Korona, bakıcılar ve çaresiz ben

kanada

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2007
4.117
6.398
683
Arkadaşlar 3.5 yaş üçüz bebeklerim +16 yaş oğlum var. 1 tanesi bebeklerin yemekleri +bebekler ile, diğeri de evin genel temizliği+bebekler ile ilgilenmek üzere 2 yardımcım var. (Tek olunca üçüz bebeklere gelmek istemiyor kimse) Bebekler 3.5 yaştan ziyade 2 gibiler. Sürekli bağrış çağrış, kavga, yemek reddi.(her türlü aksiyon). Eşim çalışıyor kesinlikle nöbet sistemi falan yok. (Hafta içi tam mesai) Bebeklerle Yalnız 2 saat kalınsa ev fıttırılacak hale geliyor. Ama bu hastalıktan dolayı ben düşünmekten mahvoluyorum. Eşim evde olabilse gelmeyin desem olurdu fakat o durum da yok. Ben ne yapacağımı şaşmış vaziyetteyim. Bana da fikir verin ne yapacağım? (Dualarınızı da bekliyorum)

İşiniz zor. İki çocukla bile zor. Ancak sistem geliştirirseniz, sürekli günlük bir plan yaparsanız işiniz kısmen kolaylaşır. Evde sürekli bakıcı kalırsa ve sadece çocuk baktırma olarak ayarlarsanız belki yardım eder. Uyku konusunda bilmiyorum yapabildiniz mi ama kendi kendine uyumaları lazım. Yemek konusunda da artık büyükler, önlerine koyun. TV vs açmadan yiyen yesin, yemeyenin önünden alın. Ara öğün vs yapmayın. Ona güvenmesinler. Banyo olayını birer gün arayla halledebilirsiniz. Aynı gün ancak diğer çocuğun gözetiminde yapabilirsiniz yalnızken. Veya kıyafetleri vs hepsini banyoda tutarak. Yalnız kalmamaları için. Umarım dolaplara, çekmecelere tırmanma, basamak kullanma gibi huyları yoktur. TV vs de inanılmaz tepki verin. İzin vermeyin. En büyük tehlike çocuklarda bunlar.

Sistem falan işlemiyor. Uyku eğitimini verdim 8 aylıktan beri kendileri uyuyor akşamları . Öğlen uykusunu 6 aydır kaldırdılar . Yemek te korkunnç seçiciler. İştah şuruplarıyla faln gidiyoruz. İyi kötü rutinimiz varfı korona mahvetti. Uykularım kaçıyor. 4 saat uykuyla yaşıyorum.
Turmanma devirme ne ararsanız mevcut

Keşke. Bir yabancıyla aynı evde hiç düşünmemiştim. Bu saatten sonra da o da zor.
Ben tahayyül edemedim hayatınızı.
Gerçi günde 4 saat uyuyabiliyorsanız çok iyi, ben 2 çocukla öyleyim ama o evin işi gücü çocuk curcunası ve bu sırada ergen bir abi.
Aman Allahım....

Bakıcı ve yardımcı riski yerine her gün git gel olacak, zorlu ve uzum bir süreç korona.
1 aya bitmeyecek.
Bu sebeple 3 5 ay dahi olsa yatılı birini düşünmenizi tavsiye ederim, evden çıkmama garantisi ile tabi.
Evden izne oraya buraya gittikten sonra aynı şey zaten.

Aynen. Yazdığım gibi korona öncesi çekilebilir vaziyetteydik ama şimdi sarpa sarıyoruz. Yatılı yabancı bulmam lazım Türk bulsam hftada 1 izin isteyecek yine aynı risk. Umca şişelerini doldurdum. Duaların katkısıyla aşı + ilaç bekliyorum. Korona hbr izlemkten sıyırdım iyice.

Kres ihtimalini neden düşünmüyorsunuz? Su korona bittikten sonra kreşe gönderebilirsiniz.yaslari cok da küçük degil ayrıca yemekleri, uykuları belli bir düzene girmiş olur.

Kres ihtimalini neden düşünmüyorsunuz? Su korona bittikten sonra kreşe gönderebilirsiniz.yaslari cok da küçük degil ayrıca yemekleri, uykuları belli bir düzene girmiş olur.
Büyük çocuktan verimsiz bir kreş denemem olmuştu maalesef. Ev ortamımız ve çevre şartları uygun vakit geçirmeleri için. Ama korona beni çok çaresiz hale getirdi maalesef. (Yine de Sene sonuna doğru düşünmüyor değildim kreşi, eve gelenleri memnun etmeyr çalışmak ta ayrı yıpratıcı bir süreç)

Yatili yardımcı harici başka bir ihtimal görünmüyor size.

Yine de asla derseniz,
Evi çocuklara göre ayarlayın
Biraz düzeninizden feragat edin
Yemek sizi çok zorluyorsa, günde 2 ana 2 ara öğün şeklinde yedirmeyi deneyin. Hatta 1 ara öğün de olur.
Yer sofrası deneyin, yemekleri kendileri yiyecekleri sekilde olsun, meyveli kefir, ayran, kakaolu muzlu süt vs iciyorlarsa, smoothielerin kalorilerini arttırın.
Çocukların odasını sadelestirin.
Sadece oynadıkları vakit geçirdikleri, oyuncaklar kitaplar kalsın.
Ya zaten hepsini yapmışsınızdır.
Aklıma gelenler bunlar

Ahahhahha gülüyorum neden ben 1.5 yasindan beri 4 sipama tek bakiyorum seni o kadar iyi anliyorum ki bakiciya alismis olmak seni bu kadsr zorluyor emin ol. Herkesin kendi duzeni var o yuzden onerim yok bendensin demeye geldim Allah kolaylik versin

Dördüzleriniz mi var
Allah bağışlasın.

Allah yardımcınız olsun öncelikle, 3.5 yaş bir oğlum var benimde.
Tabi ki zor.
Aynısından üç tane üç kat zordur, ama yine de 2 yaş gibi değil asla.
Yemeleri, uykualari, birlikte oynamaları yok mu.
Ucune bir etkinlikler kursaniz..

Tek başınıza baş edemeyecek bir durum içerisindesiniz Allah yardımcınız olsun.

Canımm seni takip ederdim ben. Çok ta takdir ediyorum. Seninkiler kız dimi. Beni öyle değerlendir. 3 kat öngörebilirsin. 6ız kız gibi

3 kat olmuyor tatlım. Logaritmik artış gibi. 3üzün tek çocuğa karşılığı 8 gibi düşünün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…