Köpeklerden korkuyorum ve hayatımı etkiliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Devletin bu konuya kısa süre içerisinde el atacağını düşünüyorum çünkü son zamanlarda tüm yandaş medya bu konuyla ilgilenmeye başladı, eskiden başıboş köpek güzellerlerdi.

Şu an ülkede yaklaşık 10M sahipsiz köpek olduğu düşünülüyor. Bunların bakılabilecek kadarı barınaklara alınıp gerisi itlaf edilecektir muhtemelen. Mevcut düzen hem hayvanlara hem insanlara eziyet.

asla haksız değilsiniz. sokakta köpekten yürünmüyor güzel ülkemde haklısınız yani. her aklı başında insan köpek sürüsünden korkar. normalsiniz. ben türkiyede yaşarken parka falan gidemiyordum öyle diyim ki gayet guzel gelişmiş semtte evim. bunun kasabaıs var, doğusu var, karı var... bi kere havaalanı arabasında indim eve gelene kadar bi de geceydi köpekler peşimde öldüm öldüm dirildim. hayvan sevgisiyle 3. sınıf ülke görünümünü karıştırdık fazlasıyla. bir de o köpeklere laf eden cani şeytan oluyor. ne alaka ya ne alaka? ben sokakta korkudan yuruyemezken köpekleri mi düşüneyim, bu nasıl bir mantıktır? Hç bir ab ülkesinde yok böyle bi saçmalık.

devlet alır onları, kısırlaştırır, guzel şartlarda bakar, sahiplendirir ve sokak köpeği soyunu kurutur. tüm bebekler evlerinde yaşar. sokakta sefillenmezler insanlar da rahat yürür. ama nerede o insan gururuna saygı anlayışı?

yapacak bişeyiniz yok, bazı app ler varmış köpekleri kaçıran falan belki onlardan edinebilirsiniz. ben de sizin kadar olmamakla beraber aynı durumdaydım tr de yaşarken, ve cocukluğumdan beri buyuk cins 4 köpeği olan insanım. sokak köpeği vakası başka bi boyut.​
Ay evet köpekler fazlasıyla kutsanmış.. başıboş köpeklere en ufak bir laf söylendiğinde hayvan düşmanı (!) oluyorsunuz. Başıboş köpekler tarafından parçalanan kediler kuşlar peki.. köpek yemi olacak diye katledilen kuzular.. köpek > tüm hayvanlar bazıları için

Ay evet köpekler fazlasıyla kutsanmış.. başıboş köpeklere en ufak bir laf söylendiğinde hayvan düşmanı (!) oluyorsunuz. Başıboş köpekler tarafından parçalanan kediler kuşlar peki.. köpek yemi olacak diye katledilen kuzular.. köpek > tüm hayvanlar bazıları için
olmaz, sokakta köpek olmaz. bir de o canlar agresif çünkü itilip kakılıyorlar doğal olarak agresfiler. bikaç ünlüden bozma tip de sokak köpeği de sokak köpeği die ölüyor. sanki tüm sokak köpekleri acar kentin köpeği yada bodrum sokaklarında. doğu illerinde kışın o canlar açken karşılaştırcan o sürülerle bak bidaha sesleri çıkıyor mu? heybeden konuşmasınlar.

Ben çok seviyorum hayvanları besliyorumda. Gecenlerde bir tanesi de bana saldırdı. Daha sonra mama götürdüm sevdim hiç yıldızımız barışmadi o kopekle .ne zaman görse saldırıyor bana. Köpek kovucu sprey var ondan aldım. Yine koşarak geliyordu birgun çantamdan çıkardığım gibi kaçtı demek ki daha önce kullanan olmuş Ben üzülüyorum. Kisirlastirilmalari gerekiyor bence. Sahil kesiminde oturuyorum.bu mevsimlerde öyle cins öyle güzel ,köpekler bırakıyorlar ki. Hayvanlar kışı cikartamiyor ama perişan şekilde ölüyorlar. İçim parçalanıyor.

Normal bir insan, bu kadar çok köpek sürüsünden korkar zaten. Ben de çok rahatsızım sokak köpeklerinden. Sayıları on milyonu aşmış durumda ve hükümet hiç bir önlem almıyor. Kaç çocuk öldü sokak köpekleri yüzünden. Bir kaç tane küçük oluşum var, twiter üzerinden mücadele ediyorlar fakat seslerini duyan yok. Köpeklerle kafayı yemiş köpekseverler ve mama firmaları, ciddi şekilde baskı uyguluyor belediyelere.bir de AKP'nin çıkardığı 5199 sayılı kanun, belediyelerin elini ayağını bağlıyor. Toplayamıyorlar bu köpekleri. Bir kaç yıla, içinden çıkılamaz hale gelecek. Psikolojik destek al diyenler neyin kafasını yaşıyor acaba. Ortada, insan hayatını ciddi şekilde tehdit eden bir durumu düzeltmekten değilde psikolojik destekten bahsetmek, tem bir akıl tutulması.
+
Cozum belli aslinda siz gibileri belediyeler toplayip izole etmeli.korkmadan yasar gidersiniz.

Ben çok seviyorum hayvanları besliyorumda. Gecenlerde bir tanesi de bana saldırdı. Daha sonra mama götürdüm sevdim hiç yıldızımız barışmadi o kopekle .ne zaman görse saldırıyor bana. Köpek kovucu sprey var ondan aldım. Yine koşarak geliyordu birgun çantamdan çıkardığım gibi kaçtı demek ki daha önce kullanan olmuş Ben üzülüyorum. Kisirlastirilmalari gerekiyor bence. Sahil kesiminde oturuyorum.bu mevsimlerde öyle cins öyle güzel ,köpekler bırakıyorlar ki. Hayvanlar kışı cikartamiyor ama perişan şekilde ölüyorlar. İçim parçalanıyor.
Heh işte kendisini besleyene bile saldırabilen bir canlı çok normal.. ama bazıları anlamıyor anlamamakta diretiyor hiçbir şey yapmadan yolundan giden biri olsanız da köpekler saldırabilir. Köpeklere de üzülüyor insan işte yazık yollarda kazalara uğruyorlar sokakla kalınca aç susuz perişan oluyorlar..

Heh işte kendisini besleyene bile saldırabilen bir canlı çok normal.. ama bazıları anlamıyor anlamamakta diretiyor hiçbir şey yapmadan yolundan giden biri olsanız da köpekler saldırabilir. Köpeklere de üzülüyor insan işte yazık yollarda kazalara uğruyorlar sokakla kalınca aç susuz perişan oluyorlar..
Yani hayvan bu.
Geçen yılda bir tanesinin gözüne merhem sürerken ısırdı. Dikiş atıldı elime.
Sadece ben seviyorum diye herkes sevmek zorunda değil onu farkındayım.

Köpeksiz bir hayat düşünemeyen,patili can annesi olarak söylüyorum. Maalesef Türkiye’de sokak hayvanları kontrolsüz bir şekilde üremekte. Sokaktaki kedi ve köpeklerin temel ihtiyaçları bile sağlanamazken(bırakın kısırlaştırmayı) bu kontrolsüz üreme artık bu canlar için çok vahim durumlara ulaştı. Doğan 10 yavrudan sadece 1 veya 2si hayatta kalabiliyor. olan sürekli üremekle ve emzirmeyle hayat geçiren aç karnını doyurmaya çalışan anneye oluyor. Heryerde salıverilmiş bir deri bir kemik aç susuz hayvanlar. Ben hayvansever olarak bu canları bu şekilde görmeye tahammül edemiyorum. Hepsine yetemiyoruz maalesef artık bunun kabul edilip ne yazıkki avrupa ve amerikadaki modele geçilmesi lazım. Burası onların yaşam alanı derken heryerin artık yeterince yapılaştığı ve canlara yardım etmeden hayatta kalamayacakları kabullenilmeli.

Köpekler kendinden korkan insan gordugunde hissediyorlarmiş. Dahada beter saldiriyorlarmis. Evet bazen bende korkarim ama soguk kanli olurum kopek vat diye yolumu degistirmem. Yani korktugumu belli etmem. Banada kucukken isirmisti yara izi hala duruyor

Köpeklerin de canı var . Sırf çocukları korumak için köpekleri itilaf etmek çok acımasızca. Ayrıca çocuklarını sokağa salan anne babalar düşünsün. Çocuklar tarafından öldürülen hayvanlar içinde üzülüyor musunuz acaba. Durup dururken tekmelenen tecavüze uğrayan hayvanlar içinde üzülüyor musunuz
“Sırf çocukları korumak için” ne kadar garip bir ifade evet çocuklar korunmalı. Kötü kalplilerden kötü insanlardan insan düşmanlarından mizantroplardan korunmalı.. siz köpekler tarafından zarar gören herkesin anne babaları tarafından sokağa salındığını mı sanıyorsunuz. Daha geçen yaz gözümün önünde ÇOCUK parkında annesinin yanında saldırdılar küçücük bir kız çocuğuna. Annesinin çocuğun çığlığı kulaklarımda.. Kampüste köpekler tarafından ısırılan saldırılan üniversite öğrencileri de sokağa salınmış tipler mi?

Bende çok korkuyorum, onlar da sudan korkuyor. Elimde bi şişe su ile geziyorum. Eğer yaklaşacak olursa suyu gösteriyorum gidiyor.

“Sırf çocukları korumak için” ne kadar garip bir ifade evet çocuklar korunmalı. Kötü kalplilerden kötü insanlardan insan düşmanlarından mizantroplardan korunmalı.. siz köpekler tarafından zarar gören herkesin anne babaları tarafından sokağa salındığını mı sanıyorsunuz. Daha geçen yaz gözümün önünde ÇOCUK parkında annesinin yanında saldırdılar küçücük bir kız çocuğuna. Annesinin çocuğun çığlığı kulaklarımda.. Kampüste köpekler tarafından ısırılan saldırılan üniversite öğrencileri de sokağa salınmış tipler mi?
Peki ne yapabiliriz hanım efendi. Mantıklı bir öneriniz var mı. Sağlıklı koşullarda bakılsa kısırlaştırılsa hepimiz sokak köpeklerinin barınaklarda yaşaması taraftarıyız. Ama ne yazık ki hayvanlar her yerde olduğu gibi barınaklarda da acımasızca öldürülüyor

Son düzenleme:
Arkadaşlar şimdi şöyle ki köpeklerle aram normalde çok iyiydi gerçekten hiç korkmazdım vs eski oturdugum yerde böyle bir derdim bile yoktu lakin üniversite için başka şehire geldim ve bir gün derse giderken kampüsün köpekleri önümü kesti o kadar korktum ki ve tektim sonra etraftan bir kaç kişi sağolsun beni kurtardı ama sonrasında bu köpekler her gördüğünde havlamaya başladı ve bende fobi oluşturdu resmen bu korku yüzünden ne okula ne işe gidebiliyorum köpek görünce aklım çıkıyor görmesemde ya görürsem diye korkuyla yürüyorum sürekli böyleler ve 1 ken 5 oluyolar etrafımı sarıyolar sırf bu yüzden oturdugum evi bile değiştim fakat yinede ya köpek karşıma çıkarsa diye yürüyemez oldum ne yapmam gerek evden çıkmak istemiyorum sırf bu yüzden
Korkunuz normal.benimde fobim var kaldirimda tek gorsem kacarim.bu kopekler cok uredi.belediyeler kisirlastirmiyor galiba

Peki ne yapabiliriz hanım efendi. Mantıklı bir öneriniz var mı. Sağlıklı koşullarda bakılsa kısırlaştırılsa hepimiz sokak köpeklerinin barınaklarda yaşaması taraftarıyız. Ama ne yazık ki hayvanlar her yerde olduğu gibi barınaklarda da acımasızca öldürülüyor
benim var. Hayvanları kaldırımlara mama dökerek beslemek yerine buna bütçe ayıranlar parasını kısırlaştırmaya harcasın. Belgesellerde bile hayvanlar üreme mevsiminde suyun yemeğin olduğu yere gidip ürer. Hem sokaktaki hayvanlara acıyıp hem de daha fazla acınacak halde yaşayacak hayvanların üremesini desteklemek için beslemek nasıl bi kafanın ürünü asla anlayamicam sanırım.

benim var. Hayvanları kaldırımlara mama dökerek beslemek yerine buna bütçe ayıranlar parasını kısırlaştırmaya harcasın. Belgesellerde bile hayvanlar üreme mevsiminde suyun yemeğin olduğu yere gidip ürer. Hem sokaktaki hayvanlara acıyıp hem de daha fazla acınacak halde yaşayacak hayvanların üremesini desteklemek için beslemek nasıl bi kafanın ürünü asla anlayamicam sanırım.
Herkes gücünün yettiği kadar kısırlaştırılıyor. Ayrıca beş on tane sokak köpeğinden bahsemiyoruz ülkemizde milyonlarca sokak köpeği hangi birine yetişelim. Sadece köpekler değil sayısını bilmediğimiz kedilerde var. Hükümet bu konuda yeterli olmadığı için biz anca görebildiğimizi kısırlaştırıyoruz

Köpeğime küçücük fıstık veriyorum dişini bile değdirmiyor elime. Yanında bebek yatarken karşısına yatıp sadece izler bırakın zarar vermeyi. Sokak köpeklerinin bu kadar huysuz ve saldırgan olmalarının temeli maalesef hayvanlardaki açlık,çoğu zaman susuzluk ve en önemlisi kısırlaştırılmamış olmaları. Bir çoğuda insanlar tarafından tekmelenerek, tecavüze ve şiddete uğrayarak travma yaşamış hayvanlar. Ne yazıkki onların ağzı dili yok yemeğe bakıma muhtaçlar ve onları bu hale getiren şov peşinde koşan üç beş boş beleş tayfa. Korkunuzu anlıyorum fakat böyle durumlarda sert ve yüksek bir ses tonuyla hoşt,kışt diye bağırıp, mümkünse ayağınızı yere vurup el kol hareketleriyle köpeklerin üstüne gitmenizi tavsiye ederim. Öfkenizi belli etmelisiniz. Kaçtığınız taktirde yüzde doksan kovalanacaksınız. Köpeğimi yürüyüşe çıkardığımda bu şekilde koruyabiliyorum onu saldırılardan.

Geçen gün Ankara'da sokak köpeklerine yemek götürüyordum, binanın giriş merdiveninin 3 adım ilerisine bıraktım. Hayvan içeri girmiyor merdiveni çıkmıyor bile.. Yan daireden birisi kafasını uzattı "bula bula merdiveni mi buldun besleyecek" dedi.. Bir kap yemeği çok gören var şu hayvanlara. Gerçekten insanlar onlardan daha korkunç ve tehlikeli olabiliyor bazen..

Geçen gün Ankara'da sokak köpeklerine yemek götürüyordum, binanın giriş merdiveninin 3 adım ilerisine bıraktım. Hayvan içeri girmiyor merdiveni çıkmıyor bile.. Yan daireden birisi kafasını uzattı "bula bula merdiveni mi buldun besleyecek" dedi.. Bir kap yemeği çok gören var şu hayvanlara. Gerçekten insanlar onlardan daha korkunç ve tehlikeli olabiliyor bazen..
Yasalarımızca sokak hayvanlarını besleyenlere engel olmak, onlara zarar vermek ve yaşam alanlarından uzaklaştırmak yasak. Yaşadığım mahallede her yerde bunun tabelaları var.

Arkadaşlar şimdi şöyle ki köpeklerle aram normalde çok iyiydi gerçekten hiç korkmazdım vs eski oturdugum yerde böyle bir derdim bile yoktu lakin üniversite için başka şehire geldim ve bir gün derse giderken kampüsün köpekleri önümü kesti o kadar korktum ki ve tektim sonra etraftan bir kaç kişi sağolsun beni kurtardı ama sonrasında bu köpekler her gördüğünde havlamaya başladı ve bende fobi oluşturdu resmen bu korku yüzünden ne okula ne işe gidebiliyorum köpek görünce aklım çıkıyor görmesemde ya görürsem diye korkuyla yürüyorum sürekli böyleler ve 1 ken 5 oluyolar etrafımı sarıyolar sırf bu yüzden oturdugum evi bile değiştim fakat yinede ya köpek karşıma çıkarsa diye yürüyemez oldum ne yapmam gerek evden çıkmak istemiyorum sırf bu yüzden
Bizde tatilde Edirne Eneze tarafına gitmiştik,oranın sahilinde etrafimizi köpekler sardı bı taneydi sonra 6,7 oldular, bende hiç Korkmazdim orda çok korktum bide hırladi bitanesi , hemen arabaya bindim, oranın yerlisi bı teyze eline terlik aldı hadi bakım yürüyün hadi diye terlik gösterdi hepsi dağıldı . Ben İstanbul'da hiç okadar köpegi bir arada görmemiştim

Bizde tatilde Edirne Eneze tarafına gitmiştik,oranın sahilinde etrafimizi köpekler sardı bı taneydi sonra 6,7 oldular, bende hiç Korkmazdim orda çok korktum bide hırladi bitanesi , hemen arabaya bindim, oranın yerlisi bı teyze eline terlik aldı hadi bakım yürüyün hadi diye terlik gösterdi hepsi dağıldı . Ben İstanbul'da hiç okadar köpegi bir arada görmemiştim
Korkarak sadece üstünüze çekersiniz en güzelini yapmış teyze 😄

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X