korkumu nasil yenebilirim..

Ben 3 tane doğurdum. İlk çok zordu ki ilk doğumlar zor olurmuş ama kendini motive edersen başarırsın. Gerçi bir arkadaş pıt diye çıktı diyor. Benimki 24 saat sancıdan sonra oldu. Ama diğer ikisi daha çabuk oldu. Diğerlerinde kesik bile yoktu. Hemen toparlandım. Doğumdan gelince misafirlerin karnını doyurup birde bulaşık yıkamıştım.

yok artık lohusa lohusa
ne anlayışsız misafirlermiş onlar öyle
benim boğazımdan geçmezdi lokma bile

doğumunuzu özelde yapın..daha anlayışlı davranırlar en azından..devlette yaparsan..siz bağırdıkça onlarda size bağırır..ben yapmadım..fakat yapanlar anlattı..belden alınan iğneyle olursunuz..hiç bir şey hissetmiyorsunuz..benimde 1. hamilelikte yapıldı..fakat yurtdışında orada çok farklı..saçlarımı okşayarak..teselli ederek doğurtular..ama kesin devlette yapmayın..iyice piskolojinizi bozarlar..

o an eminim bütün aciyi siliyordur diye düşünüyorum yoksa kimse dogurmazdi diye dusunuyorum
Evet tabi... skntılı bi süreç hayatın vücudun duyguların değisiyor...
Dogum öncesi çatı muayenesi çok korktmustu sadece... doğum kadar acı cekiyordum her defasnda... dogumda abartldığı gibi bişi yok. Tanıdık biri baş ucnda destk olması çook iyi geliyor. Ebeleri dinle uygula sadece derim... kafa gelnce doğum bir sn sürüyor... hayırlı ve kolay doğumlar..
Bu arada esma çekerek sanci çektim en iyisi bendim sanırım çok faydasnı gördüm. Ya aziym di sanırım netten arastr dilinden düsürme ve bolca dua et cnm..

Bana doktorum normal doğum yapacaksın demişti ben ise hayır sezeryan istiyorum demiştim... :) ne kadar meraklısın kesilip biçilmeye diye kızmıştı bana... :) doğum zamanı geldiğinde ki benim kızım 8 aylık geldi valla hiç sancım yoktu hatta şu andan bile daha sağlıklı güle oynaya atlaya zıplaya koşa koşa gitmiştim hastaneye :) suyum gelmiş biraz bırakmadılar başladılar suni sancıları vermeye... makinalara bağladılar... baya bi sancı çektirdiler bana ciddi ciddi yapay sancı çektim :) rahim hiçbir şekilde açılmadı... sancıyı çektiğimle kaldım... suyum iyice azaldı kızım içerde sıkıştı kaldı apar topar ameliyathaneye sezeryana uçurdular beni... böyle acımasız gibi anlattığıma bakma... demem o ki sana herşey vakti geldiğinde nasıl olması gerekiyorsa doktorlar tarafından yapılacaktır... ve ne kadar acıda çeksen sancıda çeksen o anda sadece sağ salim bebeğini kucağına alabilmenin duasını ediyorsun geri kalan herşeye o kadar razı geliyorsun ki... Herşey bir yana Allah vakti geldiğinde en güzel şekilde sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah... Bu yaşadıklarında ileride çocuğuna veya çocuklarına tebessümle anlatacağın çok güzel anıların olarak kalsın hayatında.... :)

Bende 40. Haftayi devirdim hala dogurmayi bekliyorum. Korkuyorum ama rabbim dayanilmayacak bisey olsa kadinlara bu ozelligi vermezdi. Ben panik ataklada ugrasiyorum ama inan sezeryandan daha cok korkuyorum. Rabbim herkese saglikli kolay dogumlar nasip etsin. Baska insanlarin hikayelerini dinleme okuma, nefes egzersizleri ogren ve esinle dogum kurslarina katil eminim ise yariyacaktir

Ben üçünüde devlette yaptım. Ebeler oldukça iyi insanlardı. Hatta bir tanesi tam bir doğum koçuydu. Kesmemek için vazalinle masaj yapmıştı. Özeldeki doktorda para kazanmak için bebeği tehlikede diye korkuttu ama gayet iyiydi bebek. Şans belki.

evli veya hamile değilim ama daha dün bu konuyu düşündüm doğum korkusu, doğum nasıl birşey vs diye..
bir teselli veremeyeceğim benim de içimde hafiften korkular oluştu düşününce fakat yine de herşeyden çok istediğim şey bir bebeğimin olması.. rabbim size bağışlasın inşallah korktuğunuz gibi olmaz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…