o yüzden geçinmek için ılımlı olmak gerek.Ne güzel. Anlayışlısınız.
Çocuk dediğin sinek gördüğünde bile heyecanlanıp koşup bağıran bir varlık yani :) zaptedilemiyor bazen.
Bak beni yanlış anlama ama çocuklar şimdiye kadar alışmalıydı.2 dk.kapıya koşma olayı değil sanırım senin sıkıntın.Kapıya koşma 5 saniye sürer.Günlük gürültü dediğin nedir.Hayat o evde geçiyor.10 dk.sonra aynıysa,ceza 10 dk.sonra bitmemeli o zaman.Kimse çekmek zorunda değil tabi ama günlük gürültülere yapılacak çok fazla bir şey yok. Babayı görünce kapıya koşan çocuğu nasıl engelleyebilirim. Dün ceza verdim 10 dakika sonra yine aynı.
Bugün kuzenimin oğlu geldi o koşarken kızım koşmak yok dedi mesela. Yavaş yavaş aşılıyorum ama pat diye olmuor malesef.
Bizim evimizde 21:30dan sonra gürültü olmaz. Çocuklar alışana kadar o saatlerde anlayış gösterilebilir diye düşünüyorum.
Ben taşınırken onların kapısını çalıp taşınıyoruz gürültümüz olursa şimdiden özür dilerim demiş bir insanım. Nefret ederim birilerini rahatsız etmekten. Bazen çaresiz kalıyoruz işte.
Ev alma komşu al diye boşa dememişler.
Yani çocuk bu, gece uyku saatlerinde yapmadıkları müddetçe ses yapacaklar tabi oynarken.
Karşılıklı hoşgörü olmalı ama günümüzde insanlar pek tahammülsüz..
Çocuk zaten kreşe gidiyor. Bir de her gün parka götürürsem haşatı çıkar.Bak beni yanlış anlama ama çocuklar şimdiye kadar alışmalıydı.2 dk.kapıya koşma olayı değil sanırım senin sıkıntın.Kapıya koşma 5 saniye sürer.Günlük gürültü dediğin nedir.Hayat o evde geçiyor.10 dk.sonra aynıysa,ceza 10 dk.sonra bitmemeli o zaman.
Benim üst katında yeni doğan bebek var.Bebek geceleri ağlıyor.(Her gece değil) Tabiki toleranslıyım.Sonuçta bebek.Yeni doğmuş.Anne acemi.Ama her gün devam ederse,demek ki bebeğin bir problemi var.Yoksa rutin gece uyanmaları olur.Her gün devam eden ağlama krizlerine bir çare bulıp doktora götürmesi taraftarıyım.O bebek büyüyecek,önce yürümeye sonra koşmaya başlayacak.Koşmaya başladığı anda önlemini almazsa anne,sonra zorluk çeker.Kuzenim pedagog.Çocuğuma söz geçiremiyorum lafı kabul edilir birşey değil der her zaman.Annenin yönteminde ya mutlaka yanlışlık vardır ya da çocuk hiperaktiftir.Tedavi gerekir.
Tabiki gürültü olur.Ses olur.Ama bu devamlılık arz ediyorsa,önelm alınmalı.Hiçbnirşekilde susturamıyorsan dışarı çıkartacaksın en kötüsü.Ve çocukların her gün mutlaka parka gitmesi gerekir.
bu arada oğlum kolikti bebekken ve nerdeyse 1,5 yaşına kadar devam etti...demek ki siz komşum olsaydınız,sorunu bende görecektiniz..:)kuzeninize sorun bakalım o zaman koliğin çaresi var mıymış:):)Bak beni yanlış anlama ama çocuklar şimdiye kadar alışmalıydı.2 dk.kapıya koşma olayı değil sanırım senin sıkıntın.Kapıya koşma 5 saniye sürer.Günlük gürültü dediğin nedir.Hayat o evde geçiyor.10 dk.sonra aynıysa,ceza 10 dk.sonra bitmemeli o zaman.
Benim üst katında yeni doğan bebek var.Bebek geceleri ağlıyor.(Her gece değil) Tabiki toleranslıyım.Sonuçta bebek.Yeni doğmuş.Anne acemi.Ama her gün devam ederse,demek ki bebeğin bir problemi var.Yoksa rutin gece uyanmaları olur.Her gün devam eden ağlama krizlerine bir çare bulıp doktora götürmesi taraftarıyım.O bebek büyüyecek,önce yürümeye sonra koşmaya başlayacak.Koşmaya başladığı anda önlemini almazsa anne,sonra zorluk çeker.Kuzenim pedagog.Çocuğuma söz geçiremiyorum lafı kabul edilir birşey değil der her zaman.Annenin yönteminde ya mutlaka yanlışlık vardır ya da çocuk hiperaktiftir.Tedavi gerekir.
Tabiki gürültü olur.Ses olur.Ama bu devamlılık arz ediyorsa,önelm alınmalı.Hiçbnirşekilde susturamıyorsan dışarı çıkartacaksın en kötüsü.Ve çocukların her gün mutlaka parka gitmesi gerekir.
Apartmanın çoğu yaşlı. Ben her kusura bakmayın gürültümüz gelebilir dediğimde biz hiç mi çocuk büyütmedik kızım rahat ol diyor.bu arada oğlum kolikti bebekken ve nerdeyse 1,5 yaşına kadar devam etti...demek ki siz komşum olsaydınız,sorunu bende görecektiniz..:)kuzeninize sorun bakalım o zaman koliğin çaresi var mıymış:):)
her yaşın bir sorunu ve sıkıntısı var ve biz anneler de insanız..bizim de üstesinden gelemediğimiz zamanlar oluyor mutlaka..hata bizde de olabilir..olmayabilr de...hayat bu neticede ne biz ne çocuklarımız mükemmel değiliz..olmak gibi bir düşüncem de yok zaten:)hayat böyle güzel..
İstediğin şekilde algılayabilirsin.Her yaşın sıkıntısı,genel gürültü filan.............. bunlara zaten gereken cevabı verdim.Kuzenimin kendi evladı kolikten daha kötü (şu an söylemek istemiyorum etkilenmesin anneler diye) bir hastalıkla uğraştı ve uğraşıyor.Senin çocuğun 1,5 yıl her gece ağlama nöbeti geçirdiyse ve sen buna dayanbilip çaresi yok diye geçtiysen yorum yapmak istemiyorum.bu arada oğlum kolikti bebekken ve nerdeyse 1,5 yaşına kadar devam etti...demek ki siz komşum olsaydınız,sorunu bende görecektiniz..:)kuzeninize sorun bakalım o zaman koliğin çaresi var mıymış:):)
her yaşın bir sorunu ve sıkıntısı var ve biz anneler de insanız..bizim de üstesinden gelemediğimiz zamanlar oluyor mutlaka..hata bizde de olabilir..olmayabilr de...hayat bu neticede ne biz ne çocuklarımız mükemmel değiliz..olmak gibi bir düşüncem de yok zaten:)hayat böyle güzel..
Aslında aynı şeyi söylüyoruz. Uzun vadeye yayılan bir gürültü değil. 2 gün abartı oldu o kadar. Yoksa evde rutinimiz var. Parka çıkarıyorum tabi ama nasıl bir enerjiyse bitmek bilmiyor :)İstediğin şekilde algılayabilirsin.Her yaşın sıkıntısı,genel gürültü filan.............. bunlara zaten gereken cevabı verdim.Kuzenimin kendi evladı kolikten daha kötü (şu an söylemek istemiyorum etkilenmesin anneler diye) bir hastalıkla uğraştı ve uğraşıyor.Senin çocuğun 1,5 yıl her gece ağlama nöbeti geçirdiyse ve sen buna dayanbilip çaresi yok diye geçtiysen yorum yapmak istemiyorum.
Ben sana makul ve mantıklı şekilde gereken açıklamalarımı yaptım.Ben yeri geldi başka bir komşumun eşiyle olan kavga gürültüsüne dahi,sırf zaten kocası tarafından dertli,bi de bana mahçup olmasın diye sesimi çıkarmadım.Yeri geldi genç kızının ergen sinir nöbetlerine dayandım.Ama bunun da bir süreci ve dayanama noktası vardır.Uzun vadeye yaylırsa kimse tahammül edemez.AMA SİZ BENİM KOMŞUM OLMAYIN GERÇEKTEN.Önce önyargılarınızdan kurtulun.
Siz gürültü kısmını kayınvalidenizin size söylediği kadarını biliyorsunuz.Gerçekten çok rahatsız olmuşlardır belki.Siz varken durumlarını biliyorsunuz.Siz yokken olanı düşünün.Gürültü kaldıracak durumda değildir,bir proje hazırlıyordur,hastadır....herşey olabilir.İki türlü bakmak lazım.Şu da bir gerçek.Bende sırf komşumu kırmamak,böylesi bir konuda mahcup etmemek ve de komşumu henüz tanımadığım,nasıl bir tavırla karşılaşacağımı bilemeyeceğim için durumu ya apartman görevlisine ya yöneticiye söylerdim.
Dipnot:Kreşe gitmek ayrı birşey,çocuğun annesiyle parkta vakit geçirip temiz havada enerjisini tüketmesi farklı birşey.
Yine de umarım sorununuz çözülür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?