Korku

Bu yorum cok iyi oldu cunku ben yapmam gereken seyleri ertelemeye bayiliyorum. Tesekkur ederim yorum icin.

Olumlu düşün, neden sorunlu bir tip olasın? O zaman elinden geleni yapmışsın bir takım problemler nedeniyle geri dönmüşsün. Bu hayatım için olumlu bir adım attım, kazanmak bitirmenin yarısıdır de. Karşılaştığın her zorlukta bundan 10 sene sonrasını aklına getir lise mezunu olmak mı istiyorsun yoksa üniversite mezunu mu

Problemler benden kaynaklaninca olumlu dusunemiyorum ne yazik ki Cok haklisiniz, kesinlikle uzun vadeli dusunmem lazim.

Universite okumak benim yasadigim en guzel tecrube. Babasiz+son senesini annesiz okudum. Simdi korkarsan tum omrunu evde mi geçireceksin? Hem de kazanamayan, tutturamayan bir suru aday varken sen kazanmişsin.
Basta herkese zor gelen yonleri olur. Ama ayaklarinin ustunde durmayi, yuvadan ucmayi ogrenirsin sen de. Atla deve degil inan

Evet ama bir kac seans gidebildim sadece. Sonra para bulamadim cunku babam vermek istemedi. Normalde istedigim her sey icin para verir ama psikolog icin para vermek istemedi. Ben de sogudum sonra acikcasi.
Anladim
Sanirim aileniz simariklik yaptiginizi dusunuyor , eski nesil psikolojinin oneminin farkinda degil maalesef
Aslinda korkulariniz yenilemeyecek yada cok caba gerektirecek seyler degil ama destek sart
O bir kac seansta hic ilerleme kaydedebildiniz mi ? Altinda yatan sebepler hakkinda ufak da olsa bi fikriniz var mi?

Evet simariklik olarak goruyorlar. Korkularimin cok sacma oldugunun farkindayim ben de, ama ustesinden gelemiyorum iste cogu zaman. Ilerleme kaydettigimi dusunuyorum biraz, sadece anlatmak bile cok iyi gelmisti. Altinda yatan sebepleri tahmin edebiliyorum ama dogru mudur bilemem. Hem aile ortamim (grrgin bir ortamdi, kendimi hicbir zaman rahat hissedemedim) hem de okula yasitlarimdan once baslamam oldugunu dusunuyorum. Kaldirabilen vardir tabi ki ama ben onlardan biri degildim. Ozellikle ilk yillarda bir turlu iletisim kuramadim. Sonraki yillarda da ogrenilmis caresizlik olustu maalesef.

Bu yorum cok iyi oldu cunku ben yapmam gereken seyleri ertelemeye bayiliyorum. Tesekkur ederim yorum icin.

Rica ederim bende senin gibiyim. Yapmak istemediğim, gerildiğim şeyleri düşünmem bile, son ana kadar ertelerim, mutlaka geç kalırım. Sonuç olarak artık yapmak zorunda kaldığım an bin türlü aksilikle karşılaşırım. Bunların hepsi aslında gerginlikten kaynaklanır ama üstüne dışarıya karşı sanki süper umursamaz ve rahat bir insanmışım imajı verir.

Okula erken baslamak buyuk problem bakmayin etrafta aman erken basladim masallah bana hic sorun yasamadim diye gezen tipler olduguna , normali zaten erken baslayan insanlarin sorun yasamasidir en azindan bunun bilincindesiniz
Evdeki huzursuzluk da asosyallige sebep oluyor , aslinda bence farkindasin sebeplerin de sadece sonuc kismina ilerleyemiyorsun

Universitenin en guzel tarafi her cins insan olmasi , aslinda senin anlasabilecegin insanlari da mutlaka bulacaksindir ama ilk deneyim olumsuz soniclaninca simdi bu endiseleri tasiman cok normal

Bence korkunun ustune git , kendine bir sans ver , hatta baska sehirdeyse univ daha da guzel aileden de uzaklasirsin , maddi sorunun yoksa sana bi ev tutsun ailen evinde yine yanliz olursun rahat olursun
Okulda da mutlaka kafa dengi biri cikacaktir karsina
Bence okumaktan vazgecme , senin gibi kizlarin okumasi gerekiyor ve toplum icinde yer almasi
Bu ulkenin buna ihtiyaci var
Son yorumumu onceki mesajlarindan dusunce yapini tahmin ettigim icin yaptim
Toplumda cogalmasi gereken sen ve senin gibi genc kizlarimiz.. o yuzden bir sekilde korkuni yenmen universitede okuman gerekiyor :)

Daha pozitif bir fotoğrafla işe başlayabilirsin :) Kadın kim diye baktım, şeytanlar vs. Öncelikle sende bir problem yok, yaşadığın sosyal fobi herkesin yaşadığı şeyler emin ol. Bende işe yarayan bir taktiği söyleyeyim: kafamdaki ideal nasıl davranır diyorum ve o şekilde davranıyorum, kafandaki ideal Futile nasıl davranıyorsa o şekilde davranmaya çalış.

Kadinla en ufak bir alakam yok, sadece dis goruntusunu begenmistim :) Ama haklisiniz, bunlar hep yansima aslinda. Kendime fobik diyemiyorum aslinda ama yerine bir kavram bulmak da zor. Tavsiye icin tesekkur ederim, denemeye calisacagim.

Oyle diyenleri gorunce ben gerizekaliyim herhalde demistim :) Evet sebeplerin farkindayim aslinda ama nasil yok edecegimi bilmiyorum. Universite baska bir sehirde, maddi olarak problemimiz yok ama ailem buna sicak bakar mi bilemedim. Kiz cocuguyum ya :)) son yazdiklariniz icin de tesekkur ederim, okumaktan baska bir carem yok biliyorum; kadin kimliginin bilincinde olan hic kimsenin okumaktan baska sansi yok.

Bak iste bu bilincte ve zekada bi kadinin okumayip kendini eve kapamasi ne buyuk kayip dimi ama :)
Ailenle konustun mu baska sehirde univ fikrini? Hic mi oluru yok?

Fazla kapatırsan kendini hiç ayak uyduramazsın. Psikologa görünebilirsin. Kendin aşmaya çalış olmuyosa terapi al. Sende bitiyor iş. Ben bi ara müşteri hizmetleriyle bile konuşmazdım çekinirdim. Ama artık yok öyle bi huyum.. İnsanlarla beraber ol. Onlarla paylaş hayatını. Hayatının en güzel yılları üniversite diyor çoğu kişiler.Kaçırma bu fırsatı derim.

Bak iste bu bilincte ve zekada bi kadinin okumayip kendini eve kapamasi ne buyuk kayip dimi ama :)
Ailenle konustun mu baska sehirde univ fikrini? Hic mi oluru yok?
Sanirim yanlis anlasildim, universite baska bir sehirde. Ama yurtta kalmami uygun goruyor ailem, ayri eve sicak bakacaklarini sanmiyorum. Tek basima bi evde kalabilirim, maddi durumumuz uygun ama aile yapim uygun degil. Ekonomik olarak aileme bagimli oldugum icin ayri eve cikamam simdilik.

Merhaba, bu konuya yorum yapabilmek için giriş yaptım.
Önceki üniversiteyi neden bıraktınız? Spesifik olarak tahammül edemediğiniz noktalar neydi?

Merhaba, bu konuya yorum yapabilmek için giriş yaptım.
Önceki üniversiteyi neden bıraktınız? Spesifik olarak tahammül edemediğiniz noktalar neydi?
Cok fazla insan vardi, bu beni cok korkuttu.

Bende sizin gibiydim diyebilirim . Siz yola çıkın Allah yardım eder. Üniversite de illa ki arkadaş bulursunuz tek kalmazsınız

Ok yanlis anlamisim , aslinda ev olsa cok guzel olurmus kendine ait yanliz kalabilecegin bi ortam
Yurtlar hakkindq bi fikrim yok ama tek kisilik oda oluyoraa onlari tercih et
Mumkun mertebe kendine yanliz kalabilecegin bi alan yaratabilirsen cok bunaldiginda soluklanir kafa dinlersin orda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…