Korkuyorum lütfen bakar mısınız

korkakkiz45

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2023
42
6
1
23
Bi arkadaşım şizofreni tanısı aldı kaç gündür bunu kafaya takıyorum. Uyuyamıyorum bu yüzden. Hem onun için üzülüyorum hem de hastalık hastasıyım ya bende de olursa diye kendimi yiyip bitiriyorum. Dünden beri apartmanın içinden geliyormyş gibi bir ses duyuyorum. Balkona çıkınca dışarı çıkınca ses yok. 10 sn de bir böyle uzaktan kapı kapatma tarzı bir ses ya da duvara vurma gibi ya da asansör sesi gibi ama ses çok uzaktan geliyor ve gece de oluyor bu ses. Dikkatimi başka şeylere verdiğimde duymuyorum. Ama dinlediğimde uzaktan gelen çok sessiz şekilde duyuyorum. Çok takıntılı bir insanım. Anneme yine evden gelen saat sesi tarzı bir sesi sordum o da bu evden garip sesler geliyo dedi kardeşime sordum saat sesi tarzı sesi o da duyuyor. Ama bu uzaktan gelen sesi sormadım deli sanacaklar diye büyük ihtimalle asansörle ilgili bir ses ya da binayla ilgili başka bir ses. Çünkü balkonda duymuyorum dışarıda duymuyorum . Bir de takıntılı olduğum için lütfen korkutan yorumlar yapmayın çok kafama takıyorum

tatlım defalarca yazıldı sana ama ben tekrar yazayım şizofreni o kadar basit bir hastalık değil. korkmana gerek yok.
Evet çok takıntılıyım. Allah razı olsun bu yorumları okuyunca rahatlıyorum. Olmadığımı da biliyorum ama bu apartmandan gelen ses şüpheye düşürüyor sürekli duyuyorum dikkatli dinleyince. Ama balkona çıktığımda ses yok. Umarım binayla ilgili bir sestir

kulaklarınızı kapatın eğer hala duyuyorsanız apartmanda değildir ses

O kadar kolay mi şizofreni olmak. Tekrar konu açmaniz takıntılı olduğunuzu gösteriyor zaten. İlaçları kullanıyor musunuz?

Iyide bulaşıcı bir şey değil ki şizofreni. Siz niye korkuyorsunuz onu anlamadım.
Öte yandan apartmanda sesler duymanız cok normal,bazen gece uyuyamayınca üst kat komşusunun kedisinin tırnak sesine kadar duyuyorum sessizlikle gece. Birşeyler sürtülüyor yere yada düşürüyor vs.
Yada birileri yürüyor ayak seslerini. Bazen gece çalıştırılan camasır,bulaşık makinesi sesini.
Ses duymak için dinlerseniz duyarsınız yani bu normal. Garipten sesler duymuyorsunuz yani önce bunu bir anlayın. Gayet normal. Kendinizi korkutmayın

Bir psikiyatriye gidin tanıyı kendi kendinize koyamazsınız. her ses duyan şizofreni olsaydı illaki birçoğumuz çevremizden ailemizden birinin bize seslendiğini sanıp kontrol ettigimiz zamanlar olmuştur veya en basitinden kapı sesi zil sesi duyar gibi oluyoruz yani merak etmeyin tek bir belirtiyle olmaz o dediğiniz birden fazla semptom göstermelisiniz

O kadar kolay mi şizofreni olmak. Tekrar konu açmaniz takıntılı olduğunuzu gösteriyor zaten. İlaçları kullanıyor musunuz?
Ne

Bu kadar takıntılı olduğunuz için doktor ilaç vermedi mi
Hayır anksiyete kaygı bozukluğu dedi takmamam gerektiğini söyledi .
teşekkür ederim böyle moral verici yorumlar sayesinde kendime geldim

Şizofreni genetik bir rahatsızlık diye duymuştum. Şu an kendinizi dinliyorsunuz çok normal bu tarz seyler yasamanız. Hastalık takıntısı bende de vardı hafifledi ama bir ara cok fenaydı. kalp krizi geçiren birini duydugumda kalbim 130 atmaya baslıyordu hemen ölcüyordum atışı, psikolojik.
Bu arkadasınızın deneyimi sizin değil.
Kendinize bu telkini verin.

''bu benim deneyimim değil, bana ait değil'' diye.

Çok çok teşekkürler böyle yorumlar okudukça yalnız olmadığımı fark edince rahatlıyorum. Kendimi dinlemeyi bırakmalıyım dediğiniz gibi . Siz kendi kendinize mi atlattınız bu durumu

bunun adi vesvese büyütürsen dev olur dag gibi olur altinda kalmis gibi hissedersin önemesemezsen de piere gibi olur toz olur gecer gider
Çok haklısınız biliyorum vesvese olduğunu ama bünyem zayıf hemen etkilenip korkuyorum

Size daha önce de yazdım şimdi de yazıyorum.

"Şizofreni olma korkusu taşıyan insan şizofreni olmaz."

Şizofreni böyle korkuyorum olur muyum diye düşünüp kendinizi dolduracağınız bir rahatsızlık değil.

Olan insanların yüzde 99.9 u olduğunu bilmeyen, bahsettiğiniz takıntılarının korkularının gerçek olduğunu düşünen ve bunun farkında olmayan insanlar.

Lütfen uzmana görünün ve anksiyete-kaygı bozukluğu için tedavi olun.

Şizofreni bir çok sebepten oluyor. Genetik faktörler, çevresel faktörler, kullanılan bazı ilaçlar sebep oluyor.
Sen takıntılı olduğun için bir de ister istemez etkilendiğin için böyle şeyler duyuyorsun evham yapıyorsun. Seninki anksiyete. İstersen bir yardım al.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…