Korkuyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi 3lale
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bu yazdığınız lafları komşu yerine siz niye söylemiyorsunuz yada aileniz niye söylemiyor kızımıza böyle bagiramazsin diye 2 çift laf etse arkanızda dursalar ya.

Komşularıniz polis cagirsa eşinizden şikayetci olacak mısınız peki pek zannetmiyorum insanlar artık kavgalara karışmak istemiyor başımıza bir iş gelir korkusu ile olan bize olur diye.

Anca dinlerler çocuk gürültü yapsa yan dairedeki adam avaz avaz bağırır yeter yeter diye bağırır en üst kattaki bayan komşumuz kapıya gelir çocuk gürültü yapıyor başım ağrıyor diye

Aile içi şiddet şikayetiyle kapıya giden polislere dövülmüş haliyle kapıyı açıp " Ben şikayetçi değilim,kocamdır, size ne vb" deyip kapıdan gönderen kadınlar varken; komşular hangi sıfatla kapınıza dayansın ?

Kendinizi çok ezdirmissiniz siz. Eşiniz çok saygısız. Hem eve katkıda bulunup calisiuosunuz hemde bas bas evde ailen varken bağırıyormu? Kendi yapsın yemeğini madem bide annenin yaptığını yemezmis. Evde niye bisey yok. Doğru düzgün alışveriş yapsanıza bütün eksikler yazıp. Pratik yapilcak yiyeceklerde buzlukta olsun . Suratına bakmayın konuşmayın tavrınızı koyun . Aileniz varken bide nasıl böyle bisey yapar aaaa ben sinirlendim ağzına patlatasim geldi. Sizde cokmu sessizsiniz nedir

Bizim ulkede de bu model öküzler yeni turedi.
Eskiden ya ataerkil kafa vardı ya da modern kafa.
Ataerkil kafa kadini calistirmazdi. Kadin evde cocuk bakar yemek yapardi.
Modern kafa da kadini calistirir, evde de kadin erkege is bolumu yaptirirdi.
Bizim yeni nesil okuzler ise kadini hem calistiriyor, hem evde is bekliyor, hem yemek yaptiriyor, hem de yardim etmiyor.
Madem evde herseyi kadin yapacak, ustune de bu okuzlugu cekecek, kadin calismasin o zaman.
.....
Ayrica konu sahibi, kocaniz size bagirirken komsular gelmez tabi. Oyle bi devirdeyiz ki kavga ayirsan olebilirsin. Biri kocanizi sikayet eder, siz sikayetci olmazsiniz, adam basina bela alir.
Kendi hayatinizla ilgili aksiyonlari siz alacaksiniz.
Siz polise sikayet edin.
Siz bagirin kavga edin.
Siz bosayin.

Kaynim gecen böyle dag ayisi gibi bagirip esya parcalayan bir komsusu yüzünden polisi cagirdi burda. Ne mi oldu? Hicbirsey. Cünkü kadin sikayetci olmadigi gibi adami savunmuş. Sizin ne yapmaniz mi lazim? Ya el pence divan annesinden yemek yapmayi ögrenip her istedigini yapacaksiniz, ayni anda annesini pofpoflayacaksiniz veya cocuklarinizi bu toksik ortamdam kurtaracaksiniz. Böyle biri baba olmayi hak etmiyor. Ama madem bu hataya düsdünüz, bari simdi cocuklari kurtarin

Ikisi de çalışıyor ise neden konu sahibi tek basina ugrassin, cesitlendirsin bilmemne. Para kazanirken esitlikse, ev isi de yemek de birlikte ya da sirayla yapilir benim bildiğim
Mesajımı sonuna kadar okumadan bana atar yapmaya kalkmaniz çok komik.
Sen yap o zaman yemekleri diye rest çekin dedim yemek yapmayın o yapsın demek oluyor zaten bu.
Ama öte yandan her gün makarna ya da yumurta akşam yemeği için çocuklu bir evde sağlıklı değil buna alternatif bulabilir dedim özellikle de kendi ve çocukları için diye de belirttim. Anlamadan alıntılamayin

Anneniz babanız niçin müdahale edemiyor? Babam da napsın borçları var derken ne kast ettiniz? Bu adam bu cesareti nerden buluyor da annenizin babanızın yanında size böğürüyor? Anne babanızın ses çıkaramama sebebi ne? Birçok kez sorulmuş cevap vermemişsiniz umarım buna verirsiniz. Ben anlamlandıramadım bu adam bu cesareti nerden buluyor böyle.

Babası annesini aldatmış; 10 yıl boyunca başka bir kadına para yedirmiş. Bankalardan kredi çekmiş vs vs. Bknz.

Sizden başka herkes hatalı, mağdur rolüne o kadar kaptırmışsınız ki kendinizi çocuklarınıza yazık. Yapmayın böyle aileniz çocuklara bakıyor, maddi özgürlüğünüz elinizde. Kayınvalide yemek konusunu söylüyor demese böyle olmaz, komşular çocuklara ses ediyor polisi bile aramıyor .. vs. Hep başkalarından bekliyorsunuz siz kendiniz için çocuklarınız için uğraşmazken neden başkaları sizin için uğraşsın. Hayat sizin siz yapacaksınız.

Öküz evde bögururken anne babanız ne dedi . Sessiz sessiz durdunuzmu hepiniz? Adam iyice cesaret bulmus . Bakti hepsi tirsiyo . Sus utanmaz bende çalışıyorum daha yarım saat oldu eve girdim. Sabah 5.30 larinda kalkiyorum. Allah' tan kork , sen nasıl bi insansin. Kendinde gelip biseyler yapabilirsin yemek ,temizlik ,çocuk bakımı sadece kadının görevi değil. Bunları ikimiz ortak yapmalıyız. Öyle bi tarafin yanmış biri bağırmaya devam edersen polisi arıyorum deyin. Bunlar işe yarar

Beni geç annem çoktan ağzına salıncak kurup s.çardı
Hele babam evden kovalardı. Ama onlarda sende bi pasiflik görüpmü susuyor acaba. Bagırsak çağırsak yine onun kollarına koşacak boşuna köti olmayalım diyolar. Severek evlendiniz galiba

ÇocukLAR mı? Öff valla ülkemizde bebek sahibi olma ehliyeti olmalı.

Ehliyet çıksa, ehliyet almaya hak kazanamayanlar; araya hatırlı tanıdık sokar, yine ehliyet alırlardı. Bir bakmışız aklı selim insanlara ehliyet çıkmıyor. O yüzden bırakın böyle kalsın daha iyi.

Komşunuzun sizi savunmasını bekleyene kadar bunları eşinize siz söylemelisiniz. Millet nerden bilsin niye kavga ettiğinizi. Evde anne babaniz bile sessiz, siz sessiz... Elin adamı niye kötü olsun ki sizin için.

Kocanızın bağırmasının haklı bir gerekçesi olamaz ama çocuğunuz olduğuna göre birkaç yıllık evli olduğunuzu düşünüyorum. Çalışan kadın da olsanız mutfakda bir düzeniniz olması gerekmez mi? En azından kv niz eşinizi dolduramasin diye sürekli makarna yapmayı bırakmanız gerekirdi. Haftalık bir yemek listesi yapın, ertesi günün ana yemeğini çorbasını bir gün önce yapın. Isten gelince de pilav salata yaparsınız yarım saatte.

(Eşlerin birbirine yardımı şart, hayat müşterek. Ama kocasını bosamayacaksa da ona göre bir yol bulması lazım konu sahibinin)

Ben simdiye kadar 2 kez fiziksel siddete müdahale ettim. 2 kadinda cikip biz hallederiz, sen karisma dedi. Adam orda o sinirle birtane bana patlatsa haybeye dayak yemis olacaktim. Polisi aramasi gereken kisi sizsiniz ya da ana babaniz arayacak

Cok haklı bir öngörü. Tebrik ederim

Cok haklı bir öngörü. Tebrik ederim

Memlekette akıllı insanlar çok seviliyormuş gibi, ehliyete özenmeyin diye uyarayım dedim. Sizin çocuklar çok bilmiş deyip; ehliyet alamayanların çocuklarını, hatırlı tanıdıklı ehliyetlilerin yanına yerleştiriyorlarmış bir de. Evlerden ırak.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…