Korku Filmlerinden Uyanmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba ,hayırlı ramazanlar. Bunun tıpta karşılığı var . Sebebi beyin uyku halindeyken yaşayıp yasamadigimizi kontrol ediyormuş.Benimde başıma gelir ara sıra üst üste. Uzmanına sordum bu cevabi aldim ve stres yoğunluğuna bağlı da gelisebiliyormus bu durum .

Salgının ilk zamanlarında ben de sürekli kabus görüyordum. Sadece kabus da değil film gibi senaryolu falandı:) Beni çok yoruyordu.Şu an alıştım ve salgın korkusu da bir nebze aldığından artık kabus görmüyorum.

Sizin de bilinçaltınız salgından ya da evde kapalı kalmaktan etkilenmiş olabilir.Bi süre sonra geçecektir bence.Yatmadan papatya çayı içmeyi tavsiye ederim,biraz vücudu gevşetip rahatlattığından belki kabus da görmezsiniz.

Yatmadan önce ayetel kursi ihlas felak nas sürelerini okuyun mümkünse abdestli olarak uyuyun. Evinizde mümkünse bir kere ayetel kursi okuyarak odalari dolasin.kadar yada farklı şeyler olabilir.evinizi silerken kovaya sirke dökün öyle silin . bir de yataginizin altinda bazada vs ekmek kırıntısı Olabilir mi. Yorumlarindan sevdigim kendime yakın bulduğum bir uyesiniz InşaAllah sıkıntınizdan kurtulursunuz ...💓

Ben buna benzer rüyaları yıllarca gördüm. Biri veya birileri sürekli peşimdeydi, sürekli kaçıyordum. Camdan veya veya yüksekten düşüyordum. Hatta saçma bi şekilde gökyüzünde olduğumu ama uçamadığımı, istediğim yere gidemediği görüyordum. Çok bunaltıcı ve kötüydü.
Benim rüyalarım evlendikten sonra azaldı ve ilk çocuğuma doğum yaptıktan sonra kesildi. Nedenini anlayamadım ama çok iyi oldu :)
Bildiğim en iyi yöntem dua:)

Rüyalarla alakası var mı bilmem ama ben de çok rüya görürüm iyisiyle kötüsüyle ben anksiyete ve narkolepsi teşhisi aldım doktora gidin bence (narkolepsi en umulmadık yerlerde ve zamanda uykuya dalma eğilimi dir ) benim sadece ayakta uyumadigim kaldı allah sonumuzu hayır etsin

Ben de çok maceralı görürüm rüyalarımı.
Ne bileyim çok takıntı etmiyorum.
Etmek mi gerek ki?
Çok yılan görürüm mesela.
O kadar ki içlerinden yuruyemem.
Bir de dana, öküz gibi hayvanlar çok kovalar peşimden.
Yorulmuş olurum uyanınca.
Bunlar en favori rüyalarım.:KK51:
Yılan düşmana yorarlar ( ben yormam ne ile düşünürsem ona mukabil diye düşündüğüm için) hadi o neyse de bu öküzler niye beni kovalayıp duruyor anlamıyorum?!?o_O:kızgın::confused:

Ailenle ilgili kaygilarin devam ediyor mu kuzum?
Milana abla her zaman değil. Ama özel gunlerim yaklaştıkça zirve yapıyor. Diğer zamanlar daha iyi. Ama yine de normal değil. Yani çevremdeki insanlarla kıyaslayınca ben anormal oluyorum duygu ve düşüncelerimde.

Ne dersin bi alakası var mıdır

Geçmiş olsun, üzüldüm gerçekten. Acaba siparişleriniz mi yoğun bu aralar? Ya da virüs nedeniyle gizliden bir tedirginlik durumu mu var ki?
Siparişlerim çok yoğun. Gelinler var sırada. Birinin düğünü 7 haziranda.

Korona işlerimi de vurdu. Aksaklıklar var.

Evet o konuda bunalmadım dersem yalan olur.

Sadece kabus değil de hezeyan görmeniz, kalkıp koşmanız eşinize sayıklamanız vs bana bendeki "gece (uyku) terörü" rahatsızlıgını düşündürttü benim ekstra diş sıkma ve huzursuz bacak problemim de var. Semptomlarımın bazıları artışta bazıları da hipnoz tedavisiyle düşüşte. Corona dolayısıyla teknik kısma ara verdik. Bu yüzden kendi kendi kendime bilinc dısı calısmaları yapıyorum ve online terapi görüşmelerime devam ediyorum.

Zaman zaman benzer rüyalar gördüğüm olur. Kendimden yola çıkarak söylemem gerekirse; kabuslarımın ortaya çıkmak için beklediği en uygun zamanlar; psikolojik olarak huzursuz, tedirgin, kaygılı ve mutsuz olduğum zamanlar. Haftalar belki de aylar önce ket vurduğum, bilinçaltıma ittiğim bir durum güçsüz olduğum dönemlerde kabus olarak geri dönebiliyor bana.

Belki de siz de benzer bir durum yaşıyorsunuzdur. Malum hep birlikte çok zor bir dönemden geçiyoruz ve sosyal medyayı da aktif kullanan kişiler olduğumuzdan bu korku psikolojisi hayatımızın hep içinde. Haliyle haftalar, yıllar önce bile bilinçaltına ittiğiniz bir korkunuz bu dönemde kabus olarak size farklı farklı kurgularla merhaba diyor olabilir. Ben mesela şu son günlerde en büyük korkularımdan biri olan sevdiklerimi kaybetme korkusunu farklı kurgular ile rüyamda görmeye başladım ki en son elimde kılıç ile virüs kovalıyordum ve fakat ava giderken avlandım ne yazık ki..

Size tavsiyem uyumadan 2-3 saat önce papatya çayı içebilirsiniz. Gevşetiyor insanı, ben genelde papatya çayı içip uyuduktan sonra daha kaliteli ve kabussuz bir uyku çekiyorum. Tavsiye ederim.

E normal. Şu süreci hasarsız atlatmak mümkün olmuyor. Bir taraftan salgının verdiği sıkıntı diğer taraftan işlerde ki durgunluk üstüne bir de sürekli dört duvar arasında kalmak mahvetti herkesi. Bol bol dua etmeyi önerebilirim. Bir de acaba bu akşam ne göreceğim kaygısıyla uyuma. İçini ferah tutmaya ve kesinlikle başka şeylerle ilgilenmeye çalış. Bu günler geçecek sürekli bunu düşün

Ben üniversite döneminde yaşamıştım böyle bişey ama ozaman korku filmi izlemiştim ve etkisinde kalmıştım normalde hiç korkmam ayet-el kürsi felak nas okuyup yatıyordum geçti sonra.. duygusal açıdan zayıf olunan durumlarda bu tarz rüyaların görülmesi normal

Merhaba hanımlar, iyi ramazanlar.

Yaklaşık son 10 gündür uykudan can havliyle uyanıyorum. Panik ya da korku içinde aniden ayılıyorum. Tuhaf rüyalar görüyorum.

Mesela rüyalarımdan örnek vereyim birkac tane;

3 yaşındaki yeğenimi camdan düşerken görüyorum. (En çok bunda sıçradım yataktan. Aklim cıktı)

Geçen sabah bir kadın arabayla beni eziyordu. Boynumu kırıyorken uyandım.

Bu sabah bana yabancı bir odada uyumaya çalışıyordum. Böcekler her tarafımı sarmışken dehşet içinde uyandım (böceklerden çok korkarım. Kelebek dahi olsa hoşlanmam)

Uyandıktan sonra geri uyudum. Ayni böceklerin kanatlısını gördüm bu sefer... Aynı panikle kalktım artık . Uykuya devam etsem ek bir özellikle geri geleceklerdi belliki...

Başka bir sabah bir otel odasında 2 kadın beni yakalamaya çalışıyor. Ben kaçmaya çalışıyorum . Kovalamaca uzun sürmeden yakalanıyorum tabiki.
Feci şekilde dövülürken uyandım.

Yani örnekleri çoğaltabilirim. Ama hep bunlar gibi şeyler. Uyanıp uykuya devam edersem yine benzer rüyalarla uyanıyorum.

Bundan birkaç ay önce bir gece uyandım ki yanımda bir adam yatıyor (eşim). Ben şok içinde sen kimsin, senin adın nedir diye uyandırdım. Katil midir manyak mıdır diye panik oldum.

Sonraki gece. Aniden fırladım
motor takılmış gibi hızla koşuyorum.

Eşim uyandı. Nereye diye sorunca durdum bir an kendime geldim.

(Bunlarla ilgisi var mı bilmiyorum. Bunlar iki gece üst üste oldu bitti. Bi daha tekrarlanmadı)

Hayatımda ciddi bir sorunum yok.

Bildiğim psikolojik bir sorunum da yok.

Çok tok olarak yatmıyorum. Kilo problemim yok.

Gec yatıyorum. Çünkü bilen arkadaşlar var.
Geceleri sipariş hazırlıyorum. Gündüzleri çalışmam zor. Sessiz ortam istiyor işim.

Bunun haricinde gec yatıp geç kalkmak senelerdir huy bende. Hobi gibi bi şey. Yeni çıkmış bir adet değil.

Imkan olsa şu an hemen doktora koşarım. O kadar daralmış haldeyim ki.

Uyumak istemiyorum.

Bu durumun nedeni ne olabilir

Daha önce yaşayıp kurtulaN var mı?

Bana neler önerirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim

belki melissa ve rezene icmenin faydasi olur. gecmis olsun.

Milana abla her zaman değil. Ama özel gunlerim yaklaştıkça zirve yapıyor. Diğer zamanlar daha iyi. Ama yine de normal değil. Yani çevremdeki insanlarla kıyaslayınca ben anormal oluyorum duygu ve düşüncelerimde.

Ne dersin bi alakası var mıdır
Kesinlikle
Bir psikologdan destek alman lazim kuzu , kendi kendine atlatamiyorsun belli ki , bence korona ve ailenle ilgili kaygilarin birlesip sende bu etkiyi yapmis

Sonraki gece. Aniden fırladım
motor takılmış gibi hızla koşuyorum.

Eşim uyandı. Nereye diye sorunca durdum bir an kendime geldim.
ya buna istemsizce güldüm aynisini bende yaşadım ☺
bende dişçi fobisi vardi yillarca haftanin 2 3 gunu ruyalarim da butun dislerim dokulurdu.
taki bir gece ruyamda dislerim dokulunce aman ya eninde sonunda dokulecek zaten ne bu korku dedikten sonra o ruyayi bir daha hic gormedim.
sizde bana gore icinde bulundugumuz stresli donemlerinde etkisiyle bilinc altiniza cok baski yapmissiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X