merhaba, bilgi için teşekkür ederim. ben yanılıyor olabilirim ama bildiklerimi paylaşayım sizinle. öncelikle benim yazdıklarımı kendi doktorum, kan bankası görevlisi ve çocuk doktoru olan kardeşimden aldım. tabi ki %100 tedavi şansı yoktur ancak keşke demekten iyidir. son bir yılda kordon kanıyla ilgili çok büyük gelişmeler yaşandı ve elimden geldiği kadar takip etmeye çalıştım. mesela uzun süredir beklediğim şeker hastalığına çözüm de bir ay önce duyurulmaya başlandı.
sizin yazdıklarınızdan sonra internetten de araştırma yaptım fakat tek bulabildiğim bu ve buna benzer yazılar:
Kordon kanının saklanması ne işe yarar?
Kordon kanı bankalarında kanlar iki amaç için saklanmaktadır. Bunlardan ilk ve en önemli amaç bebeğin ileride kemik iliği nakli gerektirecek bir hastalığa yakalanması durumunda kendine ait sağlıklı kök hücreleri kullanılarak tedavi edilebilmesi ve bu sayede uygun kemik iliği vericisi aranması gerekliliğinin ortadan kalkmasıdır. Kişinin kendi hücre ve dokuları ile uyum sorunu olmayacağından bu oldukça önemli bir avantajdir. Bir diğer amaç ise saklanan kanın sahibi izin verdiği taktirde bu kanın başka hastaların tedavilerinde kullanılmasıdır.
yine de araştırmaya devam ediyorum.