köpek almak istiyorum

Ehehe :)
Bu konuyla ilgili Zekeriya Beyaz'ın güzel bir konuşması var.
"Köpek olan eve melek giremiyorsa, Azrail'de bir melek olduğuna göre ölümsüzlüğü bulduk desene..." demişti.

Bence insan, söz konusu "can" ise, din tersini söylese kaç yazar diye düşünmeli.
Güzel demiş :) meleklerin köpek fobisi mi var anlamadım niye girmiyorlar:) konu pislikse evimize giren pis insanları ne yapacağız kuranda böyle birşey yazmiyor ayrıca . köpekten size bulaşabilecek tek hastalık kisttir.kist aşısını yaptırın hiçbirşey olmaz.

Dini açıdan köpekleri evde bakmayın kuralının açıklamasını bir veterinerin yazısından okumuştum, aktarayım; köpeklerin deri solunumu olmadığından salyaları mikrop barındırırmış, bu yüzden yediği kaptan yenilmezmiş, temas ettiği yeri temizlemek gerekirmiş, bu yüzden eve alınmaları zamanında sakıncalı görülmüş. Ayrıca sürekli evde yaşamaya vücut yapıları uygun değilmiş, düzenli yürüyüşe çıkarılma ihtiyaçları bu yüzdenmiş, hareketsizlik köpekler için çok zararlıymış. Günümüzde aşılama ve parazit ilaçları var ama bildiğim kadarıyla bunlar tam bir koruma sağlamıyor, bu yüzden evde bakılmasın deniyor olabilir. Kedilerin yaratılışı daha steril ve sürekli dışarı çıkma ihtiyaçları yok, evde bakılmasına izin verilen tek hayvandır kedi. Kuş, balık gibi hayvanların da evde bakılmaya uygun olmadığı, özgür alana ihtiyaç duydukları söylenir.

Gelelim senin köpeğe konu sahibi ; terrier doğal bir cins değildir, sokakta yaşaması imkansız bir türdür, narindir çünkü. İnsanoğlunun herşeye burnunu sokan tabiatı sonucu farklı çiftleştirmelerle üretilmiş bir türdür. Cüssesi çok ufak ve narin olduğundan sokak hayvanı olarak yaşamını idame ettiremez. Hal böyle olunca günah olduğunu düşünmüyorum, bakımı ve aşıları yapılırsa neden olmasın. Yüzlerce hayvana bakmış biri olarak, herşeyden önce bu ağır bir sorumluluktur diyorum. Detaylarını arkadaşlar yazar zaten, bugün arkadaş diye alırsın yarın başka biri girerse hayatına o ne olacak düşünmen gerekir, fazla hijyen ve düzen takıntın varsa hiç evine alıştırma, çünkü hayvanlı evde ne tam temizlik, ne tam düzen olmuyor.

Peygamberimizin fethe giderken, yavrularını emziren bir köpeğin başına nöbetçi diktiğini okumuştum. Doğruluğunu bilmiyorum tabi ama böyle hassas birinin sırf renginden dolayı köpekleri öldürün diyeceğini sanmıyorum.

Dini kısmına dair pek bilgim yok, bence harika bir şey yapıyorsunuz. Tebrik ederim sizi

Yanlislik olmasin. O hayvan kedi olarak naklediliyor.

Köpeği eve almaktan kimse cehenneme girmez..
Köpeğin girmediği odada namaz kılarsın olur biter.
Namaz kılmıyor farzı yapmıyor geliyor fetva veriyor çoğu insanlar.

Ya kızlar esimle ayrilma asamasindayim bi yoldas sirdas ariyorum kendime ve dert değil ama şimdi yolda bu köpek buldum terrier cinsi nasıl sevimli nasıl. . sürekli oyun istiyor beli ki bakımı yapılmış daha önce insanlarla yaşamış. Bana dinen sakıncalı dendi bu ne kadar doğru ?? Bilgisi olan var mı
Bu soğukta neden dışarda kalsın
Bi de sonuçta sokaktan almış olacağım nasıl mikrop kapmam??
Bilgisi olan var mı
Sokakta bulduğunuz hayvanı belki arayan bir sahibi vardır. Facebook kullanıyor iseniz sohayko sayfasına girip resmini paylaşın. Sahibi yoksa bir veterinere götürün. Çevrenizde var olan bir veteriner kayıp hayvan ile ilgili belki bir bilgisi vardır. Yoksa kontrolleri yapılır ve bakarsınız.

hangi din küçük bir köpeği siyah olunca öldürün eve alırsanız melek girmez diyebilir ki?
bence kulaktan dolma bilgilerle hareket edeceğinize kendiniz araştırın.
ayrıca sıkılıp tekrar terkedecekseniz lütfen almayın. o oyuncak değil CAN

Dini yoruma girecek diye yazmak istemedim aslında ama hadislere bakacak olursak gördüğünüz siyah köpekleri öldürün diye de hadis var. Öldüren var mı?
Köpeklerim siyah, değil öldürmek kılına zarar vermeye çalışanın dünyasını başına yıkarım :D Ki tek başıma kadın halimle tinercilerin üstüne yürümüşlüğüm var bu sebepten :D

Ya kusura bakmayın da bazı yorumlar o kadar havada ki "Kur'anda yazmıyor" denip geçiliyor.
Canlar, ezan okumak da Kur'anda geçmiyor, o halde 5 vakit ezan sesini kestirelim. Namazın nasıl kılınacağı da Kur'anda yazmıyor, herkes kafasına göre kılsın, ben çöp tenekesi tekmeleyerek kılayım namazı mesela. :)

Ya şekil, usul olarak, hayata geçirebilelim o kitabı diye bir Peygamber gönderilmiş. Neyse, biraz açalım.
Köpek de övülen bir hayvandır, 7 uyurlar hikayesinde nakledilir. Burada köpeğin amacı vurgulanmıştır.
Sizcesi bizcesi olmaz dinde.

Bunu gerçekten düşünüyorsanız, dini kısmı sizi rahatsız ediyorsa, enine boyuna sorun soruşturun ve hatta gidin bulunduğunuz şehirdeki müftülüğe sorun.

İlk yorumlarımda açmadım ama açayım madem; kendi boyum kadar büyük bir köpek besledim arkadaşım ben, boksör husky kırmasıydı. Yavurlar sahipsiz kalacak ölecek diye evime aldım soktum. Çünkü ölecekti hayvan. Kucağımda baktım, yaşattık büyüttük. Ona evde bir oda tahsis ettim. Ancak o köpeği o odada tutmak, onun fıtratına uygun değil, eziyet, ölüm ona... Husky kırması, 2-3 saat kafadan koşacaksın o hayvanla... Çocuk gibi bakacaksın. Bakacağım diye alıp bakmazsan da ayrı günah.

Ancak benim inançlarım gereği, eve köpek almamam gerekiyor, ben buna inanıyorum ve ona göre davranıyorum.
Annemlerin bahçeli evine geçirdik sonra hayvanı. Aman Allah'ım nasıl coşuyordu o bahçenin içinde anlatamam. Tabiatı o.

Burada Kur'anda bir domuz eti haram diye yazıyo diye ayeti ufacık verip geçmek de adilane değil.
Bakın ben de ne diyeceğim; "domuz eti yenir" ama hangi şartlarda yenir?
Açlıktan ölmek üzeresin ve çevrende ulaşabileceğin domuzdan başka hiçbir yiyecek yok. Bu şartlarda domuz etinden doyacak kadar değil, "seni hayatta tutacak kadar" yersin. Haram olmaz.

Bu yüzden şartlara bakar. Burada başta üstünden açıklamaya çalıştım geçtim, -genel itibariyle dinen köpeğin evde bulundurulmasına iyi bakılmaz-

Ama en iyisi, köpeğin durumunu, kendi durumunu her şeyiyle tam açıklayarak git müftüye bi sor.
Burada çok fazla din alimi(!) var çünkü.

birumutturyasamak birumutturyasamak , köpek ömür boyu sürecek bir sorumluluktur. Siz köpek almıyorsunuz, köpeği hayatınıza ortak ediyorsunuz.
Günlük gezdirmeler, tatili ona göre ayarlamalar vs zaten yazılmış. Ama daha önemlisi şu, hayatınıza yeni biri girip köpeğinizi istemese adama yol verebilecek misiniz, aşkınızdan ölseniz bile? Apartmanda sorun olsa evinizden taşınacak mısınız? İleride çocuk sahibi olacağınız zaman köpeğinizden vazgeçmeyecek misiniz?

Arkadaşların dediği gibi köpek giren eve melek girmez gibi bir şey yok, zaten saçmalık. Meleklerin herhangi bir canlıdan etkilenip kaçması komik olurdu. Onlar dünyadaki en masum şeyler, yanlarindayken verdikleri huzur başka hiçbir yerde yok. Temizlik anlamında düşünürsek iyi bakılırsa hiçbir problem olmaz, onların salyaları antibakteriyel zaten. Yalnız gerçekten bakabilecekseniz alın; örneğin yan komşumuz köpeğini hic dışarda gezdirmiyor, aksine sürekli evde birakip gidiyor. Ben asansörden çıkıp kata geldiğimde asansör sesini duyup kapıya koşup havlayarak kapıyı tırmalaması içimi parçalıyor her seferinde. Sakın yalnız ve ilgisiz bırakmayın, çok narin ve sevgiye muhtaçlar.

Dini yoruma girecek diye yazmak istemedim aslında ama hadislere bakacak olursak gördüğünüz siyah köpekleri öldürün diye de hadis var. Öldüren var mı?
Siyah ve iki noktalı olanlar köpek değil şeytandır. Öldürmek gerekir tabi nolursa olsun insanin içi cız eder o ayrı ama olması gereken bu ve bunu yapmıyoruz diye yapabilecegimizi neden yapmayalım? Evde beslemeyebilir sonucta bunu yapabilir ama diğerini yapmıyo diye bunuda mı yapmıcak? Bi cogumuz namaz kılmıyo ve kılmıyoruz diye müslüman degiliz demiyoruz mesela bunun gibi

Siyah ve iki noktalı olanlar köpek değil şeytandır. Öldürmek gerekir tabi nolursa olsun insanin içi cız eder o ayrı ama olması gereken bu ve bunu yapmıyoruz diye yapabilecegimizi neden yapmayalım? Evde beslemeyebilir sonucta bunu yapabilir ama diğerini yapmıyo diye bunuda mı yapmıcak? Bi cogumuz namaz kılmıyo ve kılmıyoruz diye müslüman degiliz demiyoruz mesela bunun gibi

Ben ilk iki cümlende ironimi yaptın ciddi mi söylüyorsun anlayamadım canım ya :KK64: İronidir herhalde.

var mi Kuran`da kopek giren eve melek girmez diye bisey?
kotulenen tek hayvan domuzdur,YEMEYIN denir baska da hicbir hayvanla ilgili hukum yok.
salih hadis var mi kopek almamakla ilgili..YOK.
guzel kardesim al gotur veterinere,guzelce baksin paraziti vs. var mi,saglikliysa al evine zavalliyi korumus olursun soguktan.
inanma melek girmez filan..
melek kopekten mi tiksinecek tovbe Yarabbim, o da Allahin yarattigi insan dostu bi hayvan.
Resmen fetva veriyosun. Bilmediğin bişey hakkında konuşma din bu şakası olmaz. Köpek necistir bi kere dokundugunda bile gidip abdestini tazelemen daha iyidir. Dinen de uygun olmadigi icin melek girmez deniyo melek tiksinir mi vs gibi komik laflara gerek yok o yuzden. İyice araştirmadan yorum yapmayin bence etten püften bahsetmiyoruz sonucta ..

Resmen fetva veriyosun. Bilmediğin bişey hakkında konuşma din bu şakası olmaz. Köpek necistir bi kere dokundugunda bile gidip abdestini tazelemen daha iyidir. Dinen de uygun olmadigi icin melek girmez deniyo melek tiksinir mi vs gibi komik laflara gerek yok o yuzden. İyice araştirmadan yorum yapmayin bence etten püften bahsetmiyoruz sonucta ..

Dini yorumlar yapmak yasak. Konunun başında sıcaklıkla oldu biraz ama kapatalım devam etmeyelim banlancaz bak toptan.

Back
X