeka belirtisi değildir. benim bir öğrencim 4 yaşında cümle kurmaya başlamış ama şimdi izmir fen lisesinde.
benim oğlumda 18. ayda anne demeye başladı. ben dedim bu çocuk hiç konuşmayacak. sonra tek tük kelimeleri çıkarmaya başladı. 20. ayda tam patlama yaptı ve herşeyi söylemeye başladı. seninki şuan herşeyi hafızaya alıyo ve patlama anını bekliyo hiç merak etme. bence doktor için erken boşuna yorulmayın derim. konuşma konusunda çocuğun üstüne çok düşmeyin sadece bol bol konuşun

evet canım konuşmanın zekayla ilişkisi yokmuş dediğin gibi...
ben oğlumun duymasında ve öğrenmesinde bir problem olmadığını söylemek istedim. hadi inş. şu patlama noktasını bekliyorum sabırsızlıkla

bolbol akranlarıyla biraraya getirin dili hemen çözülür...merak etmeyin,üzülmeyin zamanını bekliyor birr tanıdığımın oğlu 36 aylıkken iki günlük köye gittiler haftasonu için bir geldiler çocuk resmen şakıyor(akranlarıyla oynamış),bir anda konuşmaya başladı...

Erkek ve 2. çocuklar geç konuşur. Ama ben bir meslektaşımın yani çocuk gelişimcinin çocuğunuzu görmesini öneririm. Sonra o gerek varsa odyoloji vs. ye yönlendirecektir

bu söz gerçekten doğru olmalı çünkü benimde 2. çocuğum erkek veşu an 25 aylık söylediği kelimeler çok az ama herşeyi anlıyo bu durum biraz canımı sıkıyo ama geç konuşacak diyorum .kızım 1.5 yaşındayken otur sohbet et öyleydi her çocuk farklı oluyo tabi hafızya kaydediyo diye düşünüyorum ve bir an önce dilinin çözülmesini bekliyorum sabırlı olalım arkadaşım allah mutluluk versin:))))

:)))ayy. çok güzel ya. mucize gibi birşey. darısı benim oğlumun ve oğlum gibi olanların başına ...

ben artık daha ılımlı yaklaşıyorum. rahatladım inanın ki arkadaşlar. tekrar tekrar sağolun.
algısında, anlamasında sosyal anlamda sorunu yok. konuşma da vakti gelince olacak inşallah...

yazınızı okudum ve bir komşum aklıma geldi onun kızı şu an 6 yaşında ana sınıfına gidiyor.önceleri konuşamadı normal sağlık ocağına götürüler tipik doktor yaklaşımı babası ne zaman konuşmuş tesadüf ki babada 4 yaşında konuşmuş.Tamam buda babaya çekti demiş göndermiş komşumda biraz ihmal etmiş ana sınıfına gidince öğretmen demiş ki bu çocuk normal değil kelime kelime kouşuyo cümle çok nadir ama ses çok tyane tane ve net değil.derken çapaya götürün diyo bi gidiyolar çocukta yüzde elli zeka geriliği şu an 3 yaş zekası varmış ve o yüzden kanuşma bozukluğu oluyomuş böyle bakınca akıllı ama mantığı yok gibi.Mesela büyük küçük kavramı vs.şu an rehabilitasyon merkezine başladı.doktor demiş ki geç kalındı 2veya 3 gibi gelse yoğun tedaviyle yaşıtlarına tam olmasada zamanla yetişebilir.o yüzden bence hiç beklemeyin.Hemen b öyle bir merkeze götürün derim.

oğlum 25 aylık arkadaşlar.

Benim arkadaşımın oğlu da 4 yaşına kadar konuşmadı. Daha sonra 1 sene kadar konuşma terapisi aldı şimdi bülbül gibi. Beyindeki konuşma merkezinde gelişim geriliği varmış. Terapi ile düzeldi. Bence size en yakın üniversite hastanesine başvurun..

Çocuğunuzun konuşmasında gecikme varsa lütfen siz gecikmeden bir an önce size en yakın bir üniversite hastanesindeki çocuk gelişimi bölümüne götürün.Onlar sizi orda yönlendireceklerdir.Lütfen bazı çocuklar özellikle 2.ler ya da erkek çocuklar geç konuşur diye beklemeyin.Siz bunu beklerken bir çok gelişim için geç kalıyor olabilirsiniz.Çocuk gelişiminde ilk 5 yıl çok önemlidir.

Benim erkek kardeşim de geç konuşmuştu..Şimdi ise susturabilene aşk olsun:))
Genelde erkek çocuklar geç konuşur deyimi vardır evet..Ama yinede her ihtimale karşı bir doktora götürmenizde fayda var..
Sıkmayın canınızı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…