Korona, bakıcılar ve çaresiz ben

2 yardımcı var gündüz uyusanız keşke. Ben ikizlerime hep tek baktım belli bir rutin oluşturunca aslında oluyor ,arkadaşımin da üçüzleri var gercekten çok zor ama imkansız degil bakmak.Disardan eve git gel 2 kişi ben olsam riske atmazdim yatılı kalmalarını teklif edin.
 
Zaten yardımcılar varken hayatımız çekilir halde. Şu ara onlar olmasa nolur diye düşüncem. Bebekler 3.5 yaşın gereği gibi değil. 2 si biraz daha götürülebilir fakat 1 tanesi hani 3 çocuğa bedel denilebilecek. Şu süreci hasarsız atlatırsam uçacağım
 
Tebrikler canım benim.
Canim demek istedigim her şeyi saatli yapman gerek cocuklar gurup şeklinde olduğu icin senin icin daha kolay olur rutine bindiği zaman onlar da alisir senin de eve ve kendine ayiracak vaktin olur aksi halde cok yipranirsn zaten 4 cocuk basli basina yipratici..
 
Anlıyorum tatlım da. 1 tanesiyle oynamaktan keyif almıyorlar. Gruplaştılar resmen. Hergün ayrı kabus. Gerçekten dualık vaziyetteyim tümden
 
Anlıyorum tatlım da. 1 tanesiyle oynamaktan keyif almıyorlar. Gruplaştılar resmen. Hergün ayrı kabus. Gerçekten dualık vaziyetteyim tümden
Anladim cnm her çocuk farkli tabiki.. insallah en kisa zamanda kafana göre bakici olayini ayarlayabilirsin.. bir de çocuklar anneyi pek dinlemiyorlar yabanci biri daha etkili oluyor malesef Allah yardimcin olsun ferahlik versin
 
Ahh daha önce de denk gelmistim dorduzlerinize özelden mesaj atamadim. Çok ama cok zor uykusuz yorgun gecen günlere ragmen hep ikiz üçüz hayal etmistim. Sizin dinlemek var... kaç yaşındalar şimdi?
 
Kullanici adinizin yazdigi ulkede yasiyorum ben.Ust uste dort dogum yaptim,ucuz,dorduzden beterdi durumum.Yardim eden kimsem yoktu.Bir sekilde ustesinden geliyorum,yapacak birsey yok.Pes ettim,yapamiyorum desem nazimi cekicek kimse yok.Is basa dustumu on cocugu idare ediyosun.Bu arada ikize ucuze bakmak pes pese dogmus kardeslerden kolaydir.Ucuzlerinizle yasadiginiz problem aynidir,ayni seyi yerler,ayni anda uyur uyanirlar.Oteki turlu yeni dogmu bebeginizle ilgilenirken iki yasindaki bebeginizide oyalamaya calisirsiniz.Bes yasindakinin cani sikilir parka gidersiniz.Birine sut yaparsiniz oteki ayri yemek ayarlamaniz gerekir vs.size verebilicegim tek tavsiyem bakiciya vericeginiz parayla daha buyu bir eve tasinin mumkunse bahceli,cocuklarin sevebilicegi oyuncaklar alin,park havuz alin.Evin icinde de keza oyle ilgi alanlarina gore aktiviteler alin.Bos birakmayin yani biraz boyama,biraz oyin hamuru,biraz lego oynama derken zaman gecer.Oglen uykulari devam ediyorsa sizin icin buyuk bir avantaj.Bu gunler geciyor emin olun.Burda tanidigim bir abla ikiz dogurduktan uc ay sonra yine ikiz dogum yapti birde kucuk bir kizo vardi zaten,besini de tek basina buyuttu.Allah yardimciniz olsun sizin de...
 
ilk çocuğumu amerika da yalnız doğurdum. Doğum başlıyor hastaneye geçin dediklerinde eve çorba ve yemek pişirmeye döndüm işlerimi hallettim. Öyle çıtkırıldım nazlı bir tip değilimdir. Hatta tuttuğunu koparan dişli biriyim.

Bu durum farklı . Bebekler 7 aylık doğdular. Dr umuzunda belirttiği bnm de hakim olduğum durum gelişimleri normal çocuklardan biraz geri geliyor. 3. 5 yıldır 2 yaş krizleri gibi durumlardayız . Şimdi de tek yumurta olanlar diğerini dışlamaya başladı. Genel bakımları zaten çok zor da onların manevi ihtiyaçlarını karşılamam tek başına çok mümkün değil. Birisi vuruyor. Birisi sürekli kucak istiyor diğeri öteki iksiinin elinde ne varsa onu istiyor. Bu bir anlık değil akşama kadar aynı şey tekrarlanıyor . Öğlen uykusunu kaldırdılar asla uyumuyorlar. Yemekte çok seçiciler. Ve bir de büyük çocuğum var. Şimdi sanırım yapacağım şey daha eski olan yardımcımla bir kaç ay ayrı kalıp onu yedekte tutmak. Allah korusun hastalık vs durumu gelişirse bize destek olması için.

Yakınlarım ailem var ama yok olan cinslerden. A B C planları geliştirmek zorundayım sürekli(( kimseli kimsesizlik durumumuz var.
 
Ayy konu çok zor. Allah yardımcınız olsun. Ama üçüz , dördüz mevzusuna bayıldım maşallah terminatör gibilerdir eminim çok çok çok yorucudur ama ben onları yerim. Sağlık diliyorum hepsine.
 
Ayy konu çok zor. Allah yardımcınız olsun. Ama üçüz , dördüz mevzusuna bayıldım maşallah terminatör gibilerdir eminim çok çok çok yorucudur ama ben onları yerim. Sağlık diliyorum hepsine.
Canımsın pozitif yorumun motive etti.Allah razı olsun
 
Çocuklar kreşe gidecek yaşa gelmiş bile valla.Ben olsam ne yapıp eder kreş işini düşünürdüm coronadan sonra.Hem çocukların bakıcıya değil sosyalleşmeye daha çok ihtiyaçları var.
 
Canımsın pozitif yorumun motive etti.Allah razı olsun
Gel sarılalım biraz moral olur ikimize de
Allah yardımcınız olsun cidden çok ama çok zordur benim iki çocuğum var kizim aşırı hareketliydi çok zor büyüdü sonra oğlum doğdu surekli hastalik hastaneler yapayalnız geçirdim ama simdi 3.5 yasinda üç çocuğa bedel komşularım bana üzülür durumda
Tutamıyorum.asla durmak bilmiyor ki sizin durumunuzu düşünürsek cok daha zor tabi ki insanda sinir kalmıyor.
Inşallah bu dönem geçer de bir an önce yardımcılarıniz devam eder siz de biraz olsum rahatlarsınız ne zaman bunalırsanız yazin en azından biraz iyi gelir.
Çok zor çocuğu olan terminatör gibi yıkıp döken ki benim oğlum oyle sizi cokk iyi anlar size kolaylıklar diliyorum Allah yardımcınız olsun.
 
Çocuklar kreşe gidecek yaşa gelmiş bile valla.Ben olsam ne yapıp eder kreş işini düşünürdüm coronadan sonra.Hem çocukların bakıcıya değil sosyalleşmeye daha çok ihtiyaçları var.
Öyle mutlaka olumlu sonuç alan çok da büyük çocuğum küçükken 6 ay kadar kreş maceram oldu. Kekeleme durumu oluşmuştu O dönem o kadar yıprandıkki şimdi ne kadar geciktirsem o kadar iyi düşüncesindeyim. 4. 4.5 dan evvel düşünmedim. Dediğim gibi koronadan evvel çekilebilir bir düzenimiz vardı. Fakat yalnız altından kalkılabilcek bir durum değil benimki şu an için. Çocuklar daha oyundan birliktelikten keyif alacakları döneme kadar böyleyiz sanırım.
 
Çokkk sağolun. Vallahi sarılalımmm:)))) (korona sonrası) hep beklerim. Durmuyorlar kesinlikle öğlen uykuları da yok. Saatlerce ayakta gezerken oturduğumu gözleyip bişey istiyorlar mutlaka. Benim yardımcılarım devam ediyor sorun yok sağolsunlar. Sorun şu ki hastalık yüzünden ben çokkkk tedirginim. Gelmeseler idare edebilecek gibi değil. Problemim bu. Yoksa ikisi de şu hayatta benim dayanaklarım bırakmadılar beni
 
Çok şükür yardımcılarıniz devam ediyor vallah8 ben rahatladim burdan.
Sarılalım aynen coronodan sonra
Ben seni cok iyi anliyorum tabi ki üçüz değiller cok daha zordur durumun ama hissettiklerini bazen bavulunu toplayıp kaçasın geliyorsa ya da sadece bir adaya ya da dağa çıkıp öyle sessizce kendi kendine kalmak istiyorsan bendensin çünkü zor çocuklar insani yoruyor kendine 5 dakikan kalmıyor ben gece olunca yatakta sessizliği dinliyorum o kadar iyi geliyor ki bana.
Bir de bir bolum dizi izliyorum bazen ya da kitap okuyorum sızıp kalmazsam sen neler yapıyorsun peki kendin için
 
Aynen canım aynen. Bir de benim büyük 12 yaşında iken doğdular. Fazlasıyla yalnızlığa ve sessizliğe alışıktık ailecek. Hatta ben üniv. devam ediyordum hamile kaldığımda:))) Büyük oğlum gibi olsalar 4üzde halledebilirdim sanırım.(allah herkesinkini bağışlasın çok özel bir çocuktur) . Bu üçlü tam zıttı gibiler. :))) çok şirinler kuzucuklarım o ayrı ama genç dinamik anne lazımmış onlara.
 
allah kolaylik versin. hayal bile edemedim durumunuzu :)

ben cocuklarin 2 yasindan itibaren 2 3 saatlik oyun gruplarina gitmelerinin hem cocuk hem de anne icin cok faydali oldugunu dusunuyorum. tam zamanli icin bence kucukler ama sabahtan ya da ogledn sonra onlari ana okukuna biraksaniz eminim hem cok buyuduklerini farkedeceksiniz. hem de tek basiniza bir kahve icmek size iyi gelecek.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…