Korkuyorum arkadaşlar. Beni rahatlatacak bir şeyler söyleyin

Size muhtaç olacak tabiki ama siz onu sevginizle buyuteceksiniz. Tabi ki aglayacak siz onu sarip sarmalayacaksiniz. Disari cikamayacaksiniz cunku bebeginizi 10 dk gormeseniz ozleyeceksiniz.

Tabiki uykusuz kalacaksiniz cunku her gece onun elinden tutup alllaha sukurler edip bebeginizi izleyeceksiniz :)

Elmasssss sen neşeli gırgırlı bi insansın kendine gellll
Doğuma değil sonrasına odaklan, doğurmadım doğuracak olsam sadece bebeği kucakladığım anı hayal ederdim, göbek bağını eşimin kesmesini, ellerini mememe koyup ilk emdiği anı, eşimle ona ona baktığımız anı vs...
Bebeğim doğmadan güzelleşmek isterdim saç bantları pijamalar tokalar ayarlar onu mis gibi olmaya çabalayarak karşılardım . Ona faydalı olacağını düşündüğüm Bebek bakım kitapları okurdum. Bunların hepsini ve daha fazlasını gerilip de o miniği karnımda strese sokmamak için bile yapardım. Anın tadını çıkar, keyif al. Zamanı gelince acısı da biter sancısı da.

Bu yaşadıklarınız gayet normal canım her kadın yaşıyor bunları...
Ne güzel hamile kalmışsın... netice de harika bir şeye sahip olucaksın muhteşem bir duygu bu , bebek illaki zorluycak ama bakımını öğrendikten sonra kolay gelecek sana Allah sabrını veriyor canım , ailenizin desteğiyle tabi herşey daha iyi olur . Sağlıkla kucağınıza alırsınız insallah...

Her çocuk bir değildir öncelikle onu söylemeliyim.Korkunuz çok normal sorumluluk alıyorsunuz.Fakat insanlar hep şikayet ederler ama bakınız kaç tane çocuk yapanlar var bu kadar kötü olsa emin olun kimse ikinciyi düşünmez.
Nasıl anlatım bilmiyorum ama bebeginiz size yük gelmiyor onun sevgisi bir gülüşü dünyaya bedel annelik duygusu bu sebepten var.Evin neşesi oluyor çocuk sanki ben hep cocugum varmış gibi hissediyorum onlardan öncesini hatırlayamıyorum bile.Hatta hiç özlemiyorum eski günleri.

9 aylık bir bebeği olan anne olarak hemen duruma el atıyorum :) ben cocuklarla pek hadır neşir olmayan biriydim bekarlık hayatımda. Evlilğğimden en az 2 sene ( gerci 2 seneyide gecerdi muhtemeln hersey planladığım gibi gitseydi) önce cocuk düşünmüyordum. Hazır hissetmediğim istemediğim bir zamanda hamile kaldım. Yani evlendikten 1 ay sonra(!) Dogum zamanım yaklastıkcA tabi ne olacak ne derece acı hissedicem bende endişe etmeye basladım canı tatlı biri olarak. Ayrıca sezaryen dogumdan cok korkuyordum.

Sonuc olarak bebeğim kordonu kısa kaldıgı için hiç dogum pozisyonunu almadı hep bası sag kaburgamın altındaydı bu yüzden 38+1 haftaya doktorum gün verdi sezeryanle dogum için. Ameliyathaneye girene kadar hala korkuyordum ta ki genel anesteziyle uyutulana kadar. Uyandığım da hersey bitmişti. Kendime gelmeye basladıkca ameliyat yerimin acısını cok fena hissettim ama allaah dayaanma gücü veriyor emin ol.hatta iyiki sezaryen olmusum dogum sancısından kıvranmadım. Dogum sancının ne demek olduğunu ı bilmiyorum bu yüzden.

Dogum yaptıgım günün aksamına anca kendimi toplayabildim ve bebeğimi kucağıma aldıgımda agladım. Mini minnacık bir insan ve hayatta kalabilmesi için bana ihtiyacı var. Nasıl ki güzel günlerimizde annelerimix mutlulugumuxa ortak olup kötü günlerimizde yanımızda olup sürekli bizim için endişe halindeyse artık bende oğlumun annesiydim.

Birbirinize alışma süreciniz olacak illaki baslarda zorlanacaksın ama zamanla bir düzen oturuyor.

Gezme konusuna gelecek olursak bebeğim 3 aylıkken pikniğe memlekete denize gitmiş insanım evde canım sıkılırsa kangurusuna yada arabasına koyup yürüyüş yapıp magazalra ugrayıp can sıkımı atıp geliyordum eve :) hem temiz havada almıs oluyorduk.

Olumlu yanlarını bana anlatarak içimi ferahlatır mısınız? İnan’ın ihtiyacım var
Öncelikle sağlıklı olması... nefesini hissetmek...
tenine dokunmak... zaman geçecek size bakınca yüzündeki gülümseme...
11 aylık bebeğim var ve hamileyim çok zor bir hamilelikti 1.900 gr doğmuştu bebeğim.
Çok zorlu yollardan geçtik.. erken Doğum v.s
Şimdi anni demesi yok mu hele bana bakarken gülümsemesi peşimden gelmesi paha biçilemez ya.
Tarifi yok ki bu evlat sevgisinin.
İyi düşünün sağlıkla gelsin de zaten çok seveceksiniz.
Canınızın canı o.. korkutmayın kendinizi tadını çıkarın çünkü yavrunuzun içerde size son tekmeleri ...

Ben hem hasta ve uykusuzken nasıl bakarım diye düşünüyorum.hayatın boyunca birinin sorumluluğunu alsanda bunun en iyi sekilde altindan kalksan da o da bir karakter sahibi olacağı icin kendi karakter ozellikleri ile bağlantılı şeyler yaşayacak.

Peki sezaryen deyince korkmadınız mı ?

Düşünüyorum mesela diyorlar ki tuvalete gidemiyorum günlerce banyo yapamıyorum yemek yiyemiyorum. Uykusuzum zombi gibiyim falan. Korkuyorum
Surekli aglayacak disari cikamayacagim konularinda pek bir yorum yapamasamda sezeryan konusunda icini rahatlatabilirim.sezaryan oldum epidural sezeryan.korkulacak hicbir sey yok.ilk 2 gun agrim cok oldu agri kesici igneyle hafifledi tuvalet konusunda hic problem yasamadim ben.yalniz illk kaldirilma ani berbatti.acidan nevrim dondu.sonra gezdikce aciliyorsun.bir de espri yapmayi yasaklamistim yanimda 1 hafta boyunca:))cunku gulerken dikislerimin agrisi cok fenaydi.yemek neden yiyemiyormus sezeryan olan onu hic anlamadim gercekten.banyo konusunda 2.gun hastaneden geldim banyomu yaptim.biraz zor oldu egilip kalkmak ama oldu iste.zaten 1 hafta sonra agrilarim yok denecek kadar azaldi.20 gunde hic sezeryan olmamis gibiydim

bende hamıle kalmadan once acaba bı cocugun sorumlulugunu alabılırmıyım acaba asosyalmı oluruz ? vay efendım dısarı nasıl cıkıcam yok oraya nasıl gıdıcem eve tıkınıcam , bır bebegın sorumlulugunu alabılecekmıyım derkennnn

-hamıle kaldım tek bebek degıl çift bebek süprizyle karsılastım. butun evhamlarım ıkıye katlandı. ikizler gelıyor.
- daha ıkızlerın haberıne alısamadan eşim surıyeye gitti her hamılenın yasadıgı sımarıklıkları nazları asermelerı yasayamadım
kocam bırkez olsun bebeklerın tekmelerını bıle hıssedemedı.
- hastanede herkes esıyle el eleyken ben bi basımaydım.. anacımla.
- herseyı eksık yasadım ılklerım heveslerım kursagımda kaldı.
- ve aylardır 10 guncukte olsa doguma gelır dıye bekledıgım esımın suan doguma bile gelememe durumu var.

bıraz olumlu dusunun emınolun sızın bu problem ettıgınız korktugunuz seylerden daha agırlarını yasayanlar var. oturun şükredin halınıze.

gece uyumamaya aglamaya gelıncede bu saatte yazmamdan anlayı verın zorumu...

hayırlı dogumlar ınsallah

Allah size de kolaylık versin inşallah eşinde yanında olur canım.

Dün akşamdan daha sakinim çok şükür.burda okuya okuya biraz rahatladım

Canım ben sezaryen ameliyatı izledim keşke hiç izlemeseydim . Ameliyathaneden çıkamama korkusu var bende. Doktor çok kansız olduğumu Doğumda kaç ünite takacagını bilmediğini söyledi.

Tuvalet yemek derken bebekten dolayı vakit olmadıgını sürekli ağladıklarından banyo bile yapmaya gidemediklerini söylediler onu demek istemiştim

İyi bakamayacağımı düşünüyorum resmen

Öyle mi dersiniz. İnan’ın okurken biraz rahatladım. Herşeye zırlayan ben 9 aydır bebeğim olacak diye hiç birşeyine sevinçten ağlamadım .

Canım bende 1 yıl düşünmezken hemen kaldım. Çok şükür . Allah isteyen herkese versin ama ben kardeşimi büyüttüğüm için çocuktan bıktım. Anlıyor musun beni

Evet Hatta bazıları diyor ki Bebek doğmadan önce eşimle ne yapıyor muşuz diyenide okudum. Belki bizde öyle düşünürüz...

Amin teşekkür ederim dua edin nolur

Ya biliyor musun ilk cümlende sesli güldüm :) evet ben gırgır lı bir insanım :)
Bende okuyorum canım araştırıyorum pozıtıf hikayeler okuyorum falan. Bebeğime büyük toka da aldım pembe pembe. İnşallah bebeğimle eşimle birbirimizi çok severiz

İnşallah. Annem derdi ki hiç uyumazdın ama uyuyunca özler gelip burnunu sıkarak uyandırırdım der

Şu yaşadığınız korkuları yaşayabilmek hislerinizi anlayabilmek için can atan bizler varız dünyada o yüzden bunları yaşayabildiğiniz anne olabildiğiniz için korkmayı bırakıp şükretmenizi tavsiye ederim bebek bu elbet ağlar susar acıkır doyar size herşeyiyle muhtaç dışarı da çıkarsınız sorumluluğu da seve seve alırsınız hele bir yüzünü görün kokusunu duyun da inşallah

Ameliyattan çıkamama korkusu ( aşırı kansızlık var , ) ve kesileceğini bilmek.

İnşallah teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…