Köpegim

geçmiş olsun demeye geldim İnşallah önemli bişeyi yoktur

hamilelere kedi köpek dışkısından geçen toksoplazma denen hastalığı hiç araştırdınız mı?

Bu tür hastalıkların bulaşması için dışkıyı elimizle temizlememiz gerekiyor, kimse eliyle temizlemiyordur diye düşünüyorum? ve aşıları vurulduğu zaman hastalık bulaşma ihtimali çok çok düşük oluyor. ayrıca aynı hastalığın iyi yıkanmayan sebzelerden de bulaşabileceği söyleniyor

İyi yıkanmayan sebze ve çiğ bir etten (salam sucuk vb.) bulaşma ihtimali , kedi dışkısından bulaşma ihtimalinden 3 kat daha fazla.
İnsanlar takmışlar hayvanlara , Düşmanlığa bir şekilde devam edecekler

Köpekler zaten bu virüsü oluşturmuyor . Bi virüslü kedi kaka yapacakta, bi köpek gidip onun kakasını yiyecekte (!) ona da bulaşıcılık geçecek ...

Benim kendimi bildim bileli kedim köpeğim var, bu virüsü hiç geçirmemişim . Yani her kedisi olanda bu virüs olmuyor. Kedi dışarı çıkmıyorsa , avlanıp çiğ et yemiyorsa nerden gelsin bu kediye bu virüs ?
Siz Zaten gerekli cevabı vermişsiniz , ama ben biraz daha detaylandırdım kusura bakmayın .

h
kimse hayvan sevmek zorunda değil. fakat her insan canlılara iyi davranmak zorunda. ben kedi köpek sevmem. vahşi hayvan severim onu da uzaktan severim.

yok estagfurullah :) konu zaten amacından sapmış ama bence konu sahibi eşine sinirleneceğine kendisine sinirlenmeli

köpeğini eşinden çok sevmek normalse uykuyu köpekten çok sevmek de normal diye düşünüyorum.
Konu sahibi öyle biseymi söyledi kaçırmış olabilirm. Eş sevgisyle hayvan sevgisi ne alaka kiyaslanamzki. İnsan esine aşıktır ama evcilide onun evladıdır yani. uykunun bi canin hayatndan değerli olabilcegni soylemenzde ayrıca iğrenç normal falan deil. Köpeğimi eşimden çok seviyorum demiş olabilir sonuçta o hayvan orda canıyla ugrasrken konu sahibi de ciddi bi travma yaşadı eminim

köpeğin gençlik aşısını yaptırdınız mı?

Aynısı benim bebeğime oldu
Bütün gün evdeydi,evden geldiğimde yorgun gözüküyordu
Yatağıma aldım sevdiği topunu ortaya koydum
Döndü poposunu yattı
Zar zor biraz zorladım oyun oynattım
Birden ayağı aksak aksak yürümeye başladı topalladı
Daha sonra titremeye başladı,gözleri kaymaya kontrolünü kaybetmeye adım atamamaya başladı
Çok korktum gece 12 gibiydi hemen veterinerini aradım
İşte sorular sordu "yerleri sildin mi? Kimyasal kullandın mı? Etrafta açık ilaç var mıydı?" gibi gibi.
Bende hepsine hayır diyerek cevap verdim.
Sonra veterinere götürdüm ilk fırsatta.
Bir problem bulunamadı.
Zaten bir daha da olmadı.
Kimyasak koklamış olabilir mi? Kalbinde problem var mı? Çok yoruldu mu?

Arkadaslar kusura bakmayin anca firsat bulabildim. Eşimle bugun soguk konuştum. Dunde butun gece uyumadigim icin cok gec uyandim. Esim uyandirdi hatta. Hadi veterinere gidelim diye. Dun oyle demiyordun dedim. O da uyku sersemi oldugunu soyledi. Veterinere goturduk ic parazitini unutmusum uzun zamandir yapilmamiş.. iç parazitini yapti olanlari anlattim. Mama yedirdigimi bazen ev yemegi yedirdigimi soyleyince vitamin minarel eksikliklerine bagli olabilir dedi. Vitamin verdi. Takvime kaydet bugunu birdaha olursa video cek mutlaka ve getir dedi. Hem sıklıgını ogrenmis oluruz hemde nasil oldugunu gormuş olurum dedi. Eger vitamin işe yaramazsa bana yine getir ama seni fakulteye yönlendiririm orasi daha iyi dedi. Okeyleştik. Bir sorun olmayacaginida belirtti. Hatta 9 yasinda bir kopek icin cok yakisikli ve saglikli gozukuyor dedi. Bizde eve geldik suan gayet iyi. Bugun saklanmadi aksine hep yanimdaydi..

Şmdi birdaha yasamamamiz icin dua edicem ve duzenli ilacini kullanicam.

Dun taksi cagiramaz veya kalkip gidemezdim. Cunku kopegim o şeyi yaşarken kollarimin arasina girdi. Ve ordan cikmayi reddetti. Bir ara yan yatirip telefonumu almayi denedim ama asla yan yatmadi ve yatmamak icin cirpindi bende kollarimin arasina tekrar alip sakince konuştum. Yani kollarimin arasindan cikmak istemedi. Esime sinirlenmemin nedeni biz orda o şeyi yasarken o etrafa bakiniyordu hicbir sekilde destek olmadi sormadi bile. Panik oldum buda cok dogal birsey. Ama birsey olmadi cok sukur. Soranlara cok tesekkur ederimmm :)

Çok geçmiş olsun o paniğini yüreğimde hissetim benim de yakışıklı bir köpeğim var bir ara zehirlendi birşey mi olacak diye ortalığı ayağa kaldırmıştım .Ev yemekleri onların yeterli minerallerini karşılamıyor maalesef siz aşı zamanlarını sakın ihmal etmeyin onlar bu dünyanın melekleri size ve yavrunuza daha nice uzun zamanlar diliyorum

Hemen kendin veterinere gotur bence çünkü sara nöbeti anlattigin şey ve köpeklerde olmaz diyen kim? Benim tavşanım da vardı ve biz bilmiyorduk vefat etti son nöbette. Sabah uyandigimizda kasılmış bir şekilde cansız bulduk. Bu arada benimde köpeğim var ve kesinlikle biliyorum köpeklerde sara krizi olabiliyor..

Sorumlulugu sende olan her canli senin evladin gibi oluyor. Amin tesekkurler insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…