Merhaba,
3 yil once universiteye basladim, 2 hafta surdu, cok sorunlu bir tip oldugum icin birakip ailemin yanina dondum. 2 yil evde durdum oylece, daha sonra cok farkli bir bolum okumak istedigimi fark ettim sonuc olarak bu sene yeniden sinav senemdi. Tercih yaptim ve istedigim bolum geldi, buraya kadar bir sorun yok. Ama korkuyorum, gene birakirim diye cok korkuyorum. Ufaktan da bir "Nasil yapicam?" korkusu basladi zaten. Sosyal olarak her zaman problemliydim, hicbir zaman ortama adapte olamadim. Okulun baslamasina daha var ama ben kendimden emin olamiyorum bir turlu. Icimde surekli bir kaygi var, nasil yok ederim hic bilmiyorum. Bir sekilde rahatlamama yardimci olacak tavsiyeniz varsa mutlu olurum.
Tam olarak emin olamiyorum ondan ama fobim oldugunu dusunmuyorum. Asosyalim evet, sosyal etkinlikler ilgimi cekmiyor genelde.Asosyal misiniz
Fobiniz mi var
Kazandigim bolumu aciktan okuma sansim yok, olsa asla kacirmazdim bu firsati.Açıktan oku. Evden.
Okulların açılmasına az kaldı okulu bırakma endişen varsa ek tercihleri kaçırma.
Tam olarak emin olamiyorum ondan ama fobim oldugunu dusunmuyorum. Asosyalim evet, sosyal etkinlikler ilgimi cekmiyor genelde.
Kalabalik korkutuyor beni, nefessiz kaliyormus gibi hissediyorum. Basarisiz olmaktan da korkuyorum ama sosyal ortamdan korktugum kadar degil.Uzman desteği alabilirsiniz. Hayatınız boyunca istemediğiniz şeylerden kaçamazsınız, hayatınız iyice çıkmaza girer.
Bir de nasıl bir korku yaşıyorsunuz acaba açıklayabilir misiniz? Kalabalıktan mı, başarısız olmaktan mı, ya da başka bir şey?
Guzel soru, keske cevabini da verebilseydim.Okula ortama girmekten korkuyorsan,
Yarın meslegini nasıl yapıcaksın ?
Peki hic doktora gittiniz mi bununla ilgili?Kalabalik korkutuyor beni, nefessiz kaliyormus gibi hissediyorum. Basarisiz olmaktan da korkuyorum ama sosyal ortamdan korktugum kadar degil.
Yardım alman en dogrusu.Guzel soru, keske cevabini da verebilseydim.
Gittim. Ailemin tepkisi yok durumuma. Ilgilenmiyorlar, abarttigimi dusunuyorlar. Tesekkur ederim :)Peki hic doktora gittiniz mi bununla ilgili?
Gitmediyseniz neden gitmiyorsunuz?
Ailenizin tepkisi ne bu durumunuza?
Cevaplariniza gore yorum yapmaya devam edecegim :)
Aile enteresanmis , peki doktor bi tedaviye basladi mi?Gittim. Ailemin tepkisi yok durumuma. Ilgilenmiyorlar, abarttigimi dusunuyorlar. Tesekkur ederim :)
Evet ama bir kac seans gidebildim sadece. Sonra para bulamadim cunku babam vermek istemedi. Normalde istedigim her sey icin para verir ama psikolog icin para vermek istemedi. Ben de sogudum sonra acikcasi.Aile enteresanmis , peki doktor bi tedaviye basladi mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?