Merhaba, süreciniz nasıl ilerledi acabaMerhaba 17 haftalık hamileyim. Bir kaç gün önce doktor kontrolüm vardı. Doktorum bebeğimde koroid pleksusta kist olduğunu söyledi. Ama ek bir bulgu göremedi. İkili test yaptırmıştım risk düşük çıkmıştı (<1:10000) doktorum genelde ılımlı konuşan çok tatlı biri o yüzden bizi evhamlandırmamak amacıyla tekrar tekrar bir sıkıntı olmaz dedi. Fetal DNA testi yaptırmamıştım ve bir anlığına gerçekten pişman oldum biliyorum bunlar tanı testleri değil ama ikili test yaptırmamış olsaydım gerçekten şuan kendimi toparlayamazdım. Doktora mesaj atıp eğer trizomi 18 ya da 21 var ise detaylı ultrasonda anlaşılıp anlaşılamayacağını sordum. O da detaylı ultrasonda bulgu olmaması ihtimali ortadan kaldırmaz sadece azaltır dedi. İnternetten araştırdığımda bu kistin normal olduğunu ama nadir görülen bir durum olduğunu öğrendim. Bu durumu yaşayan var mı? Doktorlarınız neler söyledi? Detaylı ultrasonda gerçekten belli olmaz mı?
Merhaba öncelikle başınıza geldiyse lütfen korkmayın dicem ama tabi insan korkuyor . Doktor başka ek bir bulgu görmediği için trizomi düşünmüyorum demişti. İkili testimizde de risk çok düşük çıkmıştı . 22. Haftaki kontrolümüzde doktor kaybolduğunu söyledi . Allah’a bin şükürMerhaba, süreciniz nasıl ilerledi acaba
Sizin adınıza çok sevindim benim detaylıya daha cok var ama perinatolojiye yönlendirdiler gidicem inşallah ve fetal dna verdim sonuc bekliyorum yani başka bulgu var mı acaba kalpte vs bilmediğim için korkuyorumMerhaba öncelikle başınıza geldiyse lütfen korkmayın dicem ama tabi insan korkuyor . Doktor başka ek bir bulgu görmediği için trizomi düşünmüyorum demişti. İkili testimizde de risk çok düşük çıkmıştı . 22. Haftaki kontrolümüzde doktor kaybolduğunu söyledi . Allah’a bin şükür
Fetal dna verdi iseniz zaten orada belli olacaktır. Size tavsiyem en azından test sonucunuz çıkana kadar kendinizi meşgul edin, insan boş kalınca çok düşünüyor .Sizin adınıza çok sevindim benim detaylıya daha cok var ama perinatolojiye yönlendirdiler gidicem inşallah ve fetal dna verdim sonuc bekliyorum yani başka bulgu var mı acaba kalpte vs bilmediğim için korkuyorum
Bir de şunu belirtmek isterim ben de doktora tekrar tekrar sordum eve gelip tekrar sordum ama ek bulgu görmediği için normal bir durum olduğunu söyledi. Bence kist gördüğünü söylediyse ek bir bulgu görmüş olsa onu da söylerdi. İnternetten araştırınca evet nadir bir durum ama başıma geldi diyen herkesin daha sonra kayboldu diye paylaşım yaptığını da gördüm . Kaybolmadı diyene de rastlamadım hattaSizin adınıza çok sevindim benim detaylıya daha cok var ama perinatolojiye yönlendirdiler gidicem inşallah ve fetal dna verdim sonuc bekliyorum yani başka bulgu var mı acaba kalpte vs bilmediğim için korkuyorum
Evet ben de hep kaybolduğunu okudum videolarda da doktorlardan dinlendim sadece gittiğimiz başka bir doktor da bu kaybolsa da eğer anomali varsa vardır sadece kist kaybolmuş olur dedi. Fetal beklerken bi de detaylı bakılsın perinatolojide dedi o yüzden ona gidicem başka bir bulgu var mı yok mu netleşmesi açısından sımdılıkBir de şunu belirtmek isterim ben de doktora tekrar tekrar sordum eve gelip tekrar sordum ama ek bulgu görmediği için normal bir durum olduğunu söyledi. Bence kist gördüğünü söylediyse ek bir bulgu görmüş olsa onu da söylerdi. İnternetten araştırınca evet nadir bir durum ama başıma geldi diyen herkesin daha sonra kayboldu diye paylaşım yaptığını da gördüm . Kaybolmadı diyene de rastlamadım hatta
Evet ben de hep kaybolduğunu okudum videolarda da doktorlardan dinlendim sadece gittiğimiz başka bir doktor da bu kaybolsa da eğer anomali varsa vardır sadece kist kaybolmuş olur dedi. Fetal beklerken bi de detaylı bakılsın perinatolojide dedi o yüzden ona gidicem başka bir bulgu var mı yok mu netleşmesi
Evet ben de hep kaybolduğunu okudum videolarda da doktorlardan dinlendim sadece gittiğimiz başka bir doktor da bu kaybolsa da eğer anomali varsa vardır sadece kist kaybolmuş olur dedi. Fetal beklerken bi de detaylı bakılsın perinatolojide dedi o yüzden ona gidicem başka bir bulgu var mı yok mu netleşmesi açısından sımdılık
detaylı ultrasonda herhangi bir bulgu var mıydı?Doktorun söylediği doğru. Birebir yaşadım. Bebeğimdeki ultrason bulguları (kalpteki parlaklık ve beyindeki kist) ilerleyen haftalarda kayboldu ama Trizomi21 tanımız amniyosentez ile kesinleşti
umarım yoktur . İyine
detaylı ultrasonda herhangi bir bulgu var mıydı?
Anladım maalesef amniyosentez dışında bunu %100 bilmenin bir yolu yok. Doktor da bana detaylıda bir bulgu olmaması ihtimali ortadan kaldırmaz azaltır demişti21.haftaki ultrasonda her şey normaldi. Bahsettiğim bulgular geçmişti. Zaten ense kalınlığı vs yoktu. Bacak boyu normaldi hatta uzundu bile. Sadece burun kökü var ama biraz kısa dedi. (21.haftaya kadar asla böyle bir şey söylenmemişti)
Anladım maalesef amniyosentez dışında bunu %100 bilmenin bir yolu yok. Doktor da bana detaylıda bir bulgu olmaması ihtimali ortadan kaldırmaz azaltır demişti
Anladım maalesef amniyosentez dışında bunu %100 bilmenin bir yolu yok. Doktor da bana detaylıda bir bulgu olmaması ihtimali ortadan kaldırmaz azaltır demişti
Amin inşallah. Çok geçmiş olsun . Gerçekten insan bir şeyle sınanmadan ne kadar zor olduğunu bilemiyorMalesef. Bu süreçler çok zor süreçler. Ben tanı kesinleştikten sonra bebeğimle vedalaştımumarım umut bekleyen acaba mı diye düşünen tüm annelerin kalbine ferahlık bebeklerine sağlık gelir
23+4 teyim . Evet başka bir bulgu yoktu. Açıkçası biz eşimle en başından beri çok pimpirikli davrandık. O yüzden doktor bize hem olumlu yaklaştı. Defalarca sordum ama bu bebek için trizomi düşünmüyorum dedi. Ben de bu sabah alıntılanana kadar unutmuştum hatta. Ama şuan tekrar bi korkmaya başladımSizin süreciniz nedir kaç haftalıksınız? Kist mi görünüyor sadece
23+4 teyim . Evet başka bir bulgu yoktu. Açıkçası biz eşimle en başından beri çok pimpirikli davrandık. O yüzden doktor bize hem olumlu yaklaştı. Defalarca sordum ama bu bebek için trizomi düşünmüyorum dedi. Ben de bu sabah alıntılanana kadar unutmuştum hatta. Ama şuan tekrar bi korkmaya başladım
Evet hayatım ben de bu yüzden hemen perinatolojiye girmek istedim ve fetal verdim bakalım perinatoloji ne dicek gidinceDoktorun söylediği doğru. Birebir yaşadım. Bebeğimdeki ultrason bulguları (kalpteki parlaklık ve beyindeki kist) ilerleyen haftalarda kayboldu ama Trizomi21 tanımız amniyosentez ile kesinleşti
Evet hayatım ben de bu yüzden hemen perinatolojiye girmek istedim ve fetal verdim bakalım perinatoloji ne dicek gidince
İnşAllah çok yorucuymuş mental olarak, hamileliğin başından beri zaten düşük riskim vardı tam rahatladım demişken bu haberle acabalar kafama toplandı neler olcak nedir diye düşünmekten bitap düştüm en iyi sen anlarsın beni bu konuda. Allahım sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin bizlere. Senin başka evladın var mı benim ilk olcak nasipseGüzel haberlerle gel canım benim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?