hayatımda ilk defa böyle bir hikaye okudum ve çok şaşırdım gerçekten, talihsizlik diyebiliyorum sadece
16 senedir köpek besliyorum, evime alıp belirli sürelerde misafir edip sahiplendirdiğim onlarca farklı cins köpeğimde oldu ama böyle bişey yaşamadım :)
bir köpek asla ve asla durduk yere kimseye saldırmaz, bu davranışın tek bir nedeni vardır sahiplendiği bölgesini koruyordur
köpeklerin kendi aralarında iletişim yolları vardır bunlardan biride 'görmezden gelmek'tir. bunu açmak gerekirse, bir köpek normal dışı davranışlarda bulunuyorsa, aşırı heyecan, agresiflik, saldırganlık vs.. diğer köpekler o yokmuş gibi davranır, sizinde aynen onların yaptığı gibi davranmanız gerekiyor
bir köpek gördüğünüzde yapmamanız gerekenler
konuşmayın
bakmayın
fiziksel aktivite yapmayın (sevmeyin, üzerine direkt olarak yürümeyin bu meydan okumak demektir, köpeklere yan durarak yaklaşılır)
havlayan köpek asla ısırmaz! köpeklerin havlaması ikaz niteliği taşımaktadır. ısıracak olan köpek kulaklarını yelken gibi havaya kaldırır, bazılarının kuyruğu dik ve kalkık vaziyete geçer, kuyruğunu aşağıda tutan köpek korkuyordur, sallayan köpek heyecanlıdır dik tutan köpek dominant haldedir
köpek kovucu kolonya sprey vs taşımak yerine kuru mama yada ödül maması taşıyın, size doğru koşan bi köpek görürseniz yere atın mamayı sizi bırakıp mamaya yönelecektir, usulca yürüyün ve gidin, böylece ilerki geçişleriniz içinde referans sağlarsınız köpekler unutmaz
ben de veterinerde danışmada ya da ne bilim sekreterlik gibi bir işe mi girsem bir yaz diye bile düşünmüştüm demek çok da faydası olmuyormuş
ciddi anlamda korkuyorum kızlar dışarda köpek havlayınca kalbim çarpıyor birden ya da sıçrıyorum malesef... bazı arkadaşlar çok güzel öneriler vermiş ama uyabilsem bana uzaktan köpek görmek bile yetiyorama ciddi anlamda bu korkuyu yenmek istiyorum ve kararlıyım kedilere deli oluyorum mesela hemen seviyorum sokakta vs görünce köpeklere de öyle olmak istiyorum ve rahat rahat kulaklığımda müzik dinliyerek yürüyüş yapmak istiyorum Melodi'nin tavsiye ettiği yöntemi araştırıcağız eşimle sağolsun
bende aynen senin gibiyimmm :) çook ama çok korkarım anında kaçarım elerm ayaklrm boşalır böleevet kızlar belki bazı insanlara çok saçma gelebilir ama ben ufak ta olsa büyük de olsa köpeklerden inanılmaz korkuyorum. daha önce 3 kere saldırıya uğradım allahtan ısırmadılar ama lütfen baştan söyleyim kimse "korktuğunu belli etme" "koku salgılıyorsan vs" demesin çünkü bu laftan çok sıkıldım son saldırıdan önce hiç korkmuyordum hatta ikinci saldırıda eşimle beraber geziyorduk orada köpek olduğunu bile farketmemiştim birden havlayarak üstümüze koşmaya başladılar kaçmayalım dedik ama çok sinirli ve hızlı bir şekilde üstümüze koşuyorlardı ben koşmaya başladım garibim eşim de kendine saldırsınlar diye durduordan birileri çıkıp durdurdu köpekleri ama tabi ben o hızla koşarken çok kötü düştüm ellerim dizlerim parçalandı birinci de de bir fabrikanın önünden geçerken yine köpek olduğunu farketmeden yürüyordum birden havlama sesine döndüm baktım üzerime koşmaya başladı allahtan bekçi yetişti de kurtuldum tabi baya kovaladı köpek vee en son geçtiğimiz mart ayında iki köpek tarafından saldırıya uğruyordum köpekleri ilerde ağacın altında yataraken gördüm aramızda biraz mesafe vardı ben de içimden mecazi kullanılır ya aslında 'köpeğe dalaşma çalıyı dolaş' dedim azcık ilerledim bir havlama sesi arkamı döndüm nasıl deli gibi koşuyorlar durdum kaçmadım önce hoşt hoşt diye ayaklarımı yere vurarak üstlerine gittim yok durmadılar kaçıyorum ama kaçacak yerim yok kesin bu sefer ısırırlar diye içimden geçiriyorum çok acır mı acaba diyorum neyse ordan bir araba geldi kadın sağolsun arabaya aldı beni araba durunca karşılarında bunlarda durdu...
ben 2 ay falan evden eşim olmadan çıkamadım dışarıya o da nasıl koluna yapışmış bir şekilde yok ordan geçmeyelim köpek vardır yok arkadan köpek geliyor mu sen bak diye diye sonra köpek savar aldık sinyal gönderen bişey hiçbir işe yaramadı şimdi ben dışarı çıktığımda arkama baka baka yürüyorum sitenin bahçesinden çıkarken önce sağıma soluma iyice bakıyorum köpek var mı diye deli gibi bişey oldum düşünsenize arkasına baka baka yürüyen bir insan hani derler ya yılanın sevmediği ot burnunun dibinde biter hep de benim mi karşıma çıkar arkadaş! bir köpek gördüğümde korkunca yanında biri varsa o sana bişey yapmaz diye alaycı bir tavırla konuşuyor hep karşılaştığım tepki bu bıktım artık anlamazlar ki tabii ben de önceden korkmuyordum ama şimdi köpekle karşı karşıya kalınca elim ayağım titriyor belki çoğu hayvansever bana kızacak ama köpeklerden nefret ediyorum dışarı çıkmayı hiç sevmiyorum yeni de bir yere taşındık o kadar çok köpek var ki size anlatamam ilerimizde köy var belediye oraya atıyormuş sokak köpeklerini onlar da buralara kadar iniyormuşne yapacağım ben bilmiyorum korkmamak istiyorum nasıl yenebilirim hiçbir fikrim yok
hayatim boyunca kopeklerden hic korkmamisimdir oyle fobim falan yok.gecer giderim.hatta kac kez mahalle kavgasi yapan kopeklerin arasindan gecip gitmisligim vardir. suan amerikadayim Allahim her evde kopek...herkes elinde tasmayla geziyor..kimisinde 2-3 tane var..o kadar seviyorlar kopegi..kopekleri icin ozel kocaman magzalar var..host desen sikayet ederler..bir kere arkadasin ayagina dolandi oda korkar kopekten ciglik atmaya basladi kopegi ittirdi ama ne yaptiginin farkinda bile degil korkudan..sahibi o kadar kizdiki siz kopegime vurdunuz ne yaptiginizi saniyorsunuz diye..ben yok oyle bisey arkadasim korkuyor farkinda degil oyle yapmak istemedi falan dedim.gecen gun de yururken kadinin biri kopegini almis gezdiriyor..kadin 1.50 boylarinda..kopek 4 ayak ustunde kadinin belini gecmis o kadar buyuk..suana kadar hic oyle bisey yasamamistim.kadin selam verdi bende verdim oanda kopek ustume bi atladi.agzi agzima yaklasti deli gibi havliyor patileri hizli hizli vuruyor bide guclu ki sormayin kadin kucucuk haliyle tutmaya calisiyor.kurban oncesi kacan bogayi tutanlar gibiydi.inanin gogsum bacaklarim o kadar acidiki vurmalarinda.dondum kaldim kizsam sikayet edcekler korkusu var..kadin defalarca ozur diledi onemli degil deyip gittim..28 yasina girecegim bu yasima kadar korkmamisim simdi kucuklere bile yandan yandan kacarak bakiyorum...
canım benim, inan bana insanların ne zaman ne yapacağı belli olmaz ama köpeklerin olur :) köpekleri tanımakla alakalı bir durum, tabiki herkesin böyle bir vakti şansı yada uğraşı olamaz olmak zorunda da değil, basit kurallar var sadece onlara uymak kafi
dengeli bir köpeğin her hareketinin bir nedeni var, aniden saldırganlaşıyorsa ve araştırmalar sonucu altında bir neden bulunamıyorsa köpeğin reabilite edilmesi gerekir, insanlar gibi düşün psikolojik sıkıntılar yaşamıyormuyuz?
misal sokak kedileri genelde elinizi uzatınca tırmalar, nedenini düşündünüz mü?
geçen akşam balkonda oturuyorum, bi kesi apartman kapısının girişinde 2 tane yüksel duvar var oraya sinmiş oturuyor, totosunu sokağa dönmüş yüzü apartman kapısına dönük, sokaktan bir çocuk geçti geçerken bir tokat attı kedinin totosuna ben duydum 5. kattan paaaaat etti kedi yuvarlandı düştü yere, boyun damarlarım patladı bağırmaktan o derece sinirlendim, ayıptır yazıktır yahu duran kediden ne istiyorsun, sonra o kedi sevmek isteyen birini tırmalayınca vahşi oluyor kötü oluyor, e köpeklerde aynı geçen bir evcil hayvan sitesinde okudum köpeği bahçeden kaçırıp bacağını parçalamışlar neyle kestilerse artık, sonra o köpek insanlara düşmanca yaklaşınca aaaa tinsinç köpek oluyor çok afedersiniz ama asıl tinsinç olanlar savunmasız hayvanlara eziyet eden insansı canlılar bence
o hayvanlarıda bu hale getiren biziz, yanlış anlamayın yengeniz için söylemiyorum verdiğim örnekler tamamen sokak hayvanları ile ilgili
ben sıze daha emteresan bısı solıycem... ben bu korkuyu yıllarca yaşadım.. bakkala gıdemıyordum.. sankı onları ustume cekıyordum.. bırgun bu korkuyu arastrırken küçükken basınıza gelmiş bi köpek saldırısından oldugunu duydum, bemd bızımkılere sorsum evet olmuş, kurt kopeği saldırmıs yasım 4 veben hıcbıaeyı unutmam bunu hatırlamıyporsum. bır de eger ne alaka demeyın babnızla gecmısınızde cıddı problemlerınız varsa köpek korkusu oluşabilirmiş bana cok sacma gelmişti ama ne zaman babamdan korkmadım o gun kopekten de korkmadım.. pakolojik bi araştırma konusu dedıler yanı baba yerıne eşinizi de koyun... korkusuz kaygısıZ olunca duzelıyormuş,, ben sımdı yıllardır yanlarındam gecıyorum bana hıc bulaşmıyorlar :)))) hatta gıdıp sebıyorummm
Benim kuzenim kedi-köpekten korkar.. Bizim evde de o zamanlar kedim vardı.. Bize geldi oturuyoruz kedim de kendi yatağının çevresinde oynuyor,yatıyor..kendi halinde hayvancık.. kuzenin gözü hep kedide ama hayvanın en ufak mimiklerini bile takip ediyor..
En sonunda hayvan rahatsız oldu (sonuçta insan bile izlenmekten rahatsız olur..) gözlerini dikti bakmaya başladı.. Kuzenim hemen "işte,bana bakıyor saldırcak şimdi" diye yaygarayı bastı!!
Kızdım artık kaç saattir havyanı izliyorsun zorla tedirgin ettin diye... Ne yaptığının fakında değil.....
Bende kanatlı hayvanlardan çok korkuyorum.. :18:
Özellikle kafes kuşları..
Halbuki avuç içi kadar hayvan, ne yapacaksa bana?:26:
Bilmiyorum üzerine falan geliyor ya acayip ürperiyorum..
Çocukken bir çilli horozdan çok çektim, her gördüğünde beni üzerime atlıyordu.
Anneannemin bahçesinde salıncağımda sallanırken bir şey yiyordum bide, geldi bir zıpladı üzerime ben tepe takla yerde.:84:
Elimdekini almaya çalışırken beni de düşürdü.
O günden sonra kaz, ördek, tavuk, horoz hayatta yaklaşamıyorum.
Küçükken yaşadıklarımız çok etkiliyor ama korkulara yenik düşmemek lazım diye düşünüyorum.. Üzerine gitmelikorkuları yendiğinde daha mutlu daha güçlü olur insan :)
Beni köpek ısırdı ama en sevdiğim hayvan yine de köpektir..bir köpek yüzünden bütün köpeklere küsemem yaa...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?