yani etkilemez miZaten o haber tetikledi suan ki psikolojimi. cigerim yandi.. ah ne desem bilemiyorum.. icim icime sigmiyor.. haykirmak istiyorum ama sesimizi duyan yok ki..
Ama siz şu anda duyduğunuz her olaydan daha fazla etkilenirsiniz çünkü çok hassas bi dönemdesiniz. Gündemden uzak durun Allah korusun böyle kafanıza taka taka lohusalik da bunalıma girersiniz bebeğinize verdiğiniz süt bile kaygılı olur o da huzursuz olur. Herşey güzel olucak Allah büyükÇok teşekkürler haklisiniz tevekkül etmek gerekiyor..
Herseyi kontrol altinda tutamayiz.. galiba lohusaliktan biraz hassasim.. birde bugun br genc kizin intihar haberini okudum cok kotu oldum..
Bir sure haberlere bakmamak en guzeli sanirim ama kayitsizda kalamiyorum toplumsal olaylara..
Anlamadım ki söylediğime mi dediniz bunu?Mülteciler konusundan gına geldi artık. Yeter demek bile yetmiyor
Tartismak guzeldir aslinda fikir alisverisini severim elestirinizi de anliyorum..Sizin düşünceleriniz hiç umrumda değil ve yorumum sizi ilgilendirmez
Tamam şimdi anladım sizi. Ben farklı taraftan baktım. Yurt dışına çıkma imkanınız varsa gidebilirsiniz. Burası artık kasmaya başladı malesef. Kendi vatanımızda mülteci olduk.Tartismak guzeldir aslinda fikir alisverisini severim elestirinizi de anliyorum..
Ama mesele 2. Cocuk meselesi degil gercekten..
Maddi manevi imkanim var.. iyi ve guzel insan yetistirme arzusuna kayitsiz kalamadim sanirim.
Ama bu kararimin arkasinda tamamen korkusuz olacagimi dusunmuyordum zaten.
Endiselerim cocuklarima bakamazsam degil ülkemin halinden kaynakli tedirginlikti..
Anne baba olmak zor gercekten.. hem mantiksiz hem guzel hemde delicesine korktugun bir duygu..
Ne diyeyim dusuncelerinizi paylastiginiz icin tesekkurler
Cocugum olmadan da böyleydim.. disarida bi cocuk görsem icim titriyordu..Cocuk dogurmayınca olay hallolsa keske, kendi cocugun olmayabilir, Allah korusun yiğenin veya komşunun kızı/oğlu bile olsa için derinden acımayacak mı?
İnsanın yatak odasına, özel hayatına karışma hakkını kendinizde bulmayın, yeter artık.
Böyle bir gelenekleri varmış. 8-18 yaş aralığındaki erkek çocukları ya fakir ailelerden satın alıyorlar veya sokaklardan gelişigüzel topluyorlar. Kadın giysisi giydirip dans ve cinsel istismar için. Böyle pis böyle medeniyetsiz vahşi bir milleti içimize saldılar biz kendi pisliklerimizle halihazırda başedemiyorken.
Esim akademisyen.. bende atanamamis bir ogretmenim..Tamam şimdi anladım sizi. Ben farklı taraftan baktım. Yurt dışına çıkma imkanınız varsa gidebilirsiniz. Burası artık kasmaya başladı malesef. Kendi vatanımızda mülteci olduk.
Kızım 4 aylık...Sizinle aynı durumdayım. Sürekli aynı soruları soruyorum. Keşke mümkün olsa da karnımı açıp tekrar içine koysam, orada her türlü olumsuzluktan korusam bebeğimi diye hayıflanıyorum. Bu kaygı ve endişe ile hem kendi psikolojimi hem de ileride aşırı korumacılık nedeniyle kızımın psikolojisini bozmaktan korkuyorum.Merhaba hanimlar..
Yeni anne oldum bir kac gün oldu.. 2. Evladımi cok şükür saglikla kucagima aldim..
Ama korkuyorum taze kiz annesi olarak ulkemin halinden gelecegimizden cocuklarimin geleceginden cok korkuyorum..
Parti vs olaylarina girmeden dertlesmek istiyorum..
Cok bunaldim..
Lütfen konum kapanmasin..
Biz anneler olarak ne yapacagiz.. nasil bakacagiz nasil koruyacagiz..
Lütfen guzel bir kac sey söyleyin bana cok kötüyüm..
Hepimiz aynı düşüncedeyiz bir yanımız delice gitmek isterken diğer yanımız vatanından vaz geçmiyor.Esim akademisyen.. bende atanamamis bir ogretmenim..
Bazen diyorum gidelim yurt disinda bir universiteye basvur diye ama oda olmuyor..
Bencillik olarak düşünüyor bu istegimi.. belki de hakli...bilemiyorum..
Hem icimize sinmiyor hem de kurulu duzeni bozmak cok zor. Yeni ulke yeni dil zor..
Hemde ulkemi seviyorum aslinda..
Insallah bu dönem gecicidir ve tekrar refaha kavusuruz..
hadsizmis ne hadsizligimi gordun sen benim ! asil senin yorumun hadsiz .. densizlikmis guleyimmi simdi
Çocugum yok ama bu dünyaya nasıl çocuk getirilir bilmiyorum. Artık bende yurtdışı fikrine sıcak bakıyorum.Ekonomi kötü, egitim sistemi kötü. Çocuğuma iyi bir ev falan bırakabilmeliyim ki ileride neden beni bu dünyaya getirdiniz demesin.Ortam berbat.Sürekli kötü haberler alıyoruz.Kendimizi ailemizi çocukları nasıl koruyacağız
Bunu da buraya birakayim okumak isteyen olur belki.Küçücük Erkek Çocuklarına Cinsel İstismarda Bulunmayı Meşrulaştıran Sözde Afgan Geleneği: Bacha Bazi
Bir Afgan geleneği olan 'Bacha Bazi'ye göre 9 yaşındaki erkek çocukları yaşlı erkeklerin önünde kadın kıyafetleri giydirilerek dans ettiriliyor.onedio.com
O da var bi yandan ama gittikçe kötüye gidiyoruz.İşsizlik,orman yangınları, cinayet... Yurtdışı fikri bu ülkeye ihanet etmişim gibi geliyor. Ama inanın benım bıle aklıma yattı artık.Aslinda her donemin kendine göre farkli zorlukları varmis dunyanin kanunu bu sanirim..
Hastaliklar savaslar cehalet..
Ama bizim sansimiza yasadigimiz donemde hepsiyle birden savasmak zorunda kaldik.. o yuzden korkularimiz cok normal sanirim..
Bende yurtdisina kendim gidemesem bile cocuklarim gitsin diye dusunur oldum..
Bencillik yapiyorum belki ama duygularima engel olamıyorum.. biz yetistirelim cocuklar baska ulkelere hizmet etsin gercekten cok aci..
Cok haklisiniz.. herkes yasadigi donemi en kötü zannediyor..Tarih boyunca dünyada sıkıntılar dertler, savaşlar, afetler vardı ve suç işlendi. Bugün bunlar piyasaya yeni çıkmış değil. Alemde şer, Oğuzda er tükenmez. Benim de iki kızım var, güçlüklerle başa çıkmaları ve hayatın olağan akışı içinde yollarını bulabilmeleri için elimden geleni yapacağım. Odd one out olmanın anlamı yok, yaşayıp göreceğiz işte
Assirinin assirisi duyarli ve hassas pispis team on air
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?