Kopruden onceki son cikis

Keat
İş uzamasın derken olumlumu olumsuzmu anlamadım evlenmeden nişandan ayrılmak daha iyidir evliysen çocuk olmadan ayrılmak daha iyidir çocuğun varsa da sayısı artmadan ayrılmak daha iyidir eğer aklındaki sorunlar düğün zamanı stresinden kaynaklanmadığını düşünüyorsan iyice ölç tart ömür boyu devam edebilirmisin yoksa baştan mı boş ona gör ver kararını insanlar ufak tefek değişiyor ama 180 dersce dönen yoktur herhalde şimdi beyse ileride de çok da büyük değişklik olmayacak
Kestirip atalım bitsin demek, olumsuz. Ailemde öyle diyo ölç tart devam edebilir misin, ama cok yüz göz olundu artik bu iş tat dökmez. Uzgunum daha doğrusu aileme karşı cok utandım, hiç böyle bir ortam yaşamayı haketmediler.

Nişanlın ne diyo sana peki seni kaybetmeyi göze almış gibi duruyo bnce de yıpratma kendini çok samimi söylüyorum değmiyor inan kii

Dugune 1ay kaldi, davetiyeler basıldı ama henüz dağıtmadık, o kadar vakit yok, başlıkta yazdığım gibi köprüden önceki son çıkış. Kendisi bole herşeyi ertelemeye çalışmayıp, özveriyle yapmaya çalışsaydı ailesi gözüme batmazdı, ama sanki onlar kız tarafı gibi suzuluyolar

Ben olsam davetiyeleri dağıtmazdım. Nişanlandınız diye evlenmek zorunda değilsiniz. Nişanlılık tanıma dönemi. Tanımışsınız işte.

Açıkçası babamın baştan gözü tutmamış ama bişey söylememişti, tabi bu bahsettiklerimi ağırdan almalarını annemde babamda farketti, aradaki mesajlarda yazdim ailesini görüşmeye cagirdik diye, bi dinleyelim bakalim gönülleri mi yok açıkça soralım, sonradan uğraşacağımiza simdi bitirelim diyo

Geldiklerinde sizi kandırmasalar bari. Sizi kaybedeceklerini anlayınca, masrafları boşa gitmesin diye paçaları tutuşup alttan alabilirler, çok istekliymiş gibi davranabilirler. Ama hiç size ve ailenize layık bir aile gibi durmuyorlar.

Valla hadi işine bak der arkamı döner giderim hayır mı yani aileyi geçtin hadi nişanlının tavırları da hoş değil

Konuyu okurken tek düşündüğüm şey şu oldu; inşallah babanız Evi kendi üstüne yapmıştır. Bu ailenin fragmanı böyleyse filmini düşünemiyorum! Ayrılın bakalım o nişanlınız ne yapacak.

Geldiklerinde sizi kandırmasalar bari. Sizi kaybedeceklerini anlayınca, masrafları boşa gitmesin diye paçaları tutuşup alttan alabilirler, çok istekliymiş gibi davranabilirler. Ama hiç size ve ailenize layık bir aile gibi durmuyorlar.
Bi önceki sayfada yazdim konuşmayı, ole bi dil de yok adamlarda kem küm hikbik ettiler

Nıye yaptınız kı bu kadar seyı? Kımse kafanıza sılah dayamadı ev alınsın tadılat yapılsın dıye. Hepsını bıle ısteye kendınız yaptınız. Nısanlının aılesı bu surecte gelıp gıdıp fıkır beyan etseydıde kabahat olacaktı. Yok nısanlımın aılesı benım aılemın aldıgı eve geldı bes kurus para vermeyıp bıde fıkır yuruttuler dıye. Belkıde onlar ortaya para koyamadıgı ıcın soz hakkımız yoktur dıye dusunuyo olabılırler. Sız onlardan destek gelır dıye bu yola cıkmadınız sonucta

Nıye yaptınız kı bu kadar seyı? Kımse kafanıza sılah dayamadı ev alınsın tadılat yapılsın dıye. Hepsını bıle ısteye kendınız yaptınız. Nısanlının aılesı bu surecte gelıp gıdıp fıkır beyan etseydıde kabahat olacaktı. Yok nısanlımın aılesı benım aılemın aldıgı eve geldı bes kurus para vermeyıp bıde fıkır yuruttuler dıye. Belkıde onlar ortaya para koyamadıgı ıcın soz hakkımız yoktur dıye dusunuyo olabılırler. Sız onlardan destek gelır dıye bu yola cıkmadınız sonucta
Yok destek gelir diye tabiki yapmadık, paradan cok ilgi, özen heves meselesi var burda. Biz üzerimize düşeni karşı tarafı yormadan yaparken, onlar kendi yapacakları şeyleri yapmak istemiyorlar, sonra yaparız, hallederiz, kacmiyo ya falan aşırı rahatlık var, bu beni çok yordu. Sürekli karsimdakine o ne zaman bunu nasi yapıcaz diye soru soruyorum

Yok destek gelir diye tabiki yapmadık, paradan cok ilgi, özen heves meselesi var burda. Biz üzerimize düşeni karşı tarafı yormadan yaparken, onlar kendi yapacakları şeyleri yapmak istemiyorlar, sonra yaparız, hallederiz, kacmiyo ya falan aşırı rahatlık var, bu beni çok yordu. Sürekli karsimdakine o ne zaman bunu nasi yapıcaz diye soru soruyorum
Ozaman ayrılmanız daha mantıklı degıl mı? Atıyorum evlendıgınızde market yapılacak fatura odenecek yok ıkı hafta sonraya mı atacak nısanlın. Huylu huyundan vazgecmez ya bu deveyı gudeceksın ya bu dıyardan gıdeceksın demısler

Ozaman ayrılmanız daha mantıklı degıl mı? Atıyorum evlendıgınızde market yapılacak fatura odenecek yok ıkı hafta sonraya mı atacak nısanlın. Huylu huyundan vazgecmez ya bu deveyı gudeceksın ya bu dıyardan gıdeceksın demısler
Ben zaten atmayı dusundum, ailem ailesiyle ve nişanlımla bi açıkça konuşalım dedi, belki bi sıkıntıları vardır kendi içlerinde diye. Bugun konuşma gerçekleşti ve tatmin edici bi durum olusmadi. Hala aynı laflar.. yinede iyice düşün yapabilirim diyo musun bu kolay bi karar degil diyo ailem, dugune de cok az kaldığı icin. Bende uzatmayalim yarin bitirelim dedim bakalim yarin ola hayrola

Nişanlılık dönemi eşimin ailesinde benzer gevşek davranışlar gördüm. Hatta bir ara eşime nişanı atalım dedim. Sonra düzeldi süreç ama başta böyleyse sonra da böyle umursamaz davranma olabiliyor.
Eğer nişanlınız da ailesi gibiyse bence zorlamayın salın gitsin. Zaten evi almışsınız güzel güzel tadilat yaptırmışsınız. İlla ki daha güzel hatıralarla oturacağınız zaman da gelir. Ben yazdıklarınızdan, evlilik sonrası için iyi elektrik alamadım.

Kesinlikle ayrılmalısın. Benim eşimin ailesi de böyleydi. Sürekli devam etti bu rahatlık. Ben herşeye çabalarken hep yalnızdım. Herşeye koşamazsın. Bu evliliği de kaldıramazsın. Ben ayrıldım sen de evlenmeden ayrıl

Ben zaten atmayı dusundum, ailem ailesiyle ve nişanlımla bi açıkça konuşalım dedi, belki bi sıkıntıları vardır kendi içlerinde diye. Bugun konuşma gerçekleşti ve tatmin edici bi durum olusmadi. Hala aynı laflar.. yinede iyice düşün yapabilirim diyo musun bu kolay bi karar degil diyo ailem, dugune de cok az kaldığı icin. Bende uzatmayalim yarin bitirelim dedim bakalim yarin ola hayrola
Sorumsuz ve kendı ustune dusenı yapmayan ınsanlardan nefret ederım bu annem babam dahi olsa cocugum esım dahi olsa sınırlenırım. Is paylasımı yapmak cok onemlı bu hayatta. Evlenıp bosandı dıyecegıne nısan attı desınler sonradan pısman olmamak ıcın köşeden dönmek en mantıklısı

Bi önceki sayfada yazdim konuşmayı, ole bi dil de yok adamlarda kem küm hikbik ettiler

İlk şokla öyle yapmışlardır. Hala mecbur evleneceksiniz zannediyor olabilirler. Ayrılacağınızı anlayınca bir hamle bekliyorum. Ama umarım devam etmezsiniz. Sizi ve ailenizin iyi niyetini haketmiyorlar.

Merhaba
Aılenızın yaptıgı seyler ıyı hos guzel seyler fakat, bu ısler karsı tarafla gorusulmeden yapılmaz. Ne acelenız vardı mesela, babanız sıze ev almasaydı ama kendıne alıp sıze kırasını verseydı madem.
Sızın bu fazladan yaptıgınız herseyden oturu onları ezdıgınızı dusunuyorum , farkında olarak veya olmayarak orasını bılemem.Cunku aılenınde evı varmıs, kırasını verırız demısler mesela...

Nısanlınıza evlendıkten sonra hangı parayla yapıcaz , maasın bellı dıyormussunuz ama sıze calısmıyormussunuz.
Ben sızı tamamen haklı fılan gormuyorum, ne yaptıysanız kendınız yapmıssınız

Fikir almak istediğim onemli bir konu var.
Nişanlıyım, dugune az kaldi, ancak hata yaptığımı hissediyorum sanki
Nişanlımla aramızda eğitim farkı var, aileler arasında da ekonomik denksizlik var. Bu başlardan beri kafamda bir soru işaretiydi ama yinede yaptık nişanı..
Kız isteme söz aşamasında ailesi ozellikle babası cok ilgisiz kaldi sanki komşunun oğlunun nisanına gitmiş gibiydi. Bunlar kendi planlarından bahsetmeyince babamda bize bir ev aldı oturmamız icin hatta nişanlıma ailenle konuşalım benim bole bi planım var ama aileni saymamış gibi olmasın dedi, o da onlara farketmez ben tamam dedikten sonra falan dedi, nese ev alındı. Iste galiba bu en büyük hata oldu, oysaki babam özel sektörde calisiyo maaşı az kira sıkıntısı cekmeyelim diye düşünmüştü. Biz evin tadilatını da yaptık bu arada, sonradan yaptirmak zor olur eve girmeden yapılsın diye.
Tadilattan ailesinin de haberi var, ama bu süreçte bi gelip de bakmadılar, ne yapiyosunuz bizimde halledebilcegimiz bişey var mi diye nezaketen bile ne nişanlım ne ailesi sormadı, sanki yapıyosa kendi evini yaptırıyo havası sezdim.
Üstelik eşyalar alınmaya başlanınca da hep bi geriden durdular, mesela iki şey alınacaksa birini alıp birini almak istemedi, bak bunuda yapmamız lazım su isi de halletmemiz lazim diye hep dürtuklemem gerekti, onu da evlenince yaparız diye herşeyi yarim yamalak yapmak istiyor.
Bu sefer benim gözüme iyice batmaya başladı, hani biz evlenince sikinti cekmeyelim diye bütün bi evi özenle yaptırdık, alincak eşyaları tastamam aldık, hem ev hem tadilat hem eşyalar derken nerdeyse bütün birikimini harcadı ailem ve ben de ole. Ama karşı taraftan bir özen bir heves göremiyorum, sanki nerden ne kırpsam hesabı yapmaya başladılar iyice. Prizleri degistirmenin bile hesabini yapiyo. Bunlar bu kadar sey yaptirdi bizde yapcagimiz isleri en guzel sekilde yapalim mahcup olmayalim diye dusunmesi gerekmez mi?
Aileler arası arayıp sorma diyalog zaten yok, biz de tartıştık 3gundur hic ses seda yok dugune cok az kaldı yapılacak cok is var, sipariş verilecek eşyalar var verdi mi halletti mi bilmiyorum benim sormam gerek, ev yerlerscek temizlencek sanki Ben tek yasiycakmisim gibi nasi yapcaksiniz diye soran yok.. Sorumsuzluk degil mi?

Nasıl desem, bazı şeyler nezaket gereğidir, sorulur yapılır ilgilenilir ya, gorgudendir, o eksik sanki.. değer verilmiyomus gibi hissediyorum. Siz ne dersiniz?
Bizimkiler ilgisiz değildi ilgiliydi fakat ev konusuna şöyle bakıyorlar benim babamda ev almıştı bizemi aldı kendi kızına aldı diyorlar ev ailemin üstüne olduğu için

Merhaba
Aılenızın yaptıgı seyler ıyı hos guzel seyler fakat, bu ısler karsı tarafla gorusulmeden yapılmaz. Ne acelenız vardı mesela, babanız sıze ev almasaydı ama kendıne alıp sıze kırasını verseydı madem.
Sızın bu fazladan yaptıgınız herseyden oturu onları ezdıgınızı dusunuyorum , farkında olarak veya olmayarak orasını bılemem.Cunku aılenınde evı varmıs, kırasını verırız demısler mesela...

Nısanlınıza evlendıkten sonra hangı parayla yapıcaz , maasın bellı dıyormussunuz ama sıze calısmıyormussunuz.
Ben sızı tamamen haklı fılan gormuyorum, ne yaptıysanız kendınız yapmıssınız

Babası evi onlara almamış zaten, kendi üzerine almış, siz oturun demiş. Bir nevi sizin dediğiniz gibi ev alıp onlara kirasını vermek gibi.

Konu sahibi kendisi bu ev işi en büyük hata oldu diyor zaten.

Konu sahibinin problem ettiği şey nişanlısının ve ailesinin onlara düşen işleri yapmaması, devamlı dürtüklemek zorunda kalması, yine de gerekli şeylerin alınmaması, evlenince alırız denmesi, gerekli işleri yapmamaları, isteksiz, tembel davranmaları.

Şimdiden böyle sorumsuz, ilgisiz, tembel olan adam, evlenince daha beter olur.

Back
X