bunlarla çok zor ailecekTavırlara baksan hiç öyle değil, bulunmaz hint kumaşı sanki, kompleks yaptılar galiba
çok vazgeçilmez biri değilse sizin için ayrılmayı düşünün derim
ilerideki ruh sağlığınız açısından..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bunlarla çok zor ailecekTavırlara baksan hiç öyle değil, bulunmaz hint kumaşı sanki, kompleks yaptılar galiba
Sanki tek başınıza evleniyor muşsunuz gibi hissettim.Fikir almak istediğim onemli bir konu var.
Nişanlıyım, dugune az kaldi, ancak hata yaptığımı hissediyorum sanki
Nişanlımla aramızda eğitim farkı var, aileler arasında da ekonomik denksizlik var. Bu başlardan beri kafamda bir soru işaretiydi ama yinede yaptık nişanı..
Kız isteme söz aşamasında ailesi ozellikle babası cok ilgisiz kaldi sanki komşunun oğlunun nisanına gitmiş gibiydi. Bunlar kendi planlarından bahsetmeyince babamda bize bir ev aldı oturmamız icin hatta nişanlıma ailenle konuşalım benim bole bi planım var ama aileni saymamış gibi olmasın dedi, o da onlara farketmez ben tamam dedikten sonra falan dedi, nese ev alındı. Iste galiba bu en büyük hata oldu, oysaki babam özel sektörde calisiyo maaşı az kira sıkıntısı cekmeyelim diye düşünmüştü. Biz evin tadilatını da yaptık bu arada, sonradan yaptirmak zor olur eve girmeden yapılsın diye.
Tadilattan ailesinin de haberi var, ama bu süreçte bi gelip de bakmadılar, ne yapiyosunuz bizimde halledebilcegimiz bişey var mi diye nezaketen bile ne nişanlım ne ailesi sormadı, sanki yapıyosa kendi evini yaptırıyo havası sezdim.
Üstelik eşyalar alınmaya başlanınca da hep bi geriden durdular, mesela iki şey alınacaksa birini alıp birini almak istemedi, bak bunuda yapmamız lazım su isi de halletmemiz lazim diye hep dürtuklemem gerekti, onu da evlenince yaparız diye herşeyi yarim yamalak yapmak istiyor.
Bu sefer benim gözüme iyice batmaya başladı, hani biz evlenince sikinti cekmeyelim diye bütün bi evi özenle yaptırdık, alincak eşyaları tastamam aldık, hem ev hem tadilat hem eşyalar derken nerdeyse bütün birikimini harcadı ailem ve ben de ole. Ama karşı taraftan bir özen bir heves göremiyorum, sanki nerden ne kırpsam hesabı yapmaya başladılar iyice. Prizleri degistirmenin bile hesabini yapiyo. Bunlar bu kadar sey yaptirdi bizde yapcagimiz isleri en guzel sekilde yapalim mahcup olmayalim diye dusunmesi gerekmez mi?
Aileler arası arayıp sorma diyalog zaten yok, biz de tartıştık 3gundur hic ses seda yok dugune cok az kaldı yapılacak cok is var, sipariş verilecek eşyalar var verdi mi halletti mi bilmiyorum benim sormam gerek, ev yerlerscek temizlencek sanki Ben tek yasiycakmisim gibi nasi yapcaksiniz diye soran yok.. Sorumsuzluk degil mi?
Nasıl desem, bazı şeyler nezaket gereğidir, sorulur yapılır ilgilenilir ya, gorgudendir, o eksik sanki.. değer verilmiyomus gibi hissediyorum. Siz ne dersiniz?
Evlenmeden böylelerse evlendikten sonra daha fazlası çıkıyor..Fikir almak istediğim onemli bir konu var.
Nişanlımla aramızda eğitim farkı var, aileler arasında da ekonomik denksizlik var. Bu başlardan beri kafamda bir soru işaretiydi ama yinede yaptık nişanı..
Kız isteme söz aşamasında ailesi ozellikle babası cok ilgisiz kaldi sanki komşunun oğlunun nisanına gitmiş gibiydi. Bunlar kendi planlarından bahsetmeyince babamda bize bir ev aldı oturmamız icin hatta nişanlıma ailenle konuşalım benim bole bi planım var ama aileni saymamış gibi olmasın dedi, o da onlara farketmez ben tamam dedikten sonra falan dedi, nese ev alındı. Iste galiba bu en büyük hata oldu, oysaki babam özel sektörde calisiyo maaşı az kira sıkıntısı cekmeyelim diye düşünmüştü. Biz evin tadilatını da yaptık bu arada, sonradan yaptirmak zor olur eve girmeden yapılsın diye.
Tadilattan ailesinin de haberi var, ama bu süreçte bi gelip de bakmadılar, ne yapiyosunuz bizimde halledebilcegimiz bişey var mi diye nezaketen bile ne nişanlım ne ailesi sormadı, sanki yapıyosa kendi evini yaptırıyo havası sezdim.
Üstelik eşyalar alınmaya başlanınca da hep bi geriden durdular, mesela iki şey alınacaksa birini alıp birini almak istemedi, bak bunuda yapmamız lazım su isi de halletmemiz lazim diye hep dürtuklemem gerekti, onu da evlenince yaparız diye herşeyi yarim yamalak yapmak istiyor.
Bu sefer benim gözüme iyice batmaya başladı, hani biz evlenince sikinti cekmeyelim diye bütün bi evi özenle yaptırdık, alincak eşyaları tastamam aldık, hem ev hem tadilat hem eşyalar derken nerdeyse bütün birikimini harcadı ailem ve ben de ole. Ama karşı taraftan bir özen bir heves göremiyorum, sanki nerden ne kırpsam hesabı yapmaya başladılar iyice. Prizleri degistirmenin bile hesabini yapiyo. Bunlar bu kadar sey yaptirdi bizde yapcagimiz isleri en guzel sekilde yapalim mahcup olmayalim diye dusunmesi gerekmez mi?
Aileler arası arayıp sorma diyalog zaten yok, biz de tartıştık 3gundur hic ses seda yok dugune cok az kaldı yapılacak cok is var, sipariş verilecek eşyalar var verdi mi halletti mi bilmiyorum benim sormam gerek, ev yerlerscek temizlencek sanki Ben tek yasiycakmisim gibi nasi yapcaksiniz diye soran yok.. Sorumsuzluk degil mi?
Nasıl desem, bazı şeyler nezaket gereğidir, sorulur yapılır ilgilenilir ya, gorgudendir, o eksik sanki.. değer verilmiyomus gibi hissediyorum. Siz ne dersiniz?
Akşam gelcekler bakalım, anlıyorum ki ben herşeyi zorlayarak yaptırıcam, yani bi insan avizeyi alır da ampulünü sonra alalım der mi? 1hafta oldu daha ampullerini alacak, hiç vazgeçilmez bi tarafları yok sadece düğüne yakın nişan atma zorluğubunlarla çok zor ailecek
çok vazgeçilmez biri değilse sizin için ayrılmayı düşünün derim
ilerideki ruh sağlığınız açısından..
Bizimde bi aydan az var, umarım bende sıyrılabilirimDüğünüme 25 gün kala ayrıldım. Aklınızda bir soru işareti varsa bu iş olmaz. Kendimi çok kandırdım “amann ne var herkes böyle, kimse 4-4 lük değil, evlenice değişir” bilmem ne. Öyle böyle vakit gecti. Allahıma bin şükür ömür boyu evlenmeyeceğimi bilsem yine de diorum ki iyi ki evlenmemişim onla
Benim kayinvalidem hele hicbir sey yapmadi. Evet,bildigin HICBIR SEY. Ogluna bugune kadar ceyiz namina zaten bisey almamis koymamis kenara. Bir sene nisanli kaldik o surede bile bir cop almadi. Bir kamyonet dolusu ceyizim vardi zaten, igneden iplige ozenli sade zarif. Esyalari da esim aldi. Dugunde takacaklari takiyi bile esim aldi. Durumlari fazlasiyla var ,sadece esim kimseye kendi ailesine bile minnet etmeyen biri..ama simdi hicbir seyimizde hak iddaa edemez. Şuyunuzu da ben aldim diyemez.Haklısın , fazla rahatlar. Şöyle bir şey var kayınvalidemler de böyleydi sebebi şu aşağılık kompleksi. Hani mutlu olacaklarına iyi bir aileye denk geldik Allah razı olsun çocuklarımız için ellerinden geleni yapıyorlar diyeceklerine hep geride durdular. Biz de ev alma yoktu eşimin de benim de evimiz var şükür ama eşyalar alınırken vs hep hissettim bunu. Ailem en iyisini yaptı açık açık olmasa da hep bi kusur bulundu. Kayınvalidem ne mi yaptı evlenirken sıkı durun
-küflü bir battaniye (yemin ederim güveler vardı sandıktan verdiği için sanırım)
-2 tane boncuk elyaf yastık ( o zaman 5 tl di fiyatı tanesi market sepetlerinde satılan)
-bir de eski mi eski ham bezden nevresim
İşte hepsi bu. Bunlar benim çeyizini görünce direkt komplekse girdi.
Görümcem için Harika çeyiz yaptım diye övünüyordu gittim gördüm hiç bir şey yok anlatılacak
Kültür farklılığı sorun oluyor. Ben görüşmüyorum şu an , çünkü saçma sapan bir dolu olayla karşılaştım kendimi kötü hissettiriyorlar. Ama şansım şu eşim çok iyi biri. 3.5 senelik evliyim bu tavır ve davranışlar hiç değişmedi. Fikir olsun diye anlattım karar senin.
Bende benimsemediklerini düşünüyorum.Bu aile siz evlendikten sonra da ilgili olmayacak. Yani simdi neyse sonra da boyle devam edecek. Araya mesafe koyar cok gorusmezsiniz diyecegim ama nisanliniz beni dusundurdu? Onda da bir rahatlik bir umursamazlik sezdim. Bir kere babanizin size ev almasi buyuk bir incelik,lutuf gibi. Bu zamanda kira yukunden sizi kurtariyor. Ama sanirim ailesi oglumun evi gozuyle bakmamis eve hic, siz de oyle sezdim demissiniz. Ne olursa olsun tapusu ister babanizin uzerine ister sizin sahsiniza olmus olsun o evde ikiniz yasayacaksiniz. Ama beyefendi bu durumu tam benimsememis diye dusunuyorum. Bilemiyorum, bu adama guvenmekte sorun yasiyorsaniz cok cok iyi dusunun, hala vakit varken. Dugune bu kadar az kalmasina ragmen aramiyormus. Nasil olacak bu is?
Bende benimsemediklerini düşünüyorum.
İyice kavga ettik, artık sabrım taştı ve doğru düzgün yaptırıyosan yaptır yapmıyosan da düğünü de yapma dedim. Triplerde beyfendi bi anda anlayışsız insan olduk, sonradan değişmişiz, eğer deseydim ki tamam kendinizi zorlamayın olduğu kadar, yarım kalsın biz tamamlarız, benden iyisi olmazdı
Çok üzülecek de olsanız bu admla evlenme ailenle konuş etraflıca bence resti çek zaten bu adamın senin için uğraşacağını sanmıyorum evlenip boşanmaktan iyidirBende benimsemediklerini düşünüyorum.
İyice kavga ettik, artık sabrım taştı ve doğru düzgün yaptırıyosan yaptır yapmıyosan da düğünü de yapma dedim. Liste yapıyorum kalan işleri eline veriyorum kendileri yapcakları şeyleri takip etmiyolar, hallederiz diyolar
Triplerde beyfendi bi anda anlayışsız insan olduk, sonradan değişmişiz, eğer deseydim ki tamam kendinizi zorlamayın olduğu kadar, yarım kalsın biz tamamlarız, benden iyisi olmazdı
Yol yakınken vazgeç canım şimdi 2 ay ağlarsın evlenince herşey daha zor olucak senin için aynı durumu bende yaşıyorum arada kültür farkı var ben ünüversite okuyorum hala eşim lise mezunu hüç birşeyden anlamaz hüç bşy yaptıramam yapanı da itekleye itekleye kavga ede ede aileler de öyle kültür farkı çok bariiiz belli olmayınca olmuyor zorlamayala da bi yere varılmıyor daha karşına çok iyileri çıkar kendi seviyende bence bi düşün dediklerimiFikir almak istediğim onemli bir konu var.
Geldiler. Hiç bişeyin farkında değiller gibi, yada salağa yatiyolar, babam uzun bi konuşma yaptı ben odaya bile girmedim. Niye bu kadar ağırdan alınıyo hersey niye ilgi yok, bu isler böyle yapılmaz sahiplenilir, iletişim yok vs. 1 saat belki daha fazla konuştu, tatmin edici bi cevap yok kem küm, biz bilemedik farkedemedik. Herkes bi iki gun düşünsün taşınsın bu iş ömür sürecek dedi, konuşmayı bitirdi, annesi giderken gençler arasında olur ole falan diyo hala.Ailesi geldimi? Konuşma nasıl gelişti, benzer durumda sayılırım o yüzden takipteyim. Merak ediyorum durumunuzu
İş uzamasın derken olumlumu olumsuzmu anlamadım evlenmeden nişandan ayrılmak daha iyidir evliysen çocuk olmadan ayrılmak daha iyidir çocuğun varsa da sayısı artmadan ayrılmak daha iyidir eğer aklındaki sorunlar düğün zamanı stresinden kaynaklanmadığını düşünüyorsan iyice ölç tart ömür boyu devam edebilirmisin yoksa baştan mı boş ona gör ver kararını insanlar ufak tefek değişiyor ama 180 dersce dönen yoktur herhalde şimdi beyse ileride de çok da büyük değişklik olmayacakGeldiler. Hiç bişeyin farkında değiller gibi, yada salağa yatiyolar, babam uzun bi konuşma yaptı ben odaya bile girmedim. Niye bu kadar ağırdan alınıyo hersey niye ilgi yok, bu isler böyle yapılmaz sahiplenilir, iletişim yok vs. 1 saat belki daha fazla konuştu, tatmin edici bi cevap yok kem küm, biz bilemedik farkedemedik. Herkes bi iki gun düşünsün taşınsın bu iş ömür sürecek dedi, konuşmayı bitirdi, annesi giderken gençler arasında olur ole falan diyo hala.
Bi süre sonra nişanlım beni aradı tekrar babamla konuşmak istiyormuş, bende babama soledim, babam musait değilim dedi, buda bozuldu bundan sonra da benim musait olmadigim zamanlar olur diye ergence bi tavır yaptı, aslında bana degil babama. Bende aileme bi iki gun düşünmeye gerek yok yarin arayıp söyleyelim uzamasın dedim. Onlarda zaten iyice sinirlenmişlerdi. Gerçekten ailemi yüz göz ettiğim icin cok mahcubum.
Sizin durum nasıl?
Geldiler. Hiç bişeyin farkında değiller gibi, yada salağa yatiyolar, babam uzun bi konuşma yaptı ben odaya bile girmedim. Niye bu kadar ağırdan alınıyo hersey niye ilgi yok, bu isler böyle yapılmaz sahiplenilir, iletişim yok vs. 1 saat belki daha fazla konuştu, tatmin edici bi cevap yok kem küm, biz bilemedik farkedemedik. Herkes bi iki gun düşünsün taşınsın bu iş ömür sürecek dedi, konuşmayı bitirdi, annesi giderken gençler arasında olur ole falan diyo hala.
Bi süre sonra nişanlım beni aradı tekrar babamla konuşmak istiyormuş, bende babama soledim, babam musait değilim dedi, buda bozuldu bundan sonra da benim musait olmadigim zamanlar olur diye ergence bi tavır yaptı, aslında bana degil babama. Bende aileme bi iki gun düşünmeye gerek yok yarin arayıp söyleyelim uzamasın dedim. Onlarda zaten iyice sinirlenmişlerdi. Gerçekten ailemi yüz göz ettiğim icin cok mahcubum.
Sizin durum nasıl?
Yani söylemesi gerkeni konuşma esnasinda söyleseydi çok daha yerinde olurdu. Arkadan durum analizi yapılmış ortak bir dil oluşturulmuş ve nişanlınız size öyle dönüş yapmış..Babanızın tutumu çok başaralı sadece bu tavır arkanızdaki duruşu bile size nasıl sağlam bir duruş kazandırır.. Şimdi sizi maddiyattan vurmaya çalışıcaklardır. Ev babanızın üstüne olduğu için bizi eziyora kadar gider önemsemeyin, zaten bilincinde olunsalardı bunlar olmazdı.
Benim tarafımda olaylar sizdeki kadar ciddi boyutta değil nişan yok fakat karşı tarafınaile yapısını anlattıklarınıza çok benzettim. Demekki bide ortak birşeyler yapılmaya çalışılsa :/