konya selçuk üniversitesi

deniz_6

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2014
245
14
118
35
İstanbul
merhaba. tercihler yaklaştıkça araştırmaya başlıyoruz doğal olarak peki Konya selçuk üniversitesi veya necmettin erbakan üniversitesi nasıl ? iletişim fakültesi veya tarih-edebiyat bölümleri önceliğimiz. bilen veya orda olan varsa bilgi verirse sevinirim. şimdiden teşekkürler.

2yil once mezun olup baska sehire yerlestim ve konyaliyim:)kesin tercihlerinde olsun.necmettn erbakan meram tarafinda ve merkeze cok yakin .kampusu merkeze tramvayla 50dk kadar.ama kampusun oldugu yer zaten ayri bir sehir gibi tum ihtiyaclariniz ve sosyal imkan mevcut ve ogrenciler orda kalir genelde.bosna hersek mah olarak gecer.kampusr otogar ve havaalani yakin.necmettin erbakana istasyon yht yakin.her gittigimde dahada gelismis olarak goruyorum.ve sehir duzeni ve sartlar cok uygun.hayirli olsun simdiden tercihleriniz

Canım bir bilgim yok ama inşallah nereyi istiyorsan orası olur :)

Teşekkür ederim :) kafam çok karışık yani hic gitmedigim bilmedigim biryer maddi olarak cok zorlar diyende var köy gibi orasi diyende var okulu begenmeyen var tabi herkesin kendi dusuncesi tabi ama ben bisey bilmediğim icin hangisi dogru bilmiyorum

universiteye ilk kez gelip hayatinda hic konyaya gelmeyip burayi koy gibi zannediyorduk deyip mezun olduktan sonra memleketine gitmeyip konyadan kopamayanlar cook:)istanbul izmir gibi hareketli degil ama bosna falan hareketli eglence yerleri var.gezilecek kafa dinleyecek yerleri var.buyuk avmler var herseyi alabilecegin.denizi olmasada kampus icinde ogrencilere cuzi miktara olimpik muthis havuzu var:)ev kiralari orta duzeyde.yurtlarda cok.internetten canli olarakta fiziki olarak sehri gorebilirsin..

köy gibi mi?Kim diyorsa inanma.Konya çok güzeldir.Selçuk üniversitesi de çok köklü bir üniversite.Maddi olarak zorlar mı bilemeyeceğim,nereden geldiğine bağlı.Üniversite bitince işe girmek senin elinde,senin çabanla olacak bir şey zaten ama yine de fen edebiyat tercihi sıkıntılı olabilir

Benim hicbi fikrim olmadigi icin sizlere sordum ve hepinize teşekkür ederim :) ben istanbuldayim yani ev tutmayi düşünüyorum ama kararsizim buyuk ihtimalle ilk tercihlerim gazete ve radyo Televizyon olacak. Sonucta 4 yil orda gecicek sonradan pisman olmak istemem

Konyada kuzenim (erkek) okurken yanına gittim 4-5 sene önce. Güzel bir şehir, klasik iç anadolu şehirlerinden biri işte. Avm bir gelişmişlik düzeyi değil bence. En ücra kentlerde hatta ilçelerde bile var.

Ben tercih eder miydim konyayı, asla. Öğrenciye para kasası gözüyle bakıyorlar. Kuzenim ahır gibi evde 500 liraya oturuyordu, ben uşaktaydım o zaman, kaloriferli dairede site içinde 250 liraya oturuyordum. Bu örnek sadece bana her açıdan çok pahalı geldi konya. Ço kıraç bir de yaw, yeşil yok. Kuzenimle yolda yürürken bi çok kez tacize uğradık. Bir keresinde koca koca adamlar kavga çıkarmaya çalıştılar namussuzlar falan diye, kaçtık koşa koşa. Ev sahibi evi bastı evde kız var diye. Eniştemle konuşturduk da öyle gitti ancak.
Bi daha da gitmedim, gitmem hep o geldi benim yanıma.

Rahat yetiştirilmiş bir kızsan zor konya arkadaşım. İyi düşün derim. Tabi ben 4-5 yıl öncesinden bahsediyorum. Şimdi nasıldır bilmem.

bence necmettin erbakan üniv yerine selçuğu seçmelisin çünkü kampüste okumak daha güzel bence ben de konyalıyım bir yıl okudum konyada sonra iş olunca bıraktım gerçi ama bir yılım çok dolu dolu geçti konyalı olup da konyada oturamayanlardan olduğum için :)) ben ilk başta yurtta kaldım kız kardeşimle birlikte kız kardeşim şimdi son sınıf ve özel evden sonra tekrar yurda çıktı arkadaşıyla sıkıntı olduğu için bence yurt en iyisi ama kampüs öğrenci yeri her türlü faaliyet de mevcut zaten şimdiden hayırlısı olsun

Teşekkür ederim :) ilk sirada selcuk var zaten

Cok geçmiş olsun size umarim duzelmistir artik yani konya basima boyle seyler gelsin istemem

Sizin üniversiteye hayatından beklentileriniz önemlidir bu noktada. Eğer beklentileriniz yabancı dil kursları, ya da tarih ve edebiyat bölümleri için olmazsa olmaz osmanlıca kursları, farklı konularda konferanslar ve kültürel etkinlikler ise bu konuda konya oldukça iyi bir sehirdir. Ancak eğlenceye yönelik beklentileriniz varsa konser vb. oldukça zayıf bir sehirdir. Umarım sizin için en hayırlısı olur.

teşekkür ederim iyi bir eğitim istiyorum mezun olduğumda üniversiteden bişeyler kavramış olmam gerek kendimi geliştirmem gerek tabi bunlar olurken ailemide çok zorlamamalıyım

kız kardeşim konya selçuktan mezun oldu kamu yönetim memnundu merak ettiğiğin varsa kardeşime sorarım

teşekkür ederim iyi bir eğitim istiyorum mezun olduğumda üniversiteden bişeyler kavramış olmam gerek kendimi geliştirmem gerek tabi bunlar olurken ailemide çok zorlamamalıyım

Tarih bölümü ile ilgili sorularınızı yanıtlayabilirim.

teşekkür ederim :) ben tarihi severim tabi ama o okulda bölüm nasıl özellikle staj konusunu hiç bilmiyorum ve önerir misiniz ? iş imkanları nasıldır?

tarih bölümünü okuyan biri olarak şahsen ben çok pişmanım
çünkü iş imkanı maalesef yok denecek kadar az
formasyonu söylemiyorum bile hatta aöf geçmeyi düşünüyorum

teşekkür ederim :) ben tarihi severim tabi ama o okulda bölüm nasıl özellikle staj konusunu hiç bilmiyorum ve önerir misiniz ? iş imkanları nasıldır?

İş imkanları tamamiyle sizin kendinizi geliştirmenize kalmış bir durum. Fakat bugün bir pdr yada okul öncesi vb. bölümler gibi iş imkanlarına sahip olamıyorsunuz ne yazık ki bu durum edebiyat bölümü içinde geçerli. Tabi yüksek lisans aşamasında farklı alanlarada yönelebilirsiniz. Bölüm olarak baktığımızda ise bugüne kadar tarih ile ilgili tüm bilgilerinizi sorgulamanız gerekiyor çünkü üniversite aşamasına kadar öğrendiğimiz tüm tarihi bilgiler aslında oldukça saptırılmıştır. Akademisyenlik düşünürseniz ise İlk çağ üzerine yönelmenizi tavsiye ederim fazla çalışılmayan bir alandır. Tabi bölüme başladığınızda başarınız ve ilginizde sizi yönlendirecektir. Fakat tarih yada edebiyat bölümü yerine farklı bölümleride değerlendirmeye almanızı öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…