aslinda pek üzgün hissetmiyorum kendimi, gec oldu sadece dugune 20 gun vardı keske başlarda dallanıp budaklanmadan bitseydi, ailem de cok üzüldü, ozellikle babam. Emekler boşa gitti gibi, uzulmekten cok mahcup oldum. Bide simdi millete laf anlat.Sonra üzülmektense ah vah etmektense, şimdi üzül daha iyi. İçine sinmeyen bişeyler varsa, bir yerlerde bişeyler ters gidiyordur.
aslinda pek üzgün hissetmiyorum kendimi, gec oldu sadece dugune 20 gun vardı keske başlarda dallanıp budaklanmadan bitseydi, ailem de cok üzüldü, ozellikle babam. Emekler boşa gitti gibi, uzulmekten cok mahcup oldum. Bide simdi millete laf anlat.
Ole tabi, suan sadece sorunsuz bir sekilde alinip verilecek seylerin halledilmesini istiyorum.Boşanıp gelseniz daha çok üzülürlerdi ve millete söylenecek şey “anlaşamadılar ayrıldılar” bitti gitti.
Millete bişey anlatmaya çalışma bnce gir işe çalışmaya basla daha çabuk atlatırsınız emin olun anlaşamadık bitti işte bu kadar adam da belliki dünden razı ki hiç çabalamamış bileaslinda pek üzgün hissetmiyorum kendimi, gec oldu sadece dugune 20 gun vardı keske başlarda dallanıp budaklanmadan bitseydi, ailem de cok üzüldü, ozellikle babam. Emekler boşa gitti gibi, uzulmekten cok mahcup oldum. Bide simdi millete laf anlat.
aslinda pek üzgün hissetmiyorum kendimi, gec oldu sadece dugune 20 gun vardı keske başlarda dallanıp budaklanmadan bitseydi, ailem de cok üzüldü, ozellikle babam. Emekler boşa gitti gibi, uzulmekten cok mahcup oldum. Bide simdi millete laf anlat.
Bole yapması beni kararımdan daha cok emin kiliyo, demekki gerçekten değer vermicek, sana minnetim yok havalarında olcaktimilleti hic takma. adam kendini hala bulunmaz hint kumasi saniyor verdigi daha dogrusu vermedigi tepkiye bakilirsa
Valla çok kafa karıştırıyorlar haklısınızİslam alimleri mensup oldukları dinin peygamberinin kendisinden daha Zengin, yaşça daha büyük (15 yaş büyük olunca muhtemelen kadın yeterince genç ve güzel görünmüyordur) bi kadınla evli olduğunu bilmiyor galiba. Değişik bi alimlik biçmi
Amin cümlemizi
Allah da sizi hep güldürsün inşaallah
Canım nisanlinin tutumu nasıl ilgili mi. Eğer o ilgiliyse ailesini boş ver. Nişanlıni da seviyorsan evlen ama nisanlin da kayitsizsa masraf yapmiyosa ayrıl gitsin. Bak ben boşanma asamasindayim. Her şeyi ailem ve ben yaptım o adam hiç bir şey yapması hatta benim sevdiğim eve misafir getirip keyif çattı. O yüzden diyorum ki dikkatli ol Bak ben boşanma asamasindayim. ALLAH gönlüne göre versin İNŞAALLAHFikir almak istediğim onemli bir konu var.
Nişanlıyım, dugune az kaldi, ancak hata yaptığımı hissediyorum sanki
Nişanlımla aramızda eğitim farkı var, aileler arasında da ekonomik denksizlik var. Bu başlardan beri kafamda bir soru işaretiydi ama yinede yaptık nişanı..
Kız isteme söz aşamasında ailesi ozellikle babası cok ilgisiz kaldi sanki komşunun oğlunun nisanına gitmiş gibiydi. Bunlar kendi planlarından bahsetmeyince babamda bize bir ev aldı oturmamız icin hatta nişanlıma ailenle konuşalım benim bole bi planım var ama aileni saymamış gibi olmasın dedi, o da onlara farketmez ben tamam dedikten sonra falan dedi, nese ev alındı. Iste galiba bu en büyük hata oldu, oysaki babam özel sektörde calisiyo maaşı az kira sıkıntısı cekmeyelim diye düşünmüştü. Biz evin tadilatını da yaptık bu arada, sonradan yaptirmak zor olur eve girmeden yapılsın diye.
Tadilattan ailesinin de haberi var, ama bu süreçte bi gelip de bakmadılar, ne yapiyosunuz bizimde halledebilcegimiz bişey var mi diye nezaketen bile ne nişanlım ne ailesi sormadı, sanki yapıyosa kendi evini yaptırıyo havası sezdim.
Üstelik eşyalar alınmaya başlanınca da hep bi geriden durdular, mesela iki şey alınacaksa birini alıp birini almak istemedi, bak bunuda yapmamız lazım su isi de halletmemiz lazim diye hep dürtuklemem gerekti, onu da evlenince yaparız diye herşeyi yarim yamalak yapmak istiyor.
Bu sefer benim gözüme iyice batmaya başladı, hani biz evlenince sikinti cekmeyelim diye bütün bi evi özenle yaptırdık, alincak eşyaları tastamam aldık, hem ev hem tadilat hem eşyalar derken nerdeyse bütün birikimini harcadı ailem ve ben de ole. Ama karşı taraftan bir özen bir heves göremiyorum, sanki nerden ne kırpsam hesabı yapmaya başladılar iyice. Prizleri degistirmenin bile hesabini yapiyo. Bunlar bu kadar sey yaptirdi bizde yapcagimiz isleri en guzel sekilde yapalim mahcup olmayalim diye dusunmesi gerekmez mi?
Aileler arası arayıp sorma diyalog zaten yok, biz de tartıştık 3gundur hic ses seda yok dugune cok az kaldı yapılacak cok is var, sipariş verilecek eşyalar var verdi mi halletti mi bilmiyorum benim sormam gerek, ev yerlerscek temizlencek sanki Ben tek yasiycakmisim gibi nasi yapcaksiniz diye soran yok.. Sorumsuzluk degil mi?
Nasıl desem, bazı şeyler nezaket gereğidir, sorulur yapılır ilgilenilir ya, gorgudendir, o eksik sanki.. değer verilmiyomus gibi hissediyorum. Siz ne dersiniz?
O zaman isabet olduğu bir kez daha aşikar canım ayağı göl başı pınar olsunDün yazdim nişanı attım diye, daha bugun ariyo annesi. Aksam babamin cagirip konuşma yapmasina cok bozulmuşlar, rencide olmuşlar falan onu soyluyo,
ben barcamede üzülürüm diyo, sanki Ben ortada kalmışım gibi.. annemde sen benim kızıma üzülme onun arkasında annesi var babası var, meslegi var herşeyi var dedi. Bide konuşma sırasında oğlumu nasi ikna edicem şimdi cok sinirlendi diyo, sen ikna etmiyceksin senin oğlun benim kızımı ikna edicek, ikna et diye ben seni aramıyorum dedi. Bu iki konuya cok sinirlendim.
Neyse sonra rahat edemedim bide ben aradım. Rahatsız olduğum şeyleri tek tek anlattım. Bana dediği en son "yani şimdi son ne diyosun olumlu mu olumsuz mu kararin" siz kendinizi yorup da oğlunuzu ikna etmeye uğraşmayın istemiyorum dedim. Tamam kızım ben seni anladim bu rahatsızlıklarını anladim, oğlumla da iyice konuşayım o da ayıp etmiş falan demiyo yaa kadın. Benim icin çabası yok yaa adamın nisan attım diye mesaj atıyorum da tık yok, cabalamiyo diyorum. E o da gurur yapmış diyo.. zaten nişanlımda da hala hatamı telafi edeyim durumu yok.
Çok sinirlendim yaa, böyle saçmalık mi olur!
Dün yazdim nişanı attım diye, daha bugun ariyo annesi. Aksam babamin cagirip konuşma yapmasina cok bozulmuşlar, rencide olmuşlar falan onu soyluyo,
ben barcamede üzülürüm diyo, sanki Ben ortada kalmışım gibi.. annemde sen benim kızıma üzülme onun arkasında annesi var babası var, meslegi var herşeyi var dedi. Bide konuşma sırasında oğlumu nasi ikna edicem şimdi cok sinirlendi diyo, sen ikna etmiyceksin senin oğlun benim kızımı ikna edicek, ikna et diye ben seni aramıyorum dedi. Bu iki konuya cok sinirlendim.
Neyse sonra rahat edemedim bide ben aradım. Rahatsız olduğum şeyleri tek tek anlattım. Bana dediği en son "yani şimdi son ne diyosun olumlu mu olumsuz mu kararin" siz kendinizi yorup da oğlunuzu ikna etmeye uğraşmayın istemiyorum dedim. Tamam kızım ben seni anladim bu rahatsızlıklarını anladim, oğlumla da iyice konuşayım o da ayıp etmiş falan demiyo yaa kadın. Benim icin çabası yok yaa adamın nisan attım diye mesaj atıyorum da tık yok, cabalamiyo diyorum. E o da gurur yapmış diyo.. zaten nişanlımda da hala hatamı telafi edeyim durumu yok.
Çok sinirlendim yaa, böyle saçmalık mi olur!
onlar simdi saniyor ki sen naz yapiyosun blöf yapiyosun ev hazir esyalar alinmis davetiyeler basilmis dagitilmamis da olsa dügünü cevredeki cogu kisi biliyor nasil atacakmissin nisani diye bakiyorlar olayi.
senin gibi kadinlara bayiliyorum, ailelerede.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?