Bu yorum cok iyi oldu cunku ben yapmam gereken seyleri ertelemeye bayiliyorum. Tesekkur ederim yorum icin.Tavsiyem, gerildiğin bir ortam olduğu için gitmeyi erteleyebilirsin, ilk hafta daha dersler başlamamıştır vs. diye düşünebilirsin asla bunu yapma. Çünkü ilk günlerde herkes yalnız, kafası karışık ve gergin olacak ve sosyal ilişkiler kurmaya aşırı meyilli olup ilk buldukları kişilere, gruplara en az birkaç ay yapışacaklar. Eğer diğerlerinin alışma süresi bittikten sonra okula gitmeye başlarsan kendini olduğundan daha gergin hissedersin ve daha zor sosyalleşirsin. Mümkünse ilk günden erkenden gidip ortalarda takıl, en azından bölümünden bir kaç kişinin telefonunu edin, gitmediğin, geç kaldığın ya da ne biliyim dersin iptal olması, sınıf yeri değişmesi gibi ekstrem durumlarda haber alabileceğin birileri olsun.
Merhaba,
3 yil once universiteye basladim, 2 hafta surdu, cok sorunlu bir tip oldugum icin birakip ailemin yanina dondum. 2 yil evde durdum oylece, daha sonra cok farkli bir bolum okumak istedigimi fark ettim sonuc olarak bu sene yeniden sinav senemdi. Tercih yaptim ve istedigim bolum geldi, buraya kadar bir sorun yok. Ama korkuyorum, gene birakirim diye cok korkuyorum. Ufaktan da bir "Nasil yapicam?" korkusu basladi zaten. Sosyal olarak her zaman problemliydim, hicbir zaman ortama adapte olamadim. Okulun baslamasina daha var ama ben kendimden emin olamiyorum bir turlu. Icimde surekli bir kaygi var, nasil yok ederim hic bilmiyorum. Bir sekilde rahatlamama yardimci olacak tavsiyeniz varsa mutlu olurum.
Problemler benden kaynaklaninca olumlu dusunemiyorum ne yazik kiOlumlu düşün, neden sorunlu bir tip olasın? O zaman elinden geleni yapmışsın bir takım problemler nedeniyle geri dönmüşsün. Bu hayatım için olumlu bir adım attım, kazanmak bitirmenin yarısıdır de. Karşılaştığın her zorlukta bundan 10 sene sonrasını aklına getir lise mezunu olmak mı istiyorsun yoksa üniversite mezunu mu
Zeena LaVeyProfil fotoğrafındaki kim?
AnladimEvet ama bir kac seans gidebildim sadece. Sonra para bulamadim cunku babam vermek istemedi. Normalde istedigim her sey icin para verir ama psikolog icin para vermek istemedi. Ben de sogudum sonra acikcasi.
Evet simariklik olarak goruyorlar. Korkularimin cok sacma oldugunun farkindayim ben de, ama ustesinden gelemiyorum iste cogu zaman. Ilerleme kaydettigimi dusunuyorum biraz, sadece anlatmak bile cok iyi gelmisti. Altinda yatan sebepleri tahmin edebiliyorum ama dogru mudur bilemem. Hem aile ortamim (grrgin bir ortamdi, kendimi hicbir zaman rahat hissedemedim) hem de okula yasitlarimdan once baslamam oldugunu dusunuyorum. Kaldirabilen vardir tabi ki ama ben onlardan biri degildim. Ozellikle ilk yillarda bir turlu iletisim kuramadim. Sonraki yillarda da ogrenilmis caresizlik olustu maalesef.Anladim
Sanirim aileniz simariklik yaptiginizi dusunuyor , eski nesil psikolojinin oneminin farkinda degil maalesef
Aslinda korkulariniz yenilemeyecek yada cok caba gerektirecek seyler degil ama destek sart
O bir kac seansta hic ilerleme kaydedebildiniz mi ? Altinda yatan sebepler hakkinda ufak da olsa bi fikriniz var mi?
Bu yorum cok iyi oldu cunku ben yapmam gereken seyleri ertelemeye bayiliyorum. Tesekkur ederim yorum icin.
Okula erken baslamak buyuk problem bakmayin etrafta aman erken basladim masallah bana hic sorun yasamadim diye gezen tipler olduguna , normali zaten erken baslayan insanlarin sorun yasamasidir en azindan bunun bilincindesinizEvet simariklik olarak goruyorlar. Korkularimin cok sacma oldugunun farkindayim ben de, ama ustesinden gelemiyorum iste cogu zaman. Ilerleme kaydettigimi dusunuyorum biraz, sadece anlatmak bile cok iyi gelmisti. Altinda yatan sebepleri tahmin edebiliyorum ama dogru mudur bilemem. Hem aile ortamim (grrgin bir ortamdi, kendimi hicbir zaman rahat hissedemedim) hem de okula yasitlarimdan once baslamam oldugunu dusunuyorum. Kaldirabilen vardir tabi ki ama ben onlardan biri degildim. Ozellikle ilk yillarda bir turlu iletisim kuramadim. Sonraki yillarda da ogrenilmis caresizlik olustu maalesef.
Zeena LaVey
Kadinla en ufak bir alakam yok, sadece dis goruntusunu begenmistim :) Ama haklisiniz, bunlar hep yansima aslinda. Kendime fobik diyemiyorum aslinda ama yerine bir kavram bulmak da zor. Tavsiye icin tesekkur ederim, denemeye calisacagim.Daha pozitif bir fotoğrafla işe başlayabilirsin :) Kadın kim diye baktım, şeytanlar vs. Öncelikle sende bir problem yok, yaşadığın sosyal fobi herkesin yaşadığı şeyler emin ol. Bende işe yarayan bir taktiği söyleyeyim: kafamdaki ideal nasıl davranır diyorum ve o şekilde davranıyorum, kafandaki ideal Futile nasıl davranıyorsa o şekilde davranmaya çalış.
Oyle diyenleri gorunce ben gerizekaliyim herhalde demistim :) Evet sebeplerin farkindayim aslinda ama nasil yok edecegimi bilmiyorum. Universite baska bir sehirde, maddi olarak problemimiz yok ama ailem buna sicak bakar mi bilemedim. Kiz cocuguyum ya :)) son yazdiklariniz icin de tesekkur ederim, okumaktan baska bir carem yok biliyorum; kadin kimliginin bilincinde olan hic kimsenin okumaktan baska sansi yok.Okula erken baslamak buyuk problem bakmayin etrafta aman erken basladim masallah bana hic sorun yasamadim diye gezen tipler olduguna , normali zaten erken baslayan insanlarin sorun yasamasidir en azindan bunun bilincindesiniz
Evdeki huzursuzluk da asosyallige sebep oluyor , aslinda bence farkindasin sebeplerin de sadece sonuc kismina ilerleyemiyorsun
Universitenin en guzel tarafi her cins insan olmasi , aslinda senin anlasabilecegin insanlari da mutlaka bulacaksindir ama ilk deneyim olumsuz soniclaninca simdi bu endiseleri tasiman cok normal
Bence korkunun ustune git , kendine bir sans ver , hatta baska sehirdeyse univ daha da guzel aileden de uzaklasirsin , maddi sorunun yoksa sana bi ev tutsun ailen evinde yine yanliz olursun rahat olursun
Okulda da mutlaka kafa dengi biri cikacaktir karsina
Bence okumaktan vazgecme , senin gibi kizlarin okumasi gerekiyor ve toplum icinde yer almasi
Bu ulkenin buna ihtiyaci var
Son yorumumu onceki mesajlarindan dusunce yapini tahmin ettigim icin yaptim
Toplumda cogalmasi gereken sen ve senin gibi genc kizlarimiz.. o yuzden bir sekilde korkuni yenmen universitede okuman gerekiyor :)
Bak iste bu bilincte ve zekada bi kadinin okumayip kendini eve kapamasi ne buyuk kayip dimi ama :)Oyle diyenleri gorunce ben gerizekaliyim herhalde demistim :) Evet sebeplerin farkindayim aslinda ama nasil yok edecegimi bilmiyorum. Universite baska bir sehirde, maddi olarak problemimiz yok ama ailem buna sicak bakar mi bilemedim. Kiz cocuguyum ya :)) son yazdiklariniz icin de tesekkur ederim, okumaktan baska bir carem yok biliyorum; kadin kimliginin bilincinde olan hic kimsenin okumaktan baska sansi yok.
Sanirim yanlis anlasildim, universite baska bir sehirde. Ama yurtta kalmami uygun goruyor ailem, ayri eve sicak bakacaklarini sanmiyorum. Tek basima bi evde kalabilirim, maddi durumumuz uygun ama aile yapim uygun degil. Ekonomik olarak aileme bagimli oldugum icin ayri eve cikamam simdilik.Bak iste bu bilincte ve zekada bi kadinin okumayip kendini eve kapamasi ne buyuk kayip dimi ama :)
Ailenle konustun mu baska sehirde univ fikrini? Hic mi oluru yok?
Cok fazla insan vardi, bu beni cok korkuttu.Merhaba, bu konuya yorum yapabilmek için giriş yaptım.
Önceki üniversiteyi neden bıraktınız? Spesifik olarak tahammül edemediğiniz noktalar neydi?
Bende sizin gibiydim diyebilirim . Siz yola çıkın Allah yardım eder. Üniversite de illa ki arkadaş bulursunuz tek kalmazsınızMerhaba,
3 yil once universiteye basladim, 2 hafta surdu, cok sorunlu bir tip oldugum icin birakip ailemin yanina dondum. 2 yil evde durdum oylece, daha sonra cok farkli bir bolum okumak istedigimi fark ettim sonuc olarak bu sene yeniden sinav senemdi. Tercih yaptim ve istedigim bolum geldi, buraya kadar bir sorun yok. Ama korkuyorum, gene birakirim diye cok korkuyorum. Ufaktan da bir "Nasil yapicam?" korkusu basladi zaten. Sosyal olarak her zaman problemliydim, hicbir zaman ortama adapte olamadim. Okulun baslamasina daha var ama ben kendimden emin olamiyorum bir turlu. Icimde surekli bir kaygi var, nasil yok ederim hic bilmiyorum. Bir sekilde rahatlamama yardimci olacak tavsiyeniz varsa mutlu olurum.
Ok yanlis anlamisim , aslinda ev olsa cok guzel olurmus kendine ait yanliz kalabilecegin bi ortamSanirim yanlis anlasildim, universite baska bir sehirde. Ama yurtta kalmami uygun goruyor ailem, ayri eve sicak bakacaklarini sanmiyorum. Tek basima bi evde kalabilirim, maddi durumumuz uygun ama aile yapim uygun degil. Ekonomik olarak aileme bagimli oldugum icin ayri eve cikamam simdilik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?