Ya kusura bakmayın da bazı yorumlar o kadar havada ki "Kur'anda yazmıyor" denip geçiliyor.
Canlar, ezan okumak da Kur'anda geçmiyor, o halde 5 vakit ezan sesini kestirelim. Namazın nasıl kılınacağı da Kur'anda yazmıyor, herkes kafasına göre kılsın, ben çöp tenekesi tekmeleyerek kılayım namazı mesela. :)
Ya şekil, usul olarak, hayata geçirebilelim o kitabı diye bir Peygamber gönderilmiş. Neyse, biraz açalım.
Köpek de övülen bir hayvandır, 7 uyurlar hikayesinde nakledilir. Burada köpeğin amacı vurgulanmıştır.
Sizcesi bizcesi olmaz dinde.
Bunu gerçekten düşünüyorsanız, dini kısmı sizi rahatsız ediyorsa, enine boyuna sorun soruşturun ve hatta gidin bulunduğunuz şehirdeki müftülüğe sorun.
İlk yorumlarımda açmadım ama açayım madem; kendi boyum kadar büyük bir köpek besledim arkadaşım ben, boksör husky kırmasıydı. Yavurlar sahipsiz kalacak ölecek diye evime aldım soktum. Çünkü ölecekti hayvan. Kucağımda baktım, yaşattık büyüttük. Ona evde bir oda tahsis ettim. Ancak o köpeği o odada tutmak, onun fıtratına uygun değil, eziyet, ölüm ona... Husky kırması, 2-3 saat kafadan koşacaksın o hayvanla... Çocuk gibi bakacaksın. Bakacağım diye alıp bakmazsan da ayrı günah.
Ancak benim inançlarım gereği, eve köpek almamam gerekiyor, ben buna inanıyorum ve ona göre davranıyorum.
Annemlerin bahçeli evine geçirdik sonra hayvanı. Aman Allah'ım nasıl coşuyordu o bahçenin içinde anlatamam. Tabiatı o.
Burada Kur'anda bir domuz eti haram diye yazıyo diye ayeti ufacık verip geçmek de adilane değil.
Bakın ben de ne diyeceğim; "domuz eti yenir" ama hangi şartlarda yenir?
Açlıktan ölmek üzeresin ve çevrende ulaşabileceğin domuzdan başka hiçbir yiyecek yok. Bu şartlarda domuz etinden doyacak kadar değil, "seni hayatta tutacak kadar" yersin. Haram olmaz.
Bu yüzden şartlara bakar. Burada başta üstünden açıklamaya çalıştım geçtim, -genel itibariyle dinen köpeğin evde bulundurulmasına iyi bakılmaz-
Ama en iyisi, köpeğin durumunu, kendi durumunu her şeyiyle tam açıklayarak git müftüye bi sor.
Burada çok fazla din alimi(!) var çünkü.