Korkuyorum

yazarhanim35

Yazar Hanım
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
29.444
43.943
798
Bir kaç gün sonra 20 lik diş ameliyatı olacağım yana yatık olan dişim et yarılarak alınacak.Düşünüp duruyorum ya kemik altındaysa kemik kırılırsa, eti yarınca kan akacak ondan sonra beni zaten kan tutuyor lokal anestezide kanı görüp bayılırsam, suratım şişerse, çok ağrım olursa vs diye çok korkuyorum. birde zaten bende kansızlık var. yardıklarında kan da akacak. sonra birde dikiş atacaklar
 
korkma canım, herkes yapıyorsa sen de yapabilirsin. Doktoruna güven. Unutma bırak dişi, biz kadınlar doğum yapıyoruz. Sende o güç var.
 
Amaaaaqn hıc korkma cnm korkulacak bişi yokk acı yok kan da grmuyrsun yuzunde bariz bi şişlik olmyr kendını strese skma
 
Canım normal diş çekiminden daha kolay inan, korkma sakın :)
 
Oncelikle gecmis olsun..ben o sekilde aldirdim disimi ve kesinlikle bu tarz korkularin olmasin. Zaten uyustuktan sonra kemigi kirmislar disi almislar hic hissedilmiyor. Oyle kan fiskirmalik bir durumda olmuyor cunku agizda surekli tukurugu emen seyden duruyor. Hatta soyle diyebilirim normal bir 20 yas disimi aldirdigimdan daha az aci hissetmistim
 
Kan akmiyo aksada gormezsiniz zaten sislikte olmuyo cunku cenede sisecek yer yok agri kesici veriyolar birsey olmuyo korkmayin :)
 
Aynı korkuları bende yaşamıştım.
Ama korkma çünkü insan strese girdikçe diş çekimi zorlaşır.
Eve gider gitmez buzu bir beze sarıp yanağına koy şişmesini biraz engeller. İnşaallah kolaylıkla atlatırsın
 
Bende aynı şekilde çektirdim dişimi. Gömülü diş ameliyatı oldum 20lik dişim yan çıktığı için 10 dk bile sürmedi ve hiçbir şey anlamadım. 'Ameliyat' dendiği için gözüm korkmuştu ama hiç acı hissetmedim. Sonrası daha önemli dikişler ağzındayken ağzına soğuk hava girmemesi gerekiyor ağrı yapar.
 
Benim kadar ödlek yoktur ama yirmilik dişleriminin 4üne de çektirdim, spinal anesteziyle sezeryan da oldum. Başa gelen çekiliyor canım. 20lik dişlerim görünmüyordu bile. İleride sorun yaratır diye doktorum hepsini aldırmamı tavsiye etti. Damağımı yararak aldılar. Ağrı sızı hatırlamıyorum. Zaten ağrı kesici veriyorlar. Ama şişme oldu tabi. Bir de ben önce sağ taraftakileri, 2. bir ameliyatla ise sol taraftakileri aldırdım. Bir ameliyat sabahtan oldu. O gün gün boyu buz koydum. 2. ameliyatım ise akşam üstü oldu. Araya uyku falan girince buzu fazla koyamadım. İlk ameliyata göre daha çok şişti. Yani soğuk birşeyler koymayı ihmal etme. İlk bir hafta yeme içme zor oluyor ama sonra normale dönüyorsun. Hiç korkulacak bir yanı yok.
 
İşi iyi bilen birine gitmekte fayda var Allah şifa versin geçmiş olsun..

korkma canım, herkes yapıyorsa sen de yapabilirsin. Doktoruna güven. Unutma bırak dişi, biz kadınlar doğum yapıyoruz. Sende o güç var.

Amaaaaqn hıc korkma cnm korkulacak bişi yokk acı yok kan da grmuyrsun yuzunde bariz bi şişlik olmyr kendını strese skma

Canım normal diş çekiminden daha kolay inan, korkma sakın :)

Kan akmiyo aksada gormezsiniz zaten sislikte olmuyo cunku cenede sisecek yer yok agri kesici veriyolar birsey olmuyo korkmayin :)



Tesekkur edrm kızlar ymrm kolay atlatirim :) şişip ağrı yapmasın da
 
Dört 20liğide aldırdım 3ü gömülüydü. Bende çok korkuyordum hastanede beklerken elim ayağım titriyordu . Uyuşturuyorlar zaten kan falan da görmüyorsun rahat olmaya çalış kolay geçer. Ben 20liklerden korkuyordum çektirdim hepsini şimdi ordotonti tedavisine başlıcam ondanda korkuyorum.
 
benim de aynı şekildeydi iki hafta önce aldırdım. ne ağrım oldu ne sancım valla sıfır sıkıntı. sadece şişti onun sebebi de buz koymaya üşendim ondan o da geçti gitti şimdi hiç olmamış gibiyim bir ay sonra da diğeri alınacak.
korkulacak bişey yok internette video izleyip falan kendini kasma hiç çünkü bişey hissetmiyosun ve öyle kan falan da fışkırmıyo :)
bi de kan kaybetmen kansızlığını etkilemez diye biliyorum çünkü kansızlığının sebebi kan miktarının (litresinin) az olması değil alyuvar sayısının az olması :)
 
Akan kani gormeyeceksin ki.. Hortum gibi bsy var ağzında incecik, o cekiyo surekli tukuruk ve kani..
Ben de ameliyatla aldirdim, Allah'a sukur bi problem yaşamadım..
Yalniz operasyon sonrasi guclu bi agri kesici versin doktor, bi sure agrisi oluyo.. Allah sifa versin
 
iki kez oldum o şekilde ameliyat şeklinde yarıp aldılar. hiç bir şey olmuyo merak etme :)
 

Geçmiş olsun cnm ordadontiye kardeşimde başlayacak


ben internetten okudum :)) o hatayı yaptım işte hep şişiyor yüz 2. bir yüz olacak kadr falan yazıyordu

Hiç korkulcak birşey yok benimde öyleydi nasıl olduğunu anlamadım bile

:)


teşekkürler


teşekkür ederim antibiyotik ve ağrı kesici veriyorlarmış ama nette okuduğm kadarıyla şişiyor yüz yazıyordu.

iki kez oldum o şekilde ameliyat şeklinde yarıp aldılar. hiç bir şey olmuyo merak etme :)

inşallah
 
Benimde iki tane 20 like dışım ameliyatla alındı. Ama lokal değil genel anestezi ile yapılmıştı. O yüzden hiçbir acı yada korku duymadım. Ameliyat sonrası dikişler biraz rahatsız etti o kadar.çok korkmayın. Eminim doktor işini biliyordur.lokal bile olsa hiçbirşey hissetmezsiniz.
 
Doktorun iyi ise rahat ol. Benim disim cok zor uyusur. Ve kökleri epey sıkıntılı ve zordur. Bünyemde zayif.. ona rağmen yasiyorum hala
Bir kac gun zorlanacaksiniz. Sadece sivi besleneceksiniz ama dikis bir hafta sonra alinacak ve rahatlayacaksiniz.

doktorlar bazen unutabiliyor. Siz unutmayin. Evde muhakkak kullanabileceginiz bir buz torbasi hazirlayin. Ameliyattan cikinca kullanin. Soguk kompress yuzunuzun sismesini engeller.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…