Konut dokunulmazlığı.-mala zarar verme

Kendi apartmanımdakilerle sorunum yok. Apartmanın ön cephesinde kocaman bahçe ve kamelyalar var. Benim bahçem arka cephede duruyor ve mutfak kapısından giriş çıkış yapıyoruz ve önümüzde sokak var. Karşı binanın çocukları sokakta oynuyor öyle top geliyor
O zaman dikenli tellerle ördururseniz kurtulursunuz bence.

Prosedürü bilmiyorum ama belediyeye gittik yeni yapılan tüm binaların giriş katı dükkan tapulu olmalıymış ama çoğu mütahit daire yapıp dükkan tapusu gösteriyomuş. Belediye bize home ofis izni verdi daire olarak kullanmaya devam edebilirsiniz dedi. Umarım sizi doğru anlayıp cevap vermişimdir

Esasen bu konudaki uygulama nedir, bilmiyorum. Bir bilen varsa ;sizin konunuz vesilesiyle doğrusunu öğrenebiliriz belki.

Karşıdaki villanın bahçesinde üç tane köpek var. Mahallenin çocukları sürekli toplarını bilerek bahçeye atıyorlar. Sonra da Bahçe kapısını açıp topu almak için bahçeye giriyorlar.köpekler de koro halinde bağırmaya başlıyor. Çocukların anneleri de kesinlikle uyarmıyor. Ya bir tanesi çocukları ısıracak. Ondan sonra da köpek çocuğu ısırdı dşye sosyal medyada ve haberlerde izleyeceğiz. Çocukların hiç suçu yok gibi davranılacak.ya da köpekler bir gün aradan kaçış gidecek
Kendi bahçende köpek besleyebilirsin. Girişte uyarı asacaksın “Dikkat. Köpek vardır” diye. Ondan sonrası senin mesuliyetinde değil. Onlar senin bahçene giremez. Ben koruma amaçlı rottweiler besledim.

Konu sahibi bahçenize jiletli tel yaptırın. Yüksek güvenlik gereken yerlerde uygulanır. Benim istanbul’da tanıdığım var. Yönlendirim.

Eklentiler

• E8DB56B1-337C-44F3-B1FC-8048F1468BFC.webp
    E8DB56B1-337C-44F3-B1FC-8048F1468BFC.webp
    22,1 KB · Görüntüleme: 62
Merhaba arkadaşlar, canımı sıkan bi konu var o da şu.; 3 yıllık bi binanın giriş katında oturuyorum. Daireme ait 15 m2 lik bahçemiz var. biz bu bahçeyi duvarla kapadık 2m yükseklite ve her yerine değişik değişik çiçekler güller ektim, onlara emek veriyorum, bakıyorum,seviyorum. bebeğim için salıncak kaydırak falan kurdum.. Ama çocuklarla başım dertte. Sürekli sokakta top oynuyolar ona sözüm yok ama sürekli bahçeme top geliyor ya duvardan tırmanıyolar ya bahçe kapısını zorluyolar bahçem pert. Her seferinde dikkatli oynayın diye uyarıyorum. Bugün 1 saatliğine dışarı çıktım, geldiğimde gördüm ki Gülü gövdesi ortadan ikiye ayrılmış. Ya bebeğim bahçedeyken başına falan gelse. Zaten Sırf bebeğim için yaptım bahçeyi rahat gezsin oynasın diye. Bu akşamda salonda otururken güm diye ses geldi baktım duvarda duran mandal sepetim falan düşmüş, çocuklardan birinin annesi kapımı zorluyo açmak için. İyice sinir oldum. Gelelim soruma, binada güvenlik kamerası var şikayetçi olsam konut dokunulmazlığı ve mala zarar verme ile ilgili sonuç ne olur? 14 15 yaşlarında çocuk bunu yapanlar herhangi işlem yapılır mı?

Açıklama: çocuk diye linçlemeyin beni.. Anne babaları sokağa salıp ilgilenilmeyen tipler. Anne babası, Geçen yaz bizimle değil ama çevre komşularıyla çok kavgalar ettiler bu yüzden. Laftan ricadan anlamazlar. (başka bi komşu sessiz oynayın dedi çocuk sanane diye cep verdi) Bende hukuk yolunu seçmek istiyorum. Sizden alacağım akılla
Valla bu devirde hukukta zor adam öldüren 2 seneye cıkıyor acınacak hallerdeyiz 😑 Sikayetci olacaksınız karakolun tozunu alıp gelecekler yine aynı

Biz de bundan önce site içinde giriş katta oturuyorduk, çocuklar oyun alanı olduğu halde binanın önünde oynuyorlardı, sesleri de çok geliyordu. Ben kendimi yol kenarında oturup araba sesi yerine çocuk sesi gelsin diye rahatlatıyordum. Çocuklara hiç kızmadım, toplarını balkona düşünce kapıyı çalıyorlardı, ben de veriyordum. Ki isteseler balkona çok rahat çıkabilirlerdi. Siz de öyle düşünün o çocukların top oynayacak alanları yok, oyun oynamak onların da hakkı. Top gelirse verin, çocuklar dikkat edin sert atmayın diyin. Zıtlaşarak çözemezsiniz.

Biz de bundan önce site içinde giriş katta oturuyorduk, çocuklar oyun alanı olduğu halde binanın önünde oynuyorlardı, sesleri de çok geliyordu. Ben kendimi yol kenarında oturup araba sesi yerine çocuk sesi gelsin diye rahatlatıyordum. Çocuklara hiç kızmadım, toplarını balkona düşünce kapıyı çalıyorlardı, ben de veriyordum. Ki isteseler balkona çok rahat çıkabilirlerdi. Siz de öyle düşünün o çocukların top oynayacak alanları yok, oyun oynamak onların da hakkı. Top gelirse verin, çocuklar dikkat edin sert atmayın diyin. Zıtlaşarak çözemezsiniz.
Keşke sizin örneğinizdeki gibi naif olsa herşey. Burası mahalle ve sokakta oynayan çocuklar. 14 15 yaşlarında ama asarım keserim havasında saygısız yetişiltilmişler o yüzden annesi hafta geçmiyoki biriyle tartışsın

Fikir almak icin konu acip, gelen yorumu begenmeyince laf ebeligi yapmak da yeni moda sanirim.

Hem bana niye dert olsun, mulklerimin projesinde de tapularda da hak sahipligim gayet acik ve net. Kimsenin bir karis topragini isgal etmiyorum ya da elin bebeleri iki top atti diye sikayet etmiyorum.

Dedim ya, size iyi forumlar.
Ben sana tapuyla ilgili soru mu sordum. tabuda bahçe benim bana ait tamam mı? Benim sorum 18 yaş altı birini şikayet etseniz ne olur soru bu sadece. Asıl sizin ki laf ebeliği karşındakini alt etmeye çalışma falan. Yok tapu sizin mi. Yok apartmanın hakkı falan. Benim sorum bu değil k apartmanımdakilerle ilgilide sorum yok

Merhaba arkadaşlar, canımı sıkan bi konu var o da şu.; 3 yıllık bi binanın giriş katında oturuyorum. Daireme ait 15 m2 lik bahçemiz var. biz bu bahçeyi duvarla kapadık 2m yükseklite ve her yerine değişik değişik çiçekler güller ektim, onlara emek veriyorum, bakıyorum,seviyorum. bebeğim için salıncak kaydırak falan kurdum.. Ama çocuklarla başım dertte. Sürekli sokakta top oynuyolar ona sözüm yok ama sürekli bahçeme top geliyor ya duvardan tırmanıyolar ya bahçe kapısını zorluyolar bahçem pert. Her seferinde dikkatli oynayın diye uyarıyorum. Bugün 1 saatliğine dışarı çıktım, geldiğimde gördüm ki Gülü gövdesi ortadan ikiye ayrılmış. Ya bebeğim bahçedeyken başına falan gelse. Zaten Sırf bebeğim için yaptım bahçeyi rahat gezsin oynasın diye. Bu akşamda salonda otururken güm diye ses geldi baktım duvarda duran mandal sepetim falan düşmüş, çocuklardan birinin annesi kapımı zorluyo açmak için. İyice sinir oldum. Gelelim soruma, binada güvenlik kamerası var şikayetçi olsam konut dokunulmazlığı ve mala zarar verme ile ilgili sonuç ne olur? 14 15 yaşlarında çocuk bunu yapanlar herhangi işlem yapılır mı?

Açıklama: çocuk diye linçlemeyin beni.. Anne babaları sokağa salıp ilgilenilmeyen tipler. Anne babası, Geçen yaz bizimle değil ama çevre komşularıyla çok kavgalar ettiler bu yüzden. Laftan ricadan anlamazlar. (başka bi komşu sessiz oynayın dedi çocuk sanane diye cep verdi) Bende hukuk yolunu seçmek istiyorum. Sizden alacağım akılla
apartmanda bahçe sizin olamaz.
istediğiniz kadar kapınızın önü olsun
kat irtifakı yapılırken sadece meskenlerine irtifak yapılır, bahçeler ortak alandır.

ha ama bahçeye kaçan topu alın vermeyin. 1 vermezsiniz 2 vermezsiniz sonra kendileri gider.
bunun hukuki bir yolu yok.

Herkes bişey yazmıs ama kimse sizi dinlememiş. Anladıgım kadarıyla diğer binalara balkon yapılan yere size bahçe yapılmış ve sizin kata ait ortak mal değil.
Yani hukuksal olarak haklarınız vardır tabiki ama o boyutta uğraşmaya değmez jandarma vs bir kez kapılarına gitse korkutmaya yeter bence ya da file mantıklı bir çözüm bu durumda da üst katınızı rahatsız ederler çünkü onlar yukardan düşürebilir diye düşünüyorum.

Herkes bişey yazmıs ama kimse sizi dinlememiş. Anladıgım kadarıyla diğer binalara balkon yapılan yere size bahçe yapılmış ve sizin kata ait ortak mal değil.
Yani hukuksal olarak haklarınız vardır tabiki ama o boyutta uğraşmaya değmez jandarma vs bir kez kapılarına gitse korkutmaya yeter bence ya da file mantıklı bir çözüm bu durumda da üst katınızı rahatsız ederler çünkü onlar yukardan düşürebilir diye düşünüyorum.
mahalle arası yere jandarma ne alaka bi kere polis bölgesi

bahçe konu sahibinin değil. apartmanın ortak alanı, konu sahibinin olsa tapusuna işlenmiş olması gerekir

belediye imar izni verirken alt kat dükkan üstler +5 kat daire gibi izin vermiş, ki bu çok görülen bir şey .mesela ben konyalıyım konyada neredeyse tüm merkez ilçeler böyledir.

ama artık AVMler filan da olunca sokak içinde kimse dükkan açmadığı için o bölümler de daire olarak kullanılıyor. belediye de bunu bal gibi bildiği için home ofis diye mesken olarak oturma izni veriyor. imar planı değiştirmek onların yapması gereken bir şey...mütahhite izin vermemek yine belediyenin yapması gereken bir şey, bunları yapmadıklarından böyle kılıf buluyorlar.

diğer binalarda balkon nasıl olsun orası bahçe katı ki?

hukuksal olarak nasıl bir hakkı var mesela? apartmana giriyor bu insanlar, apatmanda x kişiyi ziyarete geldim dese ne diyecek konu sahibi? evet "mülk işgali" diye bir kanun var ama orası apartman apartman.

Kapınızı zorlayana çıkıp 2 laf etseydiniz keşke. Yani bilemedim biri kapımi zorlasa polis çağırıyorum diye bağırırdım yada polisi gerçekten arardım ben o an.
Kamera da taktırabilirsiniz kapıya ek olarak,zorlayan olursa kayıtlarla polise şikayette bulunursunuz.

bakın, bahce konu sahibine ait olabilir. bizim apartmanimizda bahceler ayri ayri bolunmus durumda ve daire sahiplerine ait. tapuda bu yaziyor, bahce mulkiyeti kimin belli. yia olamaz vs demeyin, oluyor yani. ki konu sahibi 50 kere belirtmis tapuda bana ait gozukuyor ayri ozel girisim var diye. okuyun bi once arkadaslar. ezbere yorum yapmayin. konu sahibinin sorusuna gelince, hukuki yollardan ziyade dikenli tel ve kapi zorlamasi aninda calan bir alarm isinizi gorur, hukuki yollarda surec yavas isler siz yipranirsiniz

bakın, bahce konu sahibine ait olabilir. bizim apartmanimizda bahceler ayri ayri bolunmus durumda ve daire sahiplerine ait. tapuda bu yaziyor, bahce mulkiyeti kimin belli. yia olamaz vs demeyin, oluyor yani. ki konu sahibi 50 kere belirtmis tapuda bana ait gozukuyor ayri ozel girisim var diye. okuyun bi once arkadaslar. ezbere yorum yapmayin. konu sahibinin sorusuna gelince, hukuki yollardan ziyade dikenli tel ve kapi zorlamasi aninda calan bir alarm isinizi gorur, hukuki yollarda surec yavas isler siz yipranirsiniz
konu sahibi hiçbir yerde tapuda benim diye belirtmemiş
zaten sorun burada
tapu öyle olsa
tapuda benim diye belirtirdi.

ayrı özel girişi olması
ya da diğer dairelerin ön bahçeyi kullanıyor olması o alanı onun özel mülkü haline getirmez.

son mesajinda belirtmis diye gormustum, ayrica bu kadin apartman bahcesini bolup kendine ayirmadigina gore tapuda bahce mulkiyetli dukkan gozukuyor dedigi gibi ki dedi bunu okuyun konu sahibinin mesajlarini. bir de; dedigim gibi olabiliyor. tapusunu sorgulamamiz gerekmiyor zaten? kadinin derdi tapusu mu sizce su an??

Teşekkür ederim beni anlayan bi siz çıktınız. Bende bişey olacağından değil gözleri 1 kere korksun bi daha yapmasınlar istiyorum. Çünkü bahsettğim çocuk ve ailesi asarız kesriz herkes bizden korkar kafasındalar. Onlar yüzünden çok kavga oluyo. Hatta bi kere aynı çocuk hırsızlık yapmış annesine şikayet ettiler,benim çocuğum yapmaz diyomuş

14-15 yaşındaki çocuğa yaptığı fiilin sonuçlarını anlayamıyorsa hiçbir yaptırım uygulamaz. Eğer algılayabiliyorsa ceza değil, çocuklara özgü güvenlik tedbiri uygulanır. Sadece korkmalarını istiyorsanız tabi şikayet edebilirsiniz ama ceza konusunda umutlu olmayın.

Back
X