Korkuyorum:(

afrodict

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2012
264
42
98
İzmir
Merhaba kızlar
bundan birkaç ay önce arabamla ciddi bir kaza yapmıştım arabamı yaptırdım bayagıda pahalı bir araç şimdiki sorunum korkum tekrar kaza yapacak gibi hissediyorum korkuyorum ailem de kızıyorlar bu kadar para verdik aldık şimdi bir köşeye attın diyorlar ben sadece korkuyorum bu korkumun üstesinden nasıl gelebilirim bana yardımcı olur musunuz acaba ...

Bence üzerine git.. Önce kısa mesafelerde dikkatli kullanmaya bak,her gün mutlaka kullan..Zamanla açılırsın..

aynen biz de daha yeni kaza yaptık ölümden döndük arabamız gitti ama biz yaşıyoruz..hamdolsun rabbime..
ben de artık arabaya binmekten inanılmaz korkuyorum hep ağlamaklı olup o anları tekrar tekrar yaşıyorum...ve bu sorun nasıl aşılır ben de bilmiyorum.size de geçmiş olsun arkadaşım.

Kullanmaya devam ettikçe bu korku yerini güvene terk edecektir.
Kaç yıllık usta şoförler kaza yapıyor.
Trafik bu!
Dikkatli olmak da fayda var ,
ama karşılıklı dikkat olacak tabiki.

aynen biz de daha yeni kaza yaptık ölümden döndük arabamız gitti ama biz yaşıyoruz..hamdolsun rabbime..
ben de artık arabaya binmekten inanılmaz korkuyorum hep ağlamaklı olup o anları tekrar tekrar yaşıyorum...ve bu sorun nasıl aşılır ben de bilmiyorum.size de geçmiş olsun arkadaşım.

Size de geçmiş olsun evet cana geleceğine mala gelsin iyi kullanıyordum cesaretim vardı ne olduysa birden oldu korku başladı bide ailem baskı yapınca

Kullanmaya devam ettikçe bu korku yerini güvene terk edecektir.
Kaç yıllık usta şoförler kaza yapıyor.
Trafik bu!
Dikkatli olmak da fayda var ,
ama karşılıklı dikkat olacak tabiki.

aslında benim korkum arabaya zarar vermek belki saçma gelebilir kendim kazanıp alsam bu kadar sorun etmem ama babamın annemin emeği olunca iş değişiyor sıfır araç birde...

Dikkatli olmak ve cok hizli olmamak cok onemli. Hizi kesince sollayan asalaklar, kadin oldugunu gorunce korna calan tipler olabiliyor ama onlara aldirma. Hiz arttikca arabanin kontrolunu de kaybedersin .

aslında benim korkum arabaya zarar vermek belki saçma gelebilir kendim kazanıp alsam bu kadar sorun etmem ama babamın annemin emeği olunca iş değişiyor sıfır araç birde...

Arabanızın kaskosu vardır o zaman mutlaka,
Canınıza bişey olmasında,arabadaki hasarı kasko karşılar,dert etmeyin.

iki buçuk yıl önce kaza yaptım,kendi aracımla,çok büyük bi kazaydı,annem ve çocuklarımda vardı arabada,Allahıma şükür can kaybımız olmadı,araba pert olmuştu,yenisini aldık,ilk bir sene üstüne gittim ve kullanmaya devam ettim,bu arada taşındık,trafiği çok berbat olan bi yere,birbuçuk senedir elimi bile sürmüyorum,eşim kullanıyo sürekli,o kadar soğumuşumki,elim hiç gitmiyo,ve malesef o korkuyu hala atamadım,özellikle ön koltukta oturuyosam,sürekli tetikte ve tedirgin bi halde yolculuk yapıyorum,sana tavsiyem benim gibi olma,önlemlerini al,dikkatli kullan,ama kullan,benim gibi soğuma,Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin bundan sonra.

bencede ustune gıtmelısın bıraktıkca uzaklasırsın bende uzun zaman kullanmayınca bıle korkuyorum
gecenlerde bende bıkaza yaptım cok buyuk deıldı ama adam benım kapıma carpınca cok sarsıldım oan bıda kullanamam dıe dusundum sonra esım geldı ona sen kullan desem onun arac kalıcak ortada mecburen bındım ıyıkı kullandım bıkac dk. sonra gecıo

öncelikle çok geçmiş olsun, bence araba kullanmaktan vazgeçme, ama sürekli tedirgin olmakta çok iyi birşey değil, bence bir süre kısa mesafelerde git gel, dikkatli ve yavaş kullan, hiçbirşey senin canından kıymetli değil... Umarım en kısa zamanda atlatırsın bu durumu...

Ben kendim 2 sefer çok büyük kaza yaptım, her seferinde araba gelir gelmez kullanmaya başladım korkum oluşmasın, zaman geçmeden başlayayım diye.
Tamamen mutlaka geçmiyor o korku, tüm dikkatinizle sürmeye ve başkalarının da hata yapabileceğini düşünüp kullanın arabayı.
Tüm kontrolü elinizde hissettiğiniz anda zaten korkunuz azalacaktır, bu yüzden de kurallara harfiyen uyun.
Eskiden tek bir trafik kuralına uymayan, adeta canavar olan ben; şimdi hanım teyze şoförlerden oldum.
Çok da mutluyum böyle olmaktan:)

Son düzenleme:
Araba kullanmak çok riskli kaza sırasında başka insanlara da zarar vermek daha korkunç olmalı ...malesef arabasız da olmuyor...dikkatli olduğunuz ve hız yapmadığınız sürede kaza yapacağınızı sanmam...

Back
X