Rica ederim

Demem oki evlilikten korkma, evlilik senden korksun. Imtihan dunyasi burasi, elbet biseyler tikirinda gitmiycek arada. Hersey super olsaydi tadi olmazdiki?
Hatta soyle diyim, evlilikte olmasi gerekmiyor, daha evlilik yolunun basindayken bile bazen; "iyikide kaynanayla o surtusmeyi yasamisiz" cumleside kurdurabilir sana hayat. Mesela nisanliyken. Boylelikle
1. kayinvalide adayinin oyunlari gorursun gardini alirsin.
2. Bundan daha daha onemlisi; sevgili nisanlin/ es adayin/ ömrunu emanet etmek istedigin adamin tutumu nasil bunu gorursun.
En onemliside bu.
O yuzden kkda " nisanlimin annesi ve nisanlimin tutumu" dert basliklarini gorunce "cok sanslisin, fragmani gormeni nasip etmis sana Allah" diyorum.
Bu birinci soylemek istedgim. Yani gozunu korkutan ne? Surtusmemi? Sen sukrediceksin seneler sonra " iyikide zamaninda gordum grcek yuzlerini ve bitirdim" diye.
Evlendikten sonrami? Oda akilli kadinlarin kazandigi bi pist.
Ufak bi nokta vermek istiyorum burda,
" her kv fenadir sen gelin olarak onu yere ser " demiyorum. Bugun gelinsen 2 gun sonra sende kaynana olucan. On yargiyla baslamaktan yana degilim ben. Bazen goruyorum gelin ilk gunden kok sokturuyor kaynanaya. Ya senin sevdigin adami dunyaya getiren kadin o, o olmasaydi senin esinde olmazdi? Ne bu saygisizlik ve on yargi?
Yani akilli kadin ol ile benim daha cok demek istedgim.
En en iyi kayinvalide bile " gelinim beni arasin sorsun" sersenisi yapar. Yukarda bahsettigim " akilli kadin" bu olasiliklar aninda dogru hamleyi yapan. Bu yere ser demek degil dedigim gibi, bu bazen gonlunu yapmak/ bazen neden isteklerinin mumkun olmadgini en dogru sekilde anlatmak/ bazen yapmayip he he diyip gecmek/ bazen esine orta yolu buldurmak/ bazende agirligini koyup agzini acmaktir.
Uzun lafin kisasi. Bende evlilik yolunda taliplerimi beklerken. Dusunce yapim "
en positif dusuncelerimle yola cikip, en kotu olasiliklara karsi kendimi egitmek"