Korkuyorum

menetrier

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2014
378
1.014
313
26
merhaba. Konum bir süre taşınmasın lütfen çünkü benim için ciddi bir konu.
1 haftadır (adetim biteli 1 hafta oluyor)
Kasığımda özellikle sağ tarafta bir ağrı ve yanma oluyor. Ara ara ani kramplar saplanıyor ve en büyük sorunum çok yoğun ve yumurta akı kıvamında sarımsı beyazımsı akıntılarım oluyor. Ama gerçekten çok yoğun günde 3-4 kez iç çamaşırı değiştirmem gerekiyor. Bugün yine ağrım vardı ve akıntımda çok az kan gördüm ama nokta şeklinde. İnternete bakayım dedim ve rahim ağzı kanseri tarzı bir şeyler okudum. Ama bekarım ve cinsel ilişkiye girmedim hiç. Ve yaşım da 19. O yüzden kanser riskini atmak istiyorum kafamdan ama bende obsesyon var malesef. Bu akıntının ve ağrıların sebebi ne olabilir yaşayan var mı?

Kasığımda özellikle sağ tarafta bir ağrı ve yanma oluyor. Ara ara ani kramplar saplanıyor ve en büyük sorunum çok yoğun ve yumurta akı kıvamında sarımsı beyazımsı akıntılarım oluyor. Ama gerçekten çok yoğun günde 3-4 kez iç çamaşırı değiştirmem gerekiyor. Bugün yine ağrım vardı ve akıntımda çok az kan gördüm ama nokta şeklinde. İnternete bakayım dedim ve rahim ağzı kanseri tarzı bir şeyler okudum. Ama bekarım ve cinsel ilişkiye girmedim hiç. Ve yaşım da 19. O yüzden kanser riskini atmak istiyorum kafamdan ama bende obsesyon var malesef. Bu akıntının ve ağrıların sebebi ne olabilir yaşayan var mı?

Yumurtalama dönemi de o yüzden o ağrı.

Kist yada polips olabilir hemen kanser dememek lazim..hatta bazen hormonlarla ilgili bile olabiliyor..bazende basit bir enfeksiyon..telas yapmayin.Doktora gidin ama..

Eğer akıntınız parça parça peynirimsi bir akıntıysa çok yüksek ihtimalle mantardır. Yumurtalıklarınızdaki ağrı kistlerden kaynaklanıyor olabilir. Ağzınızdan yel alsın ama kanser olma ihtimali çok düşük geldi bana. Ciddi hastalıkların ciddi belirtileri olur. Sistit, idrar yolu enfeksiyonu ya da başka bir bakteriyel enfeksiyon da olabilir. Bu süreçte vulvanızı temiz tutun ve jinekoloğa gidin. Daha evvel kadın doğuma gitmediyseniz korkmayın, bakire olduğunuz için spekulumla muayne edilmezsiniz. Muhtemelen hap ve fitil yazar eve yollar sizi, bir haftaya da şikayetleriniz geçer.

Eğer akıntınız parça parça peynirimsi bir akıntıysa çok yüksek ihtimalle mantardır. Yumurtalıklarınızdaki ağrı kistlerden kaynaklanıyor olabilir. Ağzınızdan yel alsın ama kanser olma ihtimali çok düşük geldi bana. Ciddi hastalıkların ciddi belirtileri olur. Sistit, idrar yolu enfeksiyonu ya da başka bir bakteriyel enfeksiyon da olabilir. Bu süreçte vulvanızı temiz tutun ve jinekoloğa gidin. Daha evvel kadın doğuma gitmediyseniz korkmayın, bakire olduğunuz için spekulumla muayne edilmezsiniz. Muhtemelen hap ve fitil yazar eve yollar sizi, bir haftaya da şikayetleriniz geçer.
Peynirimsi değil daha çok jel gibi, bazen peynirimsi de oluyor. Çok sık idrara çıkmaya başladım ama idrar yolları enfeksiyonu akıntı yapar mı ki?

Kanser değildir de ya mantar olabilir ya da enfeksiyon net bilgi için doktora görünmelisin.

Peynirimsi değil daha çok jel gibi, bazen peynirimsi de oluyor. Çok sık idrara çıkmaya başladım ama idrar yolları enfeksiyonu akıntı yapar mı ki?

Bu tür rahatsızlıklarda bazen hastalıklar birbirine eşlik edebiliyor. Örneğin bazı vajinitler akıntı yapar, aynı zamanda da sistit olmuşsunuzdur ya da bakteri idrar yolunuza yürümüştür idrar yaparken ağrı, kasıkta ağrı yapar. Bunlar çok tehlikeli rahatsızlıklar değil. Dediğim gibi sizden pamuklu çubukla kültür alınır, teste gönderilir. Sonucunda bir ilaç yazarlar hızlıca toparlarsınız. Önemli olan sonrasında dikkatli olmanız. Hiçbir şekilde vajinanızın pH dengesini bozacak koca karı işleri yapmayın. Vajinanızı sabunlamayın. Kişisel temizlik için özel jeller var, onları kullanabilirsiniz hijyen için doktorunuz önerir. İnternette sirke dökmek falan gibi yöntemler bile var. Bu tür şeylere kanmaz, temiz tutar ve dikkat ederseniz muhtemelen tekrarlamaz. Bir de çok fazla antibiyotik içmemeye çalışın. Antibiyotik de tetikliyor vajiniti maalesef.

Canım ben evliyim aynı şikayet günde 2-3 kere ic camasari degistirme hafif kan gibi lekelenmeler bendede oluyodu doktora gittim senin gibi internetten arastirdim bende ayni rahim agzi kanseri diye bise buldum korktum gittim kist varmis ayni sekilde fena batiyodu agrisi felan hatta hamileyim diye bile suphelendim kist cikti bekarlardada oluyo kist benim bekar arkadasimdada vardi ihmal etme doktora gozuk

Back
X