Kopruden onceki son cikis

Çok fazla fedakarlık yapmayın ki karşı taraf size ihanet etmek zorunda kalmasın diye bir laf var ,
Yaymış damat ve ailesi ayrıca müteşekkirde değiller belli ki ,ben olsam bu tavırdaki biriyle evlenmem

Ayyy cok sevindim sizin icin. Allah iyi insanlarla karsilastirsin

Sizin içinde hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun inşallah ama olup biteni iyi ölçüp biçin çünkü fragman geleceği genelde anlatır

Burnuma kötü kokular geliyor.

Yolunacak kaz bulmuşlar, yolluyorlar. Aileniz sizin için her şeyin en iyisi istediği için ev vs almış etmiş ama asıl bunu erkek tarafının yapması gerekirdi. Onların yapması Gereken şeyleri lütfen ailenizin yapmasına izin verip ailenizi kullandırmayın. Ev kira ise eşiniz alsın kredi çeksin bilmem ne yoksa da yoktur ilk kira da oturacak siz olmayacaksınız.

Bazı ailelerde böyle aşırı bir rahatlık mı desem, önemsemezlik mi desem sinir bozucu bir ruh hali oluyor ki insanı sinir krizine sokar. Babanız çok düşünceli bir baba, neticede imkanlarını zorlayarak siz rahat edin diye canını dişine takmış. Karşı taraftaki rahatlık cidden çok sinir bozucu. Kesinlikle ileride de artarak devam eder bu durum.Çok iyi düşünün. Ben şahsen nişanı hemen atmaya emin olmasamda evlenmek için de acele etmezdim. Zamanla iyice soğuyacağınızı düşündüm ben.

Bazı ailelerde böyle aşırı bir rahatlık mı desem, önemsemezlik mi desem sinir bozucu bir ruh hali oluyor ki insanı sinir krizine sokar. Babanız çok düşünceli bir baba, neticede imkanlarını zorlayarak siz rahat edin diye canını dişine takmış. Karşı taraftaki rahatlık cidden çok sinir bozucu. Kesinlikle ileride de artarak devam eder bu durum.Çok iyi düşünün. Ben şahsen nişanı hemen atmaya emin olmasamda evlenmek için de acele etmezdim. Zamanla iyice soğuyacağınızı düşündüm ben.
Dugune 1ay kaldi, davetiyeler basıldı ama henüz dağıtmadık, o kadar vakit yok, başlıkta yazdığım gibi köprüden önceki son çıkış. Kendisi bole herşeyi ertelemeye çalışmayıp, özveriyle yapmaya çalışsaydı ailesi gözüme batmazdı, ama sanki onlar kız tarafı gibi suzuluyolar

Bana göre bi adamın ailesi ve eşi arasında köprü kurabilmesi çok önemli
Ben de benzer şeyler yaşadım ayrıca az da anneciydi kendisi, sanki biz erkek tarafıydık
İyi ki bitirmişim diyorum şu an, sizi olumsuz etkilemek istemem elbette
hakkınızda en hayırlı olanı nasip etsin Rabbim🙏

Ayrıl cancağızım ayrıl. Ailene ayrı sana ayrı yazık. Nişanlın salmış kendini, zorda kalırsak diye ailesi her şeyi hallediyor nasılsa aman ne yorcam kendimi moduna girmiş. E bi sürü masraf da yapılmış haliyle vazgeçemez diye düşünüyor.

Kendine ve ailene uygun bir aday bul, bu imkanlarla da her türlü bulursun zaten. Iyy kaypaklar, benim için tam bir soğuma sebebi.

Ayrıl cancağızım ayrıl. Ailene ayrı sana ayrı yazık. Nişanlın salmış kendini, zorda kalırsak diye ailesi her şeyi hallediyor nasılsa aman ne yorcam kendimi moduna girmiş. E bi sürü masraf da yapılmış haliyle vazgeçemez diye düşünüyor.

Kendine ve ailene uygun bir aday bul, bu imkanlarla da her türlü bulursun zaten. Iyy kaypaklar, benim için tam bir soğuma sebebi.
Vazgeçemez diye dusunuyo sanırım evet, dugune az da kaldı ya bide masraflar..masraflari düşünmesi bile salaklık ev neticede babamın üstüne yarin satarız bisi yaparız olur biter

Fikir almak istediğim onemli bir konu var.
Nişanlıyım, dugune az kaldi, ancak hata yaptığımı hissediyorum sanki
Nişanlımla aramızda eğitim farkı var, aileler arasında da ekonomik denksizlik var. Bu başlardan beri kafamda bir soru işaretiydi ama yinede yaptık nişanı..
Kız isteme söz aşamasında ailesi ozellikle babası cok ilgisiz kaldi sanki komşunun oğlunun nisanına gitmiş gibiydi. Bunlar kendi planlarından bahsetmeyince babamda bize bir ev aldı oturmamız icin hatta nişanlıma ailenle konuşalım benim bole bi planım var ama aileni saymamış gibi olmasın dedi, o da onlara farketmez ben tamam dedikten sonra falan dedi, nese ev alındı. Iste galiba bu en büyük hata oldu, oysaki babam özel sektörde calisiyo maaşı az kira sıkıntısı cekmeyelim diye düşünmüştü. Biz evin tadilatını da yaptık bu arada, sonradan yaptirmak zor olur eve girmeden yapılsın diye.
Tadilattan ailesinin de haberi var, ama bu süreçte bi gelip de bakmadılar, ne yapiyosunuz bizimde halledebilcegimiz bişey var mi diye nezaketen bile ne nişanlım ne ailesi sormadı, sanki yapıyosa kendi evini yaptırıyo havası sezdim.
Üstelik eşyalar alınmaya başlanınca da hep bi geriden durdular, mesela iki şey alınacaksa birini alıp birini almak istemedi, bak bunuda yapmamız lazım su isi de halletmemiz lazim diye hep dürtuklemem gerekti, onu da evlenince yaparız diye herşeyi yarim yamalak yapmak istiyor.
Bu sefer benim gözüme iyice batmaya başladı, hani biz evlenince sikinti cekmeyelim diye bütün bi evi özenle yaptırdık, alincak eşyaları tastamam aldık, hem ev hem tadilat hem eşyalar derken nerdeyse bütün birikimini harcadı ailem ve ben de ole. Ama karşı taraftan bir özen bir heves göremiyorum, sanki nerden ne kırpsam hesabı yapmaya başladılar iyice. Prizleri degistirmenin bile hesabini yapiyo. Bunlar bu kadar sey yaptirdi bizde yapcagimiz isleri en guzel sekilde yapalim mahcup olmayalim diye dusunmesi gerekmez mi?
Aileler arası arayıp sorma diyalog zaten yok, biz de tartıştık 3gundur hic ses seda yok dugune cok az kaldı yapılacak cok is var, sipariş verilecek eşyalar var verdi mi halletti mi bilmiyorum benim sormam gerek, ev yerlerscek temizlencek sanki Ben tek yasiycakmisim gibi nasi yapcaksiniz diye soran yok.. Sorumsuzluk degil mi?

Nasıl desem, bazı şeyler nezaket gereğidir, sorulur yapılır ilgilenilir ya, gorgudendir, o eksik sanki.. değer verilmiyomus gibi hissediyorum. Siz ne dersiniz?
Aileler arasında ekonomik farklılık var diye belirttikten Sonra nişanlınızın ailesinden beklenti içinde olmanız çok garip.İnsanlarda para yoksa nasıl sorsunlar?Sorsalar bişey yapamayacaklar bu sefer madem bişey yapmayacaklar ne diye sordular olur

Aileler arasında ekonomik farklılık var diye belirttikten Sonra nişanlınızın ailesinden beklenti içinde olmanız çok garip.İnsanlarda para yoksa nasıl sorsunlar?Sorsalar bişey yapamayacaklar bu sefer madem bişey yapmayacaklar ne diye sordular olur
Ekonomik farklılık var evet, ancak onlar durumları çok öyle kotu degil, bizim kadar iyi değil evet ama yan gelirleri var onlarında, hiç harcamayıp sürekli biriktirmeye alışmışlar, cok az para harcamak istiyo gibiler, yoksa yapacak olan herturlu yapar, aldıkları şeyleri hep nakit aldılar taksit falan yapmiyolar

Tıpkı senin durumunu yaşadı bir ablam. Babası evi aldı, eşyaları düzdü. Evin ihtiyaçlarını da görüyordu, damadı çalışmayı sevmezdi.. Kıyamıyorlardı kızlarına. Torun da olunca hepten kıyamaz oldular. Damat olcak pislik bigün oturmuş kahvede kp in sana iyi bakıyor kıymetini bil diyen birine, ne bilcem be bakıcak tabi, kızını da (çok afedersiniz) düzerim evinde de otururum demiş. Tabi bizim amca bu lafı duyunca çıldırdı evi sattı, kızını yanına aldı ama sonra yine barıştılar. Damat terbiyesizinin ailesi de yamanmaya çalıştı o arada bu sefer de teyzemiz sinirlendi ben senet mi imzaladım topunuza bakıcam diye.. Aileler küstü. Falan derkennnn, teyzemiz kanser oldu vefat etti, nurlar içinde yatsın. Kızı da sonunda eşinden nefret edip boşadı.

Yani akıllı bir kadınsın yapman gerekeni biliyorsun. Bu arada ailen ne diyor?

Ekonomik farklılık var evet, ancak onlar durumları çok öyle kotu degil, bizim kadar iyi değil evet ama yan gelirleri var onlarında, hiç harcamayıp sürekli biriktirmeye alışmışlar, cok az para harcamak istiyo gibiler, yoksa yapacak olan herturlu yapar, aldıkları şeyleri hep nakit aldılar taksit falan yapmiyolar
Öyle ya da böyle ellerini taşın altına koymaları gerek diye düşünüyorum hazır değilseler bu işe girişmesinler hazır olunca yapılsın herşey..

Tıpkı senin durumunu yaşadı bir ablam. Babası evi aldı, eşyaları düzdü. Evin ihtiyaçlarını da görüyordu, damadı çalışmayı sevmezdi.. Kıyamıyorlardı kızlarına. Torun da olunca hepten kıyamaz oldular. Damat olcak pislik bigün oturmuş kahvede kp in sana iyi bakıyor kıymetini bil diyen birine, ne bilcem be bakıcak tabi, kızını da (çok afedersiniz) düzerim evinde de otururum demiş. Tabi bizim amca bu lafı duyunca çıldırdı evi sattı, kızını yanına aldı ama sonra yine barıştılar. Damat terbiyesizinin ailesi de yamanmaya çalıştılar o arada bu sefer de teyzemiz sinirlendi ben senet mi imzaladım topunuza bakıcam diye.. Aileler küstü. Falan derkennnn, teyzemiz kanser oldu vefat etti, nurlar içinde yatsın. Kızı da sonunda eşinden nefret edip boşadı.

Yani akıllı bir kadınsın yapman gerekeni biliyorsun. Bu arada ailen ne diyor?
Açıkçası babamın baştan gözü tutmamış ama bişey söylememişti, tabi bu bahsettiklerimi ağırdan almalarını annemde babamda farketti, aradaki mesajlarda yazdim ailesini görüşmeye cagirdik diye, bi dinleyelim bakalim gönülleri mi yok açıkça soralım, sonradan uğraşacağımiza simdi bitirelim diyo

Fikir almak istediğim onemli bir konu var.
Nişanlıyım, dugune az kaldi, ancak hata yaptığımı hissediyorum sanki
Nişanlımla aramızda eğitim farkı var, aileler arasında da ekonomik denksizlik var. Bu başlardan beri kafamda bir soru işaretiydi ama yinede yaptık nişanı..
Kız isteme söz aşamasında ailesi ozellikle babası cok ilgisiz kaldi sanki komşunun oğlunun nisanına gitmiş gibiydi. Bunlar kendi planlarından bahsetmeyince babamda bize bir ev aldı oturmamız icin hatta nişanlıma ailenle konuşalım benim bole bi planım var ama aileni saymamış gibi olmasın dedi, o da onlara farketmez ben tamam dedikten sonra falan dedi, nese ev alındı. Iste galiba bu en büyük hata oldu, oysaki babam özel sektörde calisiyo maaşı az kira sıkıntısı cekmeyelim diye düşünmüştü. Biz evin tadilatını da yaptık bu arada, sonradan yaptirmak zor olur eve girmeden yapılsın diye.
Tadilattan ailesinin de haberi var, ama bu süreçte bi gelip de bakmadılar, ne yapiyosunuz bizimde halledebilcegimiz bişey var mi diye nezaketen bile ne nişanlım ne ailesi sormadı, sanki yapıyosa kendi evini yaptırıyo havası sezdim.
Üstelik eşyalar alınmaya başlanınca da hep bi geriden durdular, mesela iki şey alınacaksa birini alıp birini almak istemedi, bak bunuda yapmamız lazım su isi de halletmemiz lazim diye hep dürtuklemem gerekti, onu da evlenince yaparız diye herşeyi yarim yamalak yapmak istiyor.
Bu sefer benim gözüme iyice batmaya başladı, hani biz evlenince sikinti cekmeyelim diye bütün bi evi özenle yaptırdık, alincak eşyaları tastamam aldık, hem ev hem tadilat hem eşyalar derken nerdeyse bütün birikimini harcadı ailem ve ben de ole. Ama karşı taraftan bir özen bir heves göremiyorum, sanki nerden ne kırpsam hesabı yapmaya başladılar iyice. Prizleri degistirmenin bile hesabini yapiyo. Bunlar bu kadar sey yaptirdi bizde yapcagimiz isleri en guzel sekilde yapalim mahcup olmayalim diye dusunmesi gerekmez mi?
Aileler arası arayıp sorma diyalog zaten yok, biz de tartıştık 3gundur hic ses seda yok dugune cok az kaldı yapılacak cok is var, sipariş verilecek eşyalar var verdi mi halletti mi bilmiyorum benim sormam gerek, ev yerlerscek temizlencek sanki Ben tek yasiycakmisim gibi nasi yapcaksiniz diye soran yok.. Sorumsuzluk degil mi?

Nasıl desem, bazı şeyler nezaket gereğidir, sorulur yapılır ilgilenilir ya, gorgudendir, o eksik sanki.. değer verilmiyomus gibi hissediyorum. Siz ne dersiniz?
Aldığınız evin tapusu kimin üstüne ?

Öyle ya da böyle ellerini taşın altına koymaları gerek diye düşünüyorum hazır değilseler bu işe girişmesinler hazır olunca yapılsın herşey..
Demişler ki nişanlıma ailesi basta bu nişan işini uzatmak iyi olmaz keske 2 ay sonraya falan dusunseydiniz dugunu, dusunuyorum demekki 2ay icinde yapabilcek durumları varmis ama sonradan geri durmaya karar verdiler demek..

Back
X