- 12 Ocak 2020
- 21
- 9
- 1
- 37
- Konu Sahibi ilbilgekatun
-
Mesafe zaten uçurum ama bizim evde birine tekme tokat dalmak yemek içmek gibi normal gibi bişey... Kendimi ezdirmeme şansım yok çünkü fiziksel olarak onlardan zayıfım..Herkese gerekli mesafeyi koyduğunda, kendini ezdirmediğinde ve hayatındaki fazlalıklardan kurulduğunda kendini bir yere ait hissedeceksin. İnanıyorum.
Ben bilmiyorum neden böyle oldu çözemiyorum da... ama koca bir ailesi olup yapayalnız olmak o koca aile fertlerinin aynı zamanda en büyük düşmanlarımdan oluşması beni ciddi anlamda üzüyor...Aile ve kardeşlik bağlarına çok önem veren biri olarak yazdıklarınız beni üzdühayatınıza son vermek gibi düşünceleri aklınızdan çıkarın önce. Çalışıyorsanız imkanlarınız dahilinde ayrı eve çıkma durumunuz olabilir mi mesela? Sıfırdan bir hayat kursanız kendinize tek başınıza. İlk adım bu olabilir sanki.
Gitme şansınız var mı?Mesafe zaten uçurum ama bizim evde birine tekme tokat dalmak yemek içmek gibi normal gibi bişey... Kendimi ezdirmeme şansım yok çünkü fiziksel olarak onlardan zayıfım..
Önlisans bitirdim ancak işte bulamadım kaç senedir arıyorum küçük biyerde yaşıyorum deneyim olmadığı için marketler bile kabul etmiyorMesleğiniz var mı? Çalışmıyor musunuz?
Düşman demeyelim de anlaşamamak/farklı olmak diyelim isterseniz, daha çok doldurmayın kendinizi içten içe. Var mı evden ayrılma imkanınız peki, belli ki aile fertlerinizle asgari müşterekte buluşma şansınız imkansıza yakın.Ben bilmiyorum neden böyle oldu çözemiyorum da... ama koca bir ailesi olup yapayalnız olmak o koca aile fertlerinin aynı zamanda en büyük düşmanlarımdan oluşması beni ciddi anlamda üzüyor...
Önlisans bitirdim ancak işte bulamadım kaç senedir arıyorum küçük biyerde yaşıyorum deneyim olmadığı için marketler bile kabul etmiyor
Evli değilim olsam bukadar umursamam zaten hala o cehennemin içindeyimEvlisiniz zaten kapıyı kapatınca kendi dünyanızdasınız.
Her kardeşlik ilişkileri bir değildir, değer görmüyorsanız siz de vermez görüşmeleri minimum düzeyde yaparsınız.
Ne kadar az beklenti o kadar huzur. Enerjinizi güzel şeylere verin, kitap okuyun, resim yapın, yeni şeyler öğrenin, meditasyon yapın...
Hayat kısa ise güzel şeylere odaklanıp yaşayın.
Mesela sabah aç karnına sigara içtiğim için ablam gelip yüzüme tükürüp küfür etmişti bu anlaşamamak mı sizce?Düşman demeyelim de anlaşamamak/farklı olmak diyelim isterseniz, daha çok doldurmayın kendinizi içten içe. Var mı evden ayrılma imkanınız peki, belli ki aile fertlerinizle asgari müşterekte buluşma şansınız imkansıza yakın.
Evet yanlış okumuşum. Çözüm bu durumda eğitim hayatına devam etmek ya da basit bir iş de olsa çalışmak.Yabloş
Evli değilim olsam bukadar umursamam zaten hala o cehennemin içindeyim
Evet evlilikten buyüzden hepsinden bir parça bulurum diye korkuyorum şiddet hakaret görmekten... ama bi yandanda evlenemediğim içinde üzülüp mutlu bir yuvanın özlemi ile tutuşuyorum... ama bende bu şans varken evleneceğim kişininde kardeşlerim gibi olması muhtemel görünüyorÇok üzüldüm sizin adınıza insan en çokta ailesinden beklıyor ilgiyi alakayı ama malesefkı aılesınden ılgı sevgi görmeyen kımse eş konusundada aynı kadere sahip olabılıyor benım düşüncem bu allah yardımcımız olsun ama kendınıızı ezıdirmeyın belılrı yaşa gelmıssınız bi aılede gercekten egıtım sart egıtım olumca sevgı saygı beraberınde gelıyor başta anne baba nasılsa cocuklarda güzel ahlaklı yetşebılıyır bi işe girin calısın kendı aykalarınızın üzernde durun yanı aynı evın içerisinde madem bu kadar gecımsizlık var bu sartlar altında psikolosinizde iyi segıl yazdıklarınızdan okudugum kadarıyla ayrı evde hem calısırsınuz hem rahat edersiniz
Öyle dğşünmeyın yınede kendınıze şans verin belkı çok mutlu olacaksınız belkı ıyı bi imsan olacakEvet evlilikten buyüzden hepsinden bir parça bulurum diye korkuyorum şiddet hakaret görmekten... ama bi yandanda evlenemediğim içinde üzülüp mutlu bir yuvanın özlemi ile tutuşuyorum... ama bende bu şans varken evleneceğim kişininde kardeşlerim gibi olması muhtemel görünüyor
Konu sahibi sirkelenip kendine gelmeni siddetle tavsiye ediyorum.Sana cocuklugumu anlatsam kendi derdini unutup bana aglarsin.Uvey anne elinde buyumus bir cocuktum ve kizkardesimi surekli ondan ve cevreden aklina gelebilecek her seyden korumakla sorumlu hissediodum kendimi.Yedigim dayaklar burdan oraya yol olur ve anlatamayacagim bir cok sey hep icime attim belki babama bir seyler soylesem farkli olacakti ama 7 yasinda bak babana dersen babanda ölür tehditleriyle sustum.Sonucta annemin cesedini gormustum ve zaten şoka girmistim.Ha bu arada sadece uvey anne degildi doven kardesi de doverdi.Babam sehir disina giderdi o gece bizi kaldirirlardi zevk icin degistire degistire döverlerdi.Susardim babam kalp hastasiydi.Okulda adim ayy yazik annesi yoktu ever yoktu bu etiketle ortaokul 2ye kadar özguvensiz sessiz haksizliga susan biri olarak kaldim.Ama uvey annemin halama kizip bana attigi tokatla kendime geldim.Babam halamgili yolcu etmeye cikmisti yalnizdik yani.Kadini elime bir aldim lavaboya kafasini soktum ordan yere firlatip ne yaptigimi bilmeden yumruk tokat atmaya basladim kadinin burnu kirilmis benden ilk hatirasiydi tabi onun icimde actigi yaralarin yaninda hic kalirdi.Sonra okulumu degistim kimseye annem yok demedim lisede populer kizlar arasindaydim universitede gene oyle.Ciktim o evden babama da her seyi anlattim zaten o gece bosanacakti hayir dedim ondan oglun var sonra onada uvey baba gelir ya da okulda bir etiket yer.Sonrasinda kadin benden helallik istedi ama gecti tabi.Vermedim.Ama kendimi sindirmedim ayaga kalktim evlendim esimin ailesi var benim yok ama inan hepsine karsi buyuk kavgada bile tek ciktim hatta dedim siz hepiniz ben tekMerhaba çok kötü yetiştirildim 4 kardeşiz ama bilinen kardeşlikler ile hiç alakası yok. Ablam ve abim tarafından sürekli şiddete maruz kalarak , kalmadığım zamanlarda da onların birbirilerine annemin de zaman zaman onlara en çokta küçük kardeşime şiddet uyguladığına tanık olarak, cehennem gibi bir evde büyüdüm...
Hiç çocukluğumu yaşayamadım, hep dayak hep hakaret hep aşağılanma.. hala daha zaman zaman maruz kalıyorum. Haliyle kardeşler arasında bir sevgi bağı oluşmadı. Hiçbirini uğradığım haksızlıklar yüzünden sevmiyorum onlarında beni ve birbirilerini pek sevdiği söylenemez.. Hepsi birer ruh hastası ve benimde pek sağlıklı olduğum söylenemez ama birine onlar gibi kolay kolay zarar veremem... Mesela hepsi anneme baba karşı aşırı saygısızdır hakaret bazen küfür ederler bağırırlar ben anneme babama öyle davranamam ses tonumu dahi yükseltemem..
Kendimi bildim bileli yaşadığım evde hep kendimi kardeşlerimden korumaya çalışıyorum hiç bir zaman güvende hissedemedim mesela banyodayım saçımı yıkıyorum dışardan ses geliyor bu şerefsiz hala banyoda ne yapıyor bu bir örnek banyoda saçımı yıkadığım için bile "şerefsiz" kelimesine maruz kalarak bunun gibi yüzlerce uğradığım, unutamadığım zulüm var. Kafam darbe aldiğimda genelde şimşekler çakardı o şimşekler düşündükçe yeniden beynimde çakıyor, işittiğim hakaretler kulaklarımda çınlıyor.
Bir biri için canını veren biri yaşasın diye böbreğini veren kardeşler görünce hayattaki en büyük kötülüğü kardeşlerinden görmüş biri olarak ister istemez çok üzülüyorum... Bu boşluk hiç bir zaman dolmayacak... Abim var ama yok ablam var yok dışarıdan bakınca koca bir aileyiz ama içeriden bakınca en büyük düşmanlarınla aynı evi aynı anneyi babayı paylaşıyorsun. Daha kötüsü 30 yıldır içine doğduğu evde en yakınları tarafından çocukluğundan beri hep şiddet görmüş, aşağılanmış biri olarak kendimi çok değersiz hissediyorum.. Özgüvenim sıfır...
İş ve eş konusunda da yüzü gülmemiş biri olarak hala alıp başımı gidememek beni zaman zaman intihara sürüklüyor. Ben ne zaman bi yere ait olacağım ait olamadığım bir ailenin içinde neden yaratıldım hadi yaratıldım neden kanatlanıp uçma fırsatı bulamadım diye sorgulayıp taşıdığım yükü ağır buluyorum... Biyere ait olamadan sevgi göremeden ölüp gitmekten korkuyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?