köprüden önce son çıkış

Hani genelde kızlar erkeklerin memleketine gider ya ondan belki kabul etmeye çalıştım sevince insan fedakarlık etmeli diye düşündüm.

Bende esimin oldugu yere geldim ama biz konustuk anlastik. Hatta neredeyse o gelecekti. Ama benim yasadigim yer yasamak istedigim yer degildi. Burda daha iyi bi is bulunca dedim tamam ben geliyorum. Bunlar konusulmali anlasilmali. Ya gel ya biter deseydi derdim bitsin....

Bak baban da yokmus, citir citir yer bunlar seni. Sahipsiz gorebilirler. Zaten dedigim dedik bir aile belli. Arkadaslarin da annen de sana oralarda 1 basina yapamazsin diyormus. Anne evladini tanir. Ne yapip yapamayacagini bilir...

Hani genelde kızlar erkeklerin memleketine gider ya ondan belki kabul etmeye çalıştım sevince insan fedakarlık etmeli diye düşündüm.
maalesef ortada sevgi yok.
sevgilinin ana babası sağ.
senin gibi memur galiba.

onu engelleyen hiçbir şey yok başka şehire gitmesi için.

söyledikleri hep bahane.

Kendi kültüründe yaşamak istiyor. Dışlanmış hissediyor başka yerde.
Aynı şey senin içinde geçerli...kendi istemediğin bir şeyin içine seni çekmek istiyor. Bencillik bu. Bir de aileni dinlemeni tavsiye ederim.

Benimde böyle bi düşüncem var evlenince ne olur diye. Bende iç anadoludan, marmaraya gideceğim. Çok iyi düşünmek lazım...

Bunu söylemesi bile hakaret gibi değil mi?
Deseki işimi kurdum orada,başka yerde düzen kurmak zor olur,bu anlaşılır,kendimi başka yerde,dışlanmış hissediyorum demek,ben dışlanacağıma sen dışlan demek.Artı bulunmaz hint kumaşı edaları,beni seviyorsan bunlara sen katlan imaları.Kendi sevgisi nerede o zaman.Gerçi hakkını yemeyelim,ikiyüzlülük etmeden açıkça söylemiş,yarın,bile bile geldin dese de haksız olmayacak...
Canım hangi kültüre mensup bu arkadaş bilmiyorum ama dogulu yada güney doguluysa onların pipileri varya çok kıymetlidir onlar öyle yetistirilir kadının bı kıymeti olmaz kadın o ne olcak kadın işte erkekler çok önemli bir organa sahiptir onun için bu paşa edalari konu sahibi akıllı davranirsa kendi kıymetini kendi bilirse ne âlâ yoksa sonu benim gibi olur birde atalarimizin bi lafı var davul bile dengi dengine eğer dengini bulamazsa o ilişki parcalanmaya mahkumdur

ailem dediğin anne babansa dinle iyice konuş.

akrabansa asla dinleme.

benim işimi akrabalarım bozdu. şimdi düğününe gün sayıyorum. benim gibi her allahın günü "kendim ettim kendim buldum derdim en azından" diye ağlamak istemiyorsan akrabaları karıştırma.....

Farklı bir yerde yaşamak istemiyor.

Farklı şehirde yaşamak istemeyen biri örf ve adetlerine bağlıdır, sizin onların geleneklerine birebir uymanızı isteyecek.
Ailenizin sözlerini kulak ardı etmeyin, kültür farkı evliliklerin gidişatını etkileyen ve belirleyen önemli bir faktör

Ay herkes kötü yorum yapmış bu ne ya .arkadasım ben ilk zamanlar zorlandım istanbuldan antebe gittim ama benim eşimin ailesi kalabalık değil bana baskı yapan yok sadece kv cok cahil onuda takmıyorum eşimlede evliliğiniz ilk zamanlar zorladı falan simdi rayına oturdu tek sıkıntı arkadasın olmaz belki ama eşin benimli gibi evcimense sıkılmazsın ben mutluyum fakat ömür boyuda antepte yaşamayı düşünmüyorum :)

Canım hangi kültüre mensup bu arkadaş bilmiyorum ama dogulu yada güney doguluysa onların pipileri varya çok kıymetlidir onlar öyle yetistirilir kadının bı kıymeti olmaz kadın o ne olcak kadın işte erkekler çok önemli bir organa sahiptir onun için bu paşa edalari konu sahibi akıllı davranirsa kendi kıymetini kendi bilirse ne âlâ yoksa sonu benim gibi olur birde atalarimizin bi lafı var davul bile dengi dengine eğer dengini bulamazsa o ilişki parcalanmaya mahkumdur

Bence tanımadan etmeden konuşmayayın. Güneydoğuluyum uzun yıllar yaşamasam da memlekette bulunduğum ger doğu ve güneydoğu ilinde kadınlara batıdan daha sahip cıkılıp sevilir kırsalları bilemem ama pipisinin olmasını her şeye yapmaya hak görme mantığını güneydoğu ile sınırlamayın, zira kadın şiddeti, cinayeti vs sadece güneydoğuda değil ya da doğuda diziler ta da gördüğümüz haberlerde ücra kıyı köşeleri baz almayın zira pipi Türkiye nin egesinde de var o Zihniyetler yani:)

Burdan bakınca bütün farkı sadece siz tolere etmeliymişsiniz gibi bir tablo çıkıyor ortaya. Biz de 3 senedir nişanlımla birlikte yaşıyoruz. Nişanlım Mardinli ben Adanalıyım.İstanbulda yaşıyoruz biz. İkimizin de ailesi tedirgindi anlaşamayız diye. Kısmet, belki de anlaşamayız ama anlaşamama nedeni kültür farkı olmaz. Beni istemeye geldikleri gün ölüyordum heyecandan ve korkudan. Hiç korktuğum gibi olmadı. Sizin eski konunuzu okudum. Sevgilinizin ailesi tanışmaya gelince bu ailenin üyesi olabilir miyim, farklı dil farklı kültür demişsiniz. Sizi çok iyi anlıyorum lakin ailenizden çok siz önyargılısınız bence. Bir insanı sevmek mensubu olduğu kültürü sevmek demek. Ben nişanlımın anadilini öğrenmeye çalışıyorum. Gidelim dese gözüm kapalı giderim doğduğu büyüdüğü memlekete. Bu sebeple ailenizin kaygılarını öteleyip kendi kaygılarınızı irdeleyin size bunu tavsiye edebilirim. Yoksa ikinize de yazık olur. Diğer taraftan sevgilinizin "dışlanırım" kaygısını anlamakla birkikte kişiliği hakkında ipuçları da görebiliyoruz. Böyle bir kaygı güden insan hayat arkadaşının yaşam tarsızının kendisine benzemesini isteyebilir. Çok hassas bir konu. Umarım ikiniz de pişmanlıktan uzak bir yol seçersiniz kendinize. Sevgiler.

İyi de karşı taraf çok bencilce davranıyor. O dışlanmış hissediyorsa sizin de orada hissedeceğinizi düşünmüyor mu?

Benim de erkek arkadaşım güneydoğulu. Kısmet olur da evlenirsek ikizimizin de memleketinden bağımsız yaşamayı düşünüyoruz. Siz de öyle yapın. Pek çok o farklı kültürün bir arada yaşadığı büyük şehirlere taşının. Niye farklı ortama uyum sağlaması gereken siz oluyorsunuz? Böyle bencilce bir istekte bulunması sizin de kafanızda soru işaretleri oluşturmuyor mu?

Back
X