Korku

Futile

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2015
1.460
3.886
83
Merhaba,
3 yil once universiteye basladim, 2 hafta surdu, cok sorunlu bir tip oldugum icin birakip ailemin yanina dondum. 2 yil evde durdum oylece, daha sonra cok farkli bir bolum okumak istedigimi fark ettim sonuc olarak bu sene yeniden sinav senemdi. Tercih yaptim ve istedigim bolum geldi, buraya kadar bir sorun yok. Ama korkuyorum, gene birakirim diye cok korkuyorum. Ufaktan da bir "Nasil yapicam?" korkusu basladi zaten. Sosyal olarak her zaman problemliydim, hicbir zaman ortama adapte olamadim. Okulun baslamasina daha var ama ben kendimden emin olamiyorum bir turlu. Icimde surekli bir kaygi var, nasil yok ederim hic bilmiyorum. Bir sekilde rahatlamama yardimci olacak tavsiyeniz varsa mutlu olurum.

Asosyal misiniz
Fobiniz mi var

Açıktan oku. Evden.
Okulların açılmasına az kaldı okulu bırakma endişen varsa ek tercihleri kaçırma.

Tam olarak emin olamiyorum ondan ama fobim oldugunu dusunmuyorum. Asosyalim evet, sosyal etkinlikler ilgimi cekmiyor genelde.

Sanırım asosyalim deyip bunu kabul etmek sizi iyice eve kapatır.
Hayatınız boyunca her kalabalık ortamdan kaçamazsınız. Bunun çalışma hayatı var evlenmesi var.
Bence üstüne gidin, kendinizi cesaretlendirin.
Kendi başınıza halledemeyecek olursanız uzman yardımı alın.
Basit bir şey değil ki bu tüm hayatınızı etkileyecek bir durum.

Hem de istediğin bölümü kazanmışsin ...bence hemen uzman yardımı al ,bu korkular geçici ..ilerleyen yaşlarında ikinci fırsatını da kaçırdığın için çok üzülürsün ..ben 29 yaşında 2 çocukla okumaya uğraşıyorum .bu kadar beklemene gerek yok ..keşke evlenmeden okulumu bitirseydim. .

Destek almalısınız acil olarak. Okulların açılmasına az kaldı

Uzman desteği alabilirsiniz. Hayatınız boyunca istemediğiniz şeylerden kaçamazsınız, hayatınız iyice çıkmaza girer.

Bir de nasıl bir korku yaşıyorsunuz acaba açıklayabilir misiniz? Kalabalıktan mı, başarısız olmaktan mı, ya da başka bir şey?

Kalabalik korkutuyor beni, nefessiz kaliyormus gibi hissediyorum. Basarisiz olmaktan da korkuyorum ama sosyal ortamdan korktugum kadar degil.

Okula ortama girmekten korkuyorsan,
Yarın meslegini nasıl yapıcaksın ?

Kalabalik korkutuyor beni, nefessiz kaliyormus gibi hissediyorum. Basarisiz olmaktan da korkuyorum ama sosyal ortamdan korktugum kadar degil.
Peki hic doktora gittiniz mi bununla ilgili?
Gitmediyseniz neden gitmiyorsunuz?
Ailenizin tepkisi ne bu durumunuza?
Cevaplariniza gore yorum yapmaya devam edecegim :)

Tavsiyem, gerildiğin bir ortam olduğu için gitmeyi erteleyebilirsin, ilk hafta daha dersler başlamamıştır vs. diye düşünebilirsin asla bunu yapma. Çünkü ilk günlerde herkes yalnız, kafası karışık ve gergin olacak ve sosyal ilişkiler kurmaya aşırı meyilli olup ilk buldukları kişilere, gruplara en az birkaç ay yapışacaklar. Eğer diğerlerinin alışma süresi bittikten sonra okula gitmeye başlarsan kendini olduğundan daha gergin hissedersin ve daha zor sosyalleşirsin. Mümkünse ilk günden erkenden gidip ortalarda takıl, en azından bölümünden bir kaç kişinin telefonunu edin, gitmediğin, geç kaldığın ya da ne biliyim dersin iptal olması, sınıf yeri değişmesi gibi ekstrem durumlarda haber alabileceğin birileri olsun.

Peki hic doktora gittiniz mi bununla ilgili?
Gitmediyseniz neden gitmiyorsunuz?
Ailenizin tepkisi ne bu durumunuza?
Cevaplariniza gore yorum yapmaya devam edecegim :)
Gittim. Ailemin tepkisi yok durumuma. Ilgilenmiyorlar, abarttigimi dusunuyorlar. Tesekkur ederim :)

Aile enteresanmis , peki doktor bi tedaviye basladi mi?
Evet ama bir kac seans gidebildim sadece. Sonra para bulamadim cunku babam vermek istemedi. Normalde istedigim her sey icin para verir ama psikolog icin para vermek istemedi. Ben de sogudum sonra acikcasi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…