- 14 Mayıs 2010
- 5.146
- 13.429
- 448
- Konu Sahibi zeytinagaci
-
Evet canım asıl sorumluluk sende olacak.. manevi destek cok önemli. . ne mutlu sana eşin destekçin..Siz zaten basarbileceginiz noktasına kadar gelmissiniz bebek yapmaya karar vermekle evet zorluklar olacak ama bebek mükemmel birşey. .Ben ruh hali olarak pek iyi değilim ondan es desteği önemli noktasinda takılı kaldım .Hakkınızda hayırlısı olsun.işte diğer sorularıma cevap bulamıyorum.
eşim destek olur ama asıl sorumluluk bende olmayacak mı?
eğitimimi bitirmem için maksimum 5 yılım var. bu sürede tamamlayamazsam 375 bin tl senete imza attık, bu parayı ödemem lazım. çocukla beraber eğitimimi bitirebilir miyim diye endişeleniyorum.
Benim sahsi fikrim korkularinizi bir kenara birakip bebek sahibi olmaniz. Cunku yastan bahsettiniz. Benim cogu tanidigim bebegi ileri attiklari icin pisman olduklarini soyleyip duruyorlar. Asilama tek yol belli bir sureden sonra galiba
Çocuğa bakmak , maddi ve manevi anlamda güç gerektiriyor haklısın.
Onu bu kötü dünyaya getirmek, gelecek kaygısı da eklenince duygular karışıyor.
Sadece eşinin istemesi ile de olmaz ..
Çünkü sorumluluğun çoğunluğu sende olucak..
Bende anne olmaktan cok korkuyorum .
Ama şöyle düşün, işiniz var, maddi sıkıntıniz yok ve anladığım kadarıyla iyi bir eşiniz var .
Bunlar ilk etapta bebek icin yeterli.
Çünkü çocuklar, sevgi ister , şevkat ister.
Aşamaz iseniz, eşinizle birlikte terapi alın.
Çocuk gelişimi ile ilgili kitaplar okuyun.
Bu kadar uzun bir liste olusturacak kadar cekingenlikleriniz var ise 30 yasini bekleyin.
Bende sağlık sorunlarım ve maddi sıkıntılar yüzünden hep endişe ederim çocuk konusunda.
Bence hazır olman yani hazır hissetmen yeterli olacaktır gerisi oluyor önemli olan kafandaki soru işaretlerini gidermen gerisi sağlık olsun yeter ki..
o kişiler çocuğun egitim hayatı ve ile de ilgilenmiyorlar. cocuk saldim çayıra yetişiyor.Kim kimden yana bilmem de hayat zor... konu sahibi gibi derin planlar yapmakta gelmiyor hayata. Ikisinin arasını tutturmak lazım. Ne cok bosvereceksin ne de cok planlayacaksin. Ben nereleree geldim... @zeytinagaci bir iki sene öteleyebilirsin. Hayat bazen olmadık işler çıkarıyor önüne. Aslında konunda kendimi buldum . O yüzden böyle iç sesimmis. Gibi karisik yazdım heralde. Affola.
Umarım hersy planladigin gibi olur.Ben diğer her konuda çok dozunda plan yaparım. yani dediğin gibi salmam da sıkmam da. ama bu çocuk konusu bana bir insanın verebileceği en önemli karar gibi geliyor ve planlar yapmadan duramıyorum.
Öncelikle başınız sağ olsun.
Aynı kaygıları bende yaşıyorum.
Ve bu düşüncemi sürekli erteliyorum.
Çevreme bakınca da artık hamile kalmanın zorlaştığını da görüyorum.
Ailem arkadaşlarım doğduktan sonra keşke daha önce olsaymış diyeceksin diyorlar ama ben ikna olamıyorum.
Bir çocuk sorumluluğu gözümde büyüyor üstesinden gelemem gibi hissediyorum.
Eşim olsun eşimin ailesi olsun fazlasıyla destekler, zorluk da çekmeyeceğimi biliyorum.
Ama gelin görün ki karar vermiş değilim hala.
bunları düşünmek için çooook çok çok erken değil mi? daha ortada bebek bile yok kaygılarnızı bir kenara bırakın akışına göre yaşayın. çocuk sahibi olmakta en önemli nokta ona verecek sevginiz var mı?
Sadece başın sağolsun demek istedim.
Diğer soruların için inşallah en hayırlı kararları alırsın.
Herşey gönlünce olsun inşallah.
Evet canım asıl sorumluluk sende olacak.. manevi destek cok önemli. . ne mutlu sana eşin destekçin..Siz zaten basarbileceginiz noktasına kadar gelmissiniz bebek yapmaya karar vermekle evet zorluklar olacak ama bebek mükemmel birşey. .Ben ruh hali olarak pek iyi değilim ondan es desteği önemli noktasinda takılı kaldım .Hakkınızda hayırlısı olsun.
Konu ile alakasız kb
Benim merak ettiğim düzgün bir ekonomik geliri olmayan
sağlıklı çocuk ihtimalini burakın bu konuda en ufak bir araştırma bile yapmayan hatta nikah için olmazsa kan uyuşmazlığı dahi yaptırmayan
aile içi şiddet ve geçimsizliği olan insanlar
Çocuk yapma konusunda bu kadar rahatken
Bunların tam tersi insanların çocuk yapma konusunda bu kadar tereddüt yaşaması
Beni baya düşündürüyor
Acaba doğa kimden yana
Merhaba Öncelikle..
Çok karamsar gördüm sizi ..
bebek düşüncesi bile insanın içini kıpır kıpır ediyor değil mi :)
çok uzun süreli evilisiniz 5 seneniz bitmiş artık deneyin derim..
herkes önce kendinden korkar acaba ? iyi bir ANNE olacakmıyım yada herşeye yetisecekmiyim diye herkesin kaygısı olur bu çok normal .. ben size biraz özgüven vereyim :) birikime gerek yok bebek düşünmek için minik melek rızgıyla gelir allahın izniyle paranızda gücünüzde yeter.. akşam erken yatmaya gelince ben evlendiğimdede erken yatıyordum bebek oldu yine aynı ..hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ankarada özel kreşlere 1 yaşındaki bebekleri alıyorlar ki sizin söylediğiniz kadar uçuk fiyatlar değil 750 tl .. tam gün..
yaşınız gayet ideal anne olmak için 30 a az kalmış dikkat!! :)
doğa düşünmeden üreyenlerden yanadır. doğanın evrimi, siyasetin evrimi bile bilinçten yana değildir zaten. böyle insanlar binbir düşünce ile bir çocuk yapabilirken başkaları tavşan gibi üreyip çoğunluk olmaya devam ediyorlar malesef. doğanın düzeni bu.
Canım merhaba
Uzun zamandır yoktun
Aklımdaydın
Öncelikle başın sağolsun
Bende benzer bir konu açmıştım
Sen yorumlamıştın :)
Benzer bir sürü korkum vardı
Tam anlamıyla hepsinş yenemesemde
Şimdi hamileyim
Karar vermek zor oldu ama
Daha fazla beklersem endişelerim git gide artacak ve yaşımız iyice geçecekti
Rabbim sağ salim kucağıma almayı iyi bir anne olmayı nasip eder inşallah
Aynı işi yapıyoruz
Benim ailemde bana oldukça uzakta
Sanırım bi noktadan sonra olumsuz düşüncelerden sıyrılmak gerekiyor
Eminim iyi bir anne olacaksın
Evham kraliçesiyiz o ayrı
Ama bu daha iyi bir ebeveyn olmamızı sağlayacak diye düşünüyorum
İnşallah kararın olumlu olur
Kendin gibi güzel bir evlat sahibi olursun
Günümüzdeki anne babalar senin kadar düşünceli olabilse keşke. Takdir ettim cidden
akışına bırakın gercekten Allah büyüktür :))dostlar sağolsun teşekkür ederim.
ben de benim gibi düşünenlerle paylaşabilmek konuşabilmek için yazdım aslında bu konuyu.
benim çoğu arkadaşım da aynısını diyor, keşke daha önce olsaymış diye.
eminim o his de geliyordur tabi bebekle beraber.
evlendiğimden beri akışına bırakarak yaşıyorum :)
evdeki kedimizi bile pamuklara sarıyoruz, çocuğumuzu elbette çok severiz. evliliğimin gidişatı da güzel
benim galiba asıl sorunum bakım meselesi, aslında sorun bebek değil benim
Çok teşekkür ederim Laale, dostlar sağolsun.
Sağol kozlenmis patates. Ben de eş desteği olmadan yapamam diye düşünüyorum. Kayınbiraderimin 2 çocuğu oldu peşpeşe. bir şekilde büyüyorlar ama hallerine üzülüyoruz çok zorlanıyorlar
Güzel haberlerini bekliyor olacağım :)Sanırım korktuğum kadar değil, ama yine de bu işe bodoslama dalmamalıyım :)
Bir de istediğim bir vakit gelir de bu defa olmazsa hıh işte o zaman yandım
Yaa öncelikle çok sevindim, bebeğine ve sana sağlıklar mutluluklar dilerim.
Ben de yaş konusuna takılıyorum.
Diyelim 30-32 ye kadar bekledim yine aynı düşünüyorum korkuyorum ama bi şekilde oldu sonra baktım başarıyorum 2. olmasını istesem bu defa 35'i geçtiğimde başka sorunlar çıkabilir filan.
Her halükarda yaptırdığım sigortanın işler olması için 8 ay daha hamile kalmamam gerekiyor
zaten şu an tedavi görmemi gerektiren bir sağlık sorunum var.
onları hallettikten sonra daha olumlu düşünmeye çalışacağım.
teşekkür ederim güzel yorumun için
biter Allahın izni ileişte diğer sorularıma cevap bulamıyorum.
eşim destek olur ama asıl sorumluluk bende olmayacak mı?
eğitimimi bitirmem için maksimum 5 yılım var. bu sürede tamamlayamazsam 375 bin tl senete imza attık, bu parayı ödemem lazım. çocukla beraber eğitimimi bitirebilir miyim diye endişeleniyorum.
diğerlerinden yana üç beş var onlarınKonu ile alakasız kb
Benim merak ettiğim düzgün bir ekonomik geliri olmayan
sağlıklı çocuk ihtimalini burakın bu konuda en ufak bir araştırma bile yapmayan hatta nikah için olmazsa kan uyuşmazlığı dahi yaptırmayan
aile içi şiddet ve geçimsizliği olan insanlar
Çocuk yapma konusunda bu kadar rahatken
Bunların tam tersi insanların çocuk yapma konusunda bu kadar tereddüt yaşaması
Beni baya düşündürüyor
Acaba doğa kimden yana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?