kordon kanı ( kök hücre ) saklatanlar

kmr32

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2013
226
10
38
35
İstanbul
ben Türkiye deki ve dünyadaki firmalar araştırdım. Türkiye de zaten 4-5 firma var. hem ben ve eşim hem doktorum babylife de karar kıldık. çünkü ömür boyu saklama yöntemi tek onlarda var . en iyi sistem bioarchive sistem thermognesis için anlaştım.
haberlere çıkan lösemili çocukları gördükçe içim acıyor. ailemde de diyabet var . faydası da paha biçilemez.bunu bende ,eşimde,bebekte ,kardeşleride kullanabilecek. kök hücre ile organ bile yapılıyor. çocuğuma vereceğim en büyük hediyem bu olacak.

Valla biraz klasik olacak ama fiyat konusunda bilgi verebilir misiniz? Çok şükür genetik hiçbir hastalığımız yok ama kim istemez ki evladı böyle bir şansa sahip olsun.

ben Türkiye deki ve dünyadaki firmalar araştırdım. Türkiye de zaten 4-5 firma var. hem ben ve eşim hem doktorum babylife de karar kıldık. çünkü ömür boyu saklama yöntemi tek onlarda var . en iyi sistem bioarchive sistem thermognesis için anlaştım.
haberlere çıkan lösemili çocukları gördükçe içim acıyor. ailemde de diyabet var . faydası da paha biçilemez.bunu bende ,eşimde,bebekte ,kardeşleride kullanabilecek. kök hücre ile organ bile yapılıyor. çocuğuma vereceğim en büyük hediyem bu olacak.

bende oldukça sıcak bakıyorum ama daha araştırmadım biraz bilgi verirsen süper olur :34:

bizde babylife ta karar kıldk.ben iki bebek bekliyorum ve ikisinden ayrı ayrı alınacak.fiyatını bizzat görüşmedim ama emin olmamakla beraber tek bebek maliyeti 2.500 lira diye biliyorum.

Valla biraz klasik olacak ama fiyat konusunda bilgi verebilir misiniz? Çok şükür genetik hiçbir hastalığımız yok ama kim istemez ki evladı böyle bir şansa sahip olsun.

bu sistemin fiyatı : 2750 tl yıllık kira bedeli 100 dolar ve

diğer eski yöntem 2250 tl yıllık kirası 100 dolar .bunun ömrü 12-15 yıl falandı yanılmıyorsam

bizde babylife ta karar kıldk.ben iki bebek bekliyorum ve ikisinden ayrı ayrı alınacak.fiyatını bizzat görüşmedim ama emin olmamakla beraber tek bebek maliyeti 2.500 lira diye biliyorum.

yeni sistem 2750 tl yıllık kira bedeli 100 dolar,
eski sistem 2250 tl + 100 dolar kirası

bende oldukça sıcak bakıyorum ama daha araştırmadım biraz bilgi verirsen süper olur :34:

aslında çok basit google kordon kanı bankası yazıp baktım. 5 firma vardı. bu işi ciddi yapanların bu firma olduğunu düşünüyorum.ege üni. ve akdeniz üniversite kuruluşu olması aklıma yattı. kullanacağım zaman en iyi sistemde , en iyi koşullarda ,uzmanca , tecrübeli onları gördüm.internet sitelerinde uzunca bilgileri anlatılıyor. uygulama kısmı ise çok kolay ; telefon açıp firma yetkilisi ile tanışıyorsunuz.sizin isim- adres- hamilelik kaç hafta -hangi doktor-hangi hastanede doğum yapacağınızı soruyorlar. 5 dk kadar konuştuk. aynı gün eve kitinizi gönderiyorlar. doğuma giderken kiti yanımıza alıyoruz.küçük bir kutu.doğum yapacaksak firmayı arayıp 24 saat haber veriyoruz. kendi doktorumuz doğumda bebek kordonunu kestikten sonra kordonumuzda kalan kök hücre nitelikteki kanı alıp kite koyuyor.küçücük iğne tüpü kadar. acı hissetmiyorsunuz kordondan alındığı için. onlar alıp kiti alıyor . kan kök hücre açısından uygun mu diye bakılıyor. uygunsa ücreti ödüyoruz . saklama gerçekleşiyor.
not: bu konuda doktorunuz tecrübeli değilse firma doktoru gelip kan alımını yapıyor.

çok iyi yapmışsınız . dünyanın bin türlü hali var. ben kitimi aldım çok mutluyum. umarım kızım da 30.haftaya kadar dayanır da kan alınabilsin. :8:
erken gelse de başka türlü alıyoruz dediler zaten.
çoook huzurluyum.

bebeğimin kordon kanını bizde saklatacağız,
özellikle eşim buna çok önem veriyor.

28. haftadan itibaren kitimle gezmeye başladım.her doktor randevuma kitsiz gitmiyorum. neee olur neee olmaz...

kızlar ben de burada okuduklarımdan sonra bir kordon kanı bankasıyla görüşmeye karar verdim. Konya'da oturuyorum o yüzden bana en yakın olanı Ankara'daki Yaşam Bankası. Aradım, çok tatlı bir bayanla konuştum. Çok yardımcı oldu baya anlattı bir şeyler zaten sizin burada yazdıklarınızdan çok farklı şeyler değil ama insan birebir duyunca bi farklı oluyor. Ben daha üç aylık hamileyim Allah nasip ederde çocuğumu (erkek mi kız mı doğumda öğrenmeye karar verdik kocişimle) kucağıma alırsam kesinlikle yaptırmayı düşünüyorum. Yani allah korusun ilerde çocuğum lösemi olursa da ben imkanım varken bunu yaptırmamışsam kahrolurum. Bak şimdi bunu yazarken bile içim cız etti. Allah isteyen herkese sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin.

Back
X