Köpegim

Ablamın köpeği de geçen haftalarda böyle birden atak geçirmişti. Onda ırkına bağlı olarak kalp yetmezliği çıktı şimdi tedavi görüyor. Böyle bir ihtimal olabilir mi epilepsiden başka?
Çok geçmiş olsun ayrıca. Bir daha böyle olursa sakinliğinizi korumaya çalışın, köpeniğiniz sizi duyup daha çok paniklemesin. Güçlü olmaya çalışın.
 
Merhaba. Ben veteriner hekimim. Epilepsi olduğunu düşünüyorum. Dışkı ve idrar kaçırma durumu da var. Epilepsi kısmi ya da bütünsel olabiliyor. Ayrıca birçok sebepten kaynaklanabiliyor. Kalpteki sorunlar ve beyin tümörü de sebeplerinden olabiliyor maalesef. Sanırım istanbuldasiniz. Detaylı bir inceleme yapılması için bir veteriner kliniğine değil, fakülteye goturmenizi tavsiye ederim. İstanbul üniversitesi veteriner fakültesi var. Geçmiş olsun, inşallah bir an önce sağlığına kavuşur minik.
 
Neden eşinizden beklediniz ki? kedim var allah korusun böyle bir durum başıma gelse ve eşim bir şey olmaz deyip uyumaya devam etse, bir şekilde kendim giderdim. kedim ameliyat olduğunda narkozun etkisiyle yürümeye çalışıp düşmüştü ve vücudu şişti, gecenin bir yarısı veterinere kliniği açtırmıştım.. keşke eşinize sinir olmak yerine çözüm üretseydiniz
 
köpeğiniz sizin herşeyinizse veterinere götürün. sizin için çalışmaktan yorgun düşmüş eşiniz uyurken bağırıp çağırmayın.
 
köpeğinizi eşinizden çok sevdiğinizi eşinize söylediniz mi? peki köpeğiniz herşeyinizse neden evlenme gereği duydunuz?
 
hamilelere kedi köpek dışkısından geçen toksoplazma denen hastalığı hiç araştırdınız mı?
Ben arastirdim, cunku hamileyken toksoplazma testim negatif cikmisti yani bagisikligim yoktu. Arastirmalarim neticesinde:

1- hayvanin toksoplazma pozitif olmasi,
2- sizin hayvanin diskisina dokunup sonra ellerinizi yikamamaniz
3- kedi kopekten cok buyukbaslarin diskisinda goruldugunden hamileyken bilmedigim yerden et ve salata yememem gerektigini; hatta bunlardan kapma ihtimalimin kedi kopekten kapma ihtimalimden daha yuksek oldugunu ogrendim.

Saygilar
 
işte millet köpeğinizin test sonuçlarını bilmediğinden öyle düşünüyordur. olsun köpeğiniz herşeyden önemli.
 
işte millet köpeğinizin test sonuçlarını bilmediğinden öyle düşünüyordur. olsun köpeğiniz herşeyden önemli.
Her seyden degil ama bircok seyden onemli. Zaten kopegin test sonuclari da kimseyi ilgilendirmez, kimse benimle bu konuda konusamadi bile.

Bu arada kopeklerde toksoplazma olmaz yanlis bilmiyorsam
 
Her seyden degil ama bircok seyden onemli. Zaten kopegin test sonuclari da kimseyi ilgilendirmez, kimse benimle bu konuda konusamadi bile.

Bu arada kopeklerde toksoplazma olmaz yanlis bilmiyorsam
toksoplazma konusunu bir kez daha okumanızı tavsiye ederim. iyi günler
 
Evcil dostunuzdan, düzenli parazit tedavisi yapılıyorsa ve çiğ et yedirilmiyorsa toxoplasma kapmaniz imkansızdır bu bir. Meyve sebzeleri düzgün yikamamaniz ya da çiğ köfte tuketmeniz durumunda toxoplasma kapmaniz çok daha olasıdır bu iki. Toxoplasmanin bir kez alınması durumunda bağışıklık oluşur, hamilelik öncesi bulaştıysa hamilelikte sorun yaşamazsınız bu üç. Amerikan pediatri derneği başta olmak üzere dünyanın önde gelen saygın kurumları ve araştırmacıları, kedi ve köpeklerle büyüyen çocukların bağışıklık sistemlerinin çok daha düzgün çalıştığının ayrıca sorumlu ve psikolojik yönden diğer insanlardan çok daha dengeli bireyler olduğunun, birçok meta-analiz çalışması sonucunda ortaya konduğunu söylüyor, bu da dört olsun. Bu arada ben veteriner hekimim, uzmanligimi tamamladim, şu anda doktoramı yapıyorum, sanırım benim kadar bilemezsiniz bu konuyu ingilicce karakter.
 
Bir bilgim yok ama umarım önemli birşeyi yoktur..Allah onların acısını göstermesin..
 
hamilelere kedi köpek dışkısından geçen toksoplazma denen hastalığı hiç araştırdınız mı?

Toksoplazma , kedi dışkısı, çiğ et ve yıkanmayan sebzelerden geçer .
Bir salam -sucuktan ya da yıkanmamış bir sebzeden geçme ihtimali , bir kedinin dışkısından geçme ihtimalinden 3 kat daha fazladır ayrıca , evde bakılan , fare yemeyen , çiğ et tüketmeyen hiç bir kedi bu virüsü taşımaz .

Ki , köpekler bu hastalığa sahip değildir.

Kendimi bildim bileli , kedi köpek ile yaşıyorum . Toksoplazma geçirmedim şu anda da hamileyim, köpeğim benimle .

Bilip bilmeden , yorum yapmasak daha iyi olur .
 
zaten ben ne demişim çocuğun olmadığını söyleyenler köpeğin test sonuçlarını bilmiyordur demişim.
toksoplazma kedi dışkısından köpeğe geçebilir. o yüzden hamile kadınların bu konuda dikkatli olması gerekiyor
 
İyi de hamile kalmayi etkilemez toksoplazma, mevcut bebege zarar verebilir
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…