- Konu Sahibi yaz gecesi
-
canım benim oğlumda geç konuştu 4 yaş civarı ama hep yarım ve çoğu kelimeyi tam telafuz edemeyerek 5 yaşında anaokuluna gitti eskiye göre düzelme oldu 6 yaşında geçtiğimiz eylül 1. sınıfa başladı sorunlarda başladı malesef okulun ilk ayı kabus gibiydi öğretmeni anlayamadığını anaokuluna vermemiz gerektiğini söyledi ayrıca biraz sinirli hareketleride varmış neyse çocuk gelişimciye götürdük öncesinde hep yardım almalıyız dediğimde eşim karşı çıktı düzelir sorunu yok gibi gibi....neyse gelişimci tanıdık bu arada eşimde sağlık sektöründe :) gerisini düşün artık :)sorun yok dedi geriye dönmek yani anaokulu kayıp olur bundan sonra ne yapıcağımıza bakalım dedi bu arada testler yaptı fazlası var eksiği yok demişti....bulunduğumuz şehirde güçte olsa bir dil terapist bulduk sana tavsiyem (dilkom)mezunu olmasına dikkat et eğer götüreceksen işin ehli onlarmış bir seans gidebildik biz çünkü doktor başka bir şehre gitti yerine de gelmedi biz evde sürekli tekerleme söylettik o ara söyleyemediği harfleri vurgulatmaya çalıştık şuan yine diğer arkadaşlarından eksik ya da yarım diyeyim öyle konuşuyor ama öğretmenimiz şuan memnun karnesi hepsi beş 1. dönem sonu harflerin hepsini görmediği halde okumayı söktü biraz yazarken problem yaşıyoruz o da nasıl konuşuyorsaa öyle yazıyor bu arada dikkat eksikliği için psikaytriste de gittik problem yok işitme testi yapıldı onda da sorun yok benim oğlum tersten konuşuyordu bazı kelimeleri süpürge( sükürpe) kocaman (komacan) gibi aslında daha bir sürü kelime varda unuttum şimdi söyleyemediklerini not alıp sürekli tekrar ettirerek düzelttik....zor bir süreç ama eşlerden biri sorunu kabul etmeyince daha zor Allah kolaylık versin...
maşallah, siz atlatmış sayılırsınız,eşinizin sağlık sektöründe olması ve bu kadar geç kalmanızda komik tabi
bende teyzeme söylim dilkom varsa götürsünler, gerçi çokta bilinçli değiller bu konularda,
doktor bekleyin 4 yaşına kadar demiş, onlarda bekliyor işte.
çocuk konuşamadığı için aşırı hırçın ve sinirli,
aklı yerinde maşalah her türlü yaramazlığı biliyor
ama tabiki bütün kontrollerini yaptırmalarını söylim, teşekkürler.
merhabalar arkadaşlar...
bu konuyu açtığımda oğlum 25 aylıkmış :))
şimdi 41 aylık yani 3,5 yaşında....
2 aydır kreşe gidiyor. baya baya ilerledi ama kelimeleri doğru telafuz edemiyor.
çoğu harfi çıkaramıyor. kreşteki arkadaşlarıyla konuşarak iletişim pek kuramıyor amaa yine de çok uyanık evden değişik oyuncaklar götürerek tüm çocukları etrafına toplayıp çete liderliği yapıyor :)))
konuşma terapisti dediğimde eşim asla kabul etmiyor. hiç bir sorun yok konuşacak diyor....
bazen ben de herçocuk farklıdır 4- 4,5 yaşına kadar beklemek lazım diyorum ama kreşteki çocukların konuşmaları karşısındaböyle kalınca çooook çaresiz kalıyorum.
siz ce kocamı mı kendimi mi ikna etmeliyim?
merhabalar arkadaşlar...
bu konuyu açtığımda oğlum 25 aylıkmış :))
şimdi 41 aylık yani 3,5 yaşında....
2 aydır kreşe gidiyor. baya baya ilerledi ama kelimeleri doğru telafuz edemiyor.
çoğu harfi çıkaramıyor. kreşteki arkadaşlarıyla konuşarak iletişim pek kuramıyor amaa yine de çok uyanık evden değişik oyuncaklar götürerek tüm çocukları etrafına toplayıp çete liderliği yapıyor :)))
konuşma terapisti dediğimde eşim asla kabul etmiyor. hiç bir sorun yok konuşacak diyor....
bazen ben de herçocuk farklıdır 4- 4,5 yaşına kadar beklemek lazım diyorum ama kreşteki çocukların konuşmaları karşısındaböyle kalınca çooook çaresiz kalıyorum.
siz ce kocamı mı kendimi mi ikna etmeliyim?
özelden yazamadım . Öncelikle Hiç Üzülme . Evet benimde oğlum konuşamadı Götürmediğim doktor gitmedim rehabilitasyon merkezi kalmadı. Söylenilen tek şey konuşur zaman bırakın yada aileden gelen yani ırsi yada hamile iken yaşadığın travmatik bir durum yaşaman dendi. benim oğlum anlıyordu sadece hiç konuşamıyordu .
Size tavsiyem Anaokuluna yazdırın ben zaten anaokulunda çalışıyordum yanımda götürdüm getirdim. Başlarda çocuklara uyum sağlayamadı konuşamadığı için ama sonraları baktıki bendende yüz bulamadı mecbur kaldı gün boyunca arkadaşlarıyla oynamaya yada onlara azda olsa birşeyler anlatmaya başladı ve 3-4 ay sonra konuşmaya başladı vede susmak bilmedi:)) Şimdi çok şükür 9 yaşında ilkokula gidiyor.
sadece anne kelimesini sık sık söyleyen bir oğlum var. ha bide gel mam söyleyebiliyor.
bir çocuk psikiyatriste götüreceğiz ama eşim bi türlü izin alamadı. ben de daha araba kullanamıyorum.....
bu durumu çok kafaya takıyorum. çocuğu olan her insana çocuğunun ne zamna konuştuğunu soruyorum.
ilgili ve bilinçli bir anneyim. sabahtan akşama kadar oğlumu nasıl daha iyi yetiştirebilirm diye araştırıyorum...
bu kadar kafaya takmamalıyım ama tüm günüm bunun üzerine yoğunlaşmış bir şekilde geçiyor....
canım oğlummm. konuş artık....
Canımmmm seni o kadar iyi anlıyorum ki :)) farkındaysan gülüyorum..Çünkü benim oğlum tam 3 yaşında birden konuşmaya başladı şaka değil..Anne bile demiyordu ahhiii diye sesleniyordu.3 yaşını 3 gün geçyordu kreşe verdim çekine çekine kendini anlatamaz zorlanır diye ama gerçekten 1 hafta sonra çocuk resmen söküldü.Allahım şimdi sussun diye bağırıyorum.Banada hep öyle derlerdi ama yinede üzülürdüm bi anne demesi için neler vermezdim derdim..Sabırlı ol emin ol usandırcak seni :)
ayyy kizlar konusurlarda konusur bebeleriniz bende 3 tane var herbiri bir tarafdan kafa sallamakdan beynim sulaniyor hele kucuk cimcimem bide beni dinlemiyorsun diye kafami kendine dogru tutup ceviriyor goz temasi istiyor yapmazsam allahim o anda biri yardim etsin yangin var diye bagiracagim tutuyor cunku kucuk hanim kendi kulaklarini tikayip son ses ciglik atiyor biz bitkin dusuncede ohhhh yapti ben diyor.gecenlerde trenle gidelim dedim hafta sonu disarda yeriz bu sefer degisiklik olsun dedim trenle gidiyoruz oglum buyuk kizim kucukluk diger yandan konusuyorlar bayan dedi ayyy ne kadar sakin ve sabirlisin ahhhh dedim icimden hepsi birden konusmama grevi yapsa 2 saat bile yeter beynim sulanmis bayanda beni sabirli saniyor uzulmeyin konusuncada boyle ciiirrrrrr currrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr susmuyorlar anacim beyinde bir yere kadar kartuslarim yandi onlari dinlemekden korkuyorum hafiza kartim cokecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?