konuşmayan oğlum :(((

merhabalar,
bu dertten muzdarip olup da, deli gibi internetten araştıran annelere yazıyorum
yaklaşık 2 yıl önce açmışım bu konuyu, oğlum 2 yaşındayken. konuşamıyor diye deliye dönmüştüm. oysa ki daha 2 yaşındaydı ve her çocuk bir olmazdı.....
sürekli araştırıyor, makaleler okuyordum. her yerde 2 yaşına gelen bir çocuğun 20 kadar kelime bilmesi lazım diyordu. ama yoktu işte bir tek anne diyebiliyordu. götürmediğim psikiyatrist, psikolog, konuşma terapisti kalmadı. kreş dediler, hemen yazdırdım kreşe tam gün.
okadar zorlandı ki oğlum kreşe alışmada, e tabii bakıcı oturtmuş gün boyu tv nin önüne, ne bir konuşma ne bi parka götürüp akranlaraıyla vakit geçirmesini sağlama.....
şimdi 4 yaş 2 aylık kuzum ve konuştuklarına şaşırıyorum. meğer ne kadar da çok kelime biriktirmiş içinde.....
sabah kreşe götürürken mühürlenmiş bir inşaata yaptığı yorum "ben onu polis kilitledi sandım"
beni ancak bu sıkıntıyı yaşayan anneler anlar. tabii ki ihmal etmeyin, çocuğunuzun tetkiklerini yaptırın ama zamana bırakın. 5 yaşına kadar konuşamam normal kabul ediliyor artık )

Benim oglumda 2 ay sonra 3 yasina girecek hala konusamiyor
Televizyonu cok seyrediyor vede telefonla oynuyor konusmak icin
Çabasi bile yok 15 20 kelime biliyor cogu yarim yarim korkuyorumda

Y'a konusmazsa diye yarin kres gibi bi yerde randevum var on yazilma
Insallah alirlar zaten 9 ay sonra ana okuluna gidecek simdi krese verebilirsem
Hic deyilse okula hazirlik olur .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…