kordon dolanması

papatya2147

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2012
374
6
46
Antalya
kızlar bu kordon dolanması olayını mutlaka hepiniz duymuşsunuzdur şuan 36 haftadayım ve normal doğum yapmayı planlıyorum çünkü çok şükür şuana kadar bi sorunumuz yok.doğum yaklaştıkça heyecanım ve tedirginliğim artmakta bugünlerde uykularım kaçıran bi konu var oda ya normal doğum esnasında bebeğin boynuna kordon dolanırsa korkusu.bu fikir aklıma geldikçe acaba sezeryanmı olsam diyorum normal doğumun güzellikleri olduğu kadar riskleride var neolur beni rahatlatın acaba bunun olma ihtimali nedir birde önceden tespit edilemiyormu acaba? bu konu hakkında duyduklarınızı bildiklerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim birde benim gibi normal doğum düşünenler sizler bu konuyu hiç düşündünüzmü?şimdiden hepinize teşekkür ediyorum

ultrasonda görülüyor zaten kordon dolanması
doğumdan önce bakarlar merak etme sen
kafana takma bence böyle şeyleri

bu hafta doktor kontrolüm var canım mutlaka doktoruma soracam bu konuyu ama netten okuduğum kadarıyla 3 boyutlu ultrasonda görülebiliyor ve benim doktorumun ultarasonu 3 boyutlu değil
bide bebeğimin bi resmi var 28 haftalıkken çekilmiş yüzü boyuna yakın bi yerdede kordonu görünüyo allllla kafayı yicem

bu hafta doktor kontrolüm var canım mutlaka doktoruma soracam bu konuyu ama netten okuduğum kadarıyla 3 boyutlu ultrasonda görülebiliyor ve benim doktorumun ultarasonu 3 boyutlu değil
bide bebeğimin bi resmi var 28 haftalıkken çekilmiş yüzü boyuna yakın bi yerdede kordonu görünüyo allllla kafayı yicem

3 boyutlu olmasına gerek yok
mesela benim doktorun ultrasonunda bir düğme var o düğmeye basınca kordondaki kan akışını gösteriyor
yani ne tip ultrason olursa olsun eğer bu özellik varsa (bildiğim kadarıyla artık tüm ultrassonlarda nerdeyse var) kordonun nerde olduğunu rahatça görebilir
artı zaten doktora sormasan bile doktor görünce böyle bişeyi mutlaka söyler
dediğim gibi kafana takma bence bunları

benim kız kardeşimin bebeğinde vardı bu olay üstelik doğumdan tam 1ay önce belliydi kordon bebeğin boynuna 1 kere dolanmıştı... doktoru normal ve risk teşkil etmez dedi çünkü zaten %70 bebekte olurmuş.. sonra doğum yaptı (normal doğum) çok şükür bebeğimiz şuan 10 aylık annemizdede sorun yok... takma kafana böyle şeyleri olmaz inşallah kötü birşey:16:

birden fazla dolanırsa sıkıntı oluşturuyorrrrrrrrr

sıkıntı yapmayın arkadaşlar iyi şeyler düşünün size tavsiyem bebeğin hareketleri anormal yavaşlarsa ertelemeyin sadece nst ile yetinmeyin gidin drunuza 1 gün bile ertelemeyin doopler ultrason ile bakılıyor diye biliyorum kordon dolanması varmı yokmu baktırın..çok daha az hareket ederse bile dikkat edin hareketlerin durmasını beklemeyin. Allah sağlıklı sıhhatli kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

cnm ben de kordon boynuma dolalı doğmuşum. hem de annemin haberi bile yokmuş( ultrasona falan girememiş yani).
üstelik evde doğum yapmış.ama çok şükür hiçbir sorun olmamış.
merak etme bence bu konuyu boşuna kendini strese sokma;)

Ne kadar ilginç.artık benim icin hamilelik demek stres yumağı olmak demek.o kadar risk varki anne ve bebek için.içinden seç beğen al yani.ben de bebeğin plasentasının rahim ağzına yapışmasından korkuyorum.önceki hamileliğimde yaşadım da.bu yüzden aşırı kanamam oldu ve erkenden sezaryen oldum.bebgim malesef yaşama tutunamadı.şimdi bunun tekrarlayacağını düşünmekten hamile olduguma sevinemiyorum.ah bu gunler bir geçse sağ salim.anne olma ne kadar zor.kadın olmak ne kadar zor.Allahım hepimizeyardım etsin.

bebişleri strese sokarsanız. tabi yerlerinde duramazlar:52: zaten minnacık bi yerde 9 ay vakit geçiriyolar. bide siz strese sokuyosunuz yazık diil mi bebişlereee:55:

canım benim bildiğim o kordon oldukça esnek bir yapıya sahip zaten. allaha emanet birşey olmaz. bu tarz kötü olaylar çok çok nadir yaşanıyor. zaten doktor seni sık sık çağıracak son dönemlerde. ama açıkça söylemem gerekirse bana da normal doğum sezeryandan daha heyecanlı geldiği ve sezeryan daha garanti geldiği için sezeryanı seçmiştim. ama inan o da kolay değil. biz hep doğum gibi düşünüoruz ama bildigin ameliyat oluyorsun. günlerce yanıyor, sütün geç geliyor vs. hakkında hayırlısı olsun inşallah kucağına alırsın mis gibi koklarsın bebişini...

Back
X