Kızlar çevremde birçok insan var arkadaşlarım ailem hepsi evli ve aile içindeki sorunları var ve bu sorunlar beni evlilikten soğutuyor. bazen düşünüyorum kendimi onların yerine koyuyorum ve ben evli olsam hayatta böyle şeyleri aşamıcama varıyorum. mesela bi arkadaşımın kaynanası ve görümceleri baskı yapıyo. bilmiyorum evlilikten soğudum.
İnsan evlenmeden önce müstakbel eşini ve ailesini çok iyi tanımalı, aşk her engeli aşamıyor malesef. Nişanlıyken gözardı edilenler evlilikte bir bir karşına çıkıyor. En ufak sorunda çekip gitmek değil marifet ama ince elenip sık dokunmalı. Bir de nişanlılık bir tanışma evresidir, ne yazık ki insanlar özellikle kız tarafı bunu dönüşü olmayan bir yol olarak görüp evlendikten sonra çözülür umuduyla sorunların üstünü kapatma eğiliminde oluyorlar.
saygısızlık etmeden kendini ezdirmediğin sürece sorun olmaz...herkesin başında aynı sorun...bizim ülkede mi böyle sadece bilmiyorum,eşle değil ailesiyle evleniliyor...allah hayırlısını versin....
Her evlilikte inişler cıkışlar olur.. Sorunuz bir evliliğin olduğunu hic zannetmiyorum.. İnsan evlenince cok daha farklı düşünüyor, daha fedakar oluyor..
Bende korkuyordum, allahtan eşim çok naif biri,
Kayınvalide çekişmesi de çoğu kişide var, önemli olan aza indirmek
İkincisi düşünün annemiz babamız kardeşimizle sorunlar yaşamıyor muyuz? arkadaşlarımızla bile..
kısacası evlilikten değil hayattan korkmak gerek..
çevremde sorunsuz evliliği olan kimse yok herkesin kendine göre sıkıntıları var hayat zor evlilik zor
genç kızlar evlenecekleri kişiyi ailesini iyi gözlemlesinler doğru tanımaya çalışsınlar hayata toz pembe bakmasınlar mantıklarını arka plana atmasınlar
evlilik biraz da şans işi ama bu saydıklarımda sağlıklı bir evlilik yapmak için önemli bence