- 18 Şubat 2023
- 2.944
- 2.844
- 63
- 35
- Konu Sahibi ozguvenszbr
Teyze dillerinden anladı terlik al eline benim yap dediKorkarak sadece üstünüze çekersiniz en güzelini yapmış teyze![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Teyze dillerinden anladı terlik al eline benim yap dediKorkarak sadece üstünüze çekersiniz en güzelini yapmış teyze![]()
Ben de yemek verince hepsi etrafıma toplanıp hırladı o zaman korktum bi ama sakince uzaklaştımTeyze dillerinden anladı terlik al eline benim yap dedi
Benimki de ilk yemek vermekle başladı zaten bi taneydi resmen çete oldular bütün yemeği verdim hepsi havada kaptı , arabaya nasıl kaçacagimi şaşırmıştımBen de yemek verince hepsi etrafıma toplanıp hırladı o zaman korktum bi ama sakince uzaklaştım![]()
Arkadaşlar şimdi şöyle ki köpeklerle aram normalde çok iyiydi gerçekten hiç korkmazdım vs eski oturdugum yerde böyle bir derdim bile yoktu lakin üniversite için başka şehire geldim ve bir gün derse giderken kampüsün köpekleri önümü kesti o kadar korktum ki ve tektim sonra etraftan bir kaç kişi sağolsun beni kurtardı ama sonrasında bu köpekler her gördüğünde havlamaya başladı ve bende fobi oluşturdu resmen bu korku yüzünden ne okula ne işe gidebiliyorum köpek görünce aklım çıkıyor görmesemde ya görürsem diye korkuyla yürüyorum sürekli böyleler ve 1 ken 5 oluyolar etrafımı sarıyolar sırf bu yüzden oturdugum evi bile değiştim fakat yinede ya köpek karşıma çıkarsa diye yürüyemez oldum ne yapmam gerek evden çıkmak istemiyorum sırf bu yüzden
Ben videoya çekmiştim yukleyemedim evimin önünde çete halindeler bunlar yüzünden evimden dışarı çıkamıyorum iki adımlık cocuklarimin okuluna servis için bi dünya para bayıldım korkudan çıkamıyoruz evdenArkadaşlar şimdi şöyle ki köpeklerle aram normalde çok iyiydi gerçekten hiç korkmazdım vs eski oturdugum yerde böyle bir derdim bile yoktu lakin üniversite için başka şehire geldim ve bir gün derse giderken kampüsün köpekleri önümü kesti o kadar korktum ki ve tektim sonra etraftan bir kaç kişi sağolsun beni kurtardı ama sonrasında bu köpekler her gördüğünde havlamaya başladı ve bende fobi oluşturdu resmen bu korku yüzünden ne okula ne işe gidebiliyorum köpek görünce aklım çıkıyor görmesemde ya görürsem diye korkuyla yürüyorum sürekli böyleler ve 1 ken 5 oluyolar etrafımı sarıyolar sırf bu yüzden oturdugum evi bile değiştim fakat yinede ya köpek karşıma çıkarsa diye yürüyemez oldum ne yapmam gerek evden çıkmak istemiyorum sırf bu yüzden
E barınaklara gitmesin diyosunuz kısırlaştırma yok, insanlar yetişemiyo diyosunuz itlafa da karşısınız siz söyleyin önerinizi biz dinleyelim? Bakılabilecek ya da kısırlaştırılabilecek sayıda olmadıkları kesin, ama bir grup ısrarla kaçınılmaz sonu inkar ediyor. İsteyen istediğini söyleyebilir ama sonun bu olacağını maalesef hepimiz göreceğiz.Herkes gücünün yettiği kadar kısırlaştırılıyor. Ayrıca beş on tane sokak köpeğinden bahsemiyoruz ülkemizde milyonlarca sokak köpeği hangi birine yetişelim. Sadece köpekler değil sayısını bilmediğimiz kedilerde var. Hükümet bu konuda yeterli olmadığı için biz anca görebildiğimizi kısırlaştırıyoruz
Kisirlastirilmalari ve yeterli beslenmeleri gerekiyor bence de. İnşallah hiçbir canlı zarar görmeden çözülür.Köpeksiz bir hayat düşünemeyen,patili can annesi olarak söylüyorum. Maalesef Türkiye’de sokak hayvanları kontrolsüz bir şekilde üremekte. Sokaktaki kedi ve köpeklerin temel ihtiyaçları bile sağlanamazken(bırakın kısırlaştırmayı) bu kontrolsüz üreme artık bu canlar için çok vahim durumlara ulaştı. Doğan 10 yavrudan sadece 1 veya 2si hayatta kalabiliyor. olan sürekli üremekle ve emzirmeyle hayat geçiren aç karnını doyurmaya çalışan anneye oluyor. Heryerde salıverilmiş bir deri bir kemik aç susuz hayvanlar. Ben hayvansever olarak bu canları bu şekilde görmeye tahammül edemiyorum. Hepsine yetemiyoruz maalesef artık bunun kabul edilip ne yazıkki avrupa ve amerikadaki modele geçilmesi lazım. Burası onların yaşam alanı derken heryerin artık yeterince yapılaştığı ve canlara yardım etmeden hayatta kalamayacakları kabullenilmeli.
Çözüm itlaf
Amerikada sokağa bırakılan tüm hayvanlar önce toplanıp barınağa götürülüyor. Belirli süre içerisinde sahiplenilmezse uyutuluyor. Avrupada uyutma yok sistemli ve yoğun bir şekilde kısırlaştırma programı uygulanıyor. Avrupa sistemine geçmemiz çok zor. Diğeri yapmaya kalkıldı mı o tayfa ayaklanacak. Bu işin pek sonu yok gibi. Halk kendi önlemini kendi alacak barbarlaşmaya devamE barınaklara gitmesin diyosunuz kısırlaştırma yok, insanlar yetişemiyo diyosunuz itlafa da karşısınız siz söyleyin önerinizi biz dinleyelim? Bakılabilecek ya da kısırlaştırılabilecek sayıda olmadıkları kesin, ama bir grup ısrarla kaçınılmaz sonu inkar ediyor. İsteyen istediğini söyleyebilir ama sonun bu olacağını maalesef hepimiz göreceğiz.
E barınaklara gitmesin diyosunuz kısırlaştırma yok, insanlar yetişemiyo diyosunuz itlafa da karşısınız siz söyleyin önerinizi biz dinleyelim? Bakılabilecek ya da kısırlaştırılabilecek sayıda olmadıkları kesin, ama bir grup ısrarla kaçınılmaz sonu inkar ediyor. İsteyen istediğini söyleyebilir ama sonun bu olacağını maalesef hepimiz göreceğiz.
Cinsi nedir acabaBenimde gercekten kocaman ama sakin bir köpeğim var. Köpek fobisi olan bircok arkadaşım onunla bu korkusunu aştı böyle bir sey deneyemez misiniz cevrenizde hic yok mu ?
Ay collie benimki erkekleri sevmiyor balkondan karsi apsrtmandaki erkeklere veya yoldan gecen erkeklere havliyor bazen o kopekten korkan arkadaslar kahkahalarla gülüyorCinsi nedir acababen kedi kopek bayılırım ama kardeşim kedi alana kadar dokunamazdim. Sevince dokununca öyle bi seviyosunuz ki
kediden önce kopek sahiplenmişti onunda vardı kopek korkusu bu şekilde yendi. Amerikan staff olabilir kardeşimin ki tabii ismini doğru telaffuz ettiysem. Çok iyi baktı yemedi yedirdi resmen. Köpek sonunda kaslı maslı bir şeye dönüştü
ama cok sevecen bir şey di kardeşime çok düşkündü yolunu gözlerdi resmen. İşe başlayınca sahiplendirmek zorunda kaldı yalniz kaldığında kardeşimin terligini botunu parçalamaya başlamıştı çünkü. Köpekleri gün içinde yalniz bırakmak onların psikolojisini kötü etkiliyor galiba. Kediler daha sakin hayvanlar hele pati atmaları yok mu ❤
Tanidigim tüm kediler zırdeliydi bu arada hic sakinliklerini föremedimCinsi nedir acababen kedi kopek bayılırım ama kardeşim kedi alana kadar dokunamazdim. Sevince dokununca öyle bi seviyosunuz ki
kediden önce kopek sahiplenmişti onunda vardı kopek korkusu bu şekilde yendi. Amerikan staff olabilir kardeşimin ki tabii ismini doğru telaffuz ettiysem. Çok iyi baktı yemedi yedirdi resmen. Köpek sonunda kaslı maslı bir şeye dönüştü
ama cok sevecen bir şey di kardeşime çok düşkündü yolunu gözlerdi resmen. İşe başlayınca sahiplendirmek zorunda kaldı yalniz kaldığında kardeşimin terligini botunu parçalamaya başlamıştı çünkü. Köpekleri gün içinde yalniz bırakmak onların psikolojisini kötü etkiliyor galiba. Kediler daha sakin hayvanlar hele pati atmaları yok mu ❤
Bu tür insanları şeytanlaştıran ve hayvanları insan sanan yorumlara tahammül edemiyorum artık gerçekten de.. hanfendi her insan kötü değil, iyi insanlar da var kötüler de. Şu yorumunuzdan çocuklara karşı nefret akıyor. Sokakta başıboş olan hiçbir şeyi koruyamazsın zaten dünyanın neresinde olursan ol istersen en medeni ülkesinde ol, bu bi hayal bile değil söz konusu değil gerçek dünyaya dönün. Üçüncüsü hayvanların saldırması için sürekli itilip kakılıp şiddet görmesi gerekmiyor, yani sonuçta o bir köpek ve bir hayvan. Tüm hayvanların birileri tarafından beslenmediğini düşünürsen avlanmak için saldırıyor olmaları da gayet olası mesela ya da bölge koruma için. Bu gerçeği kabul etmek neden bu kadar zor yani hayvan saldırabilir sizler bunların hayvan olduğunu ve hayvansal güdüleri olduğunu unutuyosunuz. Dünyada hiçbir koşul altında saldırmayacak tek bir canlı var mı? Yok, ee o zaman? Tüm bu saydığınız kötülüklerin parçası olmayıp bu korkudan veya köpek saldırılarından payını alan da çok fazla masum insan ve çocuk var. Kısacası sevgi bu konuyla ilgili çoğu şeyi çözmüyor ve çözemez de, zaten tüm dünyanın sevgi dolu insanlardan oluşmasını beklemek de nası bi hayal dünyasının ürünü çözemedim.Sorun zaten ülkede vahşice yetişen çocuk ve gençlerde başlıyor. Onlarla büyüyen bir hayvanın normal, sevecen yaklaşma olasılığı düşük. Hemen hemen her gün kedi köpeği taşlayan, kovalayan küçücük çocukları görüyorum. Hayvansever olmak ne yazık ki klavye ile sağlanıyor bizde. Keşke anne babalar o çocuklara aynı matematik, tarih gibi önemsedikleri dersler misali hayvanlara nasıl yaklaşılması gerektiğini, merhamet ve vicdanı da öğretseler. O çocukların sonradan iyi kalpli, merhametli olmaları çok zor. Sayıları gittikçe artıyor. Ondan sonra '' benim çocuğum yapmaz '' kavgasıyla aileler birbirine giriyor. Hayır kardeşim yapıyor hem de en iğrenç şekilde. Çocuk değil pitbull yetiştiriyorlar sanki. E doğal olarak insanlar saldırgan köpeklerden korkuyor çünkü o köpekte insan kılığına girmiş şeytandan fazlasıyla zarar gördüğü için tehlikeli bir varlık olarak görüyor onu. Bizim ülkemizde köpeklerin sokakta rahatça yaşayabilmesi için önce insanların insanlık öğrenmeleri lazım. Geçende bir arkadaşım pitbul köpeğini övüyor işte '' çok sevgi dolu, çocuk gördü mü sarılır diye ama yolda görenler kaçıyor'' diyor. Dedim ki; '' sen de haberleri izlemiyorsun, ve bacağın kopmadı ya da yüzün parçalanmadı ama yaşasan şüphesiz travman olur bu ülkede herkes senin gibi olsa zaten kaçmazlar ama pitbull u herkes sevgiyle beslemiyor, o zibidi serseri pislikler şiddetle büyütüyorlar o yüzden tasmasını çıkarıp gezdirme biraz empati kur '' dedim. Bi çocuk korkudan dilini yutabilir, panik atak geçirebilir sen sevgiyle büyütsende çoğunluğu o şekilde büyütmüyor maalesef.