Kopruden onceki son cikis

Sebepleri geçiyorum, kim haklı ya da haksız tartışmaya gerek yok bence. Şu anki duruma gelinmiş ve bu şekilde evlenilmez. Aileler birbirini hiç arayıp sormuyor, siz heves göremiyorsunuz ve en önemlisi siz nişanlınız ile tartışıp 3 gün konuşmadan durabiliyorsunuz. Bir arkadaşım, durumu iyiydi, eşini resmen iç güveysi aldı. Ev arkadaşımın, eşyalar arkadaşımın, daha fazla maaş alan kişide arkadaşım, hatta eşinin işi düzenli geliri olan bir şey bile değil. Ancak arkadaşımın eşi yine de eşine düşkün, ailesini tutmaz, arkadaşının dediğini ikiletmez, kronik bir hastalığı var benim arkadaşımın, sürekli hastaneye de götürür. Sizinkisi öyle bir ilişki de değil. Bence ayrılın.

İliskinizden emin değilseniz evlenmeyi bence. Bisuru hazırlık yapıldı falan diye düşünmeyiniz evlendikten sonra boşanmak evlenmeden hemen önce ayrılmaktan daha zor. Masraf yapmissiniz ama bi eviniz olmuş oturursunuz anne babamızın evinde evi de kiraya verirsiniz kendi kredisini masrafını kendi öder yeni yapılmış ev nasılsa. Evlendikten sonra mutsuz olursanız keşke o zamanlar.direkten donseydim diye çok üzülürsunuz

Fikir almak istediğim onemli bir konu var.
Nişanlıyım, dugune az kaldi, ancak hata yaptığımı hissediyorum sanki
Nişanlımla aramızda eğitim farkı var, aileler arasında da ekonomik denksizlik var. Bu başlardan beri kafamda bir soru işaretiydi ama yinede yaptık nişanı..
Kız isteme söz aşamasında ailesi ozellikle babası cok ilgisiz kaldi sanki komşunun oğlunun nisanına gitmiş gibiydi. Bunlar kendi planlarından bahsetmeyince babamda bize bir ev aldı oturmamız icin hatta nişanlıma ailenle konuşalım benim bole bi planım var ama aileni saymamış gibi olmasın dedi, o da onlara farketmez ben tamam dedikten sonra falan dedi, nese ev alındı. Iste galiba bu en büyük hata oldu, oysaki babam özel sektörde calisiyo maaşı az kira sıkıntısı cekmeyelim diye düşünmüştü. Biz evin tadilatını da yaptık bu arada, sonradan yaptirmak zor olur eve girmeden yapılsın diye.
Tadilattan ailesinin de haberi var, ama bu süreçte bi gelip de bakmadılar, ne yapiyosunuz bizimde halledebilcegimiz bişey var mi diye nezaketen bile ne nişanlım ne ailesi sormadı, sanki yapıyosa kendi evini yaptırıyo havası sezdim.
Üstelik eşyalar alınmaya başlanınca da hep bi geriden durdular, mesela iki şey alınacaksa birini alıp birini almak istemedi, bak bunuda yapmamız lazım su isi de halletmemiz lazim diye hep dürtuklemem gerekti, onu da evlenince yaparız diye herşeyi yarim yamalak yapmak istiyor.
Bu sefer benim gözüme iyice batmaya başladı, hani biz evlenince sikinti cekmeyelim diye bütün bi evi özenle yaptırdık, alincak eşyaları tastamam aldık, hem ev hem tadilat hem eşyalar derken nerdeyse bütün birikimini harcadı ailem ve ben de ole. Ama karşı taraftan bir özen bir heves göremiyorum, sanki nerden ne kırpsam hesabı yapmaya başladılar iyice. Prizleri degistirmenin bile hesabini yapiyo. Bunlar bu kadar sey yaptirdi bizde yapcagimiz isleri en guzel sekilde yapalim mahcup olmayalim diye dusunmesi gerekmez mi?
Aileler arası arayıp sorma diyalog zaten yok, biz de tartıştık 3gundur hic ses seda yok dugune cok az kaldı yapılacak cok is var, sipariş verilecek eşyalar var verdi mi halletti mi bilmiyorum benim sormam gerek, ev yerlerscek temizlencek sanki Ben tek yasiycakmisim gibi nasi yapcaksiniz diye soran yok.. Sorumsuzluk degil mi?

Nasıl desem, bazı şeyler nezaket gereğidir, sorulur yapılır ilgilenilir ya, gorgudendir, o eksik sanki.. değer verilmiyomus gibi hissediyorum. Siz ne dersiniz?
Bu kadar ilgisiz bi herifle evlenmezdim. Herşey illa maddi yardım değildir, maddi katkıları olmayacaksa da ilgilenmeleri ve hiç değilse içten teşekkür etmeleri gerekirdi. Davranışları içine sinmiyorsa hiçbir şey için geç değil

Erkek kızdan daha zengin daha eğitimli veya daha güçlü olmalı, kız erkekten daha genç daha güzel olmalı ben diil islam alimleri tavsiyesi yoksa sorun çıkıyor. Herif resmen sırtını yaslamış size hak etmiyorlar sizi sevgili babacığını da seni de daha şimdiden yormuşlar, bir şekilde konuşup gönderin onları bence sen eve de yerleş adam gibi adam senin için çaba sarf eden dengin birini bakın bununla olmaz net! Başındayken sıyrıl kurtul bu ne terbiyesizlik ya ben bile sinir oldum bi tuhaf aile bence!
İslam alimleri mensup oldukları dinin peygamberinin kendisinden daha Zengin, yaşça daha büyük (15 yaş büyük olunca muhtemelen kadın yeterince genç ve güzel görünmüyordur) bi kadınla evli olduğunu bilmiyor galiba. Değişik bi alimlik biçmi 😀

Tabi ki yapmak zorunda değildi, zaten yazdim ya galiba bu büyük bi hata oldu diye, bu arada atladigim bişey var, aslında onların da evi var, bizde sana kirasını veririz demişler oğullarına, ama verirler mi bilmiyorum tabi. Aslinda cok yokluk içerisinde değiller yani..3000 maas aliyo, ben çalışmıyorum ama bi mesleğim var, bi süre calistim suan ara verdim
Sen çok aşık mısın bu adama?

Bu kadar ilgisiz bi herifle evlenmezdim. Herşey illa maddi yardım değildir, maddi katkıları olmayacaksa da ilgilenmeleri ve hiç değilse içten teşekkür etmeleri gerekirdi. Davranışları içine sinmiyorsa hiçbir şey için geç değil
Içime sinmiyo, yani şöyle soyleyim avize almaya gittik avizelerle beraber ampul de alınır demi, dedi ki ben ampulleri sonra baska yerden alirim iyi dedim tamam madem, ertesi gün elektrikçi cagirdim monte ettirdim, bi haftayı gecti hala ampul alacak. Kesin bi ara alirim diye dusunuyo, yada unuttu. Ya bizde tam tersi cok tez canli insanlariz. ozellikle hic bisi solemedim bakalim ama hep aklimin bi kosesinde. Böyle kucuk kucuk ama midemi bulandiran cok fazla sey oldu bu surecte, bunlarda soğuttu iste insanı
Bide gerçekten ailemin karşısında utandım yaa nasıl sevebilirim

Içime sinmiyo, yani şöyle soyleyim avize almaya gittik avizelerle beraber ampul de alınır demi, dedi ki ben ampulleri sonra baska yerden alirim iyi dedim tamam madem, ertesi gün elektrikçi cagirdim monte ettirdim, bi haftayı gecti hala ampul alacak. Kesin bi ara alirim diye dusunuyo, yada unuttu. Ya bizde tam tersi cok tez canli insanlariz. ozellikle hic bisi solemedim bakalim ama hep aklimin bi kosesinde. Böyle kucuk kucuk ama midemi bulandiran cok fazla sey oldu bu surecte, bunlarda soğuttu iste insanı
Bide gerçekten ailemin karşısında utandım yaa nasıl sevebilirim
Yol yakınken ayrıl tamahsız ruhsuz insanlarla ömür geçmez
Az kslmış olsun yarıda kalsın zararın neresinden dönersen kardır

şimdi ben şöyle düşündüm. evi babanız alıyor. muhtemelen de kendi üzerine (veya senin üzerine) alıyor ki bu durumda damat beye hiçbir hak düşmez. evlilik öncesi edinilmiş mal o kişiye aittir, çifte değil. ki zaten öyle de olmalı. bu yüzden çok karışmak istemiyor olabilirler. açıkçası ben de karışamazdım. hani zaten evi almışlar bir de para vermeden herşeye karışmayalım diye düşünüyor olabilir. ki böyle de olması gerekiyor. inan bana 5 kuruş para harcamadıkları eve duvarları şu renk olsun mutfağı şöyle olsun burası çocuk odası olsun diğerini yatak odası yapın daha kullanışlı diye akıl vermeye kalksalardı daha çekilmez olurdu.

ev konusunu böyle açıklayabiliriz. diğer konular için nişanlınızla konuştunuz mu masrafları aileler mi üstlenecek siz mi diye. örneğin benimki en başından ben aileme para harcatmayacağım ben yapacağım demişti, ben de sinir olmuştum ama ee o zaman benimkiler enayi mi kusura bakma ben de aileme harcatmayacağım. gücüm neye yeterse ben de o kadarını kendim yapacağım demiştim. haaa ama benim senin 4te birin kadar kazandığımı da bil dedim. o kendine düşeni yaptı ben de gücümün yettiğini.

Benim eşimin ailesi de evlenirken hiçbir şeye karışmadılar
babam dedi kızım ne istersen al içinde kalmasın dedim karşı taraf hiç bir şey almıyor madem
sende almayacaksın şimdi kimse diyemez iğnenizi de biz aldık diye alınlarını karışlarım.
Senin içinde balık baştan kokmuş üzülürsün evet ama en azından keşke demezsin :kahve:

Bazı insanlar böyle rahat oluyor canm, nasıl olsa ben yapmazsam yapan biri olur diye. Son kez konuş, kafana yatmazsa ver eline yüzüğü.

Peki nedenini felan sormadı mı? Üzülmedimi? Kendini düzeltme yoluna gitmedi m?
Dün çok detaylı bi konuşma oldu zaten nedeni hakkında bi çıkarım yapmıştır, ama doğru anlayabildi mi ondan şüpheliyim, sorunun sorumsuzluk ve ilgisizlik olduğunu anlamadı galiba. Kendini düzeltme yoluna da gitmedi, biz bu kadar rahatsız olduğunuzu anlamadık bundan sonra dikkatli oluruz, üstümüze düşeni yaparız falan demediler ne kendisi ne ailesi.

Dün çok detaylı bi konuşma oldu zaten nedeni hakkında bi çıkarım yapmıştır, ama doğru anlayabildi mi ondan şüpheliyim, sorunun sorumsuzluk ve ilgisizlik olduğunu anlamadı galiba. Kendini düzeltme yoluna da gitmedi, biz bu kadar rahatsız olduğunuzu anlamadık bundan sonra dikkatli oluruz, üstümüze düşeni yaparız falan demediler ne kendisi ne ailesi.
Sonra üzülmektense ah vah etmektense, şimdi üzül daha iyi. İçine sinmeyen bişeyler varsa, bir yerlerde bişeyler ters gidiyordur.

Nişanı attığımı söyledim. Hayırlısı olsun, iki üç haftaya eşyaları alırız dedi, umarım sorun olmadan boşaltır

Ben sizin adınıza sevindim. Nişanlınız şimdi gözünüzü boyayacak, huyunu saklayacak, evlendikten sonra eski tas, eski hamam devam edecek diye korkuyordum. En azından sizi kandırmaya çalışmamış.

Daha ayrılık nedenini bile tam bilmeyen ve araştırmayan adamdan ayrılmakla çok iyi yapmışsınız. Adamın alışveriş yapmayı, eve ampul almayı bırakın, ayrılık sebebini tam olarak algılamaya hali, hevesi yok.

Eee hiç tepki vermedi mi
Yaa Adam bahsettiğimiz şeylerde bi sorun gormuyo, normalinin bu olduğunu dusunuyo, yapıyorum ya iste diyodu dün, ama hep iteleyerek yaptığının farkında degil, yaparım ama benim keyfim ne zaman gelirse modunda.. kendinde sorun görmediği icin düzeltme yoluna gitmiyo.
Ben devam edemiycem bu sekilde nişanı atıyorum eşyalarınızı aldıklarınızı eve bırakırım sende evi boşalt dedim, 2-3 haftaya boşaltirız dedi

Back
X