konuşmayan oğlum :(((

cnm bence ne olursa olsun sonuç ii olsa bile bir uzmana göstermende fayda var bence..
ama hani kimi bebek geç konuşur derler..Benm eltimin çocuğuda 3 yaşına gircek anca başladı tam konuşmaya..
eltimde korkuyodu olmazsa götürcem doktora diyordu ama gerek kalmadı..
inşallah seninde gitmene gerek kalmaz...

canım bizim sorunumuzun farklı olduğunu düşünüyorum. çünkü benim oğlum akranlarına oranla fazla zeki ve sosyal. sanırım sorun birazda yalnızlığından kaynaklanıyo. tabii teşhisi bir uzman koyup bizi de ona göre yönlendirecek inşallah.
teşekkür ederim...

Benim oğlumda geç konuşup hiç susmayanlardan, bende dr a götürmüştüm ama sadece konuşma değildi bizim sorunlarımız.

Çocuğunuzu tv ve bilgisayardan uzak tutun. Etrafınızda kreş varsa oyun gruplarına vermenizi öneririm, 2 saat oluyor. Sık sık dışarı çıkarın park ve oyun alanlarına götürün. Bol bol yaşına uygun kitaplar okuyun. Bize dr bunları tavsiye etmişti.

Son düzenleme:
Hemen kendi oğlumu örnek veriyim.

3 yaşında oğlum doğum yaptıımdan beri doktoru aynı yani oğlumu artık tanıyor.Oğlumda dede mama vs kelimeleri kullanıyordu takdirr edersiniz ki bende artık kafayı yiyordum doktoru meraketmeyin sizin oğlunuz cin gibi sadece tembel dedi tabi benmde nasıl pimpirikli olduğumu biliyor doktorumuz. En son madem bbu kadar kafanıza takıyorsunuz ilk önce kreşe gitsin sonrasında sonuç alamazsak çapaya yönlendiririm sizi dedi.Oğlum kreşe başladı gittiği ilk hafta bezden kurtulduk son 1 ayddırda ne söylersem tekrarlıyor.Dün senin adın nedir dedim yanıt verdi ben şok oldum şaşırdım bir günde babasının adını teyzesinin adını ve teyze demeyi,dedesinin adını,birkaç yemek ismini söylemeye başladı.kusura bakmayın uzun oldu başıma geldiği için detaylı yazmak istedim.Bence bir kreşi deneyin oğlum haftanın 3 günü gidiyor bu arada.

benim küçük oğlumda geç konuştu.daha doğrusu tek tek kelimeler söylüyordu ama bir türlü cümle kurmuyordu.canım çok sıkılıyordu.üstelik yalnız bir çocukta değildi evde abisi apartmandaarkadaşları vardı.ona rağmen cümle kurmuyordu.abisi okula başlamıştı.hergün gitmek için arkasında bağırıyordu.üstelik sakinlşeşmiyordu da.birgün babası sabredemi bağırdı.daha konuşmuyorsun ne okulu istiyorsun diye.yavrum içini çeke çeke uzun süre ağladı anne............ben........konuşamıyorum dedi.böylelikle yavaş yavaş cümle kurmaya başladı.

aynı şeyi yeğenimde de yaşadık.o da geç konuştu.ama ona takılmadık.çünki örneğini yaşamıştık.dedikleri gibi annesi oyun gruplarına götürdü.ertesi yıl kreşe başladı şimdi su gibi konuşuyor.

sevgili altunum çok teşekkür ederim canım epey moral oldunuz zamanını beklemek gerekio sanırım beklemekten baska yapcak bişim yok

moral verebildiğime sevindim canım. inş. senin oğlunda en kısa zamanda çözülür. bizim delikanlı sabah uyanır uyanmaz yanıma gelip "anne bak büyüdü ben. okula gidmmm" diyor inan bana hergün yeni bişey buluyorlar yaaa..

oğlumu şimdilik kreşe vermeyi düşünmüyorum. bakıcımız var. en azından bir yıl daha onun bakmasını istiyorum. ta ki ben çok iyi bir kreş bulana kadar. ama şu pyun gruplarını araştıracağım. sağolun...

canım benim oğlum konuşmaya çalışıyor ama kelimeleri çıkaramıyor ağzından. ya yarım yamalak veya tamamen anlamsız.
oyun grupları çok işe yarıyor anlaşılan. hemen araştırıyorum. bakalım benim küçük mütavazi şehrimde var mı :26:
bu arada çok teşekkür ederim canım...

daha 25 aylık olduğu için kreş fikrine çok sıcak bakmıyorum. bizim bakıcımız var zaten. en azından 1 yıl daha devam etsinler. sonra inş kafama göre bir kreş bulurum. ama arkadaşlar oyun grubundan bahsetmişler. öyle bir yere gönderebilirim bulursam
çoook teşekkür ediyorum. oğlunuza da maşallah. çok hızlı ilerleme göstermiş

çocugunuzun yaşı küçük. telascak bisi yok bence . benim kızım 26 aylıkkken dili birden çözüldü. öncesinde anne anne baba annane dede derdi . eşim çok sorun yapıyordu bu olayı.şimdi inanamıyor 1 ayda bu kadar fark etmesi inanılmaz sasırtıcı diyoruz. herseyi sölüyor tatlı tatlı

sizinkide konusur merak etmeyın ha 4 yaş olsada anormal deriz ama su an bence normal bol bol konusun tv az izletin

oyun gruplarının ve kreşlerin çok yararı var arkadaşlar

böyle yorumlar okuyunca çok mutlu oluyorum. inş benim oğlumda böyle birden açılır....

canım ben 3 yaşıma kadar bebek gbi işte agulu magulu konuşuyomuşum götürmüşler doktora doktor sormuş bana bişeyler konuşturmaya çalışmış ben yine agucuk magucuk bişeyler demişim o da demişki kimi çocuk geç konuşur ama düzgün konuşur die. nitekimde öle olmuş cümleleri çok düzgün söyleyerek başlamışım. şimdi susturabilene aşk olsun :):)

çok hoşsun....
susma zaten canım. sustukça sıra sana gelecek

çoçuğunuz daha küçük,hemen telaş yapmayın.benim kızımda o aylarda çok uzun cümleler kuramıyordu yada işine gelmiyordu son 3 ay içinde birden açıldı.şimdi 29 aylık hiç susmuyo durmadan konuşuyor,masal anlatıyor, bütün renkleri, sayıları biliyor.çoçuklar bazen çok şaşırtıcı olabiliyor mutlaka kaydediyordur hepsini kendini hazır hissedince oda başlar bıcır bıcır konuşmaya

benimde dayımın oğlu yiğenim şu an 4 yaşını doldurmasına rağmen hala dili çözülmedi. gerçi onun biraz anne ilgisinden yoksun olmasına bağlıyoruz biz ama gercekten çok üzülüyoruz. tuvaletini bile daha yeni öğrendi. bu yaşa kadar altı bağlanıyordu. annesi çalışıyo ve çocuk bi orda bi burda dengesi bozuldu. bu durum kalıcı olmaz inşallah...

çocuğum 20 aylıkken pipisini vea poposunu göstermek suretiyle tuvaletini söylemeye başladı. daha şimdiden dünya kharitasından sorduğum ülkeleri gösterebiliyor. renkleri, büyük küçüğü..... vs. yaşında olması gereken herşeyi biliyor inş dilide çözülecktir yakında..

bizimkide öyle, sorsan herşeyi gösteriyo, biliyo ama dili çözülmedi işte bi türlü... inşallah o da olacak... sizlerden bunları duydukça umutlanıyorum. Allah herkesin çocuğuna sağlıklı hayırlı ömürler versin... henüz anne olmayan bizlere de sağlıklı hayırlı çocuklar versin..:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…