konuşmayan oğlum :(((

canım çocuğumu , çocuk psikiyatristine götürdüm. o baktı ve bazı testler için psikoloğa yönlendirdi. çocuğumda hiç bir gerilik olmadığı gibi bazı testlerde yaşıtlarından ileri çıktı :)) çok sevecen, hem büyüklerle hem küçüklerle iletişim kurabiliyor. yani çok normal bir çocuk. ama konuşma anlamında tembel ve isteksiz.
duymasında algılamasında hiç bir problem yok. çok uzun komutları anlayıp uyguluyor.
sanırım sorun oğlumda değil, bende ,gözünün içine bakıyorum. leb debeden leblebiyi anlıyorum. ve istediği şeyi hemen yapıyorum. ama bunu elimde olmadan farketmeden yapıyorum. sen de öylemisin ?

Son düzenleme:
Doktora elbette gidin, nedir ne değildir iyice baktırın ancak o şekilde içinize sinecektir...

Benim kardeşim 3 yaşına kadar ağzını açmadı, 3 yaşında da sadece ''cu'' ''ann'' ve ''abb'' diyebiliyordu(su, anne ve abla:) ).

Çok doktor gezdi babamlar, sorunu yok muhakkak konuşacaktır dediler(duyma problemi olup olmadığına kadar bakıldı) ve sonunda bir doktorun tavsiyesiyle ana okuluna 1 sene erkek yazdırdık(2 yıl ana okuluna gitti)... 1.sınıfa da tanıdık bir öğretmene yazdırdık(benim öğretmenime) konuşuyordu ama çok hızlı ve peltek peltek...

Şimdi liseye gidiyor, susturamıyoruz, çenesi düşük Konuşması da gayet düzgün artık

Son düzenleme:
Eger doktorlar bir sorun yok dediyse bence oglunun bir sorunu yoktur insallah,
sadece tembel sanirim :)
gecmis sayfalari okudum, arkadaslar güzel tavsiyeler vermisler ama sen uymadigini itiraf da etmissin :)
Cocugu konusturtmuyormussunki, ne istiyorsa hemen leb demeden anlayip eline veriyorsun, öyle olmaz.
Birak cocuk ugrassin konussun, anlamiyorum de,
hafif bir ilerleme görürsen, biraz ugrastigini görürsen ancak ozaman istedigini ver,
suyu mesela, yada oyuncagini
biraz ugrastirmalisin onu, tembel diye konusmuyor sadece üseniyor bence :)
birde imkanin varsa hemen krese ver, erken yazdir bisey olmaz,
orda bülbül gibi ötecektir eminm

yasitlariyla oynarsa daha cabuk konusur

ben de ilk kez 3 yaşında konuşmuşum. 3 yaşıma kadar hiç konuşmamışım. bazı bebekler sözcükleri kafalarında biriktirir birden sökerlermiş konuşmayı. umarım sizinki de böyledir...

Eşim 4 yaşına kadar tek kelime konuşmamış, 5 yaşında hala doğru düzgün cümle kuramıyormuş, hala da pek konuşkan olduğu söylenemez ama kesinlikle hayatımda tanıdığım en zeki adam
sanırım kızım da ona çekti, 11 aylık, 5 aylıkken emekledi, 9. ayına girdiği gibi yürüdü, hareketleri hep ayından önde ama ağzından dayday dışında bişey duymuyoruz, sessiz sinema oynuyor gibi, doğru düzgün agulamadı bile şimdiye kadar

iyi akşamlar erkek çocuk geç konuşur diye birşey yoktur benim erkek kardeşim 9 aylıkken konuşmaya başladı 10 aylıkken yürümeye başladı 1.5 yaşına bile gelmeden şakır şakır konuşuyordu bende 1 yaşından sonra konuşmaya başlamışım sanırım çocugunuz 3 yaşında heralde bence bir uzmana başvuru yapın hemen

iyi akşamlar erkek çocuk geç konuşur diye birşey yoktur benim erkek kardeşim 9 aylıkken konuşmaya başladı 10 aylıkken yürümeye başladı 1.5 yaşına bile gelmeden şakır şakır konuşuyordu bende 1 yaşından sonra konuşmaya başlamışım sanırım çocugunuz 3 yaşında heralde bence bir uzmana başvuru yapın hemen

bende çook geç konuşmuşum sonra susturamamışlar bence sizin çocuğunuz çok zeki olacak.

eınstaın 9 yaşında akıcı konuşmaya başlamış mesela.birde geç konuşan bazı mucitler,ünlüler,dahiler var.

Kardeşim 9 aylıkken konuşmaya ve yürümeye başladı şuan 21 aylık ve cümleler kuruyo, şarkılar söylüyo biz bile hayret ediyoruz bu çocuk nasıl konuşuyo diye.
Birde yengemin oğlu var kardeşimle aynı yaşta aynı sizin bebeğiniz gibi sadece anne, mama diyebiliyo ikisini karşılaştırınca gerçekten tuhaf.

Ama merak etmeyin sonradan bi sussa artık diye bakarsınız normaldir bu 3 yaşında konuşamayan çocuklar bile var, tabi bi doktor şart.

Bunun farkındasınız o halde davranışlarınıza dikkat etmeniz gerekiyor...

Mesela işaret ederek bir şey mi istedi,
Ne istediğini böyle anlamıyorum,
söylemen gerekiyor diyin..

Söylemesini bekleyin,
Ve o söylemeden asla siz nesnenin adını söylemeyin...
Kelimeyi tam çıkaramasa da, başka bir şeyler söylese de,
siz anladıgınızda o zaman evet .... istiyorsun diyerek düzeltilmiş halini söyleyin...

Çıkardıgı sesleri pekiştirmeniz gerekiyor...

Her çocuğun konuşma yaşı bir değil. Bir uzmana götürürsünüz tabiki fakat benim kızımda 30 aylıkken cümle kurmaya başlamıştı. Birden bir konuştu sanki vahiy inmiş gibi. Bütün duyduklarını harddiske kaydetmiş:)) Şimdide susturamıyoruz.

erkek çocuklar geç konuşur bu bir gerçek
oğlum 3 yaşına gircek ancak 2 aydır yarım yamalak konuşuyor
bence sabırla beklemek gerek....

her çocuğun gelişimi farklıdır, erkek çocuklar geç konuşur genellemesine katılmıyorum, erkek kız farketmez. geç konuşan kızlar, erken konuşan erkekler çok gördüm.
sabırla beklemek konusuna da katılmıyorum, çaba sarfetmek gerekir, çünkü konuşmak da beyin gelişimine katkıda bulunur, sadece beyin gelişiminden etkilenmez konuşma yani, iki taraflı bir etkilenme söz konusu.

Çocuğunuzla sağlıklı bir iletişim ortamı kurun. O konuşamıyor olsa bile unutmayın ki sözcük dağarcığını etrafında duyduğu kelimelerden oluşturuyor. Ona masallar okuyun, hikayeler anlatın. Duygularınızı sesli olarak paylaşın. Bunlar kesinlikle olumlu etki yaratacaktır.

Lâkin kesinlikle içinizin rahatlamasını istiyorsanız, herhangi bir yetersizliği veya güçlüğü olduğundan korktuğunuz bir durumda çocuğunuzu ilinizde bulunan Rehberlik ve Araştırma Merkezleri'nden birine götürerek endişenizi paylaşın. Tüm sorularınıza yanıtları bu merkezlerde bulabilirsiniz. Bu sayede çocuğunuzun, evde kendi aranızda farkedemeyecek herhangi bir gereksinimi olup olmadığından da emin olabilirsiniz.

merhabalar arkadaşlar...
bu konuyu açtığımda oğlum 25 aylıkmış :))
şimdi 41 aylık yani 3,5 yaşında....
2 aydır kreşe gidiyor. baya baya ilerledi ama kelimeleri doğru telafuz edemiyor.
çoğu harfi çıkaramıyor. kreşteki arkadaşlarıyla konuşarak iletişim pek kuramıyor amaa yine de çok uyanık evden değişik oyuncaklar götürerek tüm çocukları etrafına toplayıp çete liderliği yapıyor :)))
konuşma terapisti dediğimde eşim asla kabul etmiyor. hiç bir sorun yok konuşacak diyor....
bazen ben de herçocuk farklıdır 4- 4,5 yaşına kadar beklemek lazım diyorum ama kreşteki çocukların konuşmaları karşısında böyle kalınca çooook çaresiz kalıyorum.
siz ce kocamı mı kendimi mi ikna etmeliyim?

Canım benim oğlun tabi ki konuşacak ama bence kocanı ikna et. 4-4,5 yaş çok geç biliyorsun okul artık 5,5 da başlıyor tam konuşarak okula gitmeli ki derslerinde başarılı olsun. Okula başlar, olmuyor alın derler dünyanız başınıza yıkılır zamanı boşa harcamamak en güzeli bence.

Senin ki sinirli mi bilmem ama yavrular dertlerini anlatamayınca sinirli ve agresif oluyor.

yani çok sinirli denmez... her çocuk gibi...
ama şimdi konuşma terapistine götürsem, uzmanın karşısında oturupta direktiflerini yapabilir mi bilmiyorum.
tez canlı ve çabuk sıkılıyorlar bu yaşta....

kizlar hic merak etmeyin ben cok gordum boyle cocuklar mesala ilk arkadasimin benim oglumdan 1 yas buyuk oglu vardi 5 yasinda okula baslayacakdi tam 4 yasindaydi benim oglan neler anlatirdi arkadasim cok ozenirdi birgun arabayla gezmeye gidiyoruz bu cocuk anne ehh kaka bab derdi neyse arabayla giderken bi ara pis koku geldi ayyyy dedim camlari kapatalim arkadas niye dedi disardan pis birsey koktu dedi cocuk kaka dedi arkadasda dedi benim oglan bezine yapti sok olmustum cok saglikli gorunuyordu o yasta bez takiyordu neyse arkadas okulun acilmasina 6 ay kala krese verdi cocuk 2haftada tuvalet aliskanligi kazandi ingilizce turkceyi soktu bu 6 ay icerisinde herkes sok oldu ayni teyzemin oglu tek kelime etmeden 7 yasinda okula basladi ogretmen teyzemi cagirmis hic konusmuyor diye teyzem kizmisti hatta ne kadar sagir dilsiz var bir araya oturtmussun diye ogretmende hakikaten konusamayan cocuklari biraraya oturtmus teyzem deyince ayirmisti ve cocuk sakir sakir konusmustu sene sonuna kadar boyle ornekler cok gordum benim kizimda kizimda 26 aylik fazla konusamiyor diger cocuklarim ondan kucukdu sakir sakir konusurlardi yalniz benim bu cadi ablasiyla abisine yapmadigini birakmiyor onlarda kizinca bulbul gibi sikayet ediyor cocukda ne yapsin kapi gibi anasi var arkasinda

hi hi hiii :)))
çok komik örnekler paylaşmışsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…