köpek almak istiyorum

Ya kızlar esimle ayrilma asamasindayim bi yoldas sirdas ariyorum kendime ve dert değil ama şimdi yolda bu köpek buldum terrier cinsi nasıl sevimli nasıl. . sürekli oyun istiyor beli ki bakımı yapılmış daha önce insanlarla yaşamış. Bana dinen sakıncalı dendi bu ne kadar doğru ?? Bilgisi olan var mı
Bu soğukta neden dışarda kalsın
Bi de sonuçta sokaktan almış olacağım nasıl mikrop kapmam??
Bilgisi olan var mı
ne siyah köpeği ya rabbim de onu öyle yaratmış üç harflilerden ötürü öyle deniyor ama illa öyle olucak diye birşey yok rabbim insanları farklı farklı yaratmış sen siyahsın öldürelimmi diyoruz insanlara hayvanların ağzı yok dili yok aç olsa açım demez susuz olsa susadım diyemez saldırgan olmadıkça sorun yok bence

Alın ya küçücük yavruyu dışardamı bırakıcaz asıl bu dinimizce uygun olmaz..Benimde pug cinsi köpeğim var o kadar mütiş bir şey ki yaşama sevincim,enerjim herşeyim benim:KK200::KK200:
Alırsan bana özelden kafana takılan soruları sorabilirsin yardımcı olurum..

Dini yonunu temizlik yonunu kurcalamam. Benim tek dusundugum o kopekcik.

Bakin kopek bakimi zordur, kediye benzemez. Kediyi salarsin eve, mamasi suyu kumu hazirsa tamam. Kendi temizligini kendi yapar, cani sikilinca sinek kovalar, aksama kadar evde yalniz kalsa umurunda olmaz. Ama kopegin surekli banyosu temizligi vs. var. Mamalari kediye gore pahalidir, surekli oynamak ister, her gun saatlerce ayagi topraga degsin ister, arada hircinlasip sert oynamak ister, aksama kadar yalniz kalinca havlar, ulumaya baslar, apartmandan sikayet gelir. Diski kontrolu kedilere gore zayiftir, bazen disleri kasininca ihtiyacini esyalarla giderir.

Sahsen kopegin evde bakimini kopege haksizlik olarak goruyorum, gezmesi bakimi duzenli yapilanlar haric. O da cok nadir yani.

Ayrica diyelim herseyi dort dortluk yaptin, harika bir arkadasliginiz oldu. Gelecekte diyelim karsina biri cikti asik oldun, evlenmeye karar verdiniz. Kopegi istemezse, ya kopek ya ben derse arkadasina sahip cikip askina gule gule diyebilecek kadar dirayetin var mi?

Peygamberimizin fethe giderken, yavrularını emziren bir köpeğin başına nöbetçi diktiğini okumuştum. Doğruluğunu bilmiyorum tabi ama böyle hassas birinin sırf renginden dolayı köpekleri öldürün diyeceğini sanmıyorum.

Dini kısmına dair pek bilgim yok, bence harika bir şey yapıyorsunuz. Tebrik ederim sizi

köpek bence evde olmaz kedi olur ama köpek olmamalı , kedinin salyasında bile mikrop olmaz kendini devamlı yalayıp temizleyen bir hayvan, benim kedim benden temizdir misal ama köpek namaz kılanlar için özellikle evde bakılması uygun değil.

Evde kopek de olur kedi de bakabildigin ilgilenebildigin surece bizde bakmistik evde kopek melek girmez olayi ne kadar yanlis Allahin yarattigi bir canli yahu nasil boyle denilebiliyor yazik gunah

Agzim acik okudum bazi yorumlari :KK57:
Kedisini rahatsiz etmemek icin giysisini kesen, kedinin ictigi suyla abdest aldigi soylenen bir peygamberin kopekleri öldürün diyebilecegine inanmiyorum.

Kopekle yasamak kediyle yasamak gibi degildir. Duzenli olarak tuvalete çıkarmanız, temizligini bakimini yapmaniz gerekir, kediye gore en buyuk avantaji gittiginiz her yere goturebilirsiniz cunku kopeginiz eve degil size baglanir. Kedinizi zirt pirt tatile falan goturemezsiniz kafayi yer. Ama her ikisinin de sevgisi dunyalara bedeldir. Asla yuksunmezsiniz.

Ya kızlar esimle ayrilma asamasindayim bi yoldas sirdas ariyorum kendime ve dert değil ama şimdi yolda bu köpek buldum terrier cinsi nasıl sevimli nasıl. . sürekli oyun istiyor beli ki bakımı yapılmış daha önce insanlarla yaşamış. Bana dinen sakıncalı dendi bu ne kadar doğru ?? Bilgisi olan var mı
Bu soğukta neden dışarda kalsın
Bi de sonuçta sokaktan almış olacağım nasıl mikrop kapmam??
Bilgisi olan var mı

çok iyi yaparsın
kulağında küpe varsa barınakta kaydı vardır. küpedeki numarayı barınağa bildirirsen sana onla ilgili bilgi verebilirler. üstelik kısırlaştırılmış oluyor küpeli köpekler.
eğer küpesi yoksa alıp bir veterinere götür karne çıkart ve aşılarına başlarsın.
önce dış parazit iç parazit yapılır zaten.
o zamandan sonra sana mikrop falan geçmez.

Ravi si kimmiş? Doğruluğundan emin olmadığımız hadisleri paylaşmayalım. Dine mal ediliyor.

Konu iyice dine girecek, banlanıcam. Kiblemeyin kızlar munenin haberi olmasın :KK48:
Neyse doğruluğundan emin olmak ne demek oluyor? Sonucta sahih hadisler ve sahih olmayan hadisler var. Sahihlere bile yüzde yüz doğru denemiyor doğruluğundan emin olmak ne alaka o zaman hiç hadis paylasılmasın ki ben sahih olmayan bir hadis diye belirtmişim. Ravisi yanlış hatırlamıyorsam ibnu ömerdi. Kütübüsitte de olması lazım. Buharide de benzer bi hadis oldugunu hatırlıyorum yırtıcı köpekleri öldürün diye geciyor, kargalar da dahil. Evimde köpek beslediğim için zamanında inancım olmadığı halde arastırmıştım.

kedi tercihimdir ama ;)
kedim olduktan sonra kedi hiç bişeye benzemiyomuş onu anladım.

off 3 gündür kedimden ayrıyım (iyi yanlarından biri de evde yalnız kalabilmesi)
o kadar özledim ki miniğimi.

O köpekleri öldürün hadisi, insanlara zarar veren, öldürücü köpekler için söylenmiş.
Akrep için de söylenir aynısı.
Hatta yırtıcı köpekten kastın aslan kaplan gibi hayvanlar olduğuna dair görüş var.

Konu iyice dine girecek, banlanıcam. Kiblemeyin kızlar munenin haberi olmasın :KK48:
Neyse doğruluğundan emin olmak ne demek oluyor? Sonucta sahih hadisler ve sahih olmayan hadisler var. Sahihlere bile yüzde yüz doğru denemiyor doğruluğundan emin olmak ne alaka o zaman hiç hadis paylasılmasın ki ben sahih olmayan bir hadis diye belirtmişim. Ravisi yanlış hatırlamıyorsam ibnu ömerdi. Kütübüsitte de olması lazım. Buharide de benzer bi hadis oldugunu hatırlıyorum yırtıcı köpekleri öldürün diye geciyor, kargalar da dahil. Evimde köpek beslediğim için zamanında inancım olmadığı halde arastırmıştım.
İnancım olmadı halde nedemek tövbe tövbe :D

Bu arada ben peygamber böyle söylemiş demedim. Böyle bir hadis rivayet edilir sizce böyle bir sey olabilir mi ben inanmıyorum dedim. Kaynak soruldugu içinde acıklamasını yaptım. Gelip de bana şunun için bunun için söylenmiş ağzım acık kaldı yok artık yorumları yapmayın.

Bu arada ben peygamber böyle söylemiş demedim. Böyle bir hadis rivayet edilir sizce böyle bir sey olabilir mi ben inanmıyorum dedim. Kaynak soruldugu içinde acıklamasını yaptım. Gelip de bana şunun için bunun için söylenmiş ağzım acık kaldı yok artık yorumları yapmayın.
Her hadise inanmıyoruz zaten peygamberin hadisleri dışında...banlanacak bi durumda yok

Bırakmayın o yavrucağı, can yoldaşı olur size. Ayrıca evde olması sokakta olmasından çok daha iyi. Unutmayın: "Rabbim der ki; hayvanlar benim sessiz kullarımdır, şimdi zulme susuyorlar ama hesap günü konuşacaklar"

Dinen yasaktır sadece kediye izin verilir köpeğede evin bahçesinde hırsıza karşı korusun diye izin vardır. Nedenide köpeğin salyası necistir yani pistir eğer kıyafetinize gelirse o kıyafetle namaz olmaz tabi bu hanefi mezhebi için geçerli. Şafi mezhebine göre domuzla eşdeğer. Dini hükümler bu şekilde. Karar sizde.

Back
X