Korktuğum Başıma Geldi.

Benim kardeşim inanılmaz hareketli bir çocuktu, hala da hareketli sürekli bizi uyarıyolardı ama ne yapalım ne kadar dışarıda enerjisini arttırsakta evde ister istemez ses oluyodu ve karşılıklı iyi niyet olunca hallettik. Hatta alt komşu kardeşimi her gördüğünde ses yapma diye uyarırdı çocukta bıktı bir gün dedi ki: mehmet amca benim ses yapmadığımı düşünebiliyo musun hiç, en iyisi siz başka eve taşının :)

Leyla navaro gercekten beni duyuyor musun? Cocuk yetiştirme üzerine harika bir kitap. Benim 5 yaşındaki kizimla mümkün değil di basetmek.2 pedegog gördük :) en son gittiğimiz bu kitabı önerdi. Keske daha once okusaymisim dedim. Eminim ki cok faydalanicaksiniz

tebrik ediyorum sizi keşke herkes sizin gibi düşünceli, tatlı dilli olsa

Hemen alıp okuyacağım. Çok teşekkür ederim. Umarım faydası olur. Kreşe başlamadan önce böyle yaramaz değildi. Bu sene mahvetti bizi. Okulun pedagoguyla da görüşüyorum sürekli ama fayda etmiyor.

Hemen alıp okuyacağım. Çok teşekkür ederim. Umarım faydası olur. Kreşe başlamadan önce böyle yaramaz değildi. Bu sene
mahvetti bizi. Okulun pedagoguyla da
görüşüyorum sürekli ama fayda etmiyor.
Benim kızımın tek sakin olduğu yer okul. Resmen hayattan soğutmuştu beni huysuz,aksi mizmiz surekli. Aklınıza gelebilecek herseye ağlar. Bir bakarım koltuk tepesinden atlar. Ne dışarı çıkmak isterdim onunla,ne de evde durmak. Kardesi de var hani kardes kıskançlığı değil çünkü kardesinden oncede öyleydi. Şımarık benim kızım maalesef ki büyükler tarafından ilk diye el üstünde gezdirildi. Bu kitap sayesinde cocugumla oynamayı en önemlisi sevmeyi öğrendim. İnşallah hep te boyle gider.

Yapboz, boyama kitapları falan alsanız... Onlarla uğraşır koşmaz belki. Komşunuz da ne biçim insanmış. Benim üstümde 6 çocuklu iki aile var, paldır küldür her gün gürültü. Kaldı ki çocukları o kadar ufak da değil ama bir kere dahi çıkmadım. Dişimi sıkıp uyuyorum... Çocuğunuza farklı oyunlar, oyuncaklar falan alın. Onlarla ilgilenir belki. Hikayeler okuyun. Müzik çalar alın ya da... Şu sesi standart olanlardan olsun ama. İşitme kaybına neden oluyor diğerleri. Çocuklar çok açıyor sesi, bilmiyorlar.

Hemen alıp okuyacağım. Çok teşekkür ederim. Umarım faydası olur. Kreşe başlamadan önce böyle yaramaz değildi. Bu sene mahvetti bizi. Okulun pedagoguyla da görüşüyorum sürekli ama fayda etmiyor.
ses çıkartma saatleri nedir çocuklarınızın
gece 10 10,30 dan sonraysa yanlış tabi elimizden geldiğince engelleyeceğiz
ama erken saatlerse çocuk bu adı üstünde tabi ses olacak..

ses çıkartma saatleri nedir çocuklarınızın
gece 10 10,30 dan sonraysa yanlış tabi elimizden geldiğince engelleyeceğiz
ama erken saatlerse çocuk bu adı üstünde tabi ses olacak..
Yok canım o saatlerde uyumuş oluyorlar. Geçen gün eşim konuştu hallettik şimdilik. Umarım bir daha sorun yaşamayız

Saksı mı bu sessiz dursun :) Benim üst katımda 3 canavar var ben neler çekiyorum ama napayım gitsem kadın hangi birini sustursun.

Saksı mı bu sessiz dursun :) Benim üst katımda 3 canavar var ben neler çekiyorum ama napayım gitsem kadın hangi birini sustursun.
İşte budur. Biz de çok isteriz koşmasınlar ama anlamıyorlar işte. 10 dk sessizler 11. Dakika coşuyorlar yine :) çok abartı bir gürültümüz yoktu zaten onlar da kabul etmişler. Birbirimize karşı anlayışlı olmalıyız sonuçta yüz yüze bakacağız.

Kabul etmemek gibi bir durum olsa zaten ne olacak ki. Çocuk yani bu bi yerde onlarında ihtiyacı var enerjilerini atmaya. Dediğim gibi üst katımda 3 canavar var onların çıkardığı kavga gürültü oyun seslerini ayırt edebiliyorum ama onun harici bir sesten rahatsız olursam asla idare etmek zorunda değilim söyler uyarırım. Bizde öyle misal 3 yaş kızım var ondan başka komşuları rahatsız edecek sesimiz olmaz bizimde.

evet dikkat etmek gerekiyor ama millet rahaysiz.oluyor diye cocuklari evde bogmamak lazim. eskiden.bahceye sokaga cikip oynar enerjimizi atardik biz ama simdiki cocuklarin cogu bu sansa sahip degil. evde de yapamayacaksa nerede oynayacak ? asiri gurultuden bahsetmiyorum ama cocuklarin arada oynayip hareket etmesini kisitlamayin bence. cocuk olan tum evlerde ayni gurultu mevcut.napalim baglayalim mi cocuklarimizi,gun boyu oturacaklarsa nerede kaldi cocukluk... tatli bi dille anlatin komsunuza bence.
bu arada Allah rahmet eylesin dedenize :-[

biraz daha idare edicimi olmalılar diye düşündüm..
çocuk sonuçta.

Amin. Allah razı olsun. Kreşe gittiği halde çok enerjik. Yapabileceğim bir şey yok. Çocuk yorulmak bilmiyor. Dediğin gibi bağlayamam yani. Devamlı yapma,koşma diyen bir anne olmak istemiyorum ama birilerini rahatsız ettiğimiz düşüncesi geriyor beni.

biraz daha idare edicimi olmalılar diye düşündüm..
çocuk sonuçta.
İleride çocukları olunca idare etmeyi öğrenecekler bence. Onlara da çok görmüyorum ama bugün bana yarın onlara. Biraz empati yapmalı insan.

İleride çocukları olunca idare etmeyi öğrenecekler bence. Onlara da çok görmüyorum ama bugün bana yarın onlara. Biraz empati yapmalı insan.
kesinlikle katılıyorum..
bizimde çocuğumuz yok ve komşularımızdan çocuklu olanların seslerini sık sık duyuyoruz hiç çıkmadım şikayet etmeye.

kesinlikle katılıyorum..
bizimde çocuğumuz yok ve komşularımızdan çocuklu olanların seslerini sık sık duyuyoruz hiç çıkmadım şikayet etmeye.
Ne güzel. Anlayışlısınız.

Çocuk dediğin sinek gördüğünde bile heyecanlanıp koşup bağıran bir varlık yani :) zaptedilemiyor bazen.

Yorumlara bakıyorum da,ne kadar bencil,ne kadar kendi kurallarımıza gören bir toplum olmuşuz.Çekecek,taşınsın,çocuk bu.....

Yok böyle bir dünya.İnsanın en huzur bulduğu yeri evidir.Evinde de huzur bulamıyorsa yaşam kalitesi düşer.Kimse kimsenin çocuğuna katlanmak zorunda değil.Çocuktur deyip kimse kenara çekilemez.

İnsan hasta olabilir,hastası olabilir,kendi uyuyan çocuğu olabilir,eşi vardiyalıdır gece çalışır gündüz uyuyabilir.Yani kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok.Veya kusura bakmayın çocuğum gürültü yapabilir özürdilerim demekte bir yere kadar geçerliliğini korur.Tabiki yeri gelir gürültü olur,insanın kalabalık misafiri gelir gürültü olur.Bunlar arada sırada olan şeydir.Ama çocuk için geçerli değil.

Konu sahibi sen de bir çözüm arıyorsun duyarlısın.Ödül/ceza yöntemini kullanacaksın.Onların dikkatini çekecek aktiviteler yapacaksınız birlikte.Kimsenin rahatını bozmamak için,kendi rahatını bozup,dışarıya çıkaracaksın.(bozmuyorsun demiyorum yanlış anlama)
Yapacağın şey,çocuklarına sözünü geçirteceksin.Ceza/ödül yöntemi.
Hiç bir şekilde çocuğun seni dinlemiyorsa hiperaktif olabilir.Doktora götürecek,tedavi uygulatacaksın.
Çocuğa söz geçirme konusunda pedagoglardan yardım alabilir,internetten bununla ilgili seminerler izleyebilir,makalleler okuyabilirsin.

Kimse çekmek zorunda değil tabi ama günlük gürültülere yapılacak çok fazla bir şey yok. Babayı görünce kapıya koşan çocuğu nasıl engelleyebilirim. Dün ceza verdim 10 dakika sonra yine aynı.

Bugün kuzenimin oğlu geldi o koşarken kızım koşmak yok dedi mesela. Yavaş yavaş aşılıyorum ama pat diye olmuor malesef.

Bizim evimizde 21:30dan sonra gürültü olmaz. Çocuklar alışana kadar o saatlerde anlayış gösterilebilir diye düşünüyorum.

Ben taşınırken onların kapısını çalıp taşınıyoruz gürültümüz olursa şimdiden özür dilerim demiş bir insanım. Nefret ederim birilerini rahatsız etmekten. Bazen çaresiz kalıyoruz işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…