Kopruden onceki son cikis

Bana şimdi tepki verenler olacak ama ben asla aileme ev falan aldırmazdım. Alsalardı bile gel otur demem.
Bunun güvenle alakası olduğunu düşünmüyorum. Bana çok batardı. Baksanıza adam priz hesabında . Bulunmaz hint kumaşı sanıyordur kendini şu an.
Yerinizde olsam evde oturmayacağımı söyleyip, güzelce bir denerdim.

Fikir almak istediğim onemli bir konu var.
Nişanlıyım, dugune az kaldi, ancak hata yaptığımı hissediyorum sanki
Nişanlımla aramızda eğitim farkı var, aileler arasında da ekonomik denksizlik var. Bu başlardan beri kafamda bir soru işaretiydi ama yinede yaptık nişanı..
Kız isteme söz aşamasında ailesi ozellikle babası cok ilgisiz kaldi sanki komşunun oğlunun nisanına gitmiş gibiydi. Bunlar kendi planlarından bahsetmeyince babamda bize bir ev aldı oturmamız icin hatta nişanlıma ailenle konuşalım benim bole bi planım var ama aileni saymamış gibi olmasın dedi, o da onlara farketmez ben tamam dedikten sonra falan dedi, nese ev alındı. Iste galiba bu en büyük hata oldu, oysaki babam özel sektörde calisiyo maaşı az kira sıkıntısı cekmeyelim diye düşünmüştü. Biz evin tadilatını da yaptık bu arada, sonradan yaptirmak zor olur eve girmeden yapılsın diye.
Tadilattan ailesinin de haberi var, ama bu süreçte bi gelip de bakmadılar, ne yapiyosunuz bizimde halledebilcegimiz bişey var mi diye nezaketen bile ne nişanlım ne ailesi sormadı, sanki yapıyosa kendi evini yaptırıyo havası sezdim.
Üstelik eşyalar alınmaya başlanınca da hep bi geriden durdular, mesela iki şey alınacaksa birini alıp birini almak istemedi, bak bunuda yapmamız lazım su isi de halletmemiz lazim diye hep dürtuklemem gerekti, onu da evlenince yaparız diye herşeyi yarim yamalak yapmak istiyor.
Bu sefer benim gözüme iyice batmaya başladı, hani biz evlenince sikinti cekmeyelim diye bütün bi evi özenle yaptırdık, alincak eşyaları tastamam aldık, hem ev hem tadilat hem eşyalar derken nerdeyse bütün birikimini harcadı ailem ve ben de ole. Ama karşı taraftan bir özen bir heves göremiyorum, sanki nerden ne kırpsam hesabı yapmaya başladılar iyice. Prizleri degistirmenin bile hesabini yapiyo. Bunlar bu kadar sey yaptirdi bizde yapcagimiz isleri en guzel sekilde yapalim mahcup olmayalim diye dusunmesi gerekmez mi?
Aileler arası arayıp sorma diyalog zaten yok, biz de tartıştık 3gundur hic ses seda yok dugune cok az kaldı yapılacak cok is var, sipariş verilecek eşyalar var verdi mi halletti mi bilmiyorum benim sormam gerek, ev yerlerscek temizlencek sanki Ben tek yasiycakmisim gibi nasi yapcaksiniz diye soran yok.. Sorumsuzluk degil mi?

Nasıl desem, bazı şeyler nezaket gereğidir, sorulur yapılır ilgilenilir ya, gorgudendir, o eksik sanki.. değer verilmiyomus gibi hissediyorum. Siz ne dersiniz?
Zaten herşeyin çok farkındasınız. Yani çoğu insan bunları evlendikten sonra görmeye başlıyor ama siz erken ayılmışsınız. Evi babanız aldı ve tadilatı da babanız mı yaptırıyor. Sanki siz gelin alıyor gibisiniz. Aileniz ile konuşup ortak bi karar alın, eminim onlarda farkındadır olan bitenin.

Zaten herşeyin çok farkındasınız. Yani çoğu insan bunları evlendikten sonra görmeye başlıyor ama siz erken ayılmışsınız. Evi babanız aldı ve tadilatı da babanız mı yaptırıyor. Sanki siz gelin alıyor gibisiniz. Aileniz ile konuşup ortak bi karar alın, eminim onlarda farkındadır olan bitenin.
Evet evet, biz kendi aramızda konuştuk ailemle, hatta yarın görüşmeye de cagirdik.
Biz evi aldık, ben bekledim ki evde yapılması gereken tadilat işleri üstlenirler yaptırırlar, inanın bir boya yaptırdılar yarim yamalak ve 1hafta sürdü, sallana sallana.. o zaman tadilat fikri yoktu bizde, sonra babam sınır oldu bunların yaptığı ise hepsine kendi girişti

Evet evet, biz kendi aramızda konuştuk ailemle, hatta yarın görüşmeye de cagirdik.
Biz evi aldık, ben bekledim ki evde yapılması gereken tadilat işleri üstlenirler yaptırırlar, inanın bir boya yaptırdılar yarim yamalak ve 1hafta sürdü, sallana sallana.. o zaman tadilat fikri yoktu bizde, sonra babam sınır oldu bunların yaptığı ise hepsine kendi girişti
Hakkınızda hayırlısı olsun. Her ne karar alırsanız alın sadece kendinizi değil ailenizi de düşünün. Ayrıca bu adam gerçekten bu kadar fedakarlığa değecek mi onu da düşünün.

Bu evliliğe aileler girer sonuda hayırlı olmaz.

Üzülerek söylüyorum ailen yapmak zorunda olmadıkları şeyler yapıyorlar. Kimse ailene ev al demedi böyle bir adette yok. Ama karşıdan beklemek bence doğru değil. Ben bunu yaptım sen yaptınmıya girerse iş facia zaten.

Bence önemli bir soru olacak. İkinizde çalışıyor musunuz? Maaşlarınız ne kadar? Yoruma cevaba göre devam edeceğim.

Hakkınızda hayırlısı olsun. Her ne karar alırsanız alın sadece kendinizi değil ailenizi de düşünün. Ayrıca bu adam gerçekten bu kadar fedakarlığa değecek mi onu da düşünün.
Korkarım ki bunlari fedakarlık olarak gormuyo.. zaten mide bulandıran en cok bu oldu. Kiymet bilip gereğini yapsalardı ben ailem helâli hoş olsun der, ağız tadıyla da otururduk.
Aldıkları şeyler benim istediğim oldu ya mesela dugun salonu benim dedigim salon oldu, salon takimi oyle, adeta bunlar ailesinin yaptigi fedakarliklar..

Ay caniim yazını okurken ben burda daraldım benim kizkardesimin aileside nişanlıyken aynı sekillerdi biz dedik bunlar şimdiden böyleler nolcak diye kız kardeşim dönmek istedi oğlan ikna etti birşekilde şuan bir buçuk yıllık evliler çocukları neler yasıyolar bi bilsen hiç mutlu değil bin pişman nisanliyken belliydi niye dönmedim diye düşüncesiz insanlarla gerçekten hayat gecmiyo

Bu evliliğe aileler girer sonuda hayırlı olmaz.

Üzülerek söylüyorum ailen yapmak zorunda olmadıkları şeyler yapıyorlar. Kimse ailene ev al demedi böyle bir adette yok. Ama karşıdan beklemek bence doğru değil. Ben bunu yaptım sen yaptınmıya girerse iş facia zaten.

Bence önemli bir soru olacak. İkinizde çalışıyor musunuz? Maaşlarınız ne kadar? Yoruma cevaba göre devam edeceğim.
Tabi ki yapmak zorunda değildi, zaten yazdim ya galiba bu büyük bi hata oldu diye, bu arada atladigim bişey var, aslında onların da evi var, bizde sana kirasını veririz demişler oğullarına, ama verirler mi bilmiyorum tabi. Aslinda cok yokluk içerisinde değiller yani..3000 maas aliyo, ben çalışmıyorum ama bi mesleğim var, bi süre calistim suan ara verdim

Siz verdikçe onlar siz buna mecbursunuz durumu yaratıyor. Benzer modelini bende yaşadım. Babam kirada olmayalım diye bize sıfırdan tadilat yaptı evi ama erkek tarafı kendilerini pek kıymetli sandı sonra yüzükler atıldı da kurtuldum şükür. Zaten değer bilecek adam bunu size belli ederdi yol yakınken tedbirinizi alın

Tabi ki yapmak zorunda değildi, zaten yazdim ya galiba bu büyük bi hata oldu diye, bu arada atladigim bişey var, aslında onların da evi var, bizde sana kirasını veririz demişler oğullarına, ama verirler mi bilmiyorum tabi. Aslinda cok yokluk içerisinde değiller yani..3000 maas aliyo, ben çalışmıyorum ama bi mesleğim var, bi süre calistim suan ara verdim

İşte evleri varken sizin girişmeniz olmamış o evden size zırnık koklatmazlar nede olsa herşey hazır geliyor diye

Korkarım ki bunlari fedakarlık olarak gormuyo.. zaten mide bulandıran en cok bu oldu. Kiymet bilip gereğini yapsalardı ben ailem helâli hoş olsun der, ağız tadıyla da otururduk.
Aldıkları şeyler benim istediğim oldu ya mesela dugun salonu benim dedigim salon oldu, salon takimi oyle, adeta bunlar ailesinin yaptigi fedakarliklar..
İşte bu tarz insanlar çok tehlikeli ve cidden insanın psikolojisini bozuyorlar. Şimdi bu adama biz bunları bunları yaptık desen biz mi istedik de yaptın, yapmasaydın diye diye insanın ömrünü tüketirler. Ama sorsan sen ne yaptın diye iğne ipliğe kadar herşeyi abartarak sayarlar. Sanki varlığı sana bir lütuf, bir hediyeymiş gibi yaptıkları herşeyi ekstra görürler.

Siz verdikçe onlar siz buna mecbursunuz durumu yaratıyor. Benzer modelini bende yaşadım. Babam kirada olmayalım diye bize sıfırdan tadilat yaptı evi ama erkek tarafı kendilerini pek kıymetli sandı sonra yüzükler atıldı da kurtuldum şükür. Zaten değer bilecek adam bunu size belli ederdi yol yakınken tedbirinizi alın
Bizim duruma cok benziyo, ya aslinda yaptıklarını herkes kendine yapar kendi çocuğuna yapar, ama ne biliyim, hayal kırıklığı..

İşte evleri varken sizin girişmeniz olmamış o evden size zırnık koklatmazlar nede olsa herşey hazır geliyor diye
Evleri olduğunu ben biliyorum da, bizim bole bi evimiz var diye onlar konuyu acmiyo ki, dedim ya komşunun oğlu evleniyo sanki, kiraci varmis, oğullarına demisler kirayı veririz diye, güya, bilemiyorum

Evleri olduğunu ben biliyorum da, bizim bole bi evimiz var diye onlar konuyu acmiyo ki, dedim ya komşunun oğlu evleniyo sanki, kiraci varmis, oğullarına demisler kirayı veririz diye, güya, bilemiyorum
Bizimkilerin de kentsel dönüşümde evleri vardı bitince oraya geçerler dendi ama sonradan öğrendim ki görümce olacak kişi elin kızı yesin diye o eve sahip olmadı ailem demiş.

Benim ailem çok vericidir evladımız için derler. Ablamın eşine de çok değer verirler mesela onu bile kıskandılar laf ettiler aksine evladımızı da böyle sahiplenirler diye sevinmeliydiler ama şükür şuanki nişanlım kıymet bilen harika bir adam ve o eskisi iyi ki bitmiş

Bizimkilerin de kentsel dönüşümde evleri vardı bitince oraya geçerler dendi ama sonradan öğrendim ki görümce olacak kişi elin kızı yesin diye o eve sahip olmadı ailem demiş.

Benim ailem çok vericidir evladımız için derler. Ablamın eşine de çok değer verirler mesela onu bile kıskandılar laf ettiler aksine evladımızı da böyle sahiplenirler diye sevinmeliydiler ama şükür şuanki nişanlım kıymet bilen harika bir adam ve o eskisi iyi ki bitmiş
Ayyy cok sevindim sizin icin. Allah iyi insanlarla karsilastirsin

Back
X