- 23 Aralık 2009
- 5.907
- 2.250
- 248
- Konu Sahibi yaz gecesi
-
merhaba,benim de 25 aylık oğlum var,hala tam konuşamıyor.uzun zamandır bu kouya takığım,devamlı araştırıyorum.
ilk kelimlerini 10 aylıkken söylemey baişlamıştı. sonra bıraktı.
şimdi kelimeleri yuvarlıyor,anlatıyor,bazı kelimeleri d eçok net söylüyor..
doktorumuz tıbben bir sorunu yok,bekleyin diyor,bekliyorum.
kusura bakmayın baştan beri okuyamadın,,oğlunuzu doktora götürmüş müydünüz? yani bir sorunu yok değil mi?
canım çocuğumu , çocuk psikiyatristine götürdüm. o baktı ve bazı testler için psikoloğa yönlendirdi. çocuğumda hiç bir gerilik olmadığı gibi bazı testlerde yaşıtlarından ileri çıktı :)) çok sevecen, hem büyüklerle hem küçüklerle iletişim kurabiliyor. yani çok normal bir çocuk. ama konuşma anlamında tembel ve isteksiz.
duymasında algılamasında hiç bir problem yok. çok uzun komutları anlayıp uyguluyor.
sanırım sorun oğlumda değil, bende ,gözünün içine bakıyorum. leb debeden leblebiyi anlıyorum. ve istediği şeyi hemen yapıyorum. ama bunu elimde olmadan farketmeden yapıyorum. sen de öylemisin ?
erkek çocuklar geç konuşur bu bir gerçek
oğlum 3 yaşına gircek ancak 2 aydır yarım yamalak konuşuyor
bence sabırla beklemek gerek....
merhabalar arkadaşlar...
bu konuyu açtığımda oğlum 25 aylıkmış :))
şimdi 41 aylık yani 3,5 yaşında....
2 aydır kreşe gidiyor. baya baya ilerledi ama kelimeleri doğru telafuz edemiyor.
çoğu harfi çıkaramıyor. kreşteki arkadaşlarıyla konuşarak iletişim pek kuramıyor amaa yine de çok uyanık evden değişik oyuncaklar götürerek tüm çocukları etrafına toplayıp çete liderliği yapıyor :)))
konuşma terapisti dediğimde eşim asla kabul etmiyor. hiç bir sorun yok konuşacak diyor....
bazen ben de herçocuk farklıdır 4- 4,5 yaşına kadar beklemek lazım diyorum ama kreşteki çocukların konuşmaları karşısındaböyle kalınca çooook çaresiz kalıyorum.
siz ce kocamı mı kendimi mi ikna etmeliyim?
yani çok sinirli denmez... her çocuk gibi...Canım benim oğlun tabi ki konuşacak ama bence kocanı ikna et. 4-4,5 yaş çok geç biliyorsun okul artık 5,5 da başlıyor tam konuşarak okula gitmeli ki derslerinde başarılı olsun. Okula başlar, olmuyor alın derler dünyanız başınıza yıkılır zamanı boşa harcamamak en güzeli bence.
Senin ki sinirli mi bilmem ama yavrular dertlerini anlatamayınca sinirli ve agresif oluyor.
kizlar hic merak etmeyin ben cok gordum boyle cocuklar mesala ilk arkadasimin benim oglumdan 1 yas buyuk oglu vardi 5 yasinda okula baslayacakdi tam 4 yasindaydi benim oglan neler anlatirdi arkadasim cok ozenirdi birgun arabayla gezmeye gidiyoruz bu cocuk anne ehh kaka bab derdi neyse arabayla giderken bi ara pis koku geldi ayyyy dedim camlari kapatalim arkadas niye dedi disardan pis birsey koktu dedi cocuk kaka dedi arkadasda dedi benim oglan bezine yapti sok olmustum cok saglikli gorunuyordu o yasta bez takiyordu neyse arkadas okulun acilmasina 6 ay kala krese verdi cocuk 2haftada tuvalet aliskanligi kazandi ingilizce turkceyi soktu bu 6 ay icerisinde herkes sok oldu ayni teyzemin oglu tek kelime etmeden 7 yasinda okula basladi ogretmen teyzemi cagirmis hic konusmuyor diye teyzem kizmisti hatta ne kadar sagir dilsiz var bir araya oturtmussun diye ogretmende hakikaten konusamayan cocuklari biraraya oturtmus teyzem deyince ayirmisti ve cocuk sakir sakir konusmustu sene sonuna kadar boyle ornekler cok gordum benim kizimda kizimda 26 aylik fazla konusamiyor diger cocuklarim ondan kucukdu sakir sakir konusurlardi yalniz benim bu cadi ablasiyla abisine yapmadigini birakmiyor onlarda kizinca bulbul gibi sikayet ediyor cocukda ne yapsin kapi gibi anasi var arkasinda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?