Köpeğe çarpan da insan malesef

Dün Konyadaydım.
Havaalanına gidiyorduk.Yola bir köpek çıktı.
Biz direksiyonu sağa kırdık.
Arkamızaki denyoda köpeği görmesine rağmen köpeğe hızla çarptı.
Tak diye ses geldi resmen.
O ses hala kulağımda :26:
Köpek düştü sonra toparlandı ve topallayarak gitti.
Bacağı kırıldı sanırım.Nasıl acıdı içim anlatamam :26:
Böyle bakarkörlden neret ediyorum :47:
Hayvanlara göz göregöre çarpanlardan nefret ediyorum acımasız insanlar :47:

yolda durup köpeği alıp bir veterinere götürseydiniz?
aceleniz mi vardı?

boyle bir dunyada bundan eminmisin :26: maalesef yapıyorlar bile bile insanada carpıyolar hayvanada..ama temde giderken birden yolunuza kopek kedi cıktıgında carpma olasılıgı fazla sonucta akan bir trafik var..hersey birtarafa carpıp bırakıyolar bile bile carpmaktan ne farkı varki bunun

yaşanan olaya şahit olmadık. biz normal şartlarda çarpma olayından bahsediyoruz. temde elbette akan trafikte olabiliyor böyle şeyler maalesef. ama ben hala bir tarafımızın insan olduğunu düşünüyorum o kadar kötüleşmedi bence dünya henüz en azından öyle umuyorum... bilerek bir canlıya çarpmaz aklı selim bir insan.

zaten ben bazen burada reel yorumlar yapılmadığını düşünüyorum. hani konu evrensel ya evrensel bir şeyler söylemek lazım sanki. insanlar genel olarak büyük çoğunluk ne düşünüyorsa aynısını telafuz etmek zorunda hissediyor sanki kendini. şimdi de bu konuda hayvan sever kesiliyoruz. yorumlarında katılıyorum sana. adam görmeden geçmiş de en büyük ayıbı o yapmış hayvanın yaralandığını gördüğü halde yoluna devam etmiş. bu aynen kaza yapan bir araç görüp tenhada duyarsız kalmak gibi. biri insan biri köpek ortak nokta ikisi de can taşıyor aslında.

aynen bende bu yorumuna bayıldım

Yazının sonunda '' koştuk köpeği veterınere goturduk '' demenızı bekledım ama yok ?
Trafık cok zor suruculer bılır,kımse kımseye vurmak ıstemez ama bazen ınsanın elınde olmadan gerceklesır kazalar.
Hadı o adam vurdu , kaçtı dıyelım ee sız gormussunuz
ustelık kopek kalkmıs topallamıs demekkı ızledınız neden ınıp almadınız ?

Hepımız baskalarına atarız sucu,baskalarını yargılarız ama o an kendı yaptıgımız hatayı gormeyız..
Olan yıne hayvanlara olmuş ..

İki üç gün önce bir arkadaş, evlerinin yanında arka ayakları tutmayan yavru bir kedi olduğunu söyledi.Hemen belirtilen adrese gittik.Ama perişan olduk. 1.5-2 aylık bir yavru kedi.Arka ayaklarını sürüyerek miyav miyav yardım istiyor.Hemen veterinere götürdük.Arı kesici iğne vurdu ama iyileşme şansı olmadığını söyledi.Ve dün veteriner uyutmak zorunda kaldı.O kadar içim acıdı ki.Bu arada bu kedicik neden bu hale gelmiş biliyor musunuz.İnşaatta çalışan birkaç kendini bilmez üzerine basıp, top gibi oynamışlar.Gerisini siz düşünün...............

köpek için çok üzüldüm hiç kıyamıyorum hayvanların zarar görmesine..
insanlar hasta olunca kaza yapınca doktora gidip iyileşebiliyorlar ama hayvanların öyle bi şansı yok..inşAllah bişey olmamıştır..
ama adamı yargılamamak gerekiyor.. bazen insan elindeki telefonu saatlerce evin içinde arayabiliyor kafası dalgın oluyor yada görmüyor.. o şekildede olmuş olabilir.. bilerek çarptıysada Allah verir cezasını zaten..

yaşanan olaya şahit olmadık. biz normal şartlarda çarpma olayından bahsediyoruz. temde elbette akan trafikte olabiliyor böyle şeyler maalesef. ama ben hala bir tarafımızın insan olduğunu düşünüyorum o kadar kötüleşmedi bence dünya henüz en azından öyle umuyorum... bilerek bir canlıya çarpmaz aklı selim bir insan.

genelde bizim ulkemiz olarak baz alırsak hayvanlara verilen deger cok daha az oldugu icin carptıgı kopegi veterinere goturdu yerine orada bıraktı haberlerine daha aşinayız maalesef belkide ondandır bu karamsarlık herkesde :26:

İki üç gün önce bir arkadaş, evlerinin yanında arka ayakları tutmayan yavru bir kedi olduğunu söyledi.Hemen belirtilen adrese gittik.Ama perişan olduk. 1.5-2 aylık bir yavru kedi.Arka ayaklarını sürüyerek miyav miyav yardım istiyor.Hemen veterinere götürdük.Arı kesici iğne vurdu ama iyileşme şansı olmadığını söyledi.Ve dün veteriner uyutmak zorunda kaldı.O kadar içim acıdı ki.Bu arada bu kedicik neden bu hale gelmiş biliyor musunuz.İnşaatta çalışan birkaç kendini bilmez üzerine basıp, top gibi oynamışlar.Gerisini siz düşünün...............

simdi boyle insanlar yasasa ne olur allahaskına ya manyakmıdır nedir bunlar anlam veremiyorum ustelik cok basit birseymis gibi ceza almıyorlar ya yapılan istatistiklerle kanıtlanmıs bugun kediye kopege zarar veren baska birgun kadınlara ve cocuklara zarar veriyor

genelde bizim ulkemiz olarak baz alırsak hayvanlara verilen deger cok daha az oldugu icin carptıgı kopegi veterinere goturdu yerine orada bıraktı haberlerine daha aşinayız maalesef belkide ondandır bu karamsarlık herkesde :26:

bilmiyorum ki belki bir tarafından haklısın. aslında çok duygusal bir milletiz. şu hayvan sever avrulalılardan daha duygusalız da hayvanlar konusunda biraz ötelenmemiz lazım. biz ekmem kavgasının yoğunlukta olduğu bir dönemim çocukları olduk, siyaset vardı, kavga vs..şimdi de var ama şimdi ekmek bulmak daha kolay. çocuklarımız nisbeten daha rahat büyüyor 80 kuşağına göre. o zaman hayvan sever bir toplum yaratmak bize bağlı. küçük yaştan aşılamak lazım çocuklara. benim 2,5 yaşında bir kızım var. her zaman değil yalan olmasın aklıma geldikçe küçük bir kaba süt koyuyoruz ve kedilere süt veriyoruz. hem iyilik yapmasını öğreniyor, hem hayvanın karnı doyuyor hem de hayvan sevgisi. diğer öğrendiği konu da kapının önüne kedilerin toplanmasınan dolayı komşularla nasıl papaz olunurmuş.:47:

simdi boyle insanlar yasasa ne olur allahaskına ya manyakmıdır nedir bunlar anlam veremiyorum ustelik cok basit birseymis gibi ceza almıyorlar ya yapılan istatistiklerle kanıtlanmıs bugun kediye kopege zarar veren baska birgun kadınlara ve cocuklara zarar veriyor

bir kere canlı... ne olursa canlı yani canı acıyabilir. hissedebilir acıyı maneviyatı bile... bu şekilde davranan insanlar ciddi olarak psikolojik terapiden geçmeli yoksa topluma salıvermek toplumsam teröre davettir.

köpeklere tecavüz ediyorlar, işkence ediyorlar, dövüyorlar, taşlıyorlar, kulaklarını kesiyorlar, patilerine asit döküyorlar, taş bağlayıp denize atıyorlar ve daha fazlası. tüm bunlar ama suç değil, "kabahat" oluyor. 100-200 lira gibi ücretle yırtıyorlar.
kimse hayvan sevmek zorunda değil, bakmak zorunda değil. ama yaşam hakkına saygı duymak zorunda. sevmek zorunda değilsin ama yaşam hakkına zarar veremezsin. minicik yer kaplıyorlar şu dünyada. herkesten çok dostlar.
keşke plakasını alsaydınız, şikayet ederdiniz. veterinere götürseydiniz demiyorum, bazen şartlar el vermeyebiliyor maalesef.

köpeklere tecavüz ediyorlar, işkence ediyorlar, dövüyorlar, taşlıyorlar, kulaklarını kesiyorlar, patilerine asit döküyorlar, taş bağlayıp denize atıyorlar ve daha fazlası. tüm bunlar ama suç değil, "kabahat" oluyor. 100-200 lira gibi ücretle yırtıyorlar.
kimse hayvan sevmek zorunda değil, bakmak zorunda değil. ama yaşam hakkına saygı duymak zorunda. sevmek zorunda değilsin ama yaşam hakkına zarar veremezsin. minicik yer kaplıyorlar şu dünyada. herkesten çok dostlar.
keşke plakasını alsaydınız, şikayet ederdiniz. veterinere götürseydiniz demiyorum, bazen şartlar el vermeyebiliyor maalesef.

hayatta hep iyiler olsaydı keşke kötüler olmasaydı. o zaman bizler de bilmezdik nasıl olduğunu. işte hayat tezatlıklarla dolu, kötü-iyi, güzel-çirkin... bu dediklerini yapan insanlar evet gerçekten var üzülerek diyorum ama bunun günahı da insana yapılanla aynıdır Allah katında belki daha da fazla. çünkü bu hayancıkların dili bile yok yalvaracak. tek diyebileceğim çocuklarımızı böyle kötü insanlarla karşılaştırmasın Allah.

Bu olayda bilerekmi çarpmış bilemiyoruz çünkü olayı görmedik.Ama malesef dünya o kadar kötüleşti.

Eski oturduğumuz yerde kedilerimiz dışarı çıkıp dolaşıp gelirdi ve kedilerimizi birisi saçma tabancasıyla vurmuştu eve kanlı yaralarıyla geldi kedilerimz mermiler çıkınca kediler kurtuldu ama o can acısından bir hafta yaraları kaanana kadar neler çektiler.5 kediyi birden kim neden vursun saçma tabancasıyla sırf zevk için yapılmış birşey.

Komşumuzun bahçesinde baktığı bir sokak kedisi vardı yavrularına yer yapmıştı küçük çocuklar yavruları bahçeye girip çalmış ve kafalarını kesmiş geri bahçeye atmışlar komşumuz bunu yine o çocukların arkadaşlarından öğreniyor hangi çocuk böyle birşeyden zevk alır nasıl bir çocuk yada nasıl bir aile yetiştirdi bu çocuğu.

Yine geçenlerde başka bir semtte yolda bir gurup küçük çocuk toplanmış yolun ortasında yerde bişeye bakıyorlar merak edip yanlarına yaklaştım yerde araba çarpmış bir kedi ölmüş ve gözleri yuvalarından fırlamıştı ama o küçük çocuklar ona eğlenerek gülerek bakıyordu bu çocuklar bu görüntüden zevk alıyor benim kanım donuyor yakındaki bir marketten poşet alıp kediyi poşete koyup eve getirdim ve ağlayarak gömdüm ben onu.

Şuan bile anlatırken içim acıyor ama malesefki artık çok az insan kalmış

Barınaklarda işkence edilmiş hayvanlarla dolu ve bunu yapanlar yine insanlar bundan zevk alıyorlar.
Ve ben artık bunları yapanların insan kılığında şeytanlar olduğunu düşünüyorum bir insan bunları yapamaz

hayatta hep iyiler olsaydı keşke kötüler olmasaydı. o zaman bizler de bilmezdik nasıl olduğunu. işte hayat tezatlıklarla dolu, kötü-iyi, güzel-çirkin... bu dediklerini yapan insanlar evet gerçekten var üzülerek diyorum ama bunun günahı da insana yapılanla aynıdır Allah katında belki daha da fazla. çünkü bu hayancıkların dili bile yok yalvaracak. tek diyebileceğim çocuklarımızı böyle kötü insanlarla karşılaştırmasın Allah.

Evet bende katılıyorum malesefki var bilerek sırf zevk uğruna bunları yapn insanlar var ve dediğiniz gibi Allah katında cezalandırılacaklar hayvanlar da Allahın dilsiz kulları ama Allah katında onlarda hakkını arıyacak.

Aslında bu iki taraflı bir sorun.
Bayramlarda çok uzun yol yapıyoruz yol zaman zaman otoban oluyor zaman zaman köy yolu kıvamında ilgiçtir her şekilde bir köpek çıkıyor yola.
Şükür ki hiç çarpmadık ama yollar parçalanmış köpek parçalarıyla dolu insan yanlışlıkla görse bile unutamıyor o görüntüyü.
Burada baktığımız nokta köpegin can sağlığı ama bir de insan sağlığı var.
Yola fırlayan hayvanlara çarpmamak için canından olan bir sürü insan var.
Hayvanların doğal ortamlarına evler,yollar yaptık yaşam alanlarını daralttık şimdi onlar yollarda kendine ve insanlara tehlike saçıyorlar.
Çözüm nasıl bulunur bilemiyorum ama köpeğe her çarpan fantaziden çarpmıyor ki direksiyonu kıramamıştır kırsa daha büyük bir kaza yapacaktır.
Bilip bilmeden hayvan yaratık vs diye hakaret edilmiş adama ..
Ona buna sövmekle çözülecek bir sorun değil bu ne köpekler ölsün ne yola fırlayıp sürüyücü tehlikeye atsın isterim.
Yolu nedir bilmiyorum ..

Barınaklarda eğlence anlayışıyla gözleri oyulmuş tüyleri yakılmış kediler tecavüze uğramış köpekler var bunları yapanlar insan kılığındaki şeytanlardır insan sıfatını haketmiyorlar çünkü.

Aslında bu iki taraflı bir sorun.
Bayramlarda çok uzun yol yapıyoruz yol zaman zaman otoban oluyor zaman zaman köy yolu kıvamında ilgiçtir her şekilde bir köpek çıkıyor yola.
Şükür ki hiç çarpmadık ama yollar parçalanmış köpek parçalarıyla dolu insan yanlışlıkla görse bile unutamıyor o görüntüyü.
Burada baktığımız nokta köpegin can sağlığı ama bir de insan sağlığı var.
Yola fırlayan hayvanlara çarpmamak için canından olan bir sürü insan var.
Hayvanların doğal ortamlarına evler,yollar yaptık yaşam alanlarını daralttık şimdi onlar yollarda kendine ve insanlara tehlike saçıyorlar.
Çözüm nasıl bulunur bilemiyorum ama köpeğe her çarpan fantaziden çarpmıyor ki direksiyonu kıramamıştır kırsa daha büyük bir kaza yapacaktır.
Bilip bilmeden hayvan yaratık vs diye hakaret edilmiş adama ..
Ona buna sövmekle çözülecek bir sorun değil bu ne köpekler ölsün ne yola fırlayıp sürüyücü tehlikeye atsın isterim.
Yolu nedir bilmiyorum ..

işte ben de tam buna kızıyorum. adamı savunma değil adama hakaret edilmediği takdirde sanki hayvan düşmanı olarak mimlenecek insanlar da hemen hayvan severliğe soyunuluyor. aslında kanayan yara başka..sen kısmen değinmişsin..

Barınaklarda eğlence anlayışıyla gözleri oyulmuş tüyleri yakılmış kediler tecavüze uğramış köpekler var bunları yapanlar insan kılığındaki şeytanlardır insan sıfatını haketmiyorlar çünkü.

bu tür şeyleri okumak bile kötü yapıyor insanı..bir kaç kez üstüste okursan psikolojin bozulur gerçekten ki bunları yapan insanların maneviyatı hiç yok gerçekten. Allah ıslah etsin ya da aynı duruma düşsün de çaresizlikte neler hissediyor anlasın.

işte ben de tam buna kızıyorum. adamı savunma değil adama hakaret edilmediği takdirde sanki hayvan düşmanı olarak mimlenecek insanlar da hemen hayvan severliğe soyunuluyor. aslında kanayan yara başka..sen kısmen değinmişsin..

Bizim ülkemizde hayvanseverlik , insansevmezlik olarak yaşanıyor.
Adamın niyetini bilemem yola bir hayvan çıksa da öldürsem şöyle parçalasam diye mi uyanmıştır o gün bilemiyorum.
Böyle ruh hastaları var mı var gördük ördek olayında ancak ben araba kullanırken kaza yapacaksam yaptığım fren yüzünden veya şerit değiştirme sollama vs yüzünden bir hayvana çarpabilirim.
Bunu yapabilirim buraya gelip yalan söyleyemem ki öncelik benim yaşam hakkım.
Çok üzgünüm bu benim fantazim değil ama çarpık kentleşme ,uygulanmayan yasalar,düzenlemeyen hayvan hakları yüzünden yollar kedi,köpek dolu.

Back
X