kordon kanı saklama işlemi

calimero_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2015
6
0
27
arkadaşlar merhaba,

bir konu hakkında sizlerinde düşüncelerini merak ediyorum. şu an da 20 haftalık gebeliğim var,belki biraz erken düşünmek için ama doğumda kordon kanımı saklatmayı düşünüyorum. doktorumla görüştüm maddi durum yeterliyse yaptırsan daha iyi olur dedi ve bana Yaşam Bankası firmasının önerdi. temsilci bayanla görüştüm çok ilgili ve sorduğum sorulara gayet net cevaplar alabildim,gayet güvenilir olduklarını,sertifikalarından bahsetti. fakat çevremde daha önce kordon kanı saklatan hiç kimse yok,o yüzden sizlerden bu firmaya kordon kanı aldıran varsa düşüncelerinizi paylaşabilir misiniz?

valla ben de aynı işlemi yaptırmayı düşünüyorum anneme söledim o da valla birinin çocuğuna lazım olur kaçırıverirler çocuğu dedi :)) çok güvenilir bi yer olması lazım hani yarın bi gün aradığında bulabilmen lazım senin bu bahsettiğin banka nerde?

bankanın merkezi Ankara daymış,ama uluslararası bir firmaymış Seznur kök hücrelerde Ankara -Çankaya da saklanıyormuş. bayanın söylediğine göre zaten saklama işlemi başladığı an itibariyle sigortalanıyormuş ve sertifikaları adrese gönderiliyormuş. benim sanırım epey kafama yatıyor bu iş. son zamana bırakmakta pek istemiyorum ne olur ne olmaz erken görüşeceğim galiba kendisiyle.

iyiymiş vala peki ne kadara mal oluyomuş bu ve ne zaman yaptırmak lazım?

dilediğimiz zaman görüşüp kiti alabiliyormuşuz, bir daha doğum bekleniyormuş. doğumun tarihi belli olduğunda bilgilendirme yapmamız yeterliymiş.

çocuğa faydası oluyormuş..ama fiyatı fazla galiba..çocuk ilerde kanserde..ve başka hastalıklarda iyileşiyormuş..

sadece çocuğa değil, kardeşlere ve anne babaya da uyum şansı yüksekmiş. aslında düşünüldüğünde umarım hiç gerek duyulmaz ama ilk başta ödenilen fiyat tedavi fiyatı ve manevi yıpranma düşünüldüğünde çok sayılmaz. ama tabi ilk ödeme biraz yorabilir ama taksitlendirme imkanı belki biraz daha rahatlatır.

Faydası yanında fiyatı hiçbirşey . İmkanınız varsa saklatın. Birçok yararı var. Ama dilerim güzellik amaçlı kullanırsınız. Çok sağlıklı ve mutlu bir bebeğiniz olur. Ben kök hüre aldırdım. Her yıl saklamak için cüzi bir ücret alıyorlar. Dilerim çocuklarımın hiçbir zaman ihtiyacı olmaz. Ama varlığı iyi bir şey.

sanırım bende aldıracağım,kafam epey karışmıştı başlarda ama yazılanları okuyunca ya da bazı ihtimaller akla gelince fiyatı önemsizleşiyor gerçekten. dilerim hiçbirimiz için gerekli olmaz dediğiniz gibi, varsın boşa gitsin ödenen ücret ama en azından saklanmasının bir nebze de olsa içsel rahatlığını yaşayabilelim.

Kordon kaninin tedavide kullanimi saklanmasindan cok cok cok daha maliyetli diye yorumlar okudum. Dr.larinizdan bilgi almanizi tavsiye ederim kizlar.

arkadaşlar merhaba,

bir konu hakkında sizlerinde düşüncelerini merak ediyorum. şu an da 20 haftalık gebeliğim var,belki biraz erken düşünmek için ama doğumda kordon kanımı saklatmayı düşünüyorum. doktorumla görüştüm maddi durum yeterliyse yaptırsan daha iyi olur dedi ve bana Yaşam Bankası firmasının önerdi. temsilci bayanla görüştüm çok ilgili ve sorduğum sorulara gayet net cevaplar alabildim,gayet güvenilir olduklarını,sertifikalarından bahsetti. fakat çevremde daha önce kordon kanı saklatan hiç kimse yok,o yüzden sizlerden bu firmaya kordon kanı aldıran varsa düşüncelerinizi paylaşabilir misiniz?

Merhabalar
Bizde bu konuyu düşünüyoruz. Öğrendiklerimi iletmek istedim. Yanılmıyorsam yaşam bankası yurt dışında saklıyor (öyle bilgi edinmiştim.) Bana sabancıyı önerdiler. Sabancı Türkiye de saklıyormuş. İlk etapta ortalama 2500 tl civarı, sonra senelik ücretleri var. 100-150 Usd.
Bide bunun seçenekleri var. Sadece kendiniz için, herkes için yada bir kısmını kendiniz bir kısmını diğer insanlar için saklayabiliyorsunuz. İlerde ne derece lazım olunacak şuan pek bilinmiyor ama kök hücrede ilerlemeler var.

arkadaşlar ben gerçekten çok araştırdım hepsini ama ben yaşam bankasında karar kıldım. yurtdışında saklama imkanları varmış ama aile talebi doğrultusunda. normalde kök hücreler ankara çankaya da saklanıyormuş. hatta laboratuar ve merkezleri de ankaradaymış. ben ay sonu ankara ya gideceğim büyük ihtimalle ve belkide fırsat bulabilirsem gitmeyi de düşünüyorum. nedendir bilinmez ama gerek web sayfalarının içeriği gerekse bayandan aldığım net bilgiler sayesinde bana daha yakın geldi yaşam bankası.

X